4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 400 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 39 banker och långivare när du ansöker om ett lån på 400 000 kronor. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 400 000 utan säkerhet till låg ränta

Hos Enklare kan du låna 400 000 kronor utan säkerhet till bra villkor. Här kan du enkelt jämföra olika lånevillkor, kostnader och räntor för lån från 39 långivare genom att fylla i låneansökan. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Efter inskickad ansökan kommer du få erbjudanden från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. I lugn och ro kan du sen gå igenom de erbjudanden du fått. Du får en tydlig överblick över de olika långivarnas villkor och ränta, så du kan välja det lån som är bäst för just dig.

 • Låna 400 000 kronor utan säkerhet 
 • Jämför erbjudanden från 39 långivare med endast en ansökan
 • Endast en UC tas - riskera inte din kreditvärdighet i onödan
 • Ansökan är helt gratis och ej bindande
 • Möjlighet till att samla gamla lån i samband med ditt nya

En bild som visar ett lån på 400000 kronor

Välj rätt lånetyp när du lånar 400000 kr

Behöver du låna en större summa pengar? Till exempel låna 400 000 kronor för att köpa en bostad, en bil eller köpa en båt finns det olika sätt att gå till väga på samt olika typer av lån och olika långivare.

SMS-lån och kreditkort

Vid större lånebelopp bör du helt tänka bort SMS-lån eller kortkredit. Behöver du låna 400 000 kronor för att till exempel köpa en båt och du har ett så stort kreditutrymme på ditt kort bör du ändå överväga andra alternativ eftersom räntan på ett kreditkort är relativt hög. Mycket få kreditkort kommer också med en kreditgräns som låter dig låna 400 000.

Ska du låna till en bostad?

Behöver du låna 400 000 kronor för att köpa bostad är det mest fördelaktiga lånet ett bolån. Bolån har lägre ränta än andra lån eftersom långivaren tar ut en pant i fastigheten som säkerhet för lånet. Behöver du låna 400 000 till kontantinsatsen kan dock ett privatlån vara ett alternativ.

Privatlån på 400 000 kronor

Behöver du låna 400000 kronor till annat än bostad är ett privatlån oftast det mest fördelaktiga lånet. Ska du till exempel köpa en bil av en bilfirma eller en båt av en båtfirma erbjuder dessa firmor ofta finansiering i samarbete med något kreditinstitut. Det är dock inte säkert att den ränta och de villkor du erbjuds är de allra bästa du kan få. Du bör därför alltid höra med fler långivare om du behöver låna 400 000 kronor eftersom olika kreditinstitut kan göra olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ge dig olika villkor och olika hög ränta. Detta hjälper vi dig med på Enklare, där vi jämför lån från 39 olika långivare med endast en UC.

Jämför lån på 400 000 kr via en låneförmedlare

Det enklaste sättet att jämföra olika långivare när du vill låna 400000 kronor är att använda dig av oss på Enklare. Du fyller i dina personuppgifter och beloppet du vill låna och du får därefter erbjudande från flera olika kreditinstitut. Då kan du själv välja det kreditinstitutet som ger dig bäst villkor för att låna 400 000 kronor.

Så ansöker du om 400 000 kr på Enklare

Det är en smidig process att jämföra lån från flera kreditgivare genom oss på Enklare. Vi på Enklare strävar efter att ha en så enkel ansökningsprocess som möjligt. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret, där du fyller i uppgifter om önskat lånebelopp, löptid, kontaktuppgifter samt om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya. Så skickar du in din ansökan, steg för steg: 

 1. Högst upp på sidan finns ansökningsformuläret. Ange önskat lånebelopp, löptid, kontaktuppgifter samt om du vill samla några befintliga lån. 
 2. Signera ansökan med BankID. 
 3. Ansökan skickas automatiskt vidare till de olika långivarna. 
 4. Endast en kreditupplysning från UC tas. 
 5. Inom kort får du svar från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 6. Nu börjar jämförelsen! I inloggat läge på Mina sidor ser du dina låneerbjudanden. Gå igenom alternativen och välj det erbjudande som har lägst ränta och bäst villkor. 
 7. Hittar du ett erbjudande du vill acceptera signerar du låneavtalet med BankID.
 8. Klart! Du får pengarna på ditt konto inom några dagar.

Villkor för att låna 400000 kr

För att låna pengar via Enklare behöver du vara minst 18 år och ha en månatlig inkomst på minst 10 000 kr. Om du har haft tidigare skulder är det okej, men du ska ha varit skuldfri sen minst 6 månader tillbaka. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. 

 • Minst 18 år fyllda
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr (10 000 kr i månaden)
 • Skuldfri sen minst 6 månader tillbaka
 • Folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka

Att låna pengar kan väcka många tankar och funderingar. Om du önskar rådgivning kring lån eller privatekonomi finns våra rådgivare tillgängliga både via mail och på telefon. 

icon

Vad kostar ett lån på 400 000 kr?

När du ansöker om ett lån på 400 000 kr via oss så skickas din ansökan vidare till de långivare vi samarbetar med. Alla långivare gör sedan en individuell bedömning på din ansökan och ger ett slutgiltigt besked som du kan se i vår portal - “Mina sidor”. Även om det inte går att svara på vad just din månadskostnad blir innan du gjort en lånejämförelse, så är det bra att ha koll på vad som påverkar just de villkor du blir erbjuden:
 • Din kreditvärdighet. För att få bästa möjliga villkor är det bra att ha en ordnad ekonomi. Det kan innebära att du till exempel har ett lån istället för flera olika. En annan faktor som påverkar din kreditvärdighet är hur många kreditupplysningar du tagit den senaste tiden.
 • Din betalningsförmåga. Långivare gör en uträkning som kallas KALP (kvar-att-leva-på-kalkyl) som avgör hur de ser på din betalningsförmåga för lånet du ansökt om.
 • Säkerhet för lånet. Något många glömmer är att det går att ansöka om ett privatlån med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du banken en extra trygghet, vilket kan leda till att du får bättre lånevillkor.

Låna 400 000 kr ansvarsfullt

Det viktigaste att ha i åtanke när du lånar pengar är att säkerställa att du kommer ha råd med lånet som du tar. Det första du bör göra när du står i beaktning att ta ett lån är att räkna på hur mycket pengar du faktiskt behöver, och räkna på hur mycket lånet kommer kosta dig varje månad. Räntan som sätts på ditt lån baseras till stor del på vilket lånebelopp du tar. Ju större lån, desto mer ränta kommer du betala. Därför är det viktigt att inte låna mer pengar än du behöver, för att helt enkelt inte betala onödigt mycket i räntekostnader.

Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om att låna 400 000 kr:

Vilka typer av lån är bäst om man vill låna 400 000 kronor?
Ska du låna 400 000 kronor till något specifikt som kan fungera som säkerhet för lånet ska du satsa på det. Ett bolån på 400 000 kronor är lättare att få och billigare än ett privatlån på 400 000 kronor. Men om du inte ska köpa något som kan fungera som säkerhet så är just ett privatlån det bästa alternativet. Om du har ett företag så finns det företagslån som har bra villkor.
Hur jämför man erbjudanden om man vill låna 400 000 kronor?
Om du ska låna ett så stort belopp som 400 000 kronor är det mycket viktigt att räntan är så låg som möjligt. I långa loppet är den väldigt utslagsgivande. Lånets uppläggningskostnad och andra avgifter spelar inte samma roll för lånets totala kostnad. Flexibla villkor är också en fördel när det handlar om ett större lån som du kommer att betala av på under många år. En möjlighet till betalningsfria månader kan vara bra.
Vad avgör om man får låna 400 000 kronor?
Som alltid är det ditt kreditbetyg som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte. Kreditbetyget baseras på många olika saker. När det gäller ett så stort belopp som när du vill låna 400 000 kronor är din anställning ganska avgörande. Du måste ha ganska hög fast inkomst enligt din senaste deklaration för att få låna 400 000 kronor. Om du är företagare och saknar fast inkomst men ändå har stabil ekonomi kan du också låna pengar genom att jämföra lån här på Enklare.
Kan man låna 400 000 kronor till vadsomhelst?
Ja, om du väljer att ansöka om ett privatlån kan du låna 400 000 kronor och använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån är avsedda för privat konsumtion och vad det innebär bestämmer du alltså själv. Observera dock att 400 000 kronor är ungefär så mycket som man överhuvudtaget kan låna utan säkerhet som privatperson. Långt ifrån alla långivare har så stora privatlån. Ska du låna till en bostad, en bil eller en båt får du bättre ränta om du istället väljer ett lån med säkerhet.
Hur lång är återbetalningstiden om jag ska låna 400 000 kronor?
Olika långivare har olika villkor om du vill låna 400 000 kronor. En sak som skiljer sig åt mellan dem är hur lång återbetalningstid du kan välja. När det handlar om så pass mycket pengar kan du ofta välja en återbetalningstid på upp emot 20 år. Tänk dock på att du betalar mer ju längre återbetalningstid du väljer, men att månadskostnaden blir lägre med längre återbetalningstid. Du bör alltid kunna välja att betala tillbaka lånet i förtid.
Kan man låna 400000 kronor till en kontantinsats?
Ganska många som vill låna 400 000 kronor vill göra det för att ha till kontantinsatsen vid bostadsköp. Ansöker du om ett privatlån kan du använda det till vad du vill men du måste vända dig till en annan långivare än den som står för bolånet. Det gäller att göra en noggrann kalkyl, för månadskostnaden blir hög med ett privatlån på 400 000 kronor och ett stort bolån ovanpå det. I regel är det bra att ha sparat ihop till kontantinsatsen.
Kan man låna 400 000 kronor utan UC?
Det görs alltid en ordentlig kreditkontroll när du vill låna 400 000 kronor. När du jämför lån på Enklare tas det bara en kreditupplysning, hur många lån du än jämför. Att det är genom UC kreditupplysningen tas påverkar alltså inte ditt kreditbetyg.
Kan man låna 400 000 kronor trots betalningsanmärkning?
Ja, flera av de långivare vi samarbetar med kan bevilja dig ett lån trots att du har betalningsanmärkningar.
Kan jag samla lån i samband med mitt nya lån på 400 000 kr?
Ja, du kan samla befintliga lån och krediter i samband med ditt nya lån. Att samla sina smålån är ofta en god idé, då du kan få lägre ränta på samlingslånet istället för dyra räntor för varje enskilt smålån.
Vad kostar det att låna 400000?
Den effektiva räntan för ditt lån (den totala kostnaden inklusive ränta och tillkommande avgifter) skiljer sig från långivare till långivare. Kostnaden för respektive lån ser du tydligt på Mina sidor. Räntan sätts individuellt baserat på den kreditupplysning som tas i samband med att du skickar in din låneansökan, därför går det inte att säga i förhand vad lånet kommer kosta dig. Det går utmärkt att skicka in en låneansökan för att ta reda på vad det skulle kosta dig att låna 400 000 kronor just nu.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.