4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 70 000 kr med låg ränta

Försäkra dig om att du får en bra ränta när du lånar 70 000 kr. Ansök via oss och jämför upp till 39 långivare!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 70000 utan säkerhet till låg ränta

På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån på 70 000 kr från flera olika långivare, så du enkelt kan hitta det alternativ som är mest förmånligt för dig. Lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Du fyller enkelt i ansökan med ditt önskade lånebelopp och löptid. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Efter inskickad ansökan kan du jämföra alternativ för lån på 70 000 kr från flera olika långivare,

 • Jämför lån på 70 000 kr från 39 olika långivare
 • Enkel ansökan 
 • Endast en UC tas i samband med din ansökan
 • Vår tjänst är gratis och ansökan är ej bindande

Det kan finnas många olika anledningar till varför man kan behöva låna 70 000 kr. Kanske vill du köpa en nyare bil? Då kan det vara till stor hjälp att kunna låna 70 000 kronor. Givetvis ska du vara försiktig och inte helt impulsivt låna 70 000 kronor till konsumtion. Men är det något du verkligen vill ha kan det ibland vara bättre att bara låna 70 000 kronor för att snabbt kunna köpa det du vill ha istället för att spara under flera år. Summan täcker dessutom flera stora reparationer och renoveringar du kan behöva bekosta med kort varsel, till exempel om bilen går sönder och du inte har något annat val än att reparera den direkt.

icon

Tips för att få bra villkor för ditt lån på 70 000 kronor

 1. Jämför via Enklare. Genom att ansöka hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 39 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.
 2. Öka dina chanser till bra villkor med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du långivare en extra trygghet. Detta leder ofta till att de är villiga att erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt ensam.
 3. Fyll i dina uppgifter noggrant i formuläret. Det är viktigt att du ger så exakta uppgifter om dig själv i formuläret för att långivare ska ha rätt underlag när de utvärderar din låneansökan.

Olika lånetyper när du ansöker om 70 000 kronor i lån

Vanligaste lånen om du ska låna 70 000 kronor är privatlån, blancolån, billån och kontokredit. Du kan även ta ett snabblån, eller så kallat SMS-lån men de har kort löptid och mycket högre ränta, vilket gör detta lån dyrt. Om du ska låna ett större lånebelopp som 70 000 kronor bör du undvika högkostnadskrediter. Dessa lån kommer ofta med en högre ränta och kortare återbetalningstid.

Beroende på vad du ska använda ditt lån till finns det bättre och sämre lånealternativ. Om du ska använda pengarna till exempelvis renovering hemma eller om du ska rusta upp tvättstugan, bör du se om du kan öka ditt bolån. Bolån har vanligen en lägre ränta än andra lånetyper, vilket jämförelsevis gör det till ett fördelaktigt lån.

Om du är ute efter ett privatlån utan säkerhet, d.v.s ett lån som inte är bundet till ett objekt, hjälper vi dig på Enklare. Vi förmedlar privatlån från upp till 39 olika långivare och kreditinstitut, så du enkelt kan se vilket erbjudande som ger dig bäst villkor och lägst ränta, 

Jämför lån på 70 00 kr via en låneförmedlare

Bästa sättet att få låna 70 000 kronor till en rimlig ränta är att vända sig till flera olika banker eller låneinstitut. Genom att ansöka hos flera banker är det mer troligt att du erbjuds lån till bra ränta av åtminstone någon bank, eftersom de konkurrerar om dig som kund. Söker du lån hos flera banker kommer det dock att registreras en kreditupplysning hos varje bank och detta medför att du får sämre och sämre kreditvärdighet och därmed minskad möjlighet till lån med bra villkor. Ett sätt att kringgå detta är att använda våra tjänster. Söker du via oss på Enklare registreras bara en kreditupplysning trots att låneansökan går till flera banker, detta ökar dina möjligheter att få lån med bra villkor.

Så ansöker du om att låna 70 000 via Enklare

Vi på Enklare strävar efter att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt, och har, om vi får säga det själva - lyckats. Du hittar ansökningsformuläret högst upp på sidan, den tar endast två minuter att fylla i. I formuläret anger du ditt önskade lånebelopp, vilken löptid du vill ha på ditt lån, samt om du vill samla smålån. Du fyller också i om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande, samt dina kontaktuppgifter. När du fyllt i din ansökan signerar du den med BankID. Kort därefter får du erbjudanden från de långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett lån, dessa kommer du hitta i inloggat läget på Mina sidor. Nu är det dags att börja jämföra! Gå igenom dina alternativ i lugn och ro, och välj det med bäst villkor och lägst ränta. Om du har några frågor längs vägen finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail och telefon. 

Villkor för att låna pengar

För att kunna låna 70 000 kr, eller ett annat belopp, via Enklare behöver du uppfylla följande villkor: 

 • Du är minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället.
 • Du har inga aktiva skulder, och har varit skuldfri sen minst sex månader tillbaka.
 • Du är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.
 • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor.

 

icon

Bra att tänka på innan du lånar 70000 kronor:

 • Oavsett vilket belopp du väljer att låna så är det alltid rekommenderat att göra en budget. Det är viktigt att du har en tydlig plan för hur du ska betala tillbaka lånet.
 • Om du har gjort en jämförelse via oss så är det viktigt att utvärdera samtliga låneförslag du fått. Detta kan du göra själv online på vår hemsida eller genom att prata med våra rådgivare.
 • Försök betala av lånet så snabbt du kan inom det utrymme du har i din ekonomi. Detta leder till att din totalkostnad blir så minimal som möjligt.
 • Se till att du har rätt förutsättningar för att få så bra låneförslag som möjligt. En viktig faktor är till exempel att hålla nere på antal kreditupplysningar inför en ansökan.

Innan du lånar 70000- tänk på detta:

Låna inte mer pengar än du behöver

Viktigt att tänka på innan du tar ett lån är att inte ta ett större lån än du faktiskt behöver. Ju större lån du tar, desto mer kommer du behöva betala i ränta. Om du lånar mer pengar än du behöver kommer du därmed även betala onödigt mycket i räntekostnader. Räkna därför noga på hur stort lån du faktiskt behöver innan du lånar pengar.

Välj ett lån med rätt löptid

Utöver att välja rätt lånebelopp, bör du även se över vilken löptid som passar din ekonomi bäst. Lånets totala kostnad kommer bli lägre ju kortare din löptid är. Om du däremot inte skulle betala av ditt lån i tid, kan det tillkomma dyra avgifter. Gå därför igenom din ekonomi och räkna på hur mycket du kan betala av ett lån varje månad, och anpassa din löptid efter det.

Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om att låna 70000 kronor:

Kan jag låna 70000 utan UC?
Nej, hos oss på Enklare kan du inte låna 70 000 kronor utan att en UC tas. Oavsett från vilken aktör du lånar pengar från kommer en kreditupplysning att tas. Detta görs för att säkerställa att du har en så pass god ekonomi att du har råd med lånet. Om kreditupplysningen inte tas från UC tas den från andra aktörer som Bisnode eller Creditsafe.
Vad får jag för ränta när jag lånar 70 000 kronor?
Det går inte att i förhand säga exakt vilken ränta du kommer få på ditt lån, oavsett vilket lånebelopp du ansöker om. Då vår tjänst är helt gratis och inte bindande går det utmärkt att använda den för att helt enkelt se vad ett lån skulle kosta dig idag och vilken ränta du skulle få på det från olika långivare.
Kan jag låna 70 000 trots betalningsanmärkningar?
Det går att låna 70 000 kronor trots att du har betalningsanmärkningar. Däremot kan du få en högre ränta om du har betalningsanmärkningar, då detta tyder på att du inte skött din ekonomi optimalt historiskt, vilket därmed innebär en större risk för banken att låna ut pengar till dig. Flera av de långivare vi samarbetar med kan erbjuda dig ett lån trots betalningsanmärkningar. Genom att ansöka jämför du flera långivarens erbjudanden samtidigt, och kan på så vis välja det alternativ som ger dig bäst ränta och villkor,
Hur snabbt sker utbetalningen när jag lånar 70 000?
När du signerat ditt avtal sker utbetalningen inom 1-2 dagar, men kan ofta ske även snabbare än så.
Vad blir månadskostnaden för ett lån på 70 000 kronor?
Vad månadskostnaden för just ditt lån kommer bli går inte att säga exakt i förhand. Räntan du får på ditt lån baseras till stor del på hur din kreditvärdighet ser ut, det går därför inte att säga ett exakt belopp innan du ansökt. Då vår tjänst är helt gratis och ej bindande kan du använda den för att se vad månadskostnaden för ett lån på 70 000 kronor skulle bli för just dig.
Görs det endast en kreditupplysning när jag ansöker om ett lån?
Ja, vi tar endast en kreditupplysning från UC när du skickar in en ansökan om ett lån hos oss. På så sätt kan du jämföra erbjudanden från flera långivare, utan att riskera din kreditvärdighet genom flera onödiga kreditupplysningar.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.