Lånejämförelse

Banklån - Jämför banklån med låg ränta

Ansök om ett banklån via Enklare och jämför olika låneförslag. Det är helt gratis och ej bindande!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Vad innebär ett banklån?

Ett banklån avser ett lån som tas från antingen en bank eller någon annan typ av kreditinstitut. Det kan lösa många problem vid tillfällen när pengarna på kontot inte räcker till för de utgifter du står inför – till exempel oväntade reparationskostnader eller en resa som måste bokas omedelbart. Banklånet kan också vara en bra lösning för den som redan har tagit flera lån och nu försöker betala tillbaka dem. Det finns nämligen en möjlighet att ta ännu ett banklån och med detta lån baka ihop alla befintliga banklån till ett enda som kommer täcka alla kostnader och dessutom sänka månadskostnaderna ordentligt. Så med andra ord kan ett lån faktiskt vara en fördelaktig affär, och tar du ett lån via enklare hjälper vi dig att hitta det allra bästa alternativet.

Att välja bank när du lånar pengar

När du väl bestämt dig för att ta ett banklån ska du vända dig till enklare. Oavsett orsaken till att du vill eller behöver ta ett banklån – renovering av huset, köpa en ny bil, starta ett eget företag eller samla dina lån – kan vi hjälpa dig. Enklare är låneförmedlare och kort förklarat en mellanhand mellan dig och de banker och långivare som du potentiellt kan ta ett lån från. Med vår hjälp kommer processen att ta ett banklån inte bara bli smidigare och gå snabbare, vi kommer också finnas med dig varje steg på vägen för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. Med enklares hjälp kommer processen att välja bank eller långivare nämligen förenklas avsevärt då vi samarbetar med flera av de mest framstående långivarna på marknaden.

Att hitta det perfekta banklånet är enkelt. Det kräver bara en sak: en ordentlig jämförelse. Jämför banker och långivare, vad de erbjuder och vilken ränta de kan ge. Och det kan du enkelt göra med oss.

Vad förväntas av dig?

För att ansöka om ett banklån behöver du fylla i ett formulär på vår hemsida. Det vi vill veta, förutom vissa personliga uppgifter, är hur mycket du vill låna (och hur mycket du har i skulder – om du vill baka ihop dina befintliga lån i ett och samma banklån) och under hur lång tidsperiod du vill ta lånet. Med enklare kan du låna allt från 20 000 kr upp till 600 000 kr under en tidsperiod på allt från ett till femton år.

Tar du ett privatlån eller ett blancolån behöver du uppge vad du vill använda pengarna till, det kan exempelvis vara för att lösa gamla lån eller köpa en bil. Dessa lån är utan säkerhet och innebär att banken eller långivaren inte kan ta en bostad eller ett fordon som pant för ditt lån. Det finns också lån som är inriktade på ett särskilt syfte, till exempel billån och bostadslån. Här kan då banken ta bostaden eller bilen i pant som ett sätt att garantera att de får sina pengar tillbaka. Vid dessa typer banklån måste du som regel också betala kontantinsats med hjälp av egna pengar. Enklare förmedlar dock endast privatlån (banklån utan säkerhet), vilket innebär att du kan låna till i princip vad du vill. Genom oss kan du också låna till kontantinsatsen för ett billån.

Har du flera obetalda räkningar och betalningsanmärkningar?

Detta är något som också kommer tas i beaktning inför ditt lån då en kreditupplysning kommer göras. Kreditupplysningen ger bankerna en uppfattning om hur din ekonomi ser ut och ligger till grund för det låneförslag de kommer ge dig. Betalningsanmärkningar kan vara avgörande om långivaren anser att det fortfarande inte finns en chans att du kan lösa dem samt betala tillbaka ditt framtida lån under den angivna perioden. Vi samarbetar med ett fåtal långivare som accepterar sökande även om de har en betalningsanmärkning.

När får du banklånet?

Att ta hjälp av en låneförmedlare är att skynda på lånprocessen. När du har fyllt i de uppgifter vi behöver på vår hemsida och vi har fått din ansökan tar vi direkt kontakt med de långivare och de banker som vi samarbetar med. När de har sett över ditt förslag skickar de tillbaka sina låneförslag till oss och du kan sedan logga in med e-legitimationen BankID för att ta del av dina erbjudanden. När du hittar det förslag där lånebeloppet, räntan och återbetalningstiden passar dig, signerar du förslaget digitalt med ditt BankID. Du kan också få det hemskickat i brevlådan för att skriva under det för hand. Kom ihåg att ansökan inte är bindande – om inget av förslagen passar dig, behöver du inte gå vidare med någon av dem.

Inom mindre än 24 h kan du ha gjort en ansökan, fått flera förslag på lån och fattat ett beslut om vilket lån du vill gå vidare med. Efter ytterligare 1-3 dagar, eller den tid det tar för banken eller långivaren att betala ut lånet, kan du ha dina pengar på kontot. Snabbt, smidigt och betydligt enklare än traditionella banklån