Låna 75 000 kr med låg ränta

Genom att ansöka om ett lån på 75 000 via oss jämför du över 30 banker och långivare. Du får besked samma dag och din ansökan är inte bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Få en låg ränta när du lånar 75 000 kronor

Det finns flertal anledningar till att låna 75 000 kronor. Du kan exempelvis åka på en livs resa eller behöva låna 75 000 kronor i samband med en flytt. Det är en stor summa som kan vara nödvändig i många olika situationer. Sedan finns det förstås oförutsedda händelser som gör att man på ett eller annat sätt är i stort behov av att låna 75 000 kronor snabbt – allt från skador på egendom som försäkringen inte täcker till större, nödvändiga inköp. Oavsett vad du behöver låna till så bör du se till att få så bra villkor som möjligt när du lånar pengarna. Visserligen är räntorna idag ganska låga men det är alltid bra att få så låg månadskostnad som möjligt.

Jämför lån på 75 000 kr

Det är viktigt att noggrant kolla upp alla möjligheter som finns, just för att du ska få de bästa lånevillkoren och förmånerna. I samband med att du ansöker om lån på exempelvis en bank så görs också en kreditupplysning på dig. Desto fler låneinstitut du ansöker hos desto fler kreditupplysningar görs, detta innebär att du får sämre och sämre kreditvärdighet. För att undvika detta så kan du ansöka om lån hos oss. Enklare är en låneförmedlare och vi gör det enkelt för dig. Du fyller i önskat lånebelopp samt återbetalningstid, därefter görs enbart en kreditupplysning som tillsammans med din ansökan skickas till banker och långivare. Detta gör att du inte förlorar din kreditvärdighet och samtidigt får du möjlighet att se över vilken bank som erbjuder bäst lånevillkor.

Vilken ränta erbjuds om man lånar 75 000 kronor

Vanligtvis får du ett lån med en rörlig ränta, denna kan alltså variera och både höjas och sänkas. Denna ränta tenderar att ge lägre kostnader över tid. Titta också på den effektiva räntan när du får dina erbjudanden – denna visar på hur stor kostnaden blir totalt för ditt lån, inklusive ränta och avgifter.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar

Hur snabbt får jag pengarna när jag vill låna 75 000 kronor?
Om du använder vår förmedlingstjänst skickar vi vidare din ansökan till våra samarbetspartners direkt när du skickar in den. Våra anslutna banker och långivare kommer göra en bedömning av din ansökan och skicka ett erbjudande till dig. När du har valt vilket lån du vill gå vidare med behöver du godkänna det hos långivaren. När du har gjort det, vilket antingen kan ske digitalt eller via papper, betalas pengarna ut inom några bankdagar. Hos vissa långivare kan du få pengarna samma dag som du gör din ansökan.
Måste jag ha en inkomst för att få låna 75 000 kronor?
En inkomst är nödvändig för att du ska kunna betala tillbaka de pengar du har lånat. Vill du låna 75 000 kronor är det däremot inte ett krav hos alla banker att du ska ha en fast anställning. Du behöver däremot kunna uppvisa att du har en stadigvarande inkomst. För att bankerna ska kunna kontrollera att du säkert kan betala tillbaka lånet kommer det tas en kreditupplysning på dig som skickas med till långivarna för bedömning.
Vilken är den lägsta räntan jag kan få om jag vill låna 75 000 kronor?
Alla banker och långivare har olika räntenivåer. Hur låg ränta du kan få beror på vilka riktlinjer bankerna har, och även på hur din återbetalningsförmåga ser ut. Den lägsta räntan som är möjlig att få när du ska låna 75 000 kronor kan vara så lite som någon procent, men den kan också stiga upp emot 20 % hos vissa långivare. Därför är det bra att använda vår förmedlingstjänst så att du får flera erbjudanden.
Kan jag låna 75 000 kronor till vad som helst?
Om du ska låna 75 000 kronor kan du använda pengarna till vad du vill. Ändamålet du har med pengarna spelar således inte någon roll för hur dina chanser ser ut för att lånet ska beviljas. Med det sagt går det alltså lika bra att låna pengar till en köksrenovering som till en semester eller för att finansiera inköp av nya vitvaror till bostaden. Du behöver inte heller uppge för banken vad du använt pengarna till.
Kan jag jämföra lån på 75 000 kronor?
Att jämföra lån är ett bra sätt att ställa olika långivare mot varandra så att du kan hitta ett erbjudande som är bra för dig. När du använder vår tjänst kommer vi skicka vidare din ansökan till de samarbetspartners vi har. När de återkommer med ett erbjudande till dig som vill låna 75 000 kronor kommer du tydligt se vilken ränta du får, vilka avgifter lånet har och vilka övriga villkor lånet kommer med.
Vad kostar det att låna 75 000 kronor?
Att låna 75 000 kronor är aldrig gratis. Ett lån kommer med flera kostnader. För att du ska kunna räkna ut vad du totalt kommer få betala för ditt lån på 75 000 kronor kan du kontrollera hur hög ränta du får, och även vilka övriga avgifter som är förknippade med lånet. Om du vill se kostnaden som en enda procentsats, där lånets alla avgifter är inräknade, ska du se på den effektiva räntan. I den ingår alla kostnader för lånet.