Låna 75 000 kr med låg ränta

Genom att ansöka om ett lån på 75 000 via oss jämför du upp till 38 banker och långivare. Du får besked samma dag och din ansökan är inte bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 75000 kr utan säkerhet till låg ränta

Det finns flertal anledningar till att låna 75 000 kronor. Det är en stor summa som kan vara nödvändig i många olika situationer. Sedan finns det förstås oförutsedda händelser som gör att man på ett eller annat sätt är i stort behov av att låna 75 000 kronor snabbt – allt från skador på egendom som försäkringen inte täcker till större, nödvändiga inköp. Oavsett vad du behöver låna till så bör du se till att få så bra villkor som möjligt när du lånar pengarna. Detta hjälper vi dig med på Enklare!

icon

Tips för att få bra villkor för ditt lån på 75 000 kronor

 1. Gör en lånejämförelse via Enklare. Genom att ansöka hos oss får du möjligheten att jämföra upp till 38 långivare med endast en kreditupplysning hos UC.
 2. Öka dina chanser till bra villkor med en medsökande. Genom att addera en medsökande ger du långivare en extra trygghet. Detta leder ofta till att de är villiga att erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt ensam.
 3. Fyll i dina uppgifter noggrant i formuläret. Det är viktigt att du ger så exakta uppgifter om dig själv i formuläret för att långivare ska ha rätt underlag när de utvärderar din låneansökan.

Jämför och hitta det bästa lånet på 75 000 kr

Att jämföra och ansöka om ett lån via Enklare är helt kostnadsfritt och inte heller bindande. Vi samarbetar med 38 långivare och hjälper dig att hitta ett prisvärt lån med den lägsta räntan och de bästa villkoren för just dig. När du har blivit erbjuden ett lånebelopp på 75 000 kr från de banker som kan låna ut pengar till dig kan du därefter i lugn och ro jämföra vilket erbjudande som passar bäst för dig och dina behov.

Fördelar med att jämföra lån via Enklare:

 • Du sparar tid -  Vi förmedlar låneerbjudanden från upp till 38 banker med endast en låneansökan. Att fylla i låneansökan tar bara några minuter.
 • Du sparar pengar – De totala kostnaderna för ett lån skiljer sig från bank till bank. Genom att jämföra flera låneerbjudanden kan du försäkra dig om att du hittar det bästa lånet med lägst ränta och bra villkor.
 • Tydliga erbjudanden -  När du blir erbjuden ett lån från de långivare som vi samarbetar med presenteras uppgifter om ränta, månadsbetalning, totalkostnad och allt annat du behöver veta på ett tydligt och jämförbart sätt, så att du enkelt ska få en överblick över alla lån som erbjuds.
 • Du riskerar inte din kreditvärdighet - Det är viktigt att noggrant kolla upp alla möjligheter som finns, just för att du ska få de bästa lånevillkoren och förmånerna. I samband med att du ansöker om lån på exempelvis en bank så görs också en kreditupplysning på dig. Desto fler låneinstitut du ansöker hos desto fler kreditupplysningar görs, detta innebär att du får sämre och sämre kreditvärdighet. För att undvika detta så kan du ansöka om lån hos oss. Enklare är en låneförmedlare och vi gör det enkelt för dig. Du fyller i önskat lånebelopp samt återbetalningstid, därefter görs enbart en kreditupplysning som tillsammans med din ansökan skickas till banker och långivare. Detta gör att du inte förlorar din kreditvärdighet och samtidigt får du möjlighet att se över vilken bank som erbjuder bäst lånevillkor.

Så ansöker du om 75 000 kr hos Enklare

Det kan många gånger vara både krångligt och tidskrävande att ansöka om ett lån på 75 000 kr från flera olika långivare. Hos oss är hela ansökningsprocessen enkel. Såhär går du tillväga:

 • Börja med att fylla i ansökningsformuläret på den här sidan. Fyll i det belopp du vill låna samt önskad återbetalningstid och syftet med ditt lån, det vill säga om du vill ta ett nytt lån, samla befintliga lån, låna för renovering eller ett köp av fordon, för att nämna några exempel.
 • Signera därefter din låneansökan med BankID.
 • Nu skickas din låneansökan vidare till samtliga 38 långivare som vi samarbetar med.
 • I samband med en låneansökan tas endast en kreditupplysning hos UC.
 • Du kommer därefter att få erbjudanden från de banker och långivare som kan låna pengar till dig.
 • För att få tillgång till alla låneerbjudanden behöver du logga in här på Mina sidor
 • Nu kan du börja jämföra vilket lån som har den lägsta räntan och bästa villkoren för just dig.
 • När du har bestämt dig för det bästa erbjudandet är det bara att signera med BankID.
 • Sedan är bara att invänta pengarna! Du har pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

Låna 75000 kronor - dessa villkor gäller

För att få ett lån beviljat via Enklare behöver du vara fyllda 18 år. Vissa långivare som vi samarbetar med kräver dock att låntagaren ska vara över 21 år. Du behöver också vara folkbokförd i Sverige och bosatt på en fast adress. Grundkravet för att få låna pengar hos oss är att du tjänar minst 120 000 kr per år. Har du betalningsanmärkningar kan det bli svårare att få låna pengar, men det beror på bank till bank. Du behöver även vara skuldfri för att få ett låneerbjudande. Om du har haft tidigare skulder är det okej, men dessa behöver vara lösta sen minst sex månader tillbaka. 

Låna 75000 utan UC – är det möjligt?

När du ansöker om lån på 75000 kronor behöver vi göra en kreditupplysning, detta gör vi hos UC. Vi gör endast en kreditupplysning som sedan alla långivare som vi samarbetar med får tillgång till. Du slipper därmed att varje bank gör en egen kreditupplysning, vilket annars kan påverka din kreditvärdighet till det sämre.

Vill du låna pengar utan UC? Det kan vara bra att veta att oavsett var du väljer att ansöka om lån kommer det alltid att göras en kreditupplysning. Låneförmedlare som inte använder UC använder sig istället av andra kreditupplysningsföretag såsom Bisnode eller Creditsafe för att nämna några.

Syftet med kreditupplysningen är att långivare ska kunna säkerställa din återbetalningsförmåga. En kreditkontroll som inte godkänns av långivaren är en indikation på att du har en försvagad betalningsförmåga. Med andra ord ger en kreditupplysning långivaren den information som behövs för att kunna bedöma en låntagarens ekonomiska ställning och kapacitet för att kunna betala tillbaka ett lån. 

icon

Grundkrav för att låna 75000 kronor:

 • Du ska vara bosatt och skriven i Sverige sedan minst 12 månader
 • Du behöver vara minst 18 år gammal, ett antal långivare kräver att du är minst 21 år.
 • Din inkomst per år behöver vara minst 120 000 kronor.
 • Om du har haft en eller flera skulder hos Kronofogden så behöver de vara lösta sedan 6 månader tillbaka.
 • Du har ett bankkonto hos en svensk bank

Om du vill låna 75000 - fundera först över dessa punkter:

Innan du beslutar dig för att ta ett lån rekommenderar vi att du först ställer dig själv följande frågor för att få det bästa låneerbjudandet utifrån dina behov och förutsättningar:

 1. Vad behöver jag låna till?

Innan du väljer att låna pengar rekommenderar vi att du först räknar ut hur mycket du behöver låna och vad du ska använda pengarna till. När du ansöker om lån via Enklare frågar vi inte om syftet med ditt lån, men det är bra för dig att att kunna motivera varför du tar ett lån och om det verkligen är nödvändigt. Kom även ihåg att ta hänsyn till räntekostnaderna för lånet, eftersom räntan är del av kostnaden för lånet.

 1. Hur stort belopp behöver jag låna?

Att ansöka om rätt lånebelopp möjliggör att du kan köpa eller göra det du önskar. Innan du fyller i din låneansökan rekommenderar vi att du funderar över hur stort belopp du verkligen behöver låna. På så vis undviker du att varken låna för mycket eller för lite.
Att ha rätt lånesumma från början minskar risken för att du skulle behöva ansöka om ett nytt lån som medför en ny kreditupplysning. Du slipper också en situation där du betalar onödig ränta på ett för stort lånebelopp.

 1. Hur lång återbetalningstid behöver jag för mitt lån?

Vi rekommenderar även att du funderar över vilken återbetalningstid som passar dina ekonomiska förutsättningar. Genom att välja en för kort återbetalningstid kan din privatekonomi hamna i en trång situation. Med en kort återbetalningstid blir månadsbeloppen stora och på motsvarande sätt får du med en längre betalningstid också lägre betalningar på ditt lån, även om kostnaden för lånet kan bli högre i längden. 

 1. Vilken bank eller låneförmedlare ansöker jag lån hos?

Om du vill låna 75000 kr rekommenderar vi att du väljer ett seriöst låneföretag som verkar ansvarsfullt och på ett tydligt och transparent sätt förmedlar de kostnader för det lån som du erbjuds. Jämför alltid banker och låneförmedlare innan du väljer att ansöka om ett lån och undvik att låna från okända och små finansiella företag. Vi på Enklare samarbetar endast med ansvarsfulla banker och långivare och hos oss erbjuds du alltid tydliga lånekostnader.

Uppdaterad: december 23, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om att låna 75000kr:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga