4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 450 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 450 000 kr från över 30 långivare och banker. Ansök på 2 minuter och få svar direkt!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
SpednwiseResurs BankIkano bankenNordaxIca banken
Lånebelopp:
kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
4.7 av 5 baserat på 7196 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Behöver du ta ett lån på 450 000kr?

Behöver du låna 450 000 kronor kan du få det lite knepigt beroende på vad du vill låna till. Vill du låna 450 000 kronor för att köpa ett hus är det inga problem. Anledningen till att just detta lån är relativt enkelt att få är att det är lån till fast egendom och banken kan använda sig av en pant i fastigheten som säkerhet för lånet, skulle du inte kunna betala tillbaka pengarna kan banken få tillbaka sina pengar genom utmätning av fastigheten. Vill du låna 450 000 kronor till något annat än till fast egendom måste banken förlita sig på din framtida inkomst och att du är kapabel att betala tillbaka lånet.

En bild som visar ett lån på 450000 kronor

Jämför blancolån när du lånar 450 000 kronor

Lån utan pant, det vill säga lån till annat än fast egendom kallas för blancolån, eller privatlån och det är något alla banker erbjuder, dock till en högre ränta än lån till fast egendom. De flesta storbanker erbjuder dock bara privatlån upp till 400 000 kronor. Vill du låna 450 000 kr bör du vända dig någon annanstans.

icon

Så här ansöker du om 450000 kronor

 1. Börja med att ange önskat lånebelopp, återbetalningstid samt syftet med ditt lån i formuläret högst upp på den här sidan.
 2. Fortsätt med att fylla i dina kontaktuppgifter så att vi kan uppdatera dig om din pågående lånejämförelse.
 3. Fyll sedan i uppgifterna om dig själv. Tänk på att det är viktigt att du anger korrekta uppgifter så att långivarna har rätt underlag i sin bedömning.
 4. När du fyllt i hela formuläret är du redo för att skicka in din ansökan.
 5. När din ansökan är inskickad kommer du få möjligheten att logga in på minasidor.enklare.se. Där kan du följa din process och se hur varje långivare har bedömt din låneansökan.
 6. Om långivarna har beviljat dig ett lån så är det viktigt att du tar god tid på dig att jämföra dessa. Välj det låneförslag som passar dig och din ekonomi bäst.
 7. När du har hittat det lån du vill ha så kan du enkelt acceptera avtalet och signera det med BankID.
 8. Klart! Oftast tar det mellan 1-3 helgfria arbetsdagar för pengarna att hamna på ditt bankkonto. Om du har några frågor under processens gång så är du alltid mer än välkommen att kontakta våra rådgivare för att få svar på dina frågor.

Vilka banker erbjuder lån på 450 000 kr?

Förutom storbankerna finns det idag ett antal småbanker, så kallade nischbanker som specialiserat sig på att erbjuda det som storbankerna inte erbjuder, exempelvis privatlån där du kan låna 450 000 kronor om du vill och om du uppfyller deras krav på kreditvärdighet.

Ansök om 450 000 kronor på 2 minuter via Enklare

Vill du ansöka om att låna 450 000 hos både stora och små banker gör du bäst i att vända dig till oss. Ansök om lån hos oss, det är snabbt, smidigt och kostnadsfritt. Du behöver bara fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid samt uppgifter om dig själv. Du ansöker via sajten och därefter görs en kreditupplysning som delges till olika långivare och banker. Istället för att flera kreditupplysningar görs i samband med att du söker om lån på olika banker så görs det bara en endaste kreditprövning. Detta innebär att du behåller din kreditvärdighet samtidigt som du får en översikt vilken långivare som har bäst villkor.

icon

Krav för att få låna 450 000 kr

 • Du är minst 18 år gammal
 • Årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Skuldfri hos Kronofogden sen minst 6 månader tillbaka
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka
David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar

Går det att låna 450 000 kronor med betalningsanmärkning?
Ja, det går att låna 450 000 kronor även fast du har en betalningsanmärkning. Du kanske inte får lika många erbjudanden som du hade fått om du inte hade en betalningsanmärkning, men det finns banker som lånar ut pengar till personer som har en betalningsanmärkning. Därför rekommenderar vi dig att skicka in en ansökan via oss på Enklare eftersom din låneansökan då skickas till flera kreditgivare och inte bara till en. Det ökar dina möjligheter att få ett lån.
Kan jag låna 450 000 kronor utan UC?
Vi på Enklare tar alltid en UC när du ska låna 450 000 kronor. De allra flesta långivare kräver en UC för att de ska kunna bedöma om du klarar av att betala tillbaka de pengar du har lånat. Det som är positivt med just vår tjänst är att även fast din ansökan behandlas av flera långivare tas det alltid bara en UC. Det innebär att du kan få flera låneerbjudanden, men att det endast registreras en UC på dig. När du ansöker om lån utan UC är det ett annat företag som gör kreditupplysningen, det går inte att låna utan kreditupplysning.
Får jag låna 450 000 kronor utan fast anställning?
När du ska låna 450 000 kronor kan bankerna komma att önska intyg över vilken slags anställning eller inkomstform du har. Det finns däremot inga lagstadgade krav på att du behöver ha en fast anställning för att få låna pengar. Det betyder att även du som arbetar som projektanställd, har ett vikariat eller en tidsbestämd anställning kan låna pengar. Vilket värde de olika långivarna lägger vid anställningsform varierar, men det finns alltså ingenting som säger att du måste ha en fast anställning.
Jag ska låna 450 000 kronor. Vilken ränta är bra på ett privatlån?
En så låg ränta som möjligt är bra för att dina månadskostnader inte ska skena iväg. När du ansöker om att låna 450 000 kronor som privatlån kommer du bli erbjuden en individuell ränta baserad på dina förutsättningar och din ekonomiska historia och kreditbetyg. När du lånar via oss kan vi inte påverka vilken ränta du får. Vanliga spann på räntan kan vara allt från 2,99 % upp till 29,99 %.
Vad kostar det att låna 450 000 kronor?
Vad det kostar att låna 450 000 kronor beror på hur man räknar kostnaderna för lånet. Först och främst – det är alltid gratis att ansöka om att låna pengar via oss på Enklare. Vi debiterar aldrig någon dold avgift. Det som påverkar vad du betalar för ditt lån är istället den effektiva räntan som långivaren uppger. I den effektiva räntan bakas alla kostnader för lånet in, det vill säga såväl räntor som eventuella uppläggningsavgifter och andra kostnader.
Kan jag ha en borgenär när jag ska låna 450 000 kronor?
En borgenär är en person som åtar sig att betala lånet om du inte kan det, men det är fortfarande du som står som låntagare. Att låna 450 000 kronor med borgenär är inte så vanligt. Det som däremot är vanligt är att använda en medlåntagare. En medlåntagare ökar sannolikheten för att du får ett lån beviljat, och med en lägre ränta. Detta eftersom det innebär en extra trygghet för bankerna när ni är två personer som tar lånet.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-iconMan46 år
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-iconKvinna41 år
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-iconMan52 år
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-iconKvinna52 år
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.