Lånejämförelse

Blancolån - Jämför lån utan säkerhet upp till 600 000 kr

Genom att ansöka om ett blancolån via Enklare jämför du fler än 30 långivare och banker samtidigt. Endast en UC tas och det är givetvis helt gratis!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Vad är ett blancolån?

Blancolån, eller privatlån som det ofta också kallas av många, är ett lån utan säkerhet. Det är ett lån som är gjort för låntagarens privatkonsumtion och det finns ingen egendom, som exempelvis ett hus eller en bil, för långivaren att ha som pant eller teckna lånet i. Du behöver heller inte lägga in en kontantinsats. Istället ligger säkerheten i din förmåga att betala tillbaka de pengar du lånat, och banken eller långivaren lägger i och med det sin fulla tillit till dig. Denna säkerhet är vad som granskas när banker och långivare bedömer din betalningsförmåga, exempelvis genom din inkomst och din ekonomi.

Motsatsen till blancolån kallas för hypotekslån och är ett lån med säkerhet, det finns med andra ord en villa, en bil eller liknande, för banken eller långivaren att ha som pant.

Att ta ett blancolån med hjälp av enklare

När du har bestämt dig för att ta ett blancolån är den smarta vägen att gå via en låneförmedlare som enklare. Har du en plan för ditt lån och för hur du ska betala tillbaka lånet finns det några faktorer som bara en seriös låneförmedlare kan hjälpa dig med. Vi på enklare hjälper dig att jämföra flera banker och långivare för att hitta det bästa erbjudandet med den lägsta räntan på ett blancolån.

Slipp onödigt många kreditupplysningar

enklare är inte bara alternativet du kommer spara tid på, du kommer dessutom behålla din kreditvärdighet genom hela processen. Varje gång du ansöker om ett blancolån hos en bank eller en långivare på egen hand, kommer nämligen en kreditupplysning göras för att bedöma din ekonomiska situation och för att se om du har de medel som krävs för att kunna betala tillbaka det. Ju fler banker du kontaktar desto fler kreditupplysningar görs och desto mer minskar ditt värde och din trovärdighet. Använder du dig av en låneförmedlare som enklare gör vi bara en kreditupplysning och skickar denna, tillsammans med dina önskemål gällande summan på lånet samt hur lång tid du vill låna pengarna, till alla de banker och långivare vi samarbetar med. Du behåller din kreditvärdighet och får samtidigt omkring ett femtontal olika förslag på blancolån och räntor som vi hjälper dig att gå igenom.

Genom oss på enklare kan du ta ett blancolån på upp till 600 000 kr i hela 20 år. För att påbörja din ansökningsprocess fyller du i dina personuppgifter, summan du vill låna samt hur länge du vill låna pengarna. Ett bra tips är att ta ett lån tillsammans med en medsökande. Är ni två som söker ett lån tillsammans ökar nämligen chanserna att få bättre villkor. Det här beror på att våra långivare ser det som ett säkrare beslut att låna pengar till två personer som har möjlighet att betala tillbaka lånet, än en person på egen hand. Om du vet att din kreditvärdighet inte är den bästa kan därför en medsökande vara till stor hjälp. När vi har mottagit din ansökan kontaktar vi de banker och långivare som är våra samarbetspartners, de ger oss förslag på lån och du kan sedan logga in och se vilka förslag som inkommit. Du väljer sedan det förslag som har bäst ränta samt passar dina planer och din betalningsförmåga bäst.

Samla dina lån i ett och samma blancolån

Förutom att ta ett lån som kan täcka kostnaderna till en villa, en renovering eller en bil kan ett blancolån vara ett perfekt alternativ när du har flera smålån som du vill samla ihop till ett stort lån. Det kan vara restbetalningar från ett SMS-lån, dyra smålån på avbetalning eller kreditkortsräkningar som du har sedan innan – som dessutom kommer tillsammans med en dyr ränta. Att samla alla dina lån i ett enda blancolån kommer sänka både kostnaden på din månadsbetalning och räntan som kommer med på köpet. Genom att ta ett blancolån kan du betala av dina gamla skulder och få en enklare ekonomi med färre räkningar, avgifter och bättre villkor.

Hitta blancolånet för dig på ett modernt sätt

Innan du gör de flesta större köp i vardagen, låt oss säga att du ska köpa en ny TV, jämför du varan mellan olika säljare och butiker för att hitta det bästa priset. Samma princip bör du anpassa till processen för att ta ett blancolån. Nyckeln till framgång är att jämföra lån. Jämför du dessutom med enklare blir denna princip kantad av expertråd från utbildade rådgivare som vill hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet. Du sparar dessutom tid då vi redan har kontakt med många banker och långivare som du kan jämföra alternativ från.

Jämför blancolån smidigare via Enklare

Att det ska vara krångligt och komplicerat att ta ett blancolån är en gammal myt som vi mer än gärna slår hål på. Med enklare är processen kring att jämföra och söka lån smidig, säker och på dina villkor. Vi hjälper dig att jämföra alternativ och räntor och du får ett blancolån som passar likt handen i handsken.