Låna 100 000 kr med låg ränta

Vi hjälper dig att jämföra lån på 100 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Att ansöka om ett lån på 100 000 kr

100 000 kronor låter som en stor summa men är idag inte speciellt mycket och det finns många anledningar till att du kan tänkas behöva låna 100 000 kronor. Har du en hyfsad bil men ändå vill byta upp dig kan du genom att låna 100 000 kronor och lämna din bil i byte få en riktigt bra bil. Är du intresserad av fiske men tröttnat på att klänga runt på klipporna kan du genom att låna 100 000 kronor köpa dig en bättre begagnad styrpulpetbåt som låter dig komma längre ut till havs. Är du husägare finns det oändligt med anledningar för dig att vilja låna 100 000 kronor. Du kan behöva låna 100 000 kronor för att renovera köket eller badrummet, eller kanske för att installera bergvärme. Förr fanns det bara ett alternativ när man ville låna 100 000 kronor och det var att prata med sin bank. Idag finns det fler och bättre alternativ.

Jämför lån innan du lånar 100 000 kr

Om du har en villa som behöver renoveras eller byggas om kan detta innebära att du behöver låna 100 000 kronor. Många väljer att ansöka om detta lån hos sin bank, just på grund av att du troligtvis har ett villalån. Villalån är lån till fast egendom och har bra villkor. Behöver du låna 100 000 kronor finns det kanske utrymme att höja upp ditt villalån. Har du inte ett villalån, eller om det inte finns utrymme att höja upp ditt villalån för att låna 100 000 kronor kan din bank kanske bevilja dig ett privatlån.

Privatlån, eller blancolån, är till skillnad från villalån lån utan säkerhet och dessa lån har därför alltid högre ränta än villalån. Anser din bank att du är kreditvärdig kan de låta dig låna 100 000 kronor som ett privatlån. Det är dock en bra idé att se dig om vilka möjligheter som finns, just på grund av att olika banker gör olika bedömningar av din kreditvärdighet och därför ger dig olika bra räntor och andra villkor. Det är alltid bra att höra sig för hos fler långivare för att få så bra ränta och övriga villkor som möjligt.

Att använda sig av en låneförmedlare

Vi på Enklare är en låneförmedlare och våra tjänster är helt gratis. På sajten skickar du in din ansökan genom att fylla i personliga uppgifter, återbetalningstid samt önskat lånebelopp. Därefter görs en kreditupplysning på dig och trots att din ansökan kommer skickas till ett flertal olika banker och låneinstitut så görs enbart en kreditupplysning. Detta är en av många fördelar med att använda en låneförmedlare istället för att vända sig till flera banker för ett banklån, just för att du behåller din kreditvärdighet och då kan få bättre villkor. Det är viktigt att se vilka möjligheter som finns, för att du ska få det bästa lånelöftet med en så låg ränta som möjligt. Därför är det lönsamt att vända dig till oss – för att du enkelt och smidigt ska kunna se vilka alternativ du har.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar

Vad kan jag låna 100 000 kronor till?
När du ska låna 100 000 kronor och gör det som ett privatlån behöver du inte ha någon specifik orsak till varför du ska låna pengarna. Ett lån på 100 000 kronor som blancolån kräver ingen säkerhet. Det betyder att banken inte kräver att du ska berätta vad du ska använda dina lånade pengar till. Du väljer själv vad pengarna ska gå till och behöver inte heller redovisa för långivaren vad du har använt dem till i efterhand.
Hur kan jag låna 100 000 kronor med lägsta möjliga ränta?
Vi förstår att alla som ansöker om att låna 100 000 kronor vill ha en så låg ränta som möjligt. Ju lägre ränta, desto billigare blir ju lånet. Vi kan tyvärr inte säga hur du får en så låg ränta som möjligt eftersom vi på Enklare är en jämförelsesajt och inte påverkar långivarnas erbjudanden. En stadig inkomst och ett bra kreditbetyg är dock positivt för att få en låg ränta.
Kan jag låna 100 000 kronor utan UC via er?
Nej, vi har inga möjligheter att skicka vidare din ansökan om att låna 100 000 kronor utan att ta en UC. Men, eftersom vi skickar vidare din ansökan till flera långivare är det ändå bättre än om du själv ansöker hos alla långivare och banker separat. Vi kommer skicka vidare din UC till alla våra samarbetspartners istället för att de tar en egen. Därmed påverkas inte ditt kreditbetyg negativt av att du använder dig av oss.
Kan jag samla andra lån genom att låna 100 000 kronor?
Det går utmärkt att ansöka om att låna 100 000 kronor för att samla ihop de krediter och lån du redan har. Många gånger kan du sänka din ränta genom att samla lån, och när du använder vår låneförmedlingstjänst kan du snabbt få svar på vilka kreditgivare som kan erbjuda dig att lösa tidigare lån. Du får erbjudandena till dina egna sidor och ser i dem vilken ränta du får från respektive långivare.
Går det att låna 100 000 kronor med snabb utbetalning?
Ja, när du har valt vilken långivare du vill låna 100 000 kronor från behöver du först signera avtalet. Efter det påbörjas utbetalningen av ditt lån. Olika långivare hanterar utbetalningarna olika snabbt, men som standard brukar pengarna betalas ut inom ett par bankdagar. Du behöver alltså inte vänta flera veckor på att få pengarna, utan så snart du lämnat in de dokument som behövs kommer långivaren göra sitt jobb och behandla utbetalningen.
Vad kostar det att låna 100 000 kronor?
Att låna 100 000 kronor kostar ingenting extra när du använder oss på Enklare. Naturligtvis kommer du få betala ränta och eventuella andra avgifter för lånet, men vi tar inte ut någon avgift för att skicka vidare din ansökan. Om du vill se vad ditt lån kommer kosta ska du titta på den effektiva räntan. I det procenttalet ingår alla kostnader som är förknippade med lånet. Det är den effektiva räntan du ska använda när du vill jämföra de alternativ du har fått för att se vilket lån som är billigast.