Låna 70 000 kr med låg ränta

Försäkra dig om att du får en bra ränta när du lånar 70 000 kr. Ansök via oss och jämför upp till 38 långivare!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 70000 utan säkerhet till låg ränta

På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån på 70 000 kr från flera olika långivare, så du enkelt kan hitta det alternativ som är mest förmånligt för dig. Lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Du fyller enkelt i ansökan med ditt önskade lånebelopp och löptid. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Efter inskickad ansökan kan du jämföra alternativ för lån på 70 000 kr från flera olika långivare,

 • Jämför lån på 70 000 kr från 38 olika långivare
 • Enkel ansökan 
 • Endast en UC tas i samband med din ansökan
 • Vår tjänst är gratis och ansökan är ej bindande

Det kan finnas många olika anledningar till varför man kan behöva låna 70 000 kr. Kanske vill du köpa en nyare bil? Då kan det vara till stor hjälp att kunna låna 70 000 kronor. Givetvis ska du vara försiktig och inte helt impulsivt låna 70 000 kronor till konsumtion. Men är det något du verkligen vill ha kan det ibland vara bättre att bara låna 70 000 kronor för att snabbt kunna köpa det du vill ha istället för att spara under flera år. Summan täcker dessutom flera stora reparationer och renoveringar du kan behöva bekosta med kort varsel, till exempel om bilen går sönder och du inte har något annat val än att reparera den direkt.

icon

Tips för att få bra villkor för ditt lån på 70 000 kronor

 1. Jämför via Enklare. Genom att ansöka hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 38 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.
 2. Öka dina chanser till bra villkor med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du långivare en extra trygghet. Detta leder ofta till att de är villiga att erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt ensam.
 3. Fyll i dina uppgifter noggrant i formuläret. Det är viktigt att du ger så exakta uppgifter om dig själv i formuläret för att långivare ska ha rätt underlag när de utvärderar din låneansökan.

Olika lånetyper när du ansöker om 70 000 kronor i lån

Vanligaste lånen om du ska låna 70 000 kronor är privatlån, blancolån, billån och kontokredit. Du kan även ta ett snabblån, eller så kallat SMS-lån men de har kort löptid och mycket högre ränta, vilket gör detta lån dyrt. Om du ska låna ett större lånebelopp som 70 000 kronor bör du undvika högkostnadskrediter. Dessa lån kommer ofta med en högre ränta och kortare återbetalningstid.

Beroende på vad du ska använda ditt lån till finns det bättre och sämre lånealternativ. Om du ska använda pengarna till exempelvis renovering hemma eller om du ska rusta upp tvättstugan, bör du se om du kan öka ditt bolån. Bolån har vanligen en lägre ränta än andra lånetyper, vilket jämförelsevis gör det till ett fördelaktigt lån.

Om du är ute efter ett privatlån utan säkerhet, d.v.s ett lån som inte är bundet till ett objekt, hjälper vi dig på Enklare. Vi förmedlar privatlån från upp till 38 olika långivare och kreditinstitut, så du enkelt kan se vilket erbjudande som ger dig bäst villkor och lägst ränta, 

Jämför lån på 70 00 kr via en låneförmedlare

Bästa sättet att få låna 70 000 kronor till en rimlig ränta är att vända sig till flera olika banker eller låneinstitut. Genom att ansöka hos flera banker är det mer troligt att du erbjuds lån till bra ränta av åtminstone någon bank, eftersom de konkurrerar om dig som kund. Söker du lån hos flera banker kommer det dock att registreras en kreditupplysning hos varje bank och detta medför att du får sämre och sämre kreditvärdighet och därmed minskad möjlighet till lån med bra villkor. Ett sätt att kringgå detta är att använda våra tjänster. Söker du via oss på Enklare registreras bara en kreditupplysning trots att låneansökan går till flera banker, detta ökar dina möjligheter att få lån med bra villkor.

Så ansöker du om att låna 70 000 via Enklare

Vi på Enklare strävar efter att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt, och har, om vi får säga det själva - lyckats. Du hittar ansökningsformuläret högst upp på sidan, den tar endast två minuter att fylla i. I formuläret anger du ditt önskade lånebelopp, vilken löptid du vill ha på ditt lån, samt om du vill samla smålån. Du fyller också i om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande, samt dina kontaktuppgifter. När du fyllt i din ansökan signerar du den med BankID. Kort därefter får du erbjudanden från de långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett lån, dessa kommer du hitta i inloggat läget på Mina sidor. Nu är det dags att börja jämföra! Gå igenom dina alternativ i lugn och ro, och välj det med bäst villkor och lägst ränta. Om du har några frågor längs vägen finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail och telefon. 

Villkor för att låna pengar

För att kunna låna 70 000 kr, eller ett annat belopp, via Enklare behöver du uppfylla följande villkor: 

 • Du är minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället.
 • Du har inga aktiva skulder, och har varit skuldfri sen minst sex månader tillbaka.
 • Du är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.
 • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor.

 

icon

Bra att tänka på innan du lånar 70000 kronor:

 • Oavsett vilket belopp du väljer att låna så är det alltid rekommenderat att göra en budget. Det är viktigt att du har en tydlig plan för hur du ska betala tillbaka lånet.
 • Om du har gjort en jämförelse via oss så är det viktigt att utvärdera samtliga låneförslag du fått. Detta kan du göra själv online på vår hemsida eller genom att prata med våra rådgivare.
 • Försök betala av lånet så snabbt du kan inom det utrymme du har i din ekonomi. Detta leder till att din totalkostnad blir så minimal som möjligt.
 • Se till att du har rätt förutsättningar för att få så bra låneförslag som möjligt. En viktig faktor är till exempel att hålla nere på antal kreditupplysningar inför en ansökan.

Innan du lånar 70000- tänk på detta:

Låna inte mer pengar än du behöver

Viktigt att tänka på innan du tar ett lån är att inte ta ett större lån än du faktiskt behöver. Ju större lån du tar, desto mer kommer du behöva betala i ränta. Om du lånar mer pengar än du behöver kommer du därmed även betala onödigt mycket i räntekostnader. Räkna därför noga på hur stort lån du faktiskt behöver innan du lånar pengar.

Välj ett lån med rätt löptid

Utöver att välja rätt lånebelopp, bör du även se över vilken löptid som passar din ekonomi bäst. Lånets totala kostnad kommer bli lägre ju kortare din löptid är. Om du däremot inte skulle betala av ditt lån i tid, kan det tillkomma dyra avgifter. Gå därför igenom din ekonomi och räkna på hur mycket du kan betala av ett lån varje månad, och anpassa din löptid efter det.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om att låna 70000 kronor:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga