Låna 200 000 kr med låg ränta

Ansök om 200 000 kr tryggt och säkert. Jämför upp till 37 långivare och banker, välj det lån som passar dig bäst. En ansökan tar ungefär 2 minuter och du får svar samma dag!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 200000 utan säkerhet till bra villkor

Behöver du låna pengar? Närmare bestämt 200 000 kr? Hos Enklare hjälper vi dig att jämföra erbjudanden från flera olika långivare, så du smidigt ska kunna hitta det lån med bäst villkor och lägst ränta för just dig.

Det finns många anledningar till varför man vill ta ett lån på 200 000 kr. Kanske är du ute efter en ny bil eller är trött på ditt gamla kök och känner att det är dags att förnya det? Att låna 200 000 kronor är inte omöjligt, det är en smidig ansökan och det går snabbt i dagens läge.

En bild som visar ett lån på 200000 kr

Renovering av kök kan bli kostsamt och många måste låna 200 000 kronor för att kunna förverkliga drömmen. Detsamma gäller om du vill satsa på att äntligen ha en ny bil utan avbetalningar på en bilfirma. Men det är få som har en buffert av den storleken. Att låna 200 000 kronor kan vara det enda alternativ du har och då vill du också ha den bästa finansieringen som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att låna 200 000 kr och vad som är bra att ha i åtanke under låneprocessen.

Lånealternativ för att låna 200 000 kronor

Det finns några olika lånealternativ om du vill låna 200 000 kronor. Ska du låna 200 000 kronor till att renovera ditt kök, köpa bil eller motorcykel, kan du välja på olika typer av lån. Gäller det köket kan du välja att utöka ditt bolån om det finns marginal. Räntan är lägre på ett bolån, men det behövs en säkerhet i form av bostaden. Även när det gäller bil, motorcykel eller något annat som gör att du måste låna 200 000 kronor har du möjlighet att lägga det på ditt bolån. 

Det finns också lån utan säkerhet där du kan låna 200 000 kronor, där du inte behöver redovisa vad det ska gå till. Dessa lån har en högre ränta och det är för att banken tar en större risk när de lånar ut pengar utan att vara säkra på att få dem tillbaka. Om du vill låna 200 000 kronor utan säkerhet kan du välja ett privatlån, även kallat blancolån. Du kan även ta ett snabblån, men detta är ett lån som ska betalas tillbaka på kort tid, där avgifter och räntor är höga. 

Det finns även ett billigare sätt att låna 200 000 kronor utan säkerhet och det är via ett medlemslån. Ett medlemslån är ett lån för medlemmar i facket och räntan är relativt låg. När du tar ett lån, får du räkna med att det alltid blir dyrare än om du hade betalat allt själv. Vill du hellre skaffa dig en buffert så kan du låna 200 000 kronor genom att ansöka om en kontokredit. Då väljer du själv hur mycket du vill använda och betala för eftersom du bara betalar ränta det du använder.

Lånen vi förmedlar på Enklare är privatlån utan säkerhet, och du kan därmed använda pengarna från lånet till vad du vill. 

icon

Tips för att få låg ränta när du ska lån 200 000 kronor:

 1. Jämför flera långivare och banker samtidigt. Via vår tjänst kan du jämföra upp till 37 långivare när du ska låna 200 000 kr. Vår ansökningsprocess är enkel och du fyller i formuläret på några få minuter och får svar direkt efter att du skickar in din ansökan.
 2. Lägg till en medsökande när du ansöker. Genom att ansöka om lån tillsammans med en medsökande ger du extra trygghet till långivarna. Med detta knep ökar du dina chanser tilli bättre lånevillkor för dig som låntagare.
 3. Baka ihop befintliga lån samtidigt. Tänk på att din kreditvärdighet påverkas av hur många lån och krediter du har. Därför kan det vara ett bra tips att baka ihop befintliga lån och krediter när du ansöker om ett lån på 200 000 kr. Detta innebär att alla dina lån blir ett enda lån och gör det lättare för dig att hålla koll på.
 4. Undvik att göra UC-förfrågningar 30 dagar innan du ansöker. Varje kreditupplysning du gör påverkar din kreditscore, detta i sin tur påverkar de villkor som du eventuellt blir erbjuden från banker och långivare. Därför är det till din fördel att ha så få kreditupplysningar som möjligt. En bra riktlinje är att ha färre än 10 UC-förfrågningar senaste året.
 5. Prata med våra rådgivare för att få goda råd. Våra rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig med din låneansökan. Genom att prata med oss kan du få värdefulla tips baserat på din livssituation.

Ta ett lån på 200 000 kr via en låneförmedlare

Vill du vara säker på att du får bra villkor när du ska låna 200 000 kr, ska du använda dig av en låneförmedlare, som oss på Enklare. En låneförmedlare lånar inte ut pengar, utan skickar din ansökan om att låna 200 000 kronor till många olika banker. Det är smidigt och enkelt med fördelen att endast en kreditprövning görs. På så sätt kan du få fram det bästa lånet för dig.

Så ansöker du med Enklare

Enklare strävar efter att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt. Du hittar låneansökan högst upp på sidan, den tar endast två minuter att fylla i. De uppgifter vi behöver från dig är hur stort lånebelopp du vill ansöka om, önskad återbetalningstid, om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya lån samt dina kontaktuppgifter. Så gör du för att ansöka om ett lån via Enklare: 

 1. Du hittar ansökan högst upp på sidan, där fyller du önskat lånebelopp och återbetalningstid samt kontaktuppgifter. Om du önskar att samla befintliga lån i samband med ditt nya fyller du även i det.
 2. När ansökan är inskickad kan du luta dig tillbaka och invänta långivarnas erbjudanden.
 3. Inom ett dygn har erbjudandena kommit in. 
 4. Nu är det dags att jämföra! Se över erbjudanden du fått och hitta det lån med lägst ränta och bäst villkor för just dig.
 5. Om du bestämmer dig för ett erbjudande du vill acceptera signerar du med BankID eller penna. 
 6. Klart! Inom ett par dagar har du pengarna på kontot.

Villkor för att låna 200 000 kr

För att kunna låna pengar via Enklare måste du vara över 18 år, vissa långivare kräver att låntagaren är minst 21. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. Vissa långivare kräver att du har en viss årsinkomst för att få låna 200 000 kronor eller andra högre belopp. Grundvillkoret för att kunna låna pengar via Enklare är att du har en årsinkomst på minst 120 000 kr. Du får inte ha några skulder hos kronofogden och har du betalningsanmärkningar kan detta vara ett problem, men det behöver inte vara det. 

Vad kostar det att låna 200000?

Lånets totala kostnad är individuell, och beror till stor del på vilken ränta du får på ditt lån. Ju lägre ränta, desto billigare är lånet. Med Enklares lånekalkylator kan du smidigt räkna ut vad lånet kommer kosta dig månadsvis. När du loggar in på Mina sidor ser du tydligt vilken ränta du får från respektive erbjudande, samt vilka eventuella avgifter som kommer tillkomma med lånet. För att ha optimala förutsättningar för att få ett så billigt lån som möjligheter finns det en del saker du som låntagare kan göra:

 • Samla befintliga lån. Det är inte ovanligt att ha flera små, dyra krediter. Genom att samla alla befintliga lån till ett samlingslån kan du sänka din totala månadskostnad, förbättra ditt kreditbetyg och därmed även dina chanser till att få ett lån med en bättre ränta.
 • Förbättra din kreditvärdighet. Genom att betala dina befintliga skulder, samla dina lån, betala fakturor och räkningar i tid samt minska antalet tagna kreditupplysningar kan du förbättra din kreditvärdighet.
 • Jämför lån innan du bestämmer dig. För att hitta det billigaste lånet behöver du se vilka alternativ du har. Detta gör du smidigast genom en låneförmedlare som Enklare, då vi hjälper dig jämföra lån från 37 olika långivare, med endast en UC.

Att tänka på innan du lånar 200 000 kr.

Innan du lånar pengar bör du alltid tänka igenom beslutet noggrant, särskilt när det handlar om lån på 200 000 kr som är ett större åtagande. Det viktigaste att ha i åtanke när du lånar pengar är att aldrig låna mer än vad du har råd med. Lägg upp en tydlig plan för din återbetalning, där du säkerställer att du kommer ha råd med lånet utan att hamna i en ansträngd ekonomisk situation.

Uppdaterad: november 14, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om att låna 200 000 kr:

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy