Låna 400 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 38 banker och långivare när du ansöker om ett lån på 400 000 kronor. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 400 000 utan säkerhet till låg ränta

Hos Enklare kan du låna 400 000 kronor utan säkerhet till bra villkor. Här kan du enkelt jämföra olika lånevillkor, kostnader och räntor för lån från 38 långivare genom att fylla i låneansökan. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Efter inskickad ansökan kommer du få erbjudanden från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. I lugn och ro kan du sen gå igenom de erbjudanden du fått. Du får en tydlig överblick över de olika långivarnas villkor och ränta, så du kan välja det lån som är bäst för just dig.

 • Låna 400 000 kronor utan säkerhet 
 • Jämför erbjudanden från 38 långivare med endast en ansökan
 • Endast en UC tas - riskera inte din kreditvärdighet i onödan
 • Ansökan är helt gratis och ej bindande
 • Möjlighet till att samla gamla lån i samband med ditt nya

En bild som visar ett lån på 400000 kronor

Välj rätt lånetyp när du lånar 400000 kr

Behöver du låna en större summa pengar? Till exempel låna 400 000 kronor för att köpa en bostad, en bil eller köpa en båt finns det olika sätt att gå till väga på samt olika typer av lån och olika långivare.

SMS-lån och kreditkort

Vid större lånebelopp bör du helt tänka bort SMS-lån eller kortkredit. Behöver du låna 400 000 kronor för att till exempel köpa en båt och du har ett så stort kreditutrymme på ditt kort bör du ändå överväga andra alternativ eftersom räntan på ett kreditkort är relativt hög. Mycket få kreditkort kommer också med en kreditgräns som låter dig låna 400 000.

Ska du låna till en bostad?

Behöver du låna 400 000 kronor för att köpa bostad är det mest fördelaktiga lånet ett bolån. Bolån har lägre ränta än andra lån eftersom långivaren tar ut en pant i fastigheten som säkerhet för lånet. Behöver du låna 400 000 till kontantinsatsen kan dock ett privatlån vara ett alternativ.

Privatlån på 400 000 kronor

Behöver du låna 400000 kronor till annat än bostad är ett privatlån oftast det mest fördelaktiga lånet. Ska du till exempel köpa en bil av en bilfirma eller en båt av en båtfirma erbjuder dessa firmor ofta finansiering i samarbete med något kreditinstitut. Det är dock inte säkert att den ränta och de villkor du erbjuds är de allra bästa du kan få. Du bör därför alltid höra med fler långivare om du behöver låna 400 000 kronor eftersom olika kreditinstitut kan göra olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ge dig olika villkor och olika hög ränta. Detta hjälper vi dig med på Enklare, där vi jämför lån från 38 olika långivare med endast en UC.

Jämför lån på 400 000 kr via en låneförmedlare

Det enklaste sättet att jämföra olika långivare när du vill låna 400000 kronor är att använda dig av oss på Enklare. Du fyller i dina personuppgifter och beloppet du vill låna och du får därefter erbjudande från flera olika kreditinstitut. Då kan du själv välja det kreditinstitutet som ger dig bäst villkor för att låna 400 000 kronor.

Så ansöker du om 400 000 kr på Enklare

Det är en smidig process att jämföra lån från flera kreditgivare genom oss på Enklare. Vi på Enklare strävar efter att ha en så enkel ansökningsprocess som möjligt. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret, där du fyller i uppgifter om önskat lånebelopp, löptid, kontaktuppgifter samt om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya. Så skickar du in din ansökan, steg för steg: 

 1. Högst upp på sidan finns ansökningsformuläret. Ange önskat lånebelopp, löptid, kontaktuppgifter samt om du vill samla några befintliga lån. 
 2. Signera ansökan med BankID. 
 3. Ansökan skickas automatiskt vidare till de olika långivarna. 
 4. Endast en kreditupplysning från UC tas. 
 5. Inom kort får du svar från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 6. Nu börjar jämförelsen! I inloggat läge på Mina sidor ser du dina låneerbjudanden. Gå igenom alternativen och välj det erbjudande som har lägst ränta och bäst villkor. 
 7. Hittar du ett erbjudande du vill acceptera signerar du låneavtalet med BankID.
 8. Klart! Du får pengarna på ditt konto inom några dagar.

Villkor för att låna 400000 kr

För att låna pengar via Enklare behöver du vara minst 18 år och ha en månatlig inkomst på minst 10 000 kr. Om du har haft tidigare skulder är det okej, men du ska ha varit skuldfri sen minst 6 månader tillbaka. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. 

 • Minst 18 år fyllda
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr (10 000 kr i månaden)
 • Skuldfri sen minst 6 månader tillbaka
 • Folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka

Att låna pengar kan väcka många tankar och funderingar. Om du önskar rådgivning kring lån eller privatekonomi finns våra rådgivare tillgängliga både via mail och på telefon. 

icon

Vad kostar ett lån på 400 000 kr?

När du ansöker om ett lån på 400 000 kr via oss så skickas din ansökan vidare till de långivare vi samarbetar med. Alla långivare gör sedan en individuell bedömning på din ansökan och ger ett slutgiltigt besked som du kan se i vår portal - “Mina sidor”. Även om det inte går att svara på vad just din månadskostnad blir innan du gjort en lånejämförelse, så är det bra att ha koll på vad som påverkar just de villkor du blir erbjuden:
 • Din kreditvärdighet. För att få bästa möjliga villkor är det bra att ha en ordnad ekonomi. Det kan innebära att du till exempel har ett lån istället för flera olika. En annan faktor som påverkar din kreditvärdighet är hur många kreditupplysningar du tagit den senaste tiden.
 • Din betalningsförmåga. Långivare gör en uträkning som kallas KALP (kvar-att-leva-på-kalkyl) som avgör hur de ser på din betalningsförmåga för lånet du ansökt om.
 • Säkerhet för lånet. Något många glömmer är att det går att ansöka om ett privatlån med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du banken en extra trygghet, vilket kan leda till att du får bättre lånevillkor.

Låna 400 000 kr ansvarsfullt

Det viktigaste att ha i åtanke när du lånar pengar är att säkerställa att du kommer ha råd med lånet som du tar. Det första du bör göra när du står i beaktning att ta ett lån är att räkna på hur mycket pengar du faktiskt behöver, och räkna på hur mycket lånet kommer kosta dig varje månad. Räntan som sätts på ditt lån baseras till stor del på vilket lånebelopp du tar. Ju större lån, desto mer ränta kommer du betala. Därför är det viktigt att inte låna mer pengar än du behöver, för att helt enkelt inte betala onödigt mycket i räntekostnader.

Uppdaterad: november 14, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om att låna 400 000 kr:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga