Låna pengar till en lägre ränta

Hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kronor. Att jämföra lån kostar ingenting och är inte bindande så du kan alltid tacka nej senare. Ansök på 2 minuter och få besked online!
Jämför lån från upp till 38 olika långivare
Låna upp till 600 000 kr
Endast en kreditupplysning (UC)
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.
icon

6 fördelar med att låna pengar via Enklare

 1. Låna pengar upp till 600 000 kronor
 2. Du får svar inom 24 timmar
 3. Det är inte bindande att ansöka
 4. Endast en kreditupplysning via UC
 5. Följ din ansökan online genom att logga in med BankID
 6. Tryggt och säkert att låna pengar

Att ta lån är något som många väljer att göra någon gång i livet. Anledning till att söka lån kan bero på många olika saker; du kanske ska köpa en ny bil, renovera din bostad eller bara inte har lyckats planera din ekonomi så bra som du hade önskat. Det kan hända alla, och då är det bra att det finns möjlighet att ta lån. Det finns dock många saker att tänka på innan du ansöker om att ta lån, här kan du läsa om vad det innebär att ta lån.

Om du är i behov av att ta lån vänder du dig till en bank eller en annan låneaktör. Hos oss får du hjälp med att jämföra och hitta lån. Hur ansökan sedan går till ser olika ut beroende på vilket lån det rör sig om. Idag kan du ansöka om nästan alla lån över internet om du inte har betalningsanmärkningar och uppfyller bankens/lånaktörens villkor.

Om din låneansökan godkänns fastställs en ränta för lånet. Denna skiljer sig mellan olika lån och banker. Det kan vara möjligt att förhandla om räntan, men sällan när det gäller smålån. I samband med detta bestäms också hur mycket du ska låna samt under hur lång tid du ska låna pengarna. Läs alltid igenom långivarens lånevillkor och vad den effektiva räntan är innan du godkänner lånet. 

På den här sidan går vi igenom allt du behöver veta för att göra ett välgrundat beslut när du lånar pengar. Här kan du läsa om viktiga saker att ha i åtanke när du överväger lån, samt vilka typer av lån du kan ansöka om via Enklare.

Låna pengar med Enklare

För att uppfylla den där drömmen, eller för att livet helt enkelt kräver det ibland, kan man behöva låna pengar. Det finns mängder av orsaker till varför man kan behöva låna pengar, men gemensamt för många låntagare är viljan att hitta det billigaste lånet med så bra villkor som möjligt utan att låneprocessen ska vara för krånglig. Med vår tjänst möter vi det behovet med en enkel ansökan. Vi jämför lån utan säkerhet från 38 olika långivare som du i lugn och ro kan gå igenom, för att sedan välja det alternativ som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Så här ansöker du om lån

För att ta lån via Enklare fyller du i ansökan högst upp på sidan. Ansökan är smidig och tar endast två minuter att fylla i. Du binder dig inte till något, och kan därmed välja att avstå från att gå vidare med ansökan om du inte ser ett erbjudande du vill acceptera. Så ansöker du om att ta ett lån:

 1. Fyll i önskat lånebelopp och återbetalningstid för lånet du vill ta. Du fyller även i om du vill samla befintliga lån i samband med ditt nya, samt kontaktuppgifter.
 2. Vi skickar därefter vidare din ansökan till de långivare vi samarbetar med.
 3. Kort efter inskickad ansökan hittar du lånealternativ från de långivare som kan erbjuda dig ett lån.
 4. Nu är det dags att jämföra! I inloggat läge på Mina sidor ser du vilka villkor och vilken ränta du får från respektive långivare. Här ser du tydligt vilket lån som är det mest förmånliga för just dig.
 5. Hittar du ett erbjudande du vill acceptera signerar du med BankID.
 6. Nu är det klart! Utbetalningen sker inom 1-2 dagar, men kan även ske snabbare än så.

  
Om du går i tankarna att ta lån och önskar rådgivning längs vägen finns våra rådgivare tillgängliga både på telefon och via mejl.  

Vem får låna pengar?

För att kunna låna pengar behöver du vara 18 fyllda och ha en stabil ekonomi. Med stabil ekonomi menas att du har en fast inkomst varje månad och att du inte har några befintliga skulder hos Kronofogden. För att säkerställa att du kommer kunna låna pengarna du ansöker om utan att hamna i en ohållbar ekonomisk situation tar vi även en kreditupplysning på dig från UC i samband med din ansökan.

Kraven skiljer sig något från långivare till långivare och beroende på vilket typ av lån du ansöker om. Om du har en ordnad ekonomi kommer du kunna låna pengar, det som kan skilja sig åt från låntagare till låntagare är hur stort belopp du kan låna, vilken ränta du får på ditt lån samt hur lång återbetalningstiden är. 

Krav för att låna pengar via Enklare: 

 • Du behöver vara 18 år fyllda. 
 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna. 
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

 

Säkerställ att du har råd med lånet

Det är pengar du lånar från långivaren som du sen ska betala tillbaka, dessutom med tillkommande ränta. Innan du tecknar ett lån bör du därför säkerställa att du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid, för att inte hamna i en oönskad ekonomisk situation.

Håll koll på räntesatsen

Kolla alltid upp den effektiva räntan, dvs., den totala kostnaden för ditt lån, innan du lånar pengar. Det kan skilja sig markant mellan olika långivare när det kommer till ränta och avgifter. För att hitta ett bra lån bör du därför kolla upp tillkommande avgifter för lånet innan du bestämmer dig. Avgifter att ha koll på utöver räntan är uppläggningsavgift, administrationsavgift och aviavgift. När du använder dig av vår tjänst blir den totala kostnaden för ditt lån tydlig.

Välj en återbetalningstid som passar dig

Återbetalningstiden påverkar hur mycket du betalar varje månad. Å ena sidan, en längre amorteringstid resulterar i lägre månadskostnader. Samtidigt betyder det att du betalar ränta över en längre tid och detta höjer den totala lånekostnaden. Å andra sidan så ger en kortare återbetalningstid en högre månadskostnad men en lägre total kostnad för lånet.

Hitta lånet som passar ditt syfte

Samla lån

Har du flera befintliga lån och krediter? Att samla sina lån till ett samlingslån är ett effektivt sätt att minska månadskostnaden. Om du sitter i en ansträngd ekonomisk sits är ett samlingslån i princip alltid en bra modell för att snabbare bli skuldfri och få ordning på sin ekonomi.

Billån

Ska du köpa en ny bil? Med vårt billån kan du låna pengar för att finansiera ditt bilköp, där vi jämför lån från upp till 38 olika långivare. Många billån på marknaden är ofta bundna till bilen som du köper. Det finns flera fördelar med denna lånetyp, men om du skulle vilja sälja bilen innan löptiden på lånet gått ut kan det vara krångligare. Billånet som Enklare förmedlar är lån utan säkerhet, och är därmed inte bundet till fordonet som du finansierar med lånet. På så vis kan du välja att både köpa från en privatperson eller från en auktoriserad bilhandlare.

Privatlån

Hos Enklare kan du ansöka om ett privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Att privatlånet är utan säkerhet innebär att det inte är något objekt som är bundet till ditt lån, du kan därmed använda pengarna från lånet till vad du vill.

Jämför lån för bästa villkoren

Oavsett vilket slags lån du är ute efter så är det viktigt att du jämför långivare innan du accepterar ett erbjudande. När du jämför och granskar lånevillkor som räntor, avgifter, löptid, etc., så säkerställer du att du får de bästa villkoren utifrån dina ekonomiska förutsättningar, krav och behov.

En ordentlig jämförelse kan alltså spara dig pengar genom att minska räntekostnader och undvika dolda avgifter. Det gör det också möjligt för dig att hitta flexibla villkor som är bättre lämpade för din livssituation och finansiella mål.

Att låna med lågt kreditvärde

Låna pengar trots betalningsanmärkningar - är det möjligt?

Ja, vissa av de banker och långivare som vi samarbetar med godkänner kunder som har betalningsanmärkningar. Det som kan hända är att du inte får lika många erbjudanden och en något högre ränta på ditt lån, jämfört med vad du hade blivit erbjuden om du inte har en betalningsanmärkning. Här kan du läsa mer om att låna pengar trots betalningsanmärkning.

Att låna pengar med skuld hos Kronofogden

Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden ger det en indikation till banken att du inte skött din ekonomi optimalt historiskt. Detta försämrar dina chanser markant till att bli beviljad ett nytt lån. Att låna pengar för att finansiera gamla lån är sällan en god idé. För att låna pengar med Enklare behöver du ha varit skuldfri i minst sex månader. Om du sitter i en ansträngd ekonomisk situation med skuld hos Kronofogden och behöver pengar kan du istället se över möjligheten för att ta ett lån med säkerhet.

Går det att ta lån utan fast anställning?

Det går att ta lån utan fast anställning, men det kan försämra dina chanser till att få ett lån med låg ränta då det är en större risk för banken att låna ut pengar till låntagare utan en stabil inkomst. Flera långivare ser dock till din årsinkomst snarare än månadsinkomst. Om du har en projektanställning eller liknande och därmed har en fast årsinkomst kan du bli beviljad ett lån med förmånliga villkor.

Låna med medlåntagare om du har lågt kreditvärde

Att låna med en medlåntagare är ett alternativ för att få en lägre ränta på ditt lån. Om det står två som ansvariga för att betala tillbaka lånet är det en större säkerhet för banken, och du får därmed bättre chanser till ett lån med lägre ränta. Det är viktigt att både du och din medsökande på lånet är införstådda med åtagandet det innebär. Om den ena inte betalar tillbaka lånet står medlåntagaren som ansvarig för att lånet betalas tillbaka.

Vikten av god planering innan du ansöker om lån

Om du har bestämt dig för att ta lån är det viktigt att börja planera lånet direkt. Jämför till exempel olika lånevillkor så som nominell och effektiv ränta, samt vilka andra krav de ställer på dig som låntagare. Ditt önskade lånebelopp avgör även vilken aktör som kan vara lämplig när du ska ta lån. När du ansöker om lån hos oss får du förslag från flera olika långivare. Det gör det lätt för dig att välja rätt lån.

6 tips för dig som vill ta lån

 1. Se över ditt kreditbetyg: När du ansöker om ett lån baseras den ränta du får till stor del på hur ditt kreditbetyg ser ut. Har du ett bra kreditbetyg har du goda chanser till låg ränta, och om du har ett sämre betyg kommer det med högre ränta. För att ha så bra förutsättningar som möjligt är det därför viktigt att ha ett bra kreditbetyg. Här kan du läsa mer om vad kreditvärdighet innebär och hur du kan förbättra det.
 2. Ta inte ett större lån än du behöver: Om du exempelvis ska låna till en renovering är det bra om du har tagit offert på vad renoveringen skulle kosta, för att sedan ta ett lån på det beloppet. Lånade pengar är pengar som kommer behöva betalas tillbaka. Lån kommer även med ränta, som är kostnaden för dina lånade pengar. För att inte betala onödigt mycket i ränta är det därför bra att inte ta ett större lån är du behöver.
 3. Håll koll på den effektiva räntan innan du tar lån: Den effektiva räntan är den totala kostnaden för ditt lån som inkluderar ränta, amortering och övriga tillkommande avgifter som uppläggningsavgift. När du tar ett lån bör du alltid se till den effektiva räntan på lånen som du jämför, för att veta vilket erbjudande som har den lägsta totala kostnaden för lånet.
 4. Teckna ett låneskydd: Ett låneskydd är en försäkring för låntagare som täcker en del av kostnaden för ditt lån ifall olyckan skulle vara framme. Det finns alltid en risk för att oförutsedda händelser sker som gör att du har svårt att betala tillbaka ditt lån. Med ett låneskydd täcker försäkringen upp för en eller flera månaders betalningar för ditt lån.
 5. Sätt upp en budget: Beroende på vad du ska låna till kan det vara bra att sätta upp en budget innan du tar ett lån. Om du ska ta ett lån för att köpa en bil vet du på förhand vad den kostar och vilket belopp du behöver låna. Om du däremot ska låna till en renovering kan det vara svårare att veta det exakta beloppet, och det är därför bra om du planerar och budgeterar mer noggrant. Gör därför en budget för ditt lån och för hur du ska spendera det, så det inte blir en dyrare historia än nödvändigt.
 6. Undvik högkostnadskrediter: Om du ska ta ett lån bör du undvika snabblån. Dessa lån är högkostnadskrediter, som kommer med en avsevärt högre ränta än andra lånetyper.

Tänk på detta innan du väljer att ta ett lån

Att ta lån är något du som låntagare bör tänka igenom innan du tecknar något. Ett lån är alltid ett lån, oavsett belopp. Det är pengar som du kommer behöva betala tillbaka inom en utsatt återbetalningsperiod. För att inte hamna i en oönskad ekonomisk situation bör du därför alltid säkerställa din ekonomi klarar av lånet. Du bör heller aldrig ta ett nytt lån för att betala av ett gammalt lån, det kan lätt bli en ond spiral som är svår att ta sig ur.

Uppdaterad: mars 26, 2024

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor
och svar om att lån

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Hur kan vi hjälpa dig till en bättre ekonomi?

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga