4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 50 000 kr med låg ränta

Ansök om lån på 50 000 kr på 2 minuter och få svar samma dag! Det är helt kostnadsfritt och det är inte bindande.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
SpednwiseResurs BankIkano bankenNordaxIca banken
Lånebelopp:
kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Hos Enklare kan du låna 50 000 kr till låg ränta utan säkerhet. När du skickar in din ansökan hos oss gör vi en jämförelse på upp till 39 olika långivare och banker. I samband med att du skickar in din ansökan tas det en kreditbedömning på dig, i denna ingår uppgifter om dina inkomster, utgifter och skulder. Har du låg inkomst, höga utgifter och höga skulder är chansen lägre att du kommer få låna 50 000 kronor och om du beviljas lånet kan räntan komma att bli hög. Har du däremot hög inkomst och inte alltför höga utgifter och skulder kommer du att få låna 50 000 kronor till en mer rimlig ränta. 

icon

Fördelar med att jämföra lån på 50 000 kr

 • Du får flera förslag med endast en ansökan. Detta sparar dig tid och du får fler alternativ du kan utvärdera innan du tar ett beslut.
 • Det tas bara en kreditupplysning via UC. Det som dessutom skiljer sig åt är att beloppet du ansöker om inte syns i din historik när du går via en låneförmedlare som Enklare.
 • Det kostar ingenting att jämföra lån via oss. En jämförelse tar bara 2 minuter att genomföra och du binder inte upp dig till något. Du kan i lugn och ro utvärdera resultatet från din jämförelse och sedan bestämma om du vill gå vidare eller inte med ett eventuellt låneförslag.
 • Du har möjligheten att prata med en personlig rådgivare. Våra rådgivare är utbildade att guida dig genom en jämförelse för att hitta det som passar dig och din ekonomi bäst.

Så ansöker du om ett lån på Enklare

Istället för att själv hitta de bästa möjliga villkoren när du vill låna 50 000 kronor så kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Vi på Enklare är en låneförmedlare och erbjuder denna tjänst helt gratis, allt du behöver göra är att fylla beloppet du vill låna samt dina personuppgifter. Vi kommer att skicka din ansökan till ett antal banker och låneinstitut och du kan sedan i lugn och ro gå igenom vilka alternativ som finns.

Du hittar ansökningsformuläret högst upp på sidan. För att ansöka om ett lån fyller du i önskat belopp och lånetid, samt om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya. Du fyller även i kontaktuppgifter såsom telefonnummer och email. När du skickat in din ansökan får du inom kort besked om låneförslag i inloggat läge på Mina sidor. Där ser du lånevillkor från respektive långivare och kan jämföra dessa mot varandra för att sedan välja det alternativ som är bäst för just dig. Så här jämför du lån:

 • Du väljer hur mycket du vill låna och den lånetid som passar dig
 • Fortsätt med att fylla i dina personuppgifter
 • Efter att du skickat in ansökan är det bara att vänta in långivarnas låneförslag
 • Långivarna återkommer inom 24 timmar med deras låneförslag
 • Hittar du ett lån som passar dig kan du signera med BankID eller få papprena hemskickade
 • Inom kort har du pengarna på ditt konto!

Krav för att låna 50 000 kr

För att låna pengar via Enklare krävs det att du uppfyller följande villkor: 

 • Du är minst 18 år fyllda
 • Du har en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden
 • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna
icon

Tre tips för att få bra villkor för ditt lån på 50 000 kronor

 1. Ansök via Enklare. Genom att ansöka hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 39 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.
 2. Öka dina chanser till bra villkor med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du långivare en extra trygghet. Detta leder ofta till att de är villiga att erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt ensam.
 3. Fyll i dina uppgifter noggrant i formuläret. Det är viktigt att du ger så exakta uppgifter om dig själv i formuläret för att långivare ska ha rätt underlag när de utvärderar din låneansökan.

Hur hittar jag ett billigt lån på 50 000 kr?

Alla långivare gör en kreditbedömning men olika långivare gör ofta olika bedömningar. När du vill låna 50 000 kronor bör du därför inte nöja dig med det erbjudande du får när du pratar med din bank, du bör höra dig för hos fler långivare för att kunna få bästa möjliga ränta och villkor när du ska låna 50 000 kronor. Att gå från bank till bank själv och förhandla om ränta är både svårt och tidsödande, att ta hjälp av en låneförmedlare för jämförelsen underlättar processen.

Vikten av att jämföra lån från flera långivare

För att hitta det lån med lägst ränta är det bästa du kan göra att vända dig till en låneförmedlare som jämför erbjudanden från flera banker med endast en UC. Det kan vara tidskrävande att gå från bank till bank på egen hand och jämföra erbjudanden. Dessutom tas det en kreditupplysning på dig för varje ansökan du gör. Genom att vända dig till en låneförmedlare som gör jämförelsen kan du på en smidigt sätt få en tydlig överblick över dina lånealternativ, utan att ta tid. 

Vilken lånetyp är bäst när man vill låna 50 000 kr?

Det finns flera olika lånetyper om man är ute efter att låna 50 000 kr. Beroende på vad du ska låna till kan du antingen ta ett lån utan säkerhet (även kallat blancolån) eller ett lån med säkerhet som är bundet till ett objekt. Lånen vi förmedlar på Enklare är lån utan säkerhet, där du kan ansöka om ett belopp mellan 5000 kr upp till 600 000 kr.

Kan jag låna 50 000 kr utan UC?

På Enklare kan du inte låna pengar utan att en UC tas på dig. I samband med att du skickar in din låneansökan tar vi alltid en kreditupplysning på dig från UpplysningsCentralen. I Sverige tas det alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Om den inte tas från UC tas den från en annan aktör. En fördel med att ansöka om ett lån från en låneförmedlare som Enklare är att det endast tas en UC på dig, men där vi jämför låneförslag på upp till 39 olika långivare. 

Innan du lånar 50 000 kr

Innan du tar ett lån bör du alltid noga tänka igenom beslutet innan du skriver på något. Du bör även ha full koll på vad lånet innebär och att du har råd med det. Ofta har lån på lägre belopp en kortare återbetalningstid, och räntan för ett sådant lån kan bli högre efter en period. Säkerställ därför vilka villkor som gäller för lånet, och lägg upp en avbetalningsplan.

Mathias Grönlund
Mathias Grönlund
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om lån på 50 000 kr:

Går det att låna 50000 utan fast inkomst?
Ett av grundvillkoren när du ansöker om ett lån via Enklare är att du har en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden. Vissa långivare ser till din årsinkomst snarare än din månatliga inkomst, så om du inte har en fast månadsinkomst kan du ändå ansöka om ett lån på 50 000 kr.
Vad får jag för ränta på mitt lån?
Räntan på ditt lån sätts individuellt baserat på den kreditupplysning som tas på dig i samband med att du ansöker om ett lån.
Hur snabbt sker utbetalningen?
Utbetalningen sker vanligen inom 1-3 bankdagar, men sker ofta snabbare än så.
Går det att låna 50 000 kr utan UC?
När du ansöker om ett lån via Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig från UC. Oavsett vart du ansöker om ett lån tas det alltid en kreditupplysning på dig, om den inte tas från UC tas den från en annan aktör.
Kan man låna 50 000kr räntefritt?
Det finns aktörer som erbjuder räntefria perioder för lån. Den räntefria perioden är dock väldigt kort (vanligen några dagar upp till några veckor), för att sen övergå till att bli en väldigt dyr ränta på lånet. När du ansöker om ett lån via Enklare ser du tydligt i inloggat läge på Mina sidor vilka villkor som gäller för respektive lån.
Går det att låna 50 000 kr med många förfrågningar?
Om du har många förfrågningar under de senaste 12 månaderna kan detta påverka din kreditvärdighet. Om du däremot har en bra ekonomi och kan visa på att du kommer kunna betala tillbaka lånet kan du bli beviljad lånet.
Jag har ett skuldsaldo, är det möjligt att låna 50 000 kr ändå?
Nej, om du har en aktiv skuld hos Kronofogden nu eller under de senaste 6 månaderna är det inte möjligt att bli beviljad ett nytt lån.
Hur kan man låna 50 000 kronor och få de bästa villkoren?
För att du ska kunna låna 50 000 kronor och få så bra villkor som möjligt måste du definiera vad som är bra villkor för just dig. Att lånet har en så låg totalkostnad som möjligt är givetvis ett viktigt kriterium. För många är det av stor betydelse att ett lån har rimlig dröjsmålsränta och möjlighet till betalningsfria månader. Att det är enkelt att betala tillbaka skulden med autogiro och att lånet betalas ut snabbt kan också vara viktigt.
Hur lång är återbetalningstiden om jag vill låna 50 000 kronor?
Du kan låna 50 000 kronor med allt från några månader till flera års återbetalningstid. Det är upp till dig att välja helt enkelt. Ju längre återbetalningstid ett lån på 50 000 kronor har, desto högre blir den totala kostnaden för lånet. Men månadskostnaden blir naturligtvis lägre med lång återbetalningstid. Olika långivare kan ha olika lång återbetalningstid på lån i den här storleksordningen. Du kan också välja att betala ett lån i förtid, om du valt lång återbetalningstid.
När ska man välja att låna 50 000 kronor som privatlån?
Du kan låna 50 000 kronor till en bil eller båt och ha det du köper som säkerhet för lånet. Då får du bästa möjliga ränta. Om du ska låna 50 000 kronor till något du inte kan eller vill använda som pant för lånet är det i regel ett privatlån som är det bästa alternativet. Om du blir beviljad ett privatlån kan du använda lånebeloppet till vad du vill. Det är alltså i de flesta fall privatlån som gäller om du är en privatperson som behöver låna 50 000 kronor.
Vad krävs för att låna 50 000 kronor till en bil?
Billån på 50 000 kronor är ganska vanliga. Långivaren kräver ofta att bilen är försäkrad för att bevilja ett billån. Är den inte det fungerar den inte som säkerhet för lånet, och det är ju den premiss som billån bygger på. Sen måste du ha tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad ett lån på 50 000 kronor. Det innebär i praktiken att du har en fast inkomst och är fri från betalningsanmärkningar.
Kan man låna 50 000 kronor med betalningsanmärkning?
Det är svårt att låna 50 000 kronor med betalningsanmärkning. Jämför du lån på Enklare kan du hitta en långivare som är beredd att låna ut så mycket, trots att du har en betalningsanmärkning. Särskilt om det är en gammal anmärkning som är på väg att försvinna och om du har stabila ekonomiska förhållanden i övrigt. Varför du har fått en betalningsanmärkning kan också spela viss roll för kreditbetyget.
Kan man låna 50 000 kronor för att betala tillbaka skulder?
Ja, det kan du göra. Det kan vara en riktigt bra idé om du använder hela beloppet till skulder och tecknar ett lån med bättre ränta och villkor än lånen du betalar tillbaka. Lån som är skräddarsydda för detta kallas för samlingslån. De erbjuds av flera långivare som vi på Enklare samarbetar med. Att låna 50 000 kronor för att göra sig av med skulder kan vara att ge sig själv en välbehövlig omstart.
Kan man låna 50 000 kronor till en kontantinsats?
Du kan ansöka om ett privatlån på 50 000 kronor om du inte har tillräckligt sparat för att få ihop till kontantinsatsen som krävs för att bolånet ska beviljas av banken. Det är även vanligt att låna 50 000 kronor till kontantinsatsen när man köper bil. Du kan dock inte låna till en kontantinsats från samma långivare som beviljar bolånet eller billånet.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-iconMan46 år
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-iconKvinna41 år
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-iconMan52 år
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-iconKvinna52 år
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.