4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 600 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 600 000 kr via oss. Vi hjälper dig att samla ihop dina lån. Ansök och få besked samma dag!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 600 000 kr utan säkerhet till låg ränta

Vi på Enklare är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra och ansöka om lån från 39 olika långivare, med endast en kreditupplysning. Maxbeloppet du kan ansöka om är 600 000 kr, och du kan givetvis söka om ett lägre belopp än så. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in en ansökan.

En bild som visar ett lån på 600000 kronor

Ett lån på 600 000 kr är ett stort åtagande ekonomiskt, därför är det självklart viktigt att hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. För att göra det behöver du jämföra erbjudanden från flera långivare. Att göra jämförelsen på egen hand är både tidskrävande och kan försämra din kreditvärdighet. För varje gång du ansöker om ett lån hos en enskild långivare tas det nämligen en kreditupplysning på dig, och många tagna kreditupplysningar kan försämra ditt kreditbetyg. Om du istället använder dig av vår jämförelsetjänst har du bättre chans till ett bra erbjudande och en bra ränta, utan att riskera din kreditvärdighet i onödan.

Välj rätt lånetyp

Ett lån på 600 000 kronor är ett stort lånebelopp. Små ränteskillnader kan bli stora när det handlar om större lån, därför är det viktigt att du ser över vilka lånealternativ du har innan du skriver på något. Beroende på vad du ska använda pengarna till finns det bättre och sämre lånealternativ. 

Bolån

Om du exempelvis ska köpa ett hus eller renovera din bostad är ett bolån det bästa alternativet. Bolån kommer ofta med bättre ränta än andra typer av lån, då bostaden och dess värde tas som säkerhet från banken för att du ska kunna betala tillbaka ditt lån. 

Billån

Om du vill låna 600 000 kronor för att köpa en bil bör du se över vilka alternativ du har till billån med säkerhet. Ett billån med säkerhet innebär att lånet är knutet till bilen och dess värde, och agerar som en garanti för banken att du kommer kunna betala tillbaka lånet. Om du ska köpa en bil hos en auktoriserad återförsäljare hjälper de dig med att ansöka om lånet på plats, och du får ofta svar omgående om ditt lån beviljas eller inte. Om du vill ta ett billån med säkerhet behöver du ha minst 20% av bilens köpesumma i kontantinsats. De allra flesta långivare kräver att du köper bilen från en auktoriserad bilförsäljare om du ska ta ett billån med säkerhet. Om du istället vill köpa bilen av en privatperson är ett privatlån ett alternativ. 

Jämför privatlån på 600 000 kr

Ett privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet som innebär att du kan låna till precis vad du vill - till exempel för köp av MC, resa, eller använda pengarna till konsumtion eller renovering. Om du vill ta ett privatlån på 600 000 kr är det viktigt att du jämför erbjudanden från flera olika långivare. På så sätt hittar du lånet med bäst villkor och lägst ränta. Om du lånar via en låneförmedlare som Enklare behöver du inte förhandla räntan själv med banken, vi gör det åt dig helt gratis. VI hjälper dig att jämföra erbjudanden från 39 svenska långivare, med endast en tagen kreditupplysning.

icon

5 fördelar med att jämföra lån när du ska låna 600 000 kr med låg ränta

 1. Du sparar tid när du jämför lån via vår tjänst. Genom endast en ansökan jämför du upp till 39 långivare.
 2. När du ansöker så görs endast 1 UC förfrågan. Hade du istället valt att gå till varje enskild långivare så hade var och en tagit en UC, vilket påverkar kreditvärdigheten negativt.
 3. Det är gratis att ansöka. Det kostar inget att jämföra lån med hjälp av vår tjänst. Du fyller enkelt i ansökan på några få minuter.
 4. En ansökan är inte bindande. När du jämför lån via vår tjänst så binder du inte upp dig på något. Du bestämmer helt själv om du vill signera ett avtal med någon av de långivare som erbjuder dig ett lån.
 5. Det går snabbt att få svar från långivarna. Du kan följa din ansökan direkt efter en ansökan genom att logga in på “Mina sidor”.

Ansök om ett lån på 600000 med Enklare

Att ansöka om ett lån på 600 000 kr på Enklare är enkelt. Kort beskrivet ser processen ut enligt följande:

 • Du fyller i hur mycket du vill låna och den lånetid du vill ha
 • Du uppger dina personuppgifter
 • När du är klar med din ansökan skickar vi den till de långivare och banker som vi samarbetar med, allt för att du ska känna dig trygg med att du får det billigaste lånet på 600 000 kr. 
 • Invänta svar och se långivarnas bud
 • Inom loppet av 24 timmar har buden inkommit och du kan gå igenom buden - själv eller tillsammans med en av våra professionella rådgivare
 • Om du tycker att förslaget är bra signerar du budet med BankID eller med penna
 • Inom några dagar har du 600 000 kr på ditt konto

Krav för att ta ett lån via Enklare

För att kunna ta ett lån via oss på Enklare behöver du uppfylla följande krav:

 • Vara minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället.
 • Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden nu eller det senaste halvåret.
 • Folkbokförd i Sverige.
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Vad kostar det att låna 600 000?

Den totala kostnaden för ditt lån inkluderar ränta, amortering och eventuella tillkommande avgifter, såsom avigift, uppläggningsavgift. Räntan på ditt lån sätts individuellt och det går därför inte att säga på förhand exakt vad lånet kommer kosta dig. Med Enklares lånekalkylator kan du räkna på hur mycket en lån skulle kosta dig. Det går även utmärkt att använda vår jämförelsetjänst bara för att se hur mycket ett lån på 600 000 kr skulle kosta dig idag. 

Räkneexempel: Lån på 600 000 kr

Nedan har vi sammanställt kostnader för lån på 600 000 kr med olika löptider och räntor:

LånebeloppLöptidRäntaTotalkostnad
600 000 kr10 år6,17%799 348 kr
600 000 kr10 år8,30%873 559 kr
600 000 kr10 år10,47%951 485 kr
600 000 kr12 år6,17%843 135 kr
600 000 kr12 år8,30%935 239 kr

Innan du lånar 600 000 kr - tänk på detta

600 000 kronor är ett stort lånebelopp, och det är ett beslut du noga bör tänka igenom innan du agerar. Det viktigaste att säkerställa i samband med att du tar ett lån är att du kommer ha råd med lånet. Räkna på lånet och lägg upp en hållbar avbetalningsplan som du håller dig till. Det är också bra att ha i åtanke att aldrig låna mer pengar än du faktiskt behöver.

Samla befintliga lån

Om du lånar 600 000 kr via Enklare kan det vara klokt att passa på och samtidigt samla befintliga lån. Att ha flera dyra lån och krediter kan leda till en försämrad kreditvärdighet och innebär dessutom oftast flera onödigt höga räntor. Utöver det finns ofta dolda kostnader med som avi- och fakturaavgifter. Därför kan det vara bra att du använder så stor del du kan av 600 000 kr till att lösa de allra dyraste lånen.

Se över din kreditvärdighet

För att få ett lån på 600000 kr med så bra ränta som möjligt är det bra om du ser över din kreditvärdighet innan du lånar pengar. Räntan du får på ditt lån baseras på den kreditupplysning som tas på dig i samband med din ansökan. För att ha optimala förutsättningar för ett lån med låg ränta bör du därför se över din kreditvärdighet och hur du eventuellt kan förbättra den innan du ansöker om ett lån. Genom att lösa befintliga lån, betala räkningar i tid och säga upp krediter och kreditkort du inte nyttjar kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra din kreditvärdighet.

David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna 600 000 kronor:

Är det svårt att låna 600 000 utan säkerhet?
Att låna 600 000 kronor som ett bolån är inga problem för den med normal ekonomi. För då har du ju en bra säkerhet. Att bli beviljad ett privatlån på 600 000 kronor kräver däremot att du har riktigt bra kreditvärdighet. 600 000 kronor är ungefär så mycket som det överhuvudtaget är möjligt att låna utan säkerhet för privatpersoner i Sverige.
Hur ökar man sina chanser att bli beviljad ett lån på 600 000 kronor?
Att ha en medsökande förbättrar dina möjligheter att få ett lån på 600 000 kronor. Om det är ett privatlån behöver du ha bra privatekonomi. Det är viktigt med en månadsinkomst som anses vara tillräckligt hög för att du med marginal ska kunna hantera månadskostnaden för lånet. Det är svårt att låna 600 000 kronor om du har betalningsanmärkningar. Vänta gärna tills betalningsanmärkningarna har försvunnit.
Vad kostar ett lån på 600 000 kronor?
Det går inte att fastslå kostnaden för lånet innan du ansökt eftersom det beror på en rad faktorer, inte minst din egen kreditvärdighet. Olika långivare har olika villkor för ett lån på 600 000 kronor så det lönar sig att jämföra. Hur lång återbetalningstid du väljer har också stor betydelse för vad lånet kommer att kosta. Ju längre återbetalningstid desto mer betalar du, även om månadskostnaden blir lägre.
Hur jämför man lån på 600 000 kronor?
Det viktiga är att jämföra lån genom att titta på den effektiva räntan så att du får med alla kostnader för lånet. Att låna 600 000 kronor innebär att små skillnader i ränta verkligen märks i långa loppet. Lånets eventuella uppläggningskostnad spelar mindre roll än när du lånar ett lägre belopp. Det är också viktigt att veta vad som händer om du missar att betala tillbaka i tid en månad.
Vad kan pengarna användas till om man lånar 600 000 kronor?
Det beror helt på vad det är för typ av lån. Om du tecknar ett samlingslån ska det användas till att betala av dyrare lån och krediter. Om det är ett lån med säkerhet så lånar du till det som är säkerheten för lånet, alltså vanligtvis en fastighet eller en bil. Om du tecknar ett privatlån på 600 000 kronor använder du pengarna till vad du vill.
Tar det längre tid att få ett lån på 600 000 kronor än ett mindre lån?
Om du ansöker om ett lån på 600 000 kronor hos oss på Enklare så har du besked inom 24 timmar. Vanligtvis får du svar från flera olika långivare så att du kan välja det erbjudande som är mest förmånligt för dig. När du bestämt dig betalas pengarna ut direkt. Det är alltså inte svårare att låna ett så här högt belopp än ett lån som gäller en mycket mindre summa.
Är ränteläget förmånligt för den som vill låna 600 000 kronor?
Ja, det är mycket billigt att låna pengar i Sverige idag. Konkurrensen på lånemarknaden bidrar också till att göra det gynnsamt för dig som låntagare. Ränteläget är också relativt stabilt och det finns inget som tyder på kraftiga räntehöjningar inom överskådlig tid. Sverige är ett av de länder i världen där det är billigast att lån pengar. Om du vill låna 600 000 kronor till renovering eller kontantinsatsen kan det bli en riktigt bra affär.
Hur snabbt sker utbetalningen för mitt lån?
Utbetalningen för ditt lån sker vanligen inom 1-2 dagar, men kan även ske snabbare än så.
Kan jag ha en medlåntagare när jag lånar 600 000kr?
Absolut. Att ha en medlåntagare kan förbättra dina chanser till en låg ränta då det är en större säkerhet för banken när två låntagare står som betalningsansvariga för lånet.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.