4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 150 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 150 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
SpednwiseResurs BankIkano bankenNordaxIca banken
Lånebelopp:
kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 150 000 kr utan säkerhet till låg ränta

På Enklare kan du ansöka om 150 000 kr utan säkerhet med bra villkor. När du ansöker om ett lån jämför vi erbjudanden från upp till 39 olika banker och låneinstitut, så du enkelt ska kunna hitta det lån som är mest förmånligt för dig, utan att riskera din kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån via Enklare tas det nämligen endast en kreditupplysning på dig, och din kreditvärdighet behöver alltså inte påverkas. Vår jämförelsetjänst är helt gratis, och du binder dig inte till något genom att skicka in en ansökan. 

 • Låna 150 000 kr utan säkerhet
 • Endast en UC tas (du riskerar inte din kreditvärdighet)
 • Vår tjänst är gratis och ej bindande
 • Jämför erbjudanden från upp till 39 långivare

En bild som visar ett lån på 150000 kr

Ansök om ett privatlån på 150 000 kr

Med ett privatlån kan du låna pengar utan säkerhet. Att låna 150 000 kronor går därför utmärkt att göra med ett privatlån. Dessutom är det upp till dig själv vad du tänker göra med pengarna. När du skickar in din ansökan om att låna 150 000 kronor till olika långivare, tar de hänsyn till din ekonomi och tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att om du har en bra ekonomi och en stark kreditvärdighet kan du få låna 150 000 kronor till en lägre ränta, än om du skulle ha en lite sämre ekonomi. En sämre ekonomi innebär en större risk för långivaren när de beviljar dig att låna 150 000 kronor. Privatlån medför generellt en högre ränta, för att kunna jämföra de bästa lånevillkoren kan du använda våra tjänster.

icon

Tips för att låna 150000 kr till låg ränta

 • Har du kreditkort du inte använder? Då kan det vara tillfälle att säga upp dessa eftersom outnyttjad kredit syns på din kreditprofil.
 • Ansök tillsammans med en medsökande. Detta är ett bra knep för att öka sina chanser till bättre villkor då banker ser din medsökande som en extra trygghet.
 • Ha koll på antal kreditupplysningar. Vi rekommenderar att du håller antal gjorda kreditupplysningar mellan 5 och 10. Det kan också vara fördelaktigt att inte ha gjort en ny kreditupplysning 30 dagar före din låneansökan.
 • Ansök via oss för att jämföra upp till 39 långivare. Genom en enda ansökan via oss kan du jämföra upp till 39 långivare. En ansökan tar bara några få minuter och du kan direkt efter följa din låneansökan på "Mina sidor".

Ansök om ett lån på 150 000 kr med Enklare

Vi på Enklare strävar efter att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt. Ansökan tar endast två minuter att fylla i, den är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret där du fyller i dina uppgifter om önskat belopp du vill låna, återbetalningstid för ditt lån samt om du vill samla lån i samband med ditt nya. Du fyller även i dina kontaktuppgifter samt om du söker om lånet tillsammans med en medsökande. När du skickat in din ansökan hittar du dina erbjudanden inom kort i inloggat läge på Mina sidor. Här kan du gå igenom de erbjudanden du fått, och i lugn och ro jämföra de mot varandra. Om du hittar ett lån du vill acceptera signerar du med antingen BankID eller penna. Om du inte hittar ett lån du vill ta kan du självklart avstå från att gå vidare med låneprocessen. 

Steg för steg, så ansöker du

 • Fyll i ansökningsförmuläret högst upp på sidan med önskat lånebelopp, löptid, om du vill samla lån, samt dina kontaktuppgifter.
 • Signera din ansökan med BankID och skicka in.
 • Din ansökan skickas automatiskt vidare till alla långivare vi samarbetar med.
 • Inom kort hittar du dina erbjudanden på Mina sidor. 
 • Nu är det dags att jämföra! Gå igenom dina erbjudanden i lugn och ro och jämför dem mot varandra för att se vilket som ger dig bäst ränta och villkor.
 • När du är klar signerar du låneavtalet med BankID eller penna. 
 • Klart! Utbetalningen sker inom ett par dagar.

Om du har frågor längs vägen eller önskar rådgivning finns våra kunniga rådgivare tillgängliga via både mail och telefon.

Vem får låna 150 000 kronor?

Grundkraven för att låna pengar via Enklare är att du är minst 18 år fyllda, har en inkomst på minst 10 000 kr i månaden och är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. Du ska även vara skuldfri sen minst sex månader tillbaka. 

 • Minst 18 år fyllda
 • Inkomst på minst 10 000 kr i månaden
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inte ha några aktiva skulder

Vad blir månadskostnaden för mitt lån på 150 000 kronor?

Räntan du får på ditt lån sätts individuellt, och den baseras på kreditupplysningen som tas på dig i samband med din ansökan. I kreditupplysningen får långivare information om din kreditvärdighet. Om du har en bra kreditvärdighet har du bättre chanser till lån med bra ränta, om du har ett sämre kreditbetyg är det svårare att få en låg ränta. Det går utmärkt att använda vår jämförelsetjänst för att helt enkelt se vad ett lån på 150 000 kr skulle kosta dig idag. Du kan även använda dig av Enklares lånekalkylator för att räkna på vad ett lån skulle kosta dig i månaden. 

icon

Vanliga anledningar till att låna 150 000 kr:

 • Samla ihop befintliga lån och krediter
 • En större renovering
 • Finansiera en ny bil

Innan du lånar 150 000 kr - tänk på detta

Det viktigaste när du lånar pengar är att säkerställa att du kommer kunna betala tillbaka lånet inom utsatt återbetalningstid, utan att hamna i en jobbig ekonomisk situation. Lägg därför upp en hållbar avbetalningsplan innan du tar lånet. Tänk också på att aldrig låna mer pengar än du faktiskt behöver. Alla lån kommer med ränta, och ju större lånebelopp du tar desto mer ränta kommer du behöva betala. 

Låna 150 000 kr för att lösa in gamla lån

Har du flera olika lån och krediter, lite här och där, som du går och betalar för? Det kan var ett billån, olika krediter på en tv eller möbler som du har samlat på dig eller kanske andra mindre lån och så vidare. Oavsett så betalar du ränta på alla dessa lån. Genom att samla dyra lån och krediter med ett större lån på 150000 kr, kan din månadskostnad faktiskt bli lägre.

Om du betalar av alla dina smålån genom att låna 150 000 kronor, blir du av med räntorna på dessa smålån och istället för att betala flera smålån, betalar du bara ett större lån. Det är inte helt ovanligt att man löser sina gamla lån med ett nytt och att låna 150 000 kronor kan kanske hjälpa dig att minska dina månadskostnader. Dina smålån har förmodligen en väldigt hög ränta och genom att samla dina lån och krediter sänks också räntekostnaderna.

David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna 150 000 kr:

Var kan jag låna 150 000 kronor?
Det finns många banker som du kan låna 150 000 kronor hos. Vi samarbetar med ett flertal långivare, vilket innebär att din ansökan skickas vidare till alla våra samarbetspartners när du väl har skickat in den. Av de banker som sedan återkommer till dig med ett erbjudande är du fri att välja själv vem du vill ta lånet hos. Anslutna till oss är både större banker och mer nischade sådana, så att dina chanser att få ett lån beviljat ska vara så höga som möjligt.
Hur fungerar Enklares tjänst när jag vill låna 150 000 kronor?
Vår tjänst går ut på att vi förmedlar lån. Om du vill låna 150 000 kronor kan du fylla i en ansökan på nätet, bekräfta den med ditt BankID och sedan invänta svar. Vi skickar alltså vidare alla uppgifter som bankerna behöver för att behandla din ansökan. Att använda dig av oss på Enklare när du vill hitta ett passande lån kostar ingenting.
Vilken ränta kan jag få om jag ska låna 150 000 kronor?
Räntesatserna varierar hos olika långivare. Det går därför inte att säga exakt vilken ränta du kommer få utan det bedömer bankerna själva. Saker som påverkar vilken ränta du blir erbjuden är bland annat ditt kreditbetyg, din anställningsform och om du exempelvis har betalningsanmärkningar. Räntor som våra långivare erbjuder kan vara allt från dryga 3 % upp till 30 %, allt beroende på hur bankerna bedömer att just din återbetalningsförmåga är. Vi på Enklare kan inte påverka vilken ränta du får.
Kan jag låna 150 000 kronor till en kontantinsats?
Om du ansöker om att låna 150 000 kronor som ett privatlån kan du använda pengarna till vad du vill. Det innebär alltså i princip att du också kan använda pengarna för att finansiera en kontantinsats. Om du planerar att göra det ska du säkert också teckna ett bolån. Var noga med att göra en kalkyl över båda lånens kostnader så att du kan säkerställa att du klarar av att betala för båda.
Kan jag låna 150 000 kronor med betalningsanmärkning?
Hos oss på Enklare kan också du som har en betalningsanmärkning skicka in en ansökan om att låna 150 000 kronor. Att du har en betalningsanmärkning kan göra att det blir svårare för dig att få ett lån beviljat. Det lönar sig dock att ansöka eftersom alla långivare har olika regler för vem de lånar ut pengar till. Flera av våra samarbetspartners beviljar lån till kunder med betalningsanmärkningar.
Går det att låna 150 000 kronor utan UC?
När du ansöker om att låna 150 000 kronor hos oss på Enklare kommer vi att ta en UC på dig. Detta för att bankerna ska kunna bedöma hur din ekonomiska situation och dina förutsättningar att klara av amorteringarna ser ut. Även fast du får flera erbjudanden om lån kommer det bara göras en enda UC. Det är positivt eftersom en UC inte påverkar ditt kreditbetyg på samma sätt som om det hade tagits en UC av varje enskild långivare.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-iconMan46 år
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-iconKvinna41 år
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-iconMan52 år
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-iconKvinna52 år
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.