Låna 100 000 kronor

100 000 kronor låter som en stor summa men är idag inte speciellt mycket och det finns många anledningar till att du kan tänkas behöva låna 100 000 kronor. Har du en hyfsad bil men ändå vill byta upp dig kan du genom att låna 100 000 kronor och lämna din bil i byte få en riktigt bra bil. Är du intresserad av fiske men tröttnat på att klänga runt på klipporna kan du genom att låna 100 000 kronor köpa dig en bättre begagnad styrpulpetbåt som låter dig komma längre ut till havs. Är du husägare finns det oändligt med anledningar för dig att vilja låna 100 000 kronor. Du kan behöva låna 100 000 kronor för att renovera köket eller badrummet, eller kanske för att installera bergvärme. Förr fanns det bara ett alternativ när man ville låna 100 000 kronor och det var att prata med sin bank. Idag finns det fler och bättre alternativ.

Banken

Om du har en villa som behöver renoveras eller byggas om kan detta innebära att du behöver låna 100 000 kronor. Många väljer att ansöka om detta lån hos sin bank, just på grund av att du troligtvis har ett villalån. Villalån är lån till fast egendom och har bra villkor. Behöver du låna 100 000 kronor finns det kanske utrymme att höja upp ditt villalån. Har du inte ett villalån, eller om det inte finns utrymme att höja upp ditt villalån för att låna 100 000 kronor kan din bank kanske bevilja dig ett privatlån. Privatlån, eller blancolån, är till skillnad från villalån lån utan säkerhet och dessa lån har därför alltid högre ränta än villalån. Anser din bank att du är kreditvärdig kan de låta dig låna 100 000 kronor som ett privatlån. Det är dock en bra idé att se dig om vilka möjligheter som finns, just på grund av att olika banker gör olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ger dig olika bra räntor och andra villkor. Det är alltid bra att höra sig för hos fler långivare för att få så bra ränta och övriga villkor som möjligt.

Att använda sig av en låneförmedlare

Vi på Enklare är en låneförmedlare och våra tjänster är helt gratis. På sajten skickar du in din ansökan genom att fylla i personliga uppgifter, återbetalningstid samt önskat lånebelopp. Därefter görs en kreditupplysning på dig och trots att din ansökan kommer skickas till ett flertal olika banker och låneinstitut så görs enbart en kreditupplysning. Detta är en av många fördelar med att använda en låneförmedlare istället för att vända sig till flera banker för ett banklån, just för att du behåller din kreditvärdighet och då kan få bättre villkor. Det är viktigt att se vilka möjligheter som finns, för att du ska få det bästa lånelöftet med en så låg ränta som möjligt. Därför är det lönsamt att vända dig till oss – för att du enkelt och smidigt ska kunna se vilka alternativ du har.

Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan