Lånejämförelse

Låna 50 000 kr med låg ränta

Ansök om lån på 50 000 kr på 2 minuter och få svar samma dag! Det är helt kostnadsfritt och komihåg att det är ej bindande.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Jämför innan du lånar 50 000 kr

Att låna 50 000 kronor är idag inte speciellt svårt. Det finns många anledningar till att du kan behöva låna 50 000 kronor, både positiva och mindre positiva sådana. Visst går det att spara ihop 50 000 kronor men det tar tid och ibland dyker det upp erbjudande man måste slå till på. Grannen kanske äntligen vill sälja sin extremt välvårdade båt till dig för ett fantastiskt förmånligt pris och genom att låna 50 000 kronor kan du då slå till direkt. En gammal vän kanske hör av sig till dig och frågar om du vill följa med på en dykresa till Indonesien. Mindre positiva saker du kan vilja låna 50 000 kronor till är exempelvis när din bil är i behov av en reparation, eller när värmepannan i ditt hus gått sönder under årets kallaste dag och du snabbt behöver låna 50 000 kronor för att byta ut den.

Vad är ett lån på 50 000 kr?

När du ansöker om ett privatlån och behöver låna 50 000 kronor handlar det i princip alltid om blancolån. Visst kan det gå att nyttja kondokrediten där långivaren genom att göra en kreditbedömning av dig bedömer hur troligt det är att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. I en kreditbedömning ingår dina inkomster, utgifter och skulder. Har du låg inkomst, höga utgifter och höga skulder är chansen lägre att du kommer få låna 50 000 kronor och om du beviljas lånet kan räntan komma att bli hög. Har du däremot hög inkomst och inte alltför höga utgifter och skulder kommer du att få låna 50 000 kronor till en mer rimlig ränta.

Hur hittar jag ett billigt lån på 50 000 kr?

Alla långivare gör en kreditbedömning men olika långivare gör ofta olika bedömningar. När du vill låna 50 000 kronor bör du därför inte nöja dig med det erbjudande du får när du pratar med din bank, du bör höra dig för hos fler långivare för att kunna få bästa möjliga ränta och villkor när du ska låna 50 000 kronor. Att gå från bank till bank och förhandla om ränta är både svårt och tidsödande och det finns bättre sätt att göra det på.

Vi kan hjälpa dig låna 50 000 kr

Istället för att själv hitta de bästa möjliga villkoren när du vill låna 50 000 kronor så kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Vi på Enklare är en låneförmedlare och erbjuder denna tjänst helt gratis, allt du behöver göra är att fylla beloppet du vill låna samt dina personuppgifter, Vi kommer att skicka din ansökan till ett antal banker och låneinstitut och du kan sedan i lugn och ro gå igenom vilka alternativ som finns. I samband med detta görs också endast en kreditupplysning. Detta gör att du behåller din kreditvärdighet jämfört med om flera kreditupplysningar skulle göras.

Så här jämför du lån:

 1. Du väljer i hur mycket du vill låna och den lånetid som passar dig
 2. Fortsätt med att fylla i dina personuppgifter
 3. Efter att du skickat in ansökan är det bara att vänta in långivarnas låneförslag
 4. Långivarna återkommer inom 24 timmar med deras låneförslag
 5. Hittar du ett lån som passar dig kan du signera med BankID eller få papprerna hemskickade
 6. Inom kort har du pengarna på ditt konto!
Uppdateradfebruari 3, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar

Hur kan man låna 50 000 kronor och få de bästa villkoren?
För att du ska kunna låna 50 000 kronor och få så bra villkor som möjligt måste du definiera vad som är bra villkor för just dig. Att lånet har en så låg totalkostnad som möjligt är givetvis ett viktigt kriterium. För många är det av stor betydelse att ett lån har rimlig dröjsmålsränta och möjlighet till betalningsfria månader. Att det är enkelt att betala tillbaka skulden med autogiro och att lånet betalas ut snabbt kan också vara viktigt.
Hur lång är återbetalningstiden om jag vill låna 50 000 kronor?
Du kan låna 50 000 kronor med allt från några månader till flera års återbetalningstid. Det är upp till dig att välja helt enkelt. Ju längre återbetalningstid ett lån på 50 000 kronor har, desto högre blir den totala kostnaden för lånet. Men månadskostnaden blir naturligtvis lägre med lång återbetalningstid. Olika långivare kan ha olika lång återbetalningstid på lån i den här storleksordningen. Du kan också välja att betala ett lån i förtid, om du valt lång återbetalningstid.
När ska man välja att låna 50 000 kronor som privatlån?
Du kan låna 50 000 kronor till en bil eller båt och ha det du köper som säkerhet för lånet. Då får du bästa möjliga ränta. Om du ska låna 50 000 kronor till något du inte kan eller vill använda som pant för lånet är det i regel ett privatlån som är det bästa alternativet. Om du blir beviljad ett privatlån kan du använda lånebeloppet till vad du vill. Det är alltså i de flesta fall privatlån som gäller om du är en privatperson som behöver låna 50 000 kronor.
Vad krävs för att låna 50 000 kronor till en bil?
Billån på 50 000 kronor är ganska vanliga. Långivaren kräver ofta att bilen är försäkrad för att bevilja ett billån. Är den inte det fungerar den inte som säkerhet för lånet, och det är ju den premiss som billån bygger på. Sen måste du ha tillräckligt hög kreditvärdighet för att beviljas ett lån på 50 000 kronor. Det innebär i praktiken att du har en fast inkomst och är fri från betalningsanmärkningar.
Kan man låna 50 000 kronor med betalningsanmärkning?
Det är svårt att låna 50 000 kronor med betalningsanmärkning. Jämför du lån på Enklare kan du hitta en långivare som är beredd att låna ut så mycket, trots att du har en betalningsanmärkning. Särskilt om det är en gammal anmärkning som är på väg att försvinna och om du har stabila ekonomiska förhållanden i övrigt. Varför du har fått en betalningsanmärkning kan också spela viss roll för kreditbetyget.
Kan man låna 50 000 kronor för att betala tillbaka skulder?
Ja, det kan du göra. Det kan vara en riktigt bra idé om du använder hela beloppet till skulder och tecknar ett lån med bättre ränta och villkor än lånen du betalar tillbaka. Lån som är skräddarsydda för detta kallas för samlingslån. De erbjuds av flera långivare som vi på Enklare samarbetar med. Att låna 50 000 kronor för att göra sig av med skulder kan vara att ge sig själv en välbehövlig omstart.
Kan man låna 50 000 kronor till en kontantinsats?
Du kan ansöka om ett privatlån på 50 000 kronor om du inte har tillräckligt sparat för att få ihop till kontantinsatsen som krävs för att bolånet ska beviljas av banken. Det är även vanligt att låna 50 000 kronor till kontantinsatsen när man köper bil. Du kan dock inte låna till en kontantinsats från samma långivare som beviljar bolånet eller billånet.