Låna 50 000 kr med låg ränta

Ansök om lån på 50 000 kr på 2 minuter och få svar samma dag! Det är helt kostnadsfritt och det är inte bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Hos Enklare kan du låna 50 000 kr till låg ränta utan säkerhet. När du skickar in din ansökan hos oss gör vi en jämförelse på upp till 37 olika långivare och banker. I samband med att du skickar in din ansökan tas det en kreditbedömning på dig, i denna ingår uppgifter om dina inkomster, utgifter och skulder. Har du låg inkomst, höga utgifter och höga skulder är chansen lägre att du kommer få låna 50 000 kronor och om du beviljas lånet kan räntan komma att bli hög. Har du däremot hög inkomst och inte alltför höga utgifter och skulder kommer du att få låna 50 000 kronor till en mer rimlig ränta. 

icon

Fördelar med att jämföra lån på 50 000 kr

 • Du får flera förslag med endast en ansökan. Detta sparar dig tid och du får fler alternativ du kan utvärdera innan du tar ett beslut.
 • Det tas bara en kreditupplysning via UC. Det som dessutom skiljer sig åt är att beloppet du ansöker om inte syns i din historik när du går via en låneförmedlare som Enklare.
 • Det kostar ingenting att jämföra lån via oss. En jämförelse tar bara 2 minuter att genomföra och du binder inte upp dig till något. Du kan i lugn och ro utvärdera resultatet från din jämförelse och sedan bestämma om du vill gå vidare eller inte med ett eventuellt låneförslag.
 • Du har möjligheten att prata med en personlig rådgivare. Våra rådgivare är utbildade att guida dig genom en jämförelse för att hitta det som passar dig och din ekonomi bäst.

Så ansöker du om ett lån på Enklare

Istället för att själv hitta de bästa möjliga villkoren när du vill låna 50 000 kronor så kan du låta en låneförmedlare göra det åt dig. Vi på Enklare är en låneförmedlare och erbjuder denna tjänst helt gratis, allt du behöver göra är att fylla beloppet du vill låna samt dina personuppgifter. Vi kommer att skicka din ansökan till ett antal banker och låneinstitut och du kan sedan i lugn och ro gå igenom vilka alternativ som finns.

Du hittar ansökningsformuläret högst upp på sidan. För att ansöka om ett lån fyller du i önskat belopp och lånetid, samt om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya. Du fyller även i kontaktuppgifter såsom telefonnummer och email. När du skickat in din ansökan får du inom kort besked om låneförslag i inloggat läge på Mina sidor. Där ser du lånevillkor från respektive långivare och kan jämföra dessa mot varandra för att sedan välja det alternativ som är bäst för just dig. Så här jämför du lån:

 • Du väljer hur mycket du vill låna och den lånetid som passar dig
 • Fortsätt med att fylla i dina personuppgifter
 • Efter att du skickat in ansökan är det bara att vänta in långivarnas låneförslag
 • Långivarna återkommer inom 24 timmar med deras låneförslag
 • Hittar du ett lån som passar dig kan du signera med BankID eller få papprena hemskickade
 • Inom kort har du pengarna på ditt konto!

Krav för att låna 50 000 kr

För att låna pengar via Enklare krävs det att du uppfyller följande villkor: 

 • Du är minst 18 år fyllda
 • Du har en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden
 • Du har inga aktiva skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna
icon

Tre tips för att få bra villkor för ditt lån på 50 000 kronor

 1. Ansök via Enklare. Genom att ansöka hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 37 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.
 2. Öka dina chanser till bra villkor med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du långivare en extra trygghet. Detta leder ofta till att de är villiga att erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt ensam.
 3. Fyll i dina uppgifter noggrant i formuläret. Det är viktigt att du ger så exakta uppgifter om dig själv i formuläret för att långivare ska ha rätt underlag när de utvärderar din låneansökan.

Hur hittar jag ett billigt lån på 50 000 kr?

Alla långivare gör en kreditbedömning men olika långivare gör ofta olika bedömningar. När du vill låna 50 000 kronor bör du därför inte nöja dig med det erbjudande du får när du pratar med din bank, du bör höra dig för hos fler långivare för att kunna få bästa möjliga ränta och villkor när du ska låna 50 000 kronor. Att gå från bank till bank själv och förhandla om ränta är både svårt och tidsödande, att ta hjälp av en låneförmedlare för jämförelsen underlättar processen.

Vikten av att jämföra lån från flera långivare

För att hitta det lån med lägst ränta är det bästa du kan göra att vända dig till en låneförmedlare som jämför erbjudanden från flera banker med endast en UC. Det kan vara tidskrävande att gå från bank till bank på egen hand och jämföra erbjudanden. Dessutom tas det en kreditupplysning på dig för varje ansökan du gör. Genom att vända dig till en låneförmedlare som gör jämförelsen kan du på en smidigt sätt få en tydlig överblick över dina lånealternativ, utan att ta tid. 

Vilken lånetyp är bäst när man vill låna 50 000 kr?

Det finns flera olika lånetyper om man är ute efter att låna 50 000 kr. Beroende på vad du ska låna till kan du antingen ta ett lån utan säkerhet (även kallat blancolån) eller ett lån med säkerhet som är bundet till ett objekt. Lånen vi förmedlar på Enklare är lån utan säkerhet, där du kan ansöka om ett belopp mellan 5000 kr upp till 600 000 kr.

Kan jag låna 50 000 kr utan UC?

På Enklare kan du inte låna pengar utan att en UC tas på dig. I samband med att du skickar in din låneansökan tar vi alltid en kreditupplysning på dig från UpplysningsCentralen. I Sverige tas det alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån. Om den inte tas från UC tas den från en annan aktör. En fördel med att ansöka om ett lån från en låneförmedlare som Enklare är att det endast tas en UC på dig, men där vi jämför låneförslag på upp till 37 olika långivare. 

Innan du lånar 50 000 kr

Innan du tar ett lån bör du alltid noga tänka igenom beslutet innan du skriver på något. Du bör även ha full koll på vad lånet innebär och att du har råd med det. Ofta har lån på lägre belopp en kortare återbetalningstid, och räntan för ett sådant lån kan bli högre efter en period. Säkerställ därför vilka villkor som gäller för lånet, och lägg upp en avbetalningsplan.

Uppdaterad: december 23, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om lån på 50 000 kr:

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy