Låna 150 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 150 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Ansök om ett privatlån på 150 000 kr

Med ett privatlån kan du låna pengar utan säkerhet. Att låna 150 000 kronor går därför utmärkt att göra med ett privatlån. Dessutom är det upp till dig själv vad du tänker göra med pengarna. När du skickar in din ansökan om att låna 150 000 kronor till olika långivare, tar de hänsyn till din ekonomi och tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att har du en bra ekonomi och har en stark kreditvärdighet kan du få låna 150 000 kronor till en lägre ränta, än om du skulle ha en lite sämre ekonomi. En sämre ekonomi innebär en större risk för långivaren när de beviljar dig att låna 150 000 kronor. Privatlån medför generellt en högre ränta, för att kunna jämföra de bästa lånevillkoren kan du använda våra tjänster. Du gör en ansökan och därefter görs enbart en kreditupplysning på dig, sedan skickas din ansökan ut till ett flertal banker och låneinstitut. Din kreditvärdighet behöver alltså inte påverkas.

Låna 150 000 kr för att lösa in gamla lån

Har du flera olika lån och krediter, lite här och där, som du går och betalar för? Det kan var ett billån, olika krediter på en tv eller möbler som du har samlat på dig eller kanske andra mindre lån och så vidare. Oavsett så betalar du ränta på alla dessa lån. Genom att samla dyra lån och krediter med ett större lån på 150 000kr, kan din månadskostnad faktiskt bli lägre.

Om du betalar av alla dina smålån genom att låna 150 000 kronor, blir du av med räntorna på dessa smålån och istället för att betala flera smålån, betalar du bara ett större lån. Det är inte helt ovanligt att man löser sina gamla lån med ett nytt och att låna 150 000 kronor kan kanske hjälpa dig att minska dina månadskostnader. Dina smålån har förmodligen en väldigt hög ränta och genom att samla dina lån och krediter sänks också räntekostnaderna.

Uppdateradfebruari 3, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar

Var kan jag låna 150 000 kronor?
Det finns många banker som du kan låna 150 000 kronor hos. Vi samarbetar med ett flertal långivare, vilket innebär att din ansökan skickas vidare till alla våra samarbetspartners när du väl har skickat in den. Av de banker som sedan återkommer till dig med ett erbjudande är du fri att välja själv vem du vill ta lånet hos. Anslutna till oss är både större banker och mer nischade sådana, så att dina chanser att få ett lån beviljat ska vara så höga som möjligt.
Hur fungerar Enklares tjänst när jag vill låna 150 000 kronor?
Vår tjänst går ut på att vi förmedlar lån. Om du vill låna 150 000 kronor kan du fylla i en ansökan på nätet, bekräfta den med ditt BankID och sedan invänta svar. Vi skickar alltså vidare alla uppgifter som bankerna behöver för att behandla din ansökan. Att använda dig av oss på Enklare när du vill hitta ett passande lån kostar ingenting.
Vilken ränta kan jag få om jag ska låna 150 000 kronor?
Räntesatserna varierar hos olika långivare. Det går därför inte att säga exakt vilken ränta du kommer få utan det bedömer bankerna själva. Saker som påverkar vilken ränta du blir erbjuden är bland annat ditt kreditbetyg, din anställningsform och om du exempelvis har betalningsanmärkningar. Räntor som våra långivare erbjuder kan vara allt från dryga 3 % upp till 30 %, allt beroende på hur bankerna bedömer att just din återbetalningsförmåga är. Vi på Enklare kan inte påverka vilken ränta du får.
Kan jag låna 150 000 kronor till en kontantinsats?
Om du ansöker om att låna 150 000 kronor som ett privatlån kan du använda pengarna till vad du vill. Det innebär alltså i princip att du också kan använda pengarna för att finansiera en kontantinsats. Om du planerar att göra det ska du säkert också teckna ett bolån. Var noga med att göra en kalkyl över båda lånens kostnader så att du kan säkerställa att du klarar av att betala för båda.
Kan jag låna 150 000 kronor med betalningsanmärkning?
Hos oss på Enklare kan också du som har en betalningsanmärkning skicka in en ansökan om att låna 150 000 kronor. Att du har en betalningsanmärkning kan göra att det blir svårare för dig att få ett lån beviljat. Det lönar sig dock att ansöka eftersom alla långivare har olika regler för vem de lånar ut pengar till. Flera av våra samarbetspartners beviljar lån till kunder med betalningsanmärkningar.
Går det att låna 150 000 kronor utan UC?
När du ansöker om att låna 150 000 kronor hos oss på Enklare kommer vi att ta en UC på dig. Detta för att bankerna ska kunna bedöma hur din ekonomiska situation och dina förutsättningar att klara av amorteringarna ser ut. Även fast du får flera erbjudanden om lån kommer det bara göras en enda UC. Det är positivt eftersom en UC inte påverkar ditt kreditbetyg på samma sätt som om det hade tagits en UC av varje enskild långivare.