6 597

Låna 100 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 100 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 597
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Lån 100000 utan säkerhet till bra villkor

Hos Enklare kan du jämföra lån på 100 000 kr från 39 olika långivare, så du smidigt kan hitta det bästa alternativet för just dig. När det kommer till större lånebelopp som 100 000 kan små ränteskillnader bli stora. Därför är det viktigt att du jämför olika alternativ till lån som du har. På Enklare hjälper vi dig med just det, där vi endast tar en UC på dig i samband med att du skickar in din låneansökan. 

 • Låna 100 000 utan säkerhet 
 • Endast en UC tas, riskera inte din kreditvärdighet i onödan 
 • Jämför erbjudanden från upp till 39 långivare och välj det bästa alternativet för dig
 • Vår tjänst är helt gratis och ej bindande

Bild som visar ett lån på 100000 kronor

Hur hittar man det bästa lånet på 100 000 kr?

När du står i begrepp att teckna ett lån är det viktigt att du har koll och tar hänsyn till de olika faktorerna som spelar in. För att säkerställa att du väljer ett lån med bra villkor bör du titta på bland annat följande:

 • Effektiv ränta. Den effektiva räntan är den totala kostnaden för ditt lån. I den effektiva räntan inkluderas amorteringen, tillkommande avgifter och den nominella räntan. Här kan du läsa mer om vad effektiv ränta innebär.
 • Löptid. Under hur lång tid kommer du betala tillbaka ditt lån? Kommer du kunna betala tillbaka lånet i förtid om du önskar? Lägg upp en hållbar återbetalningsplan anpassad efter löptiden på ditt lån.
 • Avgifter. I samband med att du tecknar ditt lån kan tillkommande avgifter som eventuell uppläggningsavgift tillkomma. Tänk på att ta hänsyn till tillkommande avgifter innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta.
 • Ditt kreditbetyg. För att ha bästa möjliga förutsättningar för att hitta det bästa lånet med lägst ränta på 100 000 kr bör du se över ditt kreditbetyg. Räntan du får på ditt lån baseras till stor del på ditt kreditbetyg. Om du har ett bra kreditbetyg får du lägre ränta, och om du har sämre kreditbetyg får du högre ränta. Se därför över vilka möjligheter du har för att förbättra ditt kreditbetyg. Här kan du läsa mer om vad kreditbetyget innebär och hur du kan förbättra det.

Jämför lån innan du lånar 100 000 kr

Det viktigaste du bör göra innan du lånar pengar är att jämföra erbjudanden från flera långivare innan du bestämmer dig. Olika långivare har olika erbjudanden, och små ränteskillnader kan bli stora i längden, därför är det viktigt att du jämför alternativen. Detta hjälper vi dig med på Enklare, där vi jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare så du smidigt kan välja det alternativ som passar dig bäst.

icon

Tips för att få låg ränta när du ska lån 100 000 kronor:

 1. Jämför flera långivare och banker samtidigt. Via vår tjänst får du möjligheten att jämföra upp till 39 långivare samtidigt på några få minuter.
 2. Ansök tillsammans med en medsökande. En medsökande ses som en extra trygghet och ger oftast dig som låntagare bättre villkor än om du inte hade haft en.
 3. Samla ihop befintliga lån samtidigt. Har du befintliga lån så kan det vara ett bra tillfälle att försöka samla ihop dessa samtidigt. På så sätt kan du baka in hela lånebeloppet i ett nytt enda lån.
 4. Undvik att göra kreditupplysningar 30 dagar innan en låneansökan. Det är till din fördel att ha så få kreditupplysningar som möjligt. En bra riktlinje är att ha färre än 10 UC-förfrågningar senaste året.
 5. Prata med oss för att få goda råd. Våra rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig med din låneansökan. Genom att prata med oss kan du få värdefulla tips baserat på din livssituation

Vad kan jag använda 100 000 kr till?

Lånet som Enklare förmedlar är ett privatlån utan säkerhet, och du kan därmed använda pengarna till vad du vill. 100 000 kronor låter som en stor summa men är idag inte speciellt mycket och det finns många anledningar till att du kan tänkas behöva låna 100 000 kronor. Har du en hyfsad bil men ändå vill byta upp dig kan du genom att låna 100 000 kronor och lämna din bil i byte få en riktigt bra bil. Är du intresserad av fiske men tröttnat på att klänga runt på klipporna kan du genom att låna 100 000 kronor köpa dig en bättre begagnad styrpulpetbåt som låter dig komma längre ut till havs. Är du husägare finns det oändligt med anledningar för dig att vilja låna 100 000 kronor. Du kan behöva låna 100 000 kronor för att renovera köket eller badrummet, eller kanske för att installera bergvärme. Förr fanns det bara ett alternativ när man ville låna 100 000 kronor och det var att prata med sin bank. Idag finns det fler och bättre alternativ.

Fördelarna med att låna 100000 med en låneförmedlare

Enklare är en låneförmedlare som samarbetar med 39 olika svenska långivare. När du ansöker om ett lån på Enklare skickar vi automatiskt vidare din ansökan till våra samarbetspartners, där endast en UC tas. Du behöver därför inte oroa dig över att du försämrar din kreditvärdighet genom att samla på dig massa kreditupplysningar, då vi endast tar en kreditupplysning på dig men jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare.

Efter inskickad ansökan kommer du se erbjudanden från de långivare och banker som kan erbjuda dig ett lån. Du ser tydligt vilken ränta och vilka villkor och eventuella avgifter som tillkommer med ditt lån. På så sätt kan du tydligt jämföra dina erbjudanden mot varandra, och välja det bästa alternativet för dig.

Ansökan är inte bindande förrän du undertecknat ett specifikt låneavtal. Om du inte ser ett erbjudande du vill acceptera kan du välja att helt enkelt inte gå vidare med processen. Det går alldeles utmärkt att använda vår jämförelsetjänst för att helt enkelt se vad det skulle kosta dig att låna 100 000 kronor just nu. 

icon

Vanliga anledningarna till att låna 100 000 kr

Det finns många orsaker till att låna 100 000 kronor, här nedan har vi listat några förekommande anledningar:
 • Köpa ett fordon t.ex. bil, motorcykel eller husvagn.
 • Renovering av bostad eller fritidshus
 • För att samla ihop befintliga lån och krediter
 • Finansiera stora händelser i livet såsom ett bröllop

Så ansöker du om ett lån på 100 000kr med Enklare

Vi på Enklare strävar efter att ha en så smidig låneansökan som möjligt. Du fyller enkelt i ansökan högst upp på sidan, det tar endast 2 minuter. I ansökan fyller du i personliga uppgifter, återbetalningstid samt önskat lånebelopp. Därefter görs en kreditupplysning på dig och trots att din ansökan kommer skickas till ett flertal olika banker och låneinstitut så görs enbart en kreditupplysning. Detta är en av många fördelar med att använda en låneförmedlare istället för att vända sig till flera banker för ett banklån, just för att du behåller din kreditvärdighet och då kan få bättre villkor. Det är viktigt att se vilka möjligheter som finns, för att du ska få det bästa lånelöftet med en så låg ränta som möjligt. Därför är det lönsamt att vända dig till oss – för att du enkelt och smidigt ska kunna se vilka alternativ du har.

Steg för steg - så ansöker du om ett lån på Enklare

 1. Högst upp på sidan fyller du i ansökan med önskat lånebelopp, återbetalningstid, kontaktuppgifter samt om du vill samla lån och krediter i samband med ditt nya lån. 
 2. Därefter skickas din ansökan automatiskt vidare till de långivare vi samarbetar med. Det tas en kreditupplysning från UC på dig.
 3. Inom kort får du svar från de långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 4. Nu är det dags att jämföra! I inloggat läge på Mina sidor ser du dina erbjudanden. Här kan du i lugn och ro gå igenom de alternativ du har och jämföra dem för att välja det bästa erbjudandet för dig. 
 5. Ser du ett erbjudande du vill acceptera signerar du det med BankID eller penna.
 6. Klart!

 

Om du önskar rådgivning kring privatekonomi eller låneprocessen kan du kontakta våra kunniga rådgivare, som finns tillgängliga både på mail och telefon.

Villkor för att låna 100 000 kr

Vi på Enklare samarbetar med 39 olika långivare för att ge dig som låntagare möjligheten att på ett smidigt sätt kunna jämföra olika alternativ och erbjudanden mot varandra. Kraven som finns för att ta ett lån kan skilja sig något från långivare till långivare. Vissa kan ha högre inkomstkrav på dig som låntagare, andra kan ha högre ålderskrav och accepterar inte betalningsanmärkningar. Andra långivare lägger ett större fokus på din återbetalningsförmåga snarare än ekonomiska historik, och är mer tillåtande om de ser att du har en ekonomi som klarar av lånet. 

Grundkraven för att låna pengar via Enklare är att du: 

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Inte har några aktiva skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna.
 • Är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.
 • Är minst 18 år vid ansökningstillfället.

Vad kostar det att låna 100 000 kr?

Den totala kostnaden för ditt lån är individuell, och består till stor del på vilken ränta du får. När du skickat in din låneansökan kan du i inloggat läge på Mina sidor tydligt se vilken ränta, månadskostnad och andra tillkommande avgifter som kommer med respektive lån. På så sätt kan du jämföra kostnaderna mot varandra och välja alternativet med lägst ränta och bäst villkor. Du kan även använda dig av Enklares lånekalkylator för att beräkna vad ett lån kommer kosta dig. 

Räkneexempel: Lån på 100 000 kronor

LånLöptidEffektiv räntaTotalkostnad
100 000 kr6 år6,17%119 325 kr
100 000 kr6 år8,30%126 239 kr
100 000 kr6 år10,47%133 386 kr
100 000 kr6 år12,68%140 761 kr

I det här exempelet har vi jämfört den effektiva räntan, det är också den räntan vi presenterar dig när du jämför lån via oss. I exemplet ser vi skillnaden på hur totalkostnaden för ett lån påverkas av olika räntor.

Innan du lånar 100 000 kr - tänk på detta

Innan du tar ett lån på 100 000 kronor bör du noga säkerställa att du kommer ha råd att betala tillbaka lånet. Viktigt att ha i åtanke är att lånade pengar alltid är dyrare än pengar du sparar ihop själv. Om du har möjlighet att spara ihop pengarna istället är det det allra bästa alternativet, då du i så fall slipper att betala någon ränta. Livet kommer dock med utgifter som behöver betalas, och det finns inte alltid möjlighet att spara ihop pengarna. Om du ska ta ett lån bör granska din privatekonomi och säkerställa att du klarar av att ta lånet.

Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om att låna 100 000 kr:

Vad kan jag låna 100 000 kronor till?
När du ska låna 100 000 kronor och gör det som ett privatlån behöver du inte ha någon specifik orsak till varför du ska låna pengarna. Ett lån på 100 000 kronor som blancolån kräver ingen säkerhet. Det betyder att banken inte kräver att du ska berätta vad du ska använda dina lånade pengar till. Du väljer själv vad pengarna ska gå till och behöver inte heller redovisa för långivaren vad du har använt dem till i efterhand.
Hur kan jag låna 100 000 kronor med lägsta möjliga ränta?
Vi förstår att alla som ansöker om att låna 100000kr vill ha en så låg ränta som möjligt. Ju lägre ränta, desto billigare blir ju lånet. Vi kan tyvärr inte säga hur du får en så låg ränta som möjligt eftersom vi på Enklare är en jämförelsesajt och inte påverkar långivarnas erbjudanden. En stadig inkomst och ett bra kreditbetyg är dock positivt för att få en låg ränta.
Kan jag låna 100 000 kronor utan UC via er?
Nej, vi har inga möjligheter att skicka vidare din ansökan om att låna 100 000 kronor utan att ta en UC. Men, eftersom vi skickar vidare din ansökan till flera långivare är det ändå bättre än om du själv ansöker hos alla långivare och banker separat. Vi kommer skicka vidare din UC till alla våra samarbetspartners istället för att de tar en egen. Därmed påverkas inte ditt kreditbetyg negativt av att du använder dig av oss.
Kan jag samla andra lån genom att låna 100 000 kronor?
Det går utmärkt att ansöka om att låna 100 000 kronor för att samla ihop de krediter och lån du redan har. Många gånger kan du sänka din ränta genom att samla lån, och när du använder vår låneförmedlingstjänst kan du snabbt få svar på vilka kreditgivare som kan erbjuda dig att lösa tidigare lån. Du får erbjudandena till dina egna sidor och ser i dem vilken ränta du får från respektive långivare.
Går det att låna 100 000 kronor med snabb utbetalning?
Ja, när du har valt vilken långivare du vill låna 100 000 kronor från behöver du först signera avtalet. Efter det påbörjas utbetalningen av ditt lån. Olika långivare hanterar utbetalningarna olika snabbt, men som standard brukar pengarna betalas ut inom ett par bankdagar. Du behöver alltså inte vänta flera veckor på att få pengarna, utan så snart du lämnat in de dokument som behövs kommer långivaren göra sitt jobb och behandla utbetalningen.
Vad kostar det att låna 100 000 kronor?
Att låna 100 000 kronor kostar ingenting extra när du använder oss på Enklare. Naturligtvis kommer du få betala ränta och eventuella andra avgifter för lånet, men vi tar inte ut någon avgift för att skicka vidare din ansökan. Om du vill se vad ditt lån kommer kosta ska du titta på den effektiva räntan. I det procenttalet ingår alla kostnader som är förknippade med lånet. Det är den effektiva räntan du ska använda när du vill jämföra de alternativ du har fått för att se vilket lån som är billigast.
Hur snabbt sker utbetalningen?
När du signerat låneerbjudandet är pengarna på ditt konto vanligen inom 1-2 dagar, men det kan även ske snabbare än så beroende på vilken långivare du tar ditt lån från.
Går det att låna 100 000 kr trots betalningsanmärkningar?
Ja, flera av våra samarbetspartners kan erbjuda dig lån trots att du har betalningsanmärkningar. Det viktiga är att du har en tillräckligt bra ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet du ansöker om.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.