Lånejämförelse

Jämför privatlån mellan 5 000 och 600 000 kronor

Vi hjälper dig att ansöka om ett privatlån upp till 600 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Vad är ett privatlån och vad lånar man till?

Oavsett vad du ska använda privatlånet till bör du alltid jämföra villkor och ränta innan du binder dig till en bank eller ett kreditinstitut. Det kan spara dig tusenlappar. Hos oss kan du jämföra de billigaste privatlånen innan du tar beslut.\

Privatlånen används ofta för att köpa något som trånat efter, som en fräsig motorcykel eller ett elpiano. Det är också vanligt att investera i sitt boende genom en makeover där man renoverar huset eller kanske köper ett nytt kök. Många drömmer om att åka på en jorden-runt-resa åtminstone en gång i sitt liv. Poängen här är att privatlån är vad du gör det till. Vi finns här för att se till att du får bästa möjliga villkor, oavsett vad du vill bekosta.

Att betala av gamla lån med ett nytt privatlån

Vissa personer använder privatlån för att på kort sikt betala av sina månatliga skulder. Här vill vi poängtera att om du lånar pengar privat för att betala av dina räkningar på befintliga skulder så är det ett oroande tecken på att du inte har kontroll över din privatekonomi. Att låna för att klara lånebetalningar är naturligtvis ingen strategi som håller i längden.

Det finns dock situationer där du genom att låna pengar kan få kontroll över din ekonomi och spara pengar. Har du exempelvis en rad lån som belastar din privata ekonomi kan du ta ett nytt samlingslån för att betala av lånen i ett svep. Detta nya lån kommer ofta med bättre villkor och är därför lättare att betala av. Det är ett sätt att förenkla vardagen och spara pengar om du fastnat i en situation med flera lån som är dyra att betala av.

Skillnaden mellan privatlån och blancolån

Privatlån och blancolån är exakt samma sak. Förr i tiden pratade bankerna ofta om blancolån men nu är det allt vanligare att säga privatlån för att poängtera att det är ett lån som man ger till en privatperson. SMS-lån och dylikt är också exempel på privatlån, men där räntan ofta är riktigt dålig. Det finns ett flertal begrepp inom lånemarknaden och lån kan kallas för många olika saker. I slutändan menar man dock ofta ett privatlån. Det som är viktigt att fokusera på oavsett lån är vilka villkor du kan få som låntagare. Här hjälper alltid jämförelser då det finns en stor bredd av alternativ när det kommer till att låna pengar idag.

Vilka personer tar privatlån?

Det kan var allt från studenter, som ofta har ont om pengar och behöver låna till dagliga kostnader eller större inköp, till familjer som vill köpa en ny SUV. Det kan också handla om ett par i city som vill förändra sin planlösning för att göra sig redo för tillökning. Likväl kan det handla om någon som drömt om en utlandsresa men inte riktigt hunnit spara ihop slantarna ännu.

Vad kan jag använda ett privatlån till?

Det finns inga gränser för vem som kan ta privatlån eller vad man kan låna pengar till. Det enda långivare bryr sig om är att du kan betala tillbaka pengarna i tid. Det är vanligt att man lånar pengar till saker som att:

 • betala av ett gammalt privatlån
 • göra renoveringar i hemmet, till exempel ett nytt kök
 • köpa en bil eller ett annat fordon

Se alltid till att du har råd med privatlånet

Det är viktigt att man hushåller med sina lån och ser till att rätta munnen efter matsäcken. Låna inte mer än vad du har råd med, och låt inte snabba smålån bli en vana eller livsstil. Man bör alltid räkna på att man kommer ha råd att betala tillbaka utan att leva på fattigdomsgränsen. Men om du bestämt dig för att ta ett privatlån så är det oavsett bäst att verkligen jämföra lånen så du får ett optimerat erbjudande som passar dig och din ekonomi.

Snabba och enkla lån via Enklare

Det går ofta att få privatlånen utbetalda på kort tid och du kan använda pengarna till i princip vad som helst. Allt som krävs är att du betalar tillbaka enligt de villkor som gäller för ditt erbjudande. Vi rekommenderar alltid att jämföra privatlånet hos oss innan du väljer en långivare eller bank. Du maximerar chanserna att spara pengar och få bättre villkor genom att göra en jämförelse av privatlån först.

Så går det till att ansöka om lånet på Enklare

 • Fyll i några uppgifter i formuläret
 • Klicka på ansök för att jämföra privatlån
 • Logga in genom att identifiera dig med BankID för att se din lånejämförelse

Efter du jämfört privatlån hos oss kan du redan efter några minuter få svar och välja ut det erbjudande som låter bäst för dig. Behöver du hjälp med att välja så får du prata med en personlig rådgivare.