Låna pengar på ett enklare sätt

Hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kronor. Att jämföra lån kostar ingenting och är inte bindande så du kan alltid tacka nej senare. Ansök på 2 minuter och få besked samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Låna pengar till låg ränta
 • Jämför lån från upp till 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna pengar med Enklare

För att uppfylla den där drömmen, eller för att livet helt enkelt kräver det ibland, kan man behöva låna pengar. Det kan vara ett lån för att finansiera den där bilen du suktat efter, eller för att kunna laga tvättmaskinen som gått sönder. Det finns mängder av orsaker till varför man behöver låna pengar, men gemensamt för många låntagare är viljan att hitta det billigaste lånet med så bra villkor som möjligt utan att låneprocessen ska vara för krånglig. Med vår tjänst möter vi det behovet med en enkel ansökan. Vi jämför över 35 olika långivare som du i lugn och ro kan gå igenom, för att sedan välja det alternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Samla lån

Har du flera befintliga lån och krediter? Att samla sina lån till ett samlingslån är ett effektivt sätt att minska månadskostnaden. Om du sitter i en ansträngd ekonomisk sits är ett samlingslån i princip alltid en bra modell för att snabbare bli skuldfri och få ordning på sin ekonomi.

Jämför lån

På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån i samband med att du skickar in en låneansökan hos oss, oavsett vilket lånetyp du ansöker om. Innan du lånar pengar bör du alltid jämföra lån innan du bestämmer dig för vilket du ska ta. Det är viktigt för att få en tydlig överblick över vilka alternativ du har, för att kunna välja det bästa lånet för just dig.

Billån

Ska du köpa en ny bil? Med vårt billån kan du finansiera ditt bilköp, där vi jämför lån från upp till 38 olika långivare. Många billån på marknaden är ofta bundna till bilen som du köper. Det finns flera fördelar med denna lånetyp, men om du skulle vilja sälja bilen innan löptiden på lånet gått ut kan det vara krångligare. Billånet som Enklare förmedlar är lån utan säkerhet, och är därmed inte bundet till fordonet som du finansierar med lånet. På så vis kan du välja att både köpa från en privatperson eller från en auktoriserad bilhandlare.

Privatlån

Hos Enklare kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Att privatlånet är utan säkerhet innebär att det inte är något objekt som är bundet till ditt lån, du kan därmed använda pengarna från lånet till vad du vill.

Försäkringar

Livet kommer med många oförutsägbara händelser, men med Enklare försäkring kan du känna dig trygg. Vi erbjuder sjukvårdsförsäkring, olycksfallsförsäkring och trygghetsförsäkring.

icon

5 fördelar med att jämföra innan du lånar pengar:

 • Du får snabbt svar - inom 24 timmar
 • Det är inte bindande att ansöka
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Hitta vilken långivare som erbjuder lägst ränta
 • Tryggt och säkert att låna pengar

Att enkelt hitta ett bra lån efter dina förutsättningar

Olika långivare och banker har olika lånevillkor och det kan vara svårt att navigera bland alla alternativ. Hur känner man igen ett bra lån? Hur ska man gå tillväga för att hitta det bästa lånet? Här är några punkter som är bra att ha i åtanke när du ska låna pengar:

 1. En viktig aspekt när du lånar pengar är att du väljer ett lån med en hanterbar återbetalningstid. Ett bra lån är ett lån du kan betala tillbaka inom den utsatta löptiden. Ju längre återbetalningstid du har för ditt lån, desto högre blir även räntan. Den gyllene regeln är därför att välja en rimlig återbetalningstid, där du har medel att betala tillbaka lånet utan att räntan blir för hög. Innan du tar ditt lån är det därför bra om du sätter upp en återbetalningsplan inom tidsramen för löptiden, så du säkerställer att du kan betala tillbaka lånet utan att hamna i en jobbig ekonomisk sits.
 2. Kolla alltid upp den effektiva räntan, d.v.s den totala kostnaden för ditt lån, innan du lånar pengar. Det kan skilja sig markant mellan olika långivare när det kommer till ränta och avgifter. För att hitta ett bra lån bör du därför kolla upp tillkommande avgifter för lånet innan du bestämmer dig. Avgifter att ha koll på utöver räntan är uppläggningsavgift, administrationsavgift och aviavgift. När du använder dig av vår tjänst blir den totala kostnaden för ditt lån tydlig.
 3. Vissa banker erbjuder möjligheten att samla befintliga lån. Om du står i begrepp att ta ett nytt lån kan det vara fördelaktigt att samla lån du redan har för att få en lägre månadskostnad med bättre villkor.

Med oss på Enklare kan du känna dig trygg under hela låneprocessen. Om du är osäker på hur du ska tänka när du lånar pengar eller vill ha rådgivning kring din privatekonomi finns våra kunniga rådgivare tillgängliga hela vägen.

Vem får låna pengar?

För att kunna låna pengar behöver du vara 18 fyllda och ha en stabil ekonomi. Med stabil ekonomi menas att du har en fast inkomst varje månad och att du inte har några befintliga skulder hos Kronofogden. För att säkerställa att du kommer kunna låna pengarna du ansöker om utan att hamna i en ohållbar ekonomisk situation tar vi även en kreditupplysning på dig från UC i samband med din ansökan.

Kraven skiljer sig något från långivare till långivare och beroende på vilket typ av lån du ansöker om. Om du har en ordnad ekonomi kommer du kunna låna pengar online, det som kan skilja sig åt från låntagare till låntagare är hur stort belopp du kan låna, vilken ränta du får på ditt lån samt hur lång återbetalningstiden är.

Krav för att låna pengar via Enklare:

 • Du behöver vara 18 år fyllda
 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.
icon

Låna pengar via Enklare

 1. Låna pengar upp till 600 000 kronor
 2. Jämför upp till 38 långivare med en enda ansökan
 3. Ansök direkt genom att fylla i formuläret på 2 minuter
 4. Endast 1 kreditupplysning hos UC
 5. Få svar och signera direkt online

Så ansöker du om lån:

Enklare har som målsättning att ha den enklaste ansökningsprocessen på marknaden där du enbart behöver BankID för att komma igång. Du kan även skriva under med hjälp av BankID och få ditt lån utbetalt på rekordtid.

Genom att fylla i en ansökan kan du på två minuter jämföra över 35 långivare. Logga sedan in för att se och jämföra dina låneförslag. Hos oss kan du låna upp till 600 000 kr. Kom ihåg att det är helt gratis att skicka in din ansökan och att du inte binder upp dig på något med jämförelsen. Så här skickar du in din ansökan:

 1. Högst upp på sidan hittar du ansökan. Där fyller du i uppgifter kring hur stort lån du vill ta, under hur lång tid och om du vill samla eller lösa några befintliga lån som du har. Ansökan är inte bindande och helt gratis!
 2. När du skickat in din ansökan tar vi en kreditupplysning på dig från UC, och din ansökan skickas vidare till över 30 långivare som vi samarbetar med.
 3. Långivarna återkopplar inom en dag. För att se alternativen från jämförelsen loggar du in på Mina sidor. Där ser du bankernas olika förslag med villkor, räntor och löptider.
 4. I lugn och ro kan du gå igenom förslagen och välja det alternativ som passar dig bäst. Ansökan är inte bindande och du kan närsomhelst dra dig ut eller avstå helt från erbjudandena.

Kom ihåg att du kan behöva stöd och hjälp längs vägen. Enklare har personlig rådgivning via telefon för alla sina kunder. Det kan vara skönt att få rådgivning kring privatekonomin eller ställa frågor om vilket lån som passar dig bäst.

Tänk på detta innan du lånar pengar

Varför tar du lånet?

Tänk igenom anledningen till varför du tar ditt lån. Är det för att köpa den där väskan? Renovera köket? Så länge du har den ekonomiska kapaciteten att betala tillbaka lånet kan du låna pengar till vad du vill. Du bör däremot aldrig ta ett nytt lån för att lösa gamla skulder och krediter. Då bör du istället se över din privatekonomi och vilka andra åtgärder du kan göra för att betala av dina skulder. Kan du kanske ta extra jobbpass? Sälja av saker du inte använder i hemmet? Se över alternativ som dessa istället för att lösa gamla lån med nya lån.

Säkerställ att du har råd med lånet

Ett lån är alltid ett lån. Det är pengar du lånar från långivaren som du sen ska betala tillbaka, dessutom med tillkommande ränta. Innan du tecknar ett lån bör du därför säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid, för att inte hamna i en oönskad ekonomisk situation.

icon

Vad är vanliga anledningar till att låna pengar?

Alla har olika anledningar till varför de vill låna pengar. Här är några av de vanligaste anledningarna:
 1. Köpa en bil eller annat fordon
 2. Samla ihop befintliga lån och krediter
 3. Renovera en bostad
 4. Täcka oförutsedda utgifter som dykt upp
Sofia Kappel
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Uppdaterad december 14, 2022

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor
och svar om att låna pengar

Vad avgör vilken ränta jag får när jag lånar pengar?
När du ansöker om ett lån tas en kreditupplysning på dig som ger en indikation till långivaren om din ekonomiska situation. Det som avgör vilken ränta du får på lånet är din kreditvärdighet och betalningsförmåga, där faktorer som din inkomst, tillgångar och skulder tas i beaktning.
Hur snabbt får jag mitt lån?
Du får vanligtvis ditt lån utbetalt inom 1-3 dagar, men kan ibland även ske snabbare än så.
Hur mycket kan man låna?
Du kan låna mellan 5000 kr - 600 000 kr.
Hur många låneerbjudanden kommer jag få?
Vi på Enklare styr inte över vem våra samarbetspartners väljer att ge låneerbjudanden till. Genom att ansöka om ett lån via Enklare jämför du upp till 38 långivare och banker och det är upp till dem att välja om de lånar ut pengar till dig. Du kan se alla erbjudanden du har fått när du loggar in på Mina sidor. Där ser du också vilka räntor som erbjuds och vilka andra kostnader som är förknippade med lånet. På så sätt blir det lätt att välja det lån som är billigast och mest förmånligt.
Vad får jag låna pengar till?
När du ansöker om att låna pengar via Enklare krävs det inte att du uppger vad du ska använda pengarna till. Du får alltså själv bestämma hur du väljer att fördela dem. Vi har kunder som använder sina lån till allt från att bekosta reparationer på bilar till att finansiera en båt. Långivarna kommer inte heller kräva att du uppger syftet med ditt lån, då vi förmedlar privatlån utan säkerhet.
Kan jag låna utan UC?
Nej, vi tar alltid en UC när du lämnar in en låneansökan hos oss. Du behöver inte vara rädd för att detta ska påverka ditt kreditbetyg eftersom det bara tas en enda UC trots att din ansökan behandlas av flera långivare. Oavsett var du ansöker om lån så tas det en kreditupplysning.
Kan jag låna pengar om jag har en betalningsanmärkning?
Ja, vissa av de banker och långivare som vi samarbetar med godkänner kunder som har betalningsanmärkningar. Det som kan hända är att du inte får lika många erbjudanden och en något högre ränta på ditt lån, jämfört med vad du hade blivit erbjuden om du inte har en betalningsanmärkning.
Vad finns det för krav för att låna pengar?
Följande villkor gäller för att låna pengar via Enklare:

* Du behöver vara minst 18 år
* Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 
* Du ska vara folkbokförd i Sverige i minst ett år tillbaka.
* Du ska inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna.
Vad är ett bra lån?
Ett bra lån kännetecknas av förmånliga villkor, låg ränta och ett lånebelopp som du har möjlighet att betala tillbaka. Vad som är ett bra lån för just dig är därför individuellt beroende på dina förutsättningar. Om du exempelvis har betalningsanmärkningar eller skulder sen tidigare är det en större osäkerhet för banken att låna ut pengar till dig, vilket kan medföra en högre ränta. Beroende på hur din ekonomiska sits ser ut har du därmed olika förutsättningar för att ta ett lån och för att få bättre lånevillkor med lägre ränta.
Kan jag betala tillbaka lånet i förtid?
Ja, du kan lösa ditt lån i förtid när du vill. Kontakta den bank eller långivare du har tagit lånet från så hjälper de dig.
Kan jag betala tillbaka lånet i förtid?
Ja, du kan lösa ditt lån i förtid när du vill. Kontakta den bank eller långivare du har tagit lånet från så hjälper de dig.