6 103
e-symbol e-symbol e-symbol

Låna pengar på ett enklare sätt

Hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kronor. Att jämföra lån kostar ingenting och är inte bindande så du kan alltid tacka nej senare. Ansök på 2 minuter och få besked samma dag!
 • Jämför lån från 39 olika långivare
 • Låna upp till 600 000 kr
 • Med Enklare kan du låna pengar till vad du vill
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 103
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.
icon

5 fördelar med att låna pengar via Enklare

 1. Du får snabbt svar - inom 24 timmar
 2. Det är inte bindande att ansöka
 3. Endast en kreditupplysning via UC
 4. Hitta vilken långivare som erbjuder lägst ränta
 5. Tryggt och säkert att låna pengar

På den här sidan går vi igenom allt du behöver veta för att göra ett välgrundat beslut när du lånar pengar. Här kan du läsa om viktiga saker att ha i åtanke när du går i lånetankar, samt vilka typer av lån du kan ansöka om via Enklare.

Så ansöker du om att låna pengar via Enklare:

Enklare har som målsättning att ha den enklaste ansökningsprocessen för att låna pengar på marknaden. Du behöver endast BankID för att komma igång. Genom att fylla i en ansökan kan du jämföra lån från 39 olika långivare på endast två minuter. När du hittar ett lån du vill ta kan du också skriva under låneavtalet med BankID, och få ditt lån utbetalt på rekordtid.  Hos oss kan du låna upp till 600 000 kr. Så här skickar du in din ansökan:

 1. Fyll i låneansökan
  Högst upp på sidan hittar du ansökan. Där fyller du i uppgifter om hur stort lån du vill ta, önskad återbetalningstid, om du vill samla befintliga lån som du har samt om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande. Du fyller också i dina kontaktuppgifter. När du skickat in din ansökan tar vi en kreditupplysning på dig från UC, och din ansökan skickas vidare till alla långivare som vi samarbetar med. Ansökan är inte bindande och helt gratis.
 2. Jämför dina alternativ
  Efter inskickad ansökan återkopplar långivarna med erbjudanden inom en dag. För att se alternativen från jämförelsen loggar du in på Mina sidor. Där ser du bankernas olika förslag med villkor, räntor och löptider. 
 3. Välj det bästa alternativet och få pengarna på kontot
  I lugn och ro kan du gå igenom förslagen och välja det alternativ som passar dig bäst. Med oss på Enklare kan du känna dig trygg under hela låneprocessen.Om du är osäker på hur du ska tänka när du lånar pengar eller vill ha rådgivning kring din privatekonomi finns våra kunniga rådgivare tillgängliga hela vägen.

Låna pengar med Enklare

För att uppfylla den där drömmen, eller för att livet helt enkelt kräver det ibland, kan man behöva låna pengar. Det finns mängder av orsaker till varför man kan behöva låna pengar, men gemensamt för många låntagare är viljan att hitta det billigaste lånet med så bra villkor som möjligt utan att låneprocessen ska vara för krånglig. Med vår tjänst möter vi det behovet med en enkel ansökan. Vi jämför lån utan säkerhet från 39 olika långivare som du i lugn och ro kan gå igenom, för att sedan välja det alternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Samla lån

Har du flera befintliga lån och krediter? Att samla sina lån till ett samlingslån är ett effektivt sätt att minska månadskostnaden. Om du sitter i en ansträngd ekonomisk sits är ett samlingslån i princip alltid en bra modell för att snabbare bli skuldfri och få ordning på sin ekonomi.

Läs mer om hur du kan samla lån här

Jämför lån

På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån i samband med att du skickar in en låneansökan hos oss, oavsett vilken lånetyp du ansöker om. Innan du lånar pengar bör du alltid jämföra lån innan du bestämmer dig för vilket du ska ta. Det är viktigt för att få en tydlig överblick över vilka alternativ du har, för att kunna välja det bästa lånet för just dig.

Läs mer om hur du kan jämföra lån här

Billån

Ska du köpa en ny bil? Med vårt billån kan du låna pengar för att finansiera ditt bilköp, där vi jämför lån från upp till 39 olika långivare. Många billån på marknaden är ofta bundna till bilen som du köper. Det finns flera fördelar med denna lånetyp, men om du skulle vilja sälja bilen innan löptiden på lånet gått ut kan det vara krångligare. Billånet som Enklare förmedlar är lån utan säkerhet, och är därmed inte bundet till fordonet som du finansierar med lånet. På så vis kan du välja att både köpa från en privatperson eller från en auktoriserad bilhandlare.

Läs mer om billån här

Privatlån

Hos Enklare kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Att privatlånet är utan säkerhet innebär att det inte är något objekt som är bundet till ditt lån, du kan därmed använda pengarna från lånet till vad du vill.

Läs mer om privatlån här

icon

Låna pengar via Enklare

 1. Låna pengar upp till 600 000 kronor
 2. Jämför upp till 39 långivare med en enda ansökan
 3. Ansök direkt genom att fylla i formuläret på 2 minuter
 4. Endast 1 kreditupplysning hos UC
 5. Få svar och signera direkt online

Låna pengar efter dina förutsättningar

Olika långivare och banker har olika lånevillkor och det kan vara svårt att navigera bland alla alternativ. Hur känner man igen ett bra lån? Hur ska man gå tillväga för att hitta det bästa lånet? Här är några punkter som är bra att ha i åtanke när du ska låna pengar:

Hitta ett lån som är bra för just dig:

1. Rätt amorteringstakt
En viktig aspekt när du lånar pengar är att du väljer ett lån med en hanterbar återbetalningstid. Ett bra lån är ett lån du kan betala tillbaka inom den utsatta löptiden. Ju längre återbetalningstid du har för ditt lån, desto högre blir även räntan. Den gyllene regeln är därför att välja en rimlig återbetalningstid, där du har medel att betala tillbaka lånet utan att räntan blir för hög.

2. Att vara trygg med lånet
Ett bra lån är ett lån som din ekonomi kan hantera. Det allra viktigaste när du ska låna pengar är att du är trygg med att du kan betala tillbaka ditt lån. Innan du tar ditt lån är det därför bra om du sätter upp en återbetalningsplan inom tidsramen för löptiden, så du säkerställer att du kan betala tillbaka lånet utan att hamna i en jobbig ekonomisk sits. 

Vem får låna pengar?

För att kunna låna pengar behöver du vara 18 fyllda och ha en stabil ekonomi. Med stabil ekonomi menas att du har en fast inkomst varje månad och att du inte har några befintliga skulder hos Kronofogden. För att säkerställa att du kommer kunna låna pengarna du ansöker om utan att hamna i en ohållbar ekonomisk situation tar vi även en kreditupplysning på dig från UC i samband med din ansökan.

Kraven skiljer sig något från långivare till långivare och beroende på vilket typ av lån du ansöker om. Om du har en ordnad ekonomi kommer du kunna låna pengar, det som kan skilja sig åt från låntagare till låntagare är hur stort belopp du kan låna, vilken ränta du får på ditt lån samt hur lång återbetalningstiden är.

Krav för att låna pengar via Enklare:

 • Du behöver vara 18 år fyllda
 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

Tänk på detta innan du lånar pengar

Varför tar du lånet?

Tänk igenom anledningen till varför du tar ditt lån. Är det för att köpa den där väskan? Renovera köket? Så länge du har den ekonomiska kapaciteten att betala tillbaka lånet kan du låna pengar till vad du vill. Du bör däremot aldrig ta ett nytt lån för att lösa gamla skulder och krediter. Då bör du istället se över din privatekonomi och vilka andra åtgärder du kan göra för att betala av dina skulder. Kan du kanske ta extra jobbpass? Sälja av saker du inte använder i hemmet? Se över alternativ som dessa istället för att lösa gamla lån med nya lån.

icon

Vad är vanliga anledningar till att låna pengar?

Alla har olika anledningar till varför de vill låna pengar. Här är några av de vanligaste anledningarna:
 1. Köpa en ny eller begagnad bil
 2. Samla ihop befintliga lån och krediter
 3. Renovera eller göra förbättringar i hemmet
 4. Täcka oförutsedda utgifter som dykt upp
 5. Finansiera ett bröllop
 6. Köpa en båt eller fritidsfordon
 7. Betala för en utbildning

Säkerställ att du har råd med lånet

Ett lån är alltid ett lån. Det är pengar du lånar från långivaren som du sen ska betala tillbaka, dessutom med tillkommande ränta. Innan du tecknar ett lån bör du därför säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid, för att inte hamna i en oönskad ekonomisk situation.

Kolla alltid upp den effektiva räntan, d.v.s den totala kostnaden för ditt lån, innan du lånar pengar. Det kan skilja sig markant mellan olika långivare när det kommer till ränta och avgifter. För att hitta ett bra lån bör du därför kolla upp tillkommande avgifter för lånet innan du bestämmer dig. Avgifter att ha koll på utöver räntan är uppläggningsavgift, administrationsavgift och aviavgift. När du använder dig av vår tjänst blir den totala kostnaden för ditt lån tydlig.

Övriga lånetyper

Låna pengar trots betalningsanmärkningar - är det möjligt?

Ja, vissa av de banker och långivare som vi samarbetar med godkänner kunder som har betalningsanmärkningar. Det som kan hända är att du inte får lika många erbjudanden och en något högre ränta på ditt lån, jämfört med vad du hade blivit erbjuden om du inte har en betalningsanmärkning. Här kan du läsa mer om att låna pengar trots betalningsanmärkning.

Att låna pengar med skuld hos Kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden ger det en indikation till banken att du inte skött din ekonomi optimalt historiskt. Detta försämrar dina chanser markant till att bli beviljad ett nytt lån. Att låna pengar för att finansiera gamla lån är sällan en god idé. För att låna pengar med Enklare behöver du ha varit skuldfri i minst sex månader. Om du sitter i en ansträngd ekonomisk situation med skuld hos Kronofogden och behöver pengar kan du istället se över möjligheten för att ta ett lån med säkerhet.

Detta kan påverka kostnaden för ditt lån

Kreditvärdighet

När du ansöker om ett lån i Sverige tas det alltid en kreditupplysning på dig. Detta görs för att se hur din ekonomi och återbetalningsförmåga ser ut. Om du har en hög kreditvärdighet innebär det att det är en lägre risk för banken att låna ut pengar till dig, vilket kan ge dig lägre ränta. Genom att betala räkningar i tid, samla befintliga lån och avsluta onödiga krediter och abonnemang har du goda förutsättningar för att få en hög kreditvärdighet, och därmed lägre ränta på ditt lån.

Anställningsform

Om du har en fast anställning och en stabil ekonomi har du goda förutsättningar till att få en låg ränta när du lånar pengar. En tillsvidareanställning med en fast inkomst varje månad gör det säkrare för banken att låna ut pengar till dig, vilket kan bidrar till en mer förmånlig ränta. 

Lånets nominella och effektiva ränta

Lånets nominella ränta är den ränta du betalar för själva lånet. Utöver den nominella räntan finns även den så kallade effektiva räntan, som inkluderar alla tillkommande avgifter såsom uppläggningsavgift och aviavgift. Den effektiva räntan visar därmed lånets totala kostnad. 

Amorteringstakten

Den takt du väljer att amortera på, d.v.s. betala av ditt lån, avgör din månadskostnad för lånet. En snabbare amorteringstakt ger en högre månadskostnad, men lägre totalkostnad eftersom att du betalar mindre ränta. 

Tips för att låna pengar till lägre ränta

Låna tillsammans med en medlåntagare

Om du lånar pengar tillsammans med en medlåntagare är ni två personer som är betalningsansvariga för lånet. Två personer med två inkomster kan förbättra förutsättningarna för ett lån med låg ränta då långivaren avgör räntan baserat på er gemensamma ekonomi. 

Vänd dig till en låneförmedlare

Det finns många fördelar med att vända sig till en låneförmedlare när du vill låna pengar. Med endast en tagen UC kan du jämföra lån från 39 olika långivare. Du ser tydligt vilken ränta som respektive långivare kan erbjuda dig, och på så sätt välja lånet med lägst ränta för just dig. 

Samla dina befintliga lån

Har du befintliga lån? Flera små lån och krediter kan ge dyra räntor. Att samla alla dina lån till ett samlingslån kan sänka räntan och kostnader för eventuella avgifter.

Sofia Kappel
Sofia Kappel
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor
och svar om att låna pengar

Vad avgör vilken ränta jag får när jag lånar pengar?
När du ansöker om ett lån tas en kreditupplysning på dig som ger en indikation till långivaren om din ekonomiska situation. Det som avgör vilken ränta du får på lånet är din kreditvärdighet och betalningsförmåga, där faktorer som din inkomst, tillgångar och skulder tas i beaktning.
Hur snabbt får jag mitt lån?
Du får vanligtvis ditt lån utbetalt inom 1-3 dagar, men kan ibland även ske snabbare än så.
Hur mycket kan man låna?
Du kan låna mellan 5000 kr - 600 000 kr.
Hur många låneerbjudanden kommer jag få?
Vi på Enklare styr inte över vem våra samarbetspartners väljer att ge låneerbjudanden till. Genom att ansöka om ett lån via Enklare jämför du upp till 39 långivare och banker och det är upp till dem att välja om de lånar ut pengar till dig. Du kan se alla erbjudanden du har fått när du loggar in på Mina sidor. Där ser du också vilka räntor som erbjuds och vilka andra kostnader som är förknippade med lånet. På så sätt blir det lätt att välja det lån som är billigast och mest förmånligt.
Vad får jag låna pengar till?
När du ansöker om att låna pengar via Enklare krävs det inte att du uppger vad du ska använda pengarna till. Du får alltså själv bestämma hur du väljer att fördela dem. Vi har kunder som använder sina lån till allt från att bekosta reparationer på bilar till att finansiera en båt. Långivarna kommer inte heller kräva att du uppger syftet med ditt lån, då vi förmedlar privatlån utan säkerhet.
Kan jag låna pengar utan UC?
Nej, vi tar alltid en UC när du lämnar in en låneansökan hos oss. Du behöver inte vara rädd för att detta ska påverka ditt kreditbetyg eftersom det bara tas en enda UC trots att din ansökan behandlas av flera långivare. Oavsett var du ansöker om lån så tas det en kreditupplysning.
Vad finns det för krav för att låna pengar?
Följande villkor gäller för att låna pengar via Enklare: * Du behöver vara minst 18 år * Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.  * Du ska vara folkbokförd i Sverige i minst ett år tillbaka. * Du ska inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna.
Vad är ett bra lån?
Ett bra lån kännetecknas av förmånliga villkor, låg ränta och ett lånebelopp som du har möjlighet att betala tillbaka. Vad som är ett bra lån för just dig är därför individuellt beroende på dina förutsättningar. Om du exempelvis har betalningsanmärkningar eller skulder sen tidigare är det en större osäkerhet för banken att låna ut pengar till dig, vilket kan medföra en högre ränta. Beroende på hur din ekonomiska sits ser ut har du därmed olika förutsättningar för att ta ett lån och för att få bättre lånevillkor med lägre ränta.
Kan jag betala tillbaka lånet i förtid?
Ja, du kan lösa ditt lån i förtid när du vill. Kontakta den bank eller långivare du har tagit lånet från så hjälper de dig.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp:534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad:529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp:153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad:769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp:430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad:2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp:155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad:2 169 kr/mån
Hur kan vi hjälpa dig till en bättre ekonomi?

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.