Låna 150 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 150 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 150 000 kr utan säkerhet till låg ränta

På Enklare kan du ansöka om 150 000 kr utan säkerhet med bra villkor. När du ansöker om ett lån jämför vi erbjudanden från upp till 37 olika banker och låneinstitut, så du enkelt ska kunna hitta det lån som är mest förmånligt för dig, utan att riskera din kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån via Enklare tas det nämligen endast en kreditupplysning på dig, och din kreditvärdighet behöver alltså inte påverkas. Vår jämförelsetjänst är helt gratis, och du binder dig inte till något genom att skicka in en ansökan. 

 • Låna 150 000 kr utan säkerhet
 • Endast en UC tas (du riskerar inte din kreditvärdighet)
 • Vår tjänst är gratis och ej bindande
 • Jämför erbjudanden från upp till 37 långivare

En bild som visar ett lån på 150000 kr

Ansök om ett privatlån på 150 000 kr

Med ett privatlån kan du låna pengar utan säkerhet. Att låna 150 000 kronor går därför utmärkt att göra med ett privatlån. Dessutom är det upp till dig själv vad du tänker göra med pengarna. När du skickar in din ansökan om att låna 150 000 kronor till olika långivare, tar de hänsyn till din ekonomi och tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att om du har en bra ekonomi och en stark kreditvärdighet kan du få låna 150 000 kronor till en lägre ränta, än om du skulle ha en lite sämre ekonomi. En sämre ekonomi innebär en större risk för långivaren när de beviljar dig att låna 150 000 kronor. Privatlån medför generellt en högre ränta, för att kunna jämföra de bästa lånevillkoren kan du använda våra tjänster.

icon

Tips för att låna 150000 kr till låg ränta

 • Har du kreditkort du inte använder? Då kan det vara tillfälle att säga upp dessa eftersom outnyttjad kredit syns på din kreditprofil.
 • Ansök tillsammans med en medsökande. Detta är ett bra knep för att öka sina chanser till bättre villkor då banker ser din medsökande som en extra trygghet.
 • Ha koll på antal kreditupplysningar. Vi rekommenderar att du håller antal gjorda kreditupplysningar mellan 5 och 10. Det kan också vara fördelaktigt att inte ha gjort en ny kreditupplysning 30 dagar före din låneansökan.
 • Ansök via oss för att jämföra upp till 37 långivare. Genom en enda ansökan via oss kan du jämföra upp till 37 långivare. En ansökan tar bara några få minuter och du kan direkt efter följa din låneansökan på "Mina sidor".

Ansök om ett lån på 150 000 kr med Enklare

Vi på Enklare strävar efter att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt. Ansökan tar endast två minuter att fylla i, den är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret där du fyller i dina uppgifter om önskat belopp du vill låna, återbetalningstid för ditt lån samt om du vill samla lån i samband med ditt nya. Du fyller även i dina kontaktuppgifter samt om du söker om lånet tillsammans med en medsökande. När du skickat in din ansökan hittar du dina erbjudanden inom kort i inloggat läge på Mina sidor. Här kan du gå igenom de erbjudanden du fått, och i lugn och ro jämföra de mot varandra. Om du hittar ett lån du vill acceptera signerar du med antingen BankID eller penna. Om du inte hittar ett lån du vill ta kan du självklart avstå från att gå vidare med låneprocessen. 

Steg för steg, så ansöker du

 • Fyll i ansökningsförmuläret högst upp på sidan med önskat lånebelopp, löptid, om du vill samla lån, samt dina kontaktuppgifter.
 • Signera din ansökan med BankID och skicka in.
 • Din ansökan skickas automatiskt vidare till alla långivare vi samarbetar med.
 • Inom kort hittar du dina erbjudanden på Mina sidor. 
 • Nu är det dags att jämföra! Gå igenom dina erbjudanden i lugn och ro och jämför dem mot varandra för att se vilket som ger dig bäst ränta och villkor.
 • När du är klar signerar du låneavtalet med BankID eller penna. 
 • Klart! Utbetalningen sker inom ett par dagar.

Om du har frågor längs vägen eller önskar rådgivning finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail och telefon.

Vem får låna 150 000 kronor?

Grundkraven för att låna pengar via Enklare är att du är minst 18 år fyllda, har en inkomst på minst 10 000 kr i månaden och är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. Du ska även vara skuldfri sen minst sex månader tillbaka. 

 • Minst 18 år fyllda
 • Inkomst på minst 10 000 kr i månaden
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inte ha några aktiva skulder

Vad blir månadskostnaden för mitt lån på 150 000 kronor?

Räntan du får på ditt lån sätts individuellt, och den baseras på kreditupplysningen som tas på dig i samband med din ansökan. I kreditupplysningen får långivare information om din kreditvärdighet. Om du har en bra kreditvärdighet har du bättre chanser till lån med bra ränta, om du har ett sämre kreditbetyg är det svårare att få en låg ränta. Det går utmärkt att använda vår jämförelsetjänst för att helt enkelt se vad ett lån på 150 000 kr skulle kosta dig idag. Du kan även använda dig av Enklares lånekalkylator för att räkna på vad ett lån skulle kosta dig i månaden. 

icon

Vanliga anledningar till att låna 150 000 kr:

 • Samla ihop befintliga lån och krediter
 • En större renovering
 • Finansiera en ny bil

Innan du lånar 150 000 kr - tänk på detta

Det viktigaste när du lånar pengar är att säkerställa att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom utsatt återbetalningstid, utan att hamna i en jobbig ekonomisk situation. Lägg därför upp en hållbar avbetalningsplan innan du tar lånet. Tänk också på att aldrig låna mer pengar än du faktiskt behöver. Alla lån kommer med ränta, och ju större lånebelopp du tar desto mer ränta kommer du behöva betala. 

Låna 150 000 kr för att lösa in gamla lån

Har du flera olika lån och krediter, lite här och där, som du går och betalar för? Det kan var ett billån, olika krediter på en tv eller möbler som du har samlat på dig eller kanske andra mindre lån och så vidare. Oavsett så betalar du ränta på alla dessa lån. Genom att samla dyra lån och krediter med ett större lån på 150000 kr, kan din månadskostnad faktiskt bli lägre.

Om du betalar av alla dina smålån genom att låna 150 000 kronor, blir du av med räntorna på dessa smålån och istället för att betala flera smålån, betalar du bara ett större lån. Det är inte helt ovanligt att man löser sina gamla lån med ett nytt och att låna 150 000 kronor kan kanske hjälpa dig att minska dina månadskostnader. Dina smålån har förmodligen en väldigt hög ränta och genom att samla dina lån och krediter sänks också räntekostnaderna.

Uppdaterad: januari 13, 2023

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna 150 000 kr:

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy