Låna 400 000 kr med låg ränta

Jämför över 30 banker och långivare när du ansöker om ett lån på 400 000 kronor. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Välj rätt lånetyp när du lånar 400 000 kr

Behöver du låna en större summa pengar? Till exempel låna 400 000 kronor för att köpa en bostad, en bil eller köpa en båt finns det olika sätt att gå till väga på samt olika typer av lån och olika långivare.

SMS-lån och kreditkort

Vid större lånebelopp bör du helt tänka bort SMS-lån eller kortkredit. Behöver du låna 400 000 kronor för att till exempel köpa en båt och du har ett så stort kreditutrymme på ditt kort bör du ändå överväga andra alternativ eftersom räntan på ett kreditkort är relativt hög. Mycket få kreditkort kommer också med en kreditgräns som låter dig låna 400 000.

Ska du låna till en bostad?

Behöver du låna 400 000 kronor för att köpa bostad är det mest fördelaktiga lånet ett bolån. Bolån har lägre ränta än andra lån eftersom långivaren tar ut en pant i fastigheten som säkerhet för lånet. Behöver du låna 400 000 till kontantinsatsen kan dock ett privatlån vara ett alternativ.

Privatlån på 400 000 kronor

Behöver du låna 400 000 kronor till annat än bostad är ett privatlån oftast det mest fördelaktiga lånet. Ska du till exempel köpa en bil av en bilfirma eller en båt av en båtfirma erbjuder dessa firmor ofta finansiering i samarbete med något kreditinstitut. Det är dock inte säkert att den ränta och de villkor du erbjuds är de allra bästa du kan få. Du bör därför alltid höra med fler långivare om du behöver låna 400 000 kronor eftersom olika kreditinstitut kan göra olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ge dig olika villkor och olika hög ränta.

Jämför lån på 400 000 kr via en låneförmedlare

Det enklaste sättet att jämföra olika långivare när du vill låna 400 000 kronor är att använda dig av oss på Enklare. Du fyller i dina personuppgifter och beloppet du vill låna och du får därefter erbjudande från flera olika kreditinstitut. Då kan du själv välja det kreditinstitutet som ger dig bäst villkor för att låna 400 000 kronor.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar

Vilka typer av lån är bäst om man vill låna 400 000 kronor?
Ska du låna 400 000 kronor till något specifikt som kan fungera som säkerhet för lånet ska du satsa på det. Ett bolån på 400 000 kronor är lättare att få och billigare än ett privatlån på 400 000 kronor. Men om du inte ska köpa något som kan fungera som säkerhet så är just ett privatlån det bästa alternativet. Om du har ett företag så finns det företagslån som har bra villkor.
Hur jämför man erbjudanden om man vill låna 400 000 kronor?
Om du ska låna ett så stort belopp som 400 000 kronor är det mycket viktigt att räntan är så låg som möjligt. I långa loppet är den väldigt utslagsgivande. Lånets uppläggningskostnad och andra avgifter spelar inte samma roll för lånets totala kostnad. Flexibla villkor är också en fördel när det handlar om ett större lån som du kommer att betala av på under många år. En möjlighet till betalningsfria månader kan vara bra.
Vad avgör om man får låna 400 000 kronor?
Som alltid är det ditt kreditbetyg som avgör om du blir beviljad ett lån eller inte. Kreditbetyget baseras på många olika saker. När det gäller ett så stort belopp som när du vill låna 400 000 kronor är din anställning ganska avgörande. Du måste ha ganska hög fast inkomst enligt din senaste deklaration för att få låna 400 000 kronor. Om du är företagare och saknar fast inkomst men ändå har stabil ekonomi kan du också låna pengar genom att jämföra lån här på Enklare.
Kan man låna 400 000 kronor till vadsomhelst?
Ja, om du väljer att ansöka om ett privatlån kan du låna 400 000 kronor och använda pengarna till precis vad du vill. Privatlån är avsedda för privat konsumtion och vad det innebär bestämmer du alltså själv. Observera dock att 400 000 kronor är ungefär så mycket som man överhuvudtaget kan låna utan säkerhet som privatperson. Långt ifrån alla långivare har så stora privatlån. Ska du låna till en bostad, en bil eller en båt får du bättre ränta om du istället väljer ett lån med säkerhet.
Hur lång är återbetalningstiden om jag ska låna 400 000 kronor?
Olika långivare har olika villkor om du vill låna 400 000 kronor. En sak som skiljer sig åt mellan dem är hur lång återbetalningstid du kan välja. När det handlar om så pass mycket pengar kan du ofta välja en återbetalningstid på upp emot 20 år. Tänk dock på att du betalar mer ju längre återbetalningstid du väljer, men att månadskostnaden blir lägre med längre återbetalningstid. Du bör alltid kunna välja att betala tillbaka lånet i förtid.
Kan man låna 400 000 kronor till en kontantinsats?
Ganska många som vill låna 400 000 kronor vill göra det för att ha till kontantinsatsen vid bostadsköp. Ansöker du om ett privatlån kan du använda det till vad du vill men du måste vända dig till en annan långivare än den som står för bolånet. Det gäller att göra en noggrann kalkyl, för månadskostnaden blir hög med ett privatlån på 400 000 kronor och ett stort bolån ovanpå det. I regel är det bra att ha sparat ihop till kontantinsatsen.
Kan man låna 400 000 kronor utan UC?
Det görs alltid en ordentlig kreditkontroll när du vill låna 400 000 kronor. När du jämför lån på Enklare tas det bara en kreditupplysning, hur många lån du än jämför. Att det är genom UC kreditupplysningen tas påverkar alltså inte ditt kreditbetyg.