Låna 80 000 kr med låg ränta

Behöver du ta ett lån på 80 000 kr? Jämför upp till 39 banker och långivare via oss!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 80 000 kronor till låg ränta utan säkerhet

Ibland kan det uppstå situationer som gör att ett stort kapital krävs som du kanske ännu inte har hunnit spara ihop. Att låna 80 000 kronor kan underlätta mycket. På enklare jämför vi erbjudanden från 39 olika långivare, så du smidigt kan se vilket lån på 80 000 kronor som ger dig bäst ränta och villkor. Ansökan är helt gratis och ej bindande.

 • Jämför lån på 80 000 kronor från 39 långivare
 • Enkel ansökan, den är inte bindande
 • Låna 80 000 kr - ingen säkerhet krävs
 • Endast en UC tas, du riskerar inte din kreditvärdighet i onödan

Fördelar med att vända sig till en låneförmedlare

Om du skulle vilja låna 80 000 kronor från en bank så krävs det en formell ansökan hos varje bank som därefter gör en kreditprövning. Om du gör en ansökan så registreras kreditupplysningen och denna syns när exempelvis en annan bank prövar din kreditvärdighet, vilket kan resultera i att du får lån med sämre villkor. För att du ska kunna se vilken långivare som kan ge dig bäst lånelöfte utan att behöva göra flera kreditprövningar är det perfekt att vända sig till en låneförmedlare. Hos oss på Enklare så fyller du enkelt i din ansökan och personuppgifter, som därefter skickas ut till ett flertal olika banker och låneinstitut. Detta resulterar i att du kommer få det bästa lånet med de bästa villkoren när du ska låna 80 000 kronor, med endast en tagen kreditupplysning från UC.

icon

Viktigt när du lånar 80000 kr

80000kr är en relativt stor summa att låna, därför har vi listat några viktiga saker som är värda att tänka på innan du lånar:
 1. Gör en grundlig kalkyl och se till att ha förutsättningarna för att betala ånets månadskostnad. Tänk på att räntor för privatlån inte är bundna så det är rekommenderat att du har utrymme för eventuella räntejusteringar under lånets löptid.
 2. Jämför olika låneförslag via Enklare. Hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 39 långivare. Välj det lån som passar dig och din ekonomi bäst.
 3. Ansök med en medsökande för bättre lånevillkor. Långivare ser ofta en medsökande som en extra trygghet och är därför villiga att erbjuda bättre lånevillkor. Därför kan du ha mycket att vinna genom att kolla om någon i din närhet är villig att ansöka tillsammans med dig.
 4. Om du väl bestämmer dig för att ta ett lån på 80000kr så se till att hålla koll på lånet och dess villkor. Om du har möjlighet är det bra att amortera extra eller i bästa fall lösa lånet i förtid för att få ner totalkostnaden så mycket som möjligt.

Välj rätt lånetyp när du lånar 80 000 kronor

Att låna 80 000 kronor är ett stort ekonomiskt åtagande. Beroende på vad du ska använda pengarna till finns det bättre och sämre lånealternativ. Om du exempelvis bor i ett hus och ska rusta upp tvättstugan eller renovera hemma, kan du se över dina möjligheter för att utöka ditt bolån. Ett bolån kommer ofta med bättre ränta än andra lånetyper. Om du istället vill låna pengar för att köpa en ny bil kan du se över dina alternativ för ett billån med säkerhet. För denna lånetyp tas bilen och dess värde som säkerhet av banken, en säkerhet för att helt enkelt säkerställa att du kommer betala tillbaka lånet. Om du inte har möjlighet att höja ditt bolån, eller behöver låna pengar till något annat, är privatlån ett bra alternativ. Genom att jämföra flera privatlån mot varandra, får du en tydlig överblick över vilket lån som är mest förmånligt för just dig. Detta hjälper vi dig med på Enklare. 

Jämför och ansök om lån på 80 000 kr via Enklare

Det är viktigt att jämföra olika lån för att se vilket som har de bästa villkoren. Vi på Enklare hjälper dig att hitta det allra bästa lånet för dig. På vår sajt kan du enkelt ansöka genom att fylla i att du vill låna 80 000 samt återbetalningstid. Är det flera i hushållet som söker ett och samma lån? Det är till och med ännu bättre då långivare anser att det är säkrare vilket resulterar i att du kan få bättre lånevillkor. Om du har flera befintliga lån är det även en god idé att samla dina lån i samband med ditt nya. På så sätt kan du sänka din totala månadskostnad genom att istället för flera, dyra krediter, samla de till ett och samma samlingslån.

Så ansöker du om 80000 kronor:

 • Du hittar ansökan högst upp på sidan. Där fyller du i ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid och kontaktuppgifter. Om du vill samla lån i samband med ditt lån fyller du i det också, samt om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande.
 • Signera ansökan med BankID. 
 • Din ansökan skickas vidare till alla långivare vi samarbetar med. En kreditupplysning från UC tas. 
 • Samma dag får du svar från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 • Nu är det dags att jämföra! I inloggat läge på Mina sidor ser du alla dina erbjudanden. Gå igenom alternativen och välj det erbjudande som är bäst för dig. 
 • När du är klar kan du signera genom antingen BankID eller penna. 
 • Klart! Ditt lån utbetalas inom några dagar.

Grundkrav för att låna pengar

För att ta ett lån via Enklare behöver du uppfylla följande grundkrav:

 • Du behöver vara minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Inte ha några aktiva skulder. Det är okej om du haft tidigare skulder, men dessa behöver vara lösta sen minst sex månader tillbaka.
 • En månadsinkomst på minst 10 000 kr.

 

Tänk på detta innan du lånar pengar

Ta inte ett större lån än du behöver

Alla lån kommer med ränta, ju större lånebelopp du tar desto mer ränta kommer du också behöva betala. För att undvika onödigt stora räntekostnader bör du därför räkna på hur stort lånebelopp du faktiskt behöver, och inte ta ett större lån än så. 

Gör en tydlig avbetalningsplan

Att lägga upp en avbetalningsplan innan du tar ditt lån är en klok idé. När du vet vilken ränta du får på ditt lån kan tydliggöra för dig själv hur mycket pengar du kommer behöva lägga undan varje månad för att kunna betala lånet. 

Undvik dyra smålån

När du ska låna ett större belopp som 80 000 kronor bör du undvika högkostnadskrediter som snabblån eller smslån. Dessa lånetyper kommer ofta med en kortare återbetalningstid och högre ränta.

Uppdaterad: december 23, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om att låna 80 000kr:

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga