Låna 600 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 600 000 kr via oss. Vi hjälper dig att samla ihop dina lån. Ansök och få besked samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Jämför lån på 600 000 kr enkelt via en låneförmedlare

När du låna via en låneförmedlare som enklare gör att du inte behöver förhandla räntan själv med banken eller långivaren, vi gör det åt dig helt gratis! När du är klar med din ansökan skickar vi den till de långivare och banker som vi samarbetar med, allt för att du ska känna dig trygg med att du får det billigaste lånet på 600 000 kr. När du för en låneansökan om 600 000 kr utan säkerhet klassas det som ett privatlån, även kallat blancolån. Ett privatlån innebär att du kan låna till precis vad du vill - till exempel till en bil eller att samla flera av dina befintliga lån till ett och samma.

Passa på att samla lån när du lånar 600 000 kr

Om du lånar 600 000 kr via Enklare kan det vara klokt att passa på och samtidigt samla befintliga lån. Att ha flera dyra lån och krediter kan leda till en försämrad kreditvärdighet och innebär dessutom oftast flera onödigt höga räntor. Utöver det finns ofta dolda kostnader med som avi- och fakturaavgifter. Därför kan det vara bra att du använder så stor del du kan av 600 000 kr till att lösa de allra dyraste lånen.

Så här går det till när du vill låna 600 000 kronor

Att låna 600 000 kr på Enklare är enkelt. Kort beskrivet ser processen ut enligt följande:

 • Du fyller i hur mycket du vill låna och den lånetid du vill ha
 • Du uppger dina personuppgifter
 • Invänta svar och se långivarnas bud
 • Inom loppet av 24 timmar har buden inkommit och du kan gå igenom buden - själv eller tillsammans med en av våra professionella rådgivare
 • Om du tycker att förslaget är bra signerar du budet med BankID eller med penna
 • Inom några dagar har du 600 000 kr

Det tas bara en kreditupplysning när du jämför hos oss

Med enklare kan du låna upp till 600 000 kr med endast en kreditupplysning. Den ränta som sätts när du lånar 600 000 kr bestäms av din kreditvärdighet. Flera lån och krediter gör att du anses mindre kreditvärdig och kan därmed riskera att få en sämre ränta. Olika långivare och olika banker gör olika bedömningar och räntan kan därför skilja sig stort mellan aktörerna. Därför är det viktigt att inte ansöka om lån hos bara en bank, utan hos flera via en låneförmedlare. Om du gör lånejämförelsen på egen hand tas flera kreditupplysningar på dig och det resulterar i sämre kreditvärdighet. Om du istället använder dig av vår tjänst har du bättre chans till ett bra erbjudande och en bra ränta.

Uppdateradfebruari 3, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar

Är det svårt att låna 600 000 utan säkerhet?
Att låna 600 000 kronor som ett bolån är inga problem för den med normal ekonomi. För då har du ju en bra säkerhet. Att bli beviljad ett privatlån på 600 000 kronor kräver däremot att du har riktigt bra kreditvärdighet. 600 000 kronor är ungefär så mycket som det överhuvudtaget är möjligt att låna utan säkerhet för privatpersoner i Sverige.
Hur ökar man sina chanser att bli beviljad ett lån på 600 000 kronor?
Att ha en medsökande förbättrar dina möjligheter att få ett lån på 600 000 kronor. Om det är ett privatlån behöver du ha bra privatekonomi. Det är viktigt med en månadsinkomst som anses vara tillräckligt hög för att du med marginal ska kunna hantera månadskostnaden för lånet. Det är svårt att låna 600 000 kronor om du har betalningsanmärkningar. Vänta gärna tills betalningsanmärkningarna har försvunnit.
Vad kostar ett lån på 600 000 kronor?
Det går inte att fastslå kostnaden för lånet innan du ansökt eftersom det beror på en rad faktorer, inte minst din egen kreditvärdighet. Olika långivare har olika villkor för ett lån på 600 000 kronor så det lönar sig att jämföra. Hur lång återbetalningstid du väljer har också stor betydelse för vad lånet kommer att kosta. Ju längre återbetalningstid desto mer betalar du, även om månadskostnaden blir lägre.
Hur jämför man lån på 600 000 kronor?
Det viktiga är att jämföra lån genom att titta på den effektiva räntan så att du får med alla kostnader för lånet. Att låna 600 000 kronor innebär att små skillnader i ränta verkligen märks i långa loppet. Lånets eventuella uppläggningskostnad spelar mindre roll än när du lånar ett lägre belopp. Det är också viktigt att veta vad som händer om du missar att betala tillbaka i tid en månad.
Vad kan pengarna användas till om man lånar 600 000 kronor?
Det beror helt på vad det är för typ av lån. Om du tecknar ett samlingslån ska det användas till att betala av dyrare lån och krediter. Om det är ett lån med säkerhet så lånar du till det som är säkerheten för lånet, alltså vanligtvis en fastighet eller en bil. Om du tecknar ett privatlån på 600 000 kronor använder du pengarna till vad du vill.
Tar det längre tid att få ett lån på 600 000 kronor än ett mindre lån?
Om du ansöker om ett lån på 600 000 kronor hos oss på Enklare så har du besked inom 24 timmar. Vanligtvis får du svar från flera olika långivare så att du kan välja det erbjudande som är mest förmånligt för dig. När du bestämt dig betalas pengarna ut direkt. Det är alltså inte svårare att låna ett så här högt belopp än ett lån som gäller en mycket mindre summa.
Är ränteläget förmånligt för den som vill låna 600 000 kronor?
Ja, det är mycket billigt att låna pengar i Sverige idag. Konkurrensen på lånemarknaden bidrar också till att göra det gynnsamt för dig som låntagare. Ränteläget är också relativt stabilt och det finns inget som tyder på kraftiga räntehöjningar inom överskådlig tid. Sverige är ett av de länder i världen där det är billigast att lån pengar. Om du vill låna 600 000 kronor till renovering eller kontantinsatsen kan det bli en riktigt bra affär.