Låna 60 000 kr med låg ränta

Behöver du ta ett lån på 60 000 kr? Att låna pengar genom Enklare är en okomplicerad process. Vi hjälper dig att hitta seriösa långivare som kan erbjuda dig ett lån med låg ränta. Vi hjälper dig att jämföra lån från hela 39 seriösa långivare som vi samarbetar med och för att inte skada din kreditvärdighet tar vi endast en UC.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Fördelar med att låna 60 000 kr via en låneförmedlare

Fördelen med att använda vår kostnadsfria tjänst för att jämföra lån är att du får hjälp att hitta och jämföra lån hos upp till 39 banker med endast en kreditupplysning. De banker som vi samarbetar med konkurrerar om att få ge dig det bästa erbjudandet. Med en låneförmedlare som Enklare får du en större chans att hitta ett lån med lägst ränta och kostnader.

Beroende på vilken bank som erbjuder dig ett lån kan ränte- och övriga lånekostnader ibland skilja sig på flera tusen kronor. Vi presenterar alla låneerbjudanden på ett tydligt sätt för att du lättare ska få en överblick över samtliga erbjudandes faktiska kostnader. 

icon

Grundkrav för att låna 60000 kronor:

 • Du ska vara bosatt och skriven i Sverige sedan minst 12 månader
 • Du behöver vara minst 18 år gammal, ett antal långivare kräver att du är minst 21 år
 • Din inkomst per år behöver vara minst 120 000 kronor
 • Om du har haft en eller flera skulder hos Kronofogden så behöver de vara lösta sedan 6 månader tillbaka
 • Du har ett bankkonto hos en svensk bank

Låna 60 000 kronor utan säkerhet

Vill du åka på din drömsemester nu? Inte om tre år när du sparat ihop pengar till resan, kan det vara smidigt att istället låna 60 000 kronor till resan och betala i efterskott. Samma sak gäller bostaden – kanske sjunger den gamla inredningen på sista versen och istället för att spara i flera år kan det vara skönt att låna 60 000 kronor och köpa nytt möblemang. Det finns många anledningar till att vilja låna 60 000 kronor men oavsett vad du ska använda pengarna till är det viktigt att du tänker på att lånet ska amorteras samt betalas ränta på. Det är därför viktigt att du får bästa möjliga villkor när du ska låna 60 000 kronor.

Låna 60 000 utan UC - går det?

När du vill ansöka om ett lån på 60 000 kr behöver vi göra en kreditkoll på dig, detta gör vi hos UC ( Upplysningscentralen). Anledningen till att vi gör en kreditupplysning är för att kunna bedöma din kreditvärdighet och bedöma din framtida kapacitet för att kunna betala tillbaka ett lån.

För dig som vill ansöka om ett lån utan UC kan det vara bra att veta att alla banker och låneförmedlare måste enligt lag göra en kreditupplysning på dig. De banker som inte använde UC använder då sig av ett annat kreditupplysningsföretag som t.ex Bisnode och Credit Safe.

Låna 60 000 kr oavsett behov

Behöver du låna pengar till en båt eller bilköp? Kanske har det uppstått en oväntad utgift som du inte hade räknat med? Oavsett anledning är det helt upp till dig vad du vill låna pengar till. Vi föreslår dock att innan du väljer att ansöka om ett lån först kan motivera för dig själv om om du verkligen behöver låna pengar.

Se alltid över dina ekonomiska förutsättningar innan du bestämmer dig för att låna en stor summa som 60 000 kr. Att låna pengar när man egentligen inte har råd kan vara förödande för din ekonomi och vägen tillbaka till en stabil ekonomi kan vara lång.

Hur snabbt går det att låna 60 000 kr?

När du vill ansöka om ett lån på 60 000 kr hos oss behöver du bara fylla i formuläret högst upp på den här sidan, sedan tar det endast några minuter innan du har ett första lånerbjudande hos dig. När du har valt det erbjudandet med bäst ränta och lägst kostnader är det bara att godkänna med BankID. Beroende på bank har du sedan pengarna insatta på ditt konto, vanligtvis inom bara ett par dagar.

Hur kan jag låna 60 000 kr till lägst kostnad?

Om du vill hitta det bästa lånet på 60 000 kr med bäst villkor och lägsta möjliga kostnader finns det några faktorer som påverkar villkoren och kostnaderna för ditt lån.

 • Återbetalningstiden. Beroende på vilken löptid du väljer på ditt lån påverkas också kostnaderna därefter. Om du t.ex väljer en kortare återbetalningstid blir månadsbeloppet också högre.
 • Din kreditvärdighet. Om du vill ha de bästa möjligheterna för att få låna 60 000 kr med lägst ränta är det bra att veta att ditt nuvarande kreditbetyg påverkar om räntan blir låg eller hög. 
 • Räntekostnader. Räntekostnaderna på ditt lån avgörs utifrån vilket risktagande banken anser att det är att låna ut pengar till dig. Om bankerna ser det som en stor risk blir räntekostnaderna också högre. Genom att titta på den effektiva räntan får du veta hur mycket ditt lån kommer att kosta i slutändan. 
 • Avgifter. Utöver räntan kan det även tillkomma uppläggningsavgift eller administrativ avgift, denna avgift betalas vanligtvis en gång.

När du ansöker om lån via Enklare hjälper vi dig att jämföra räntor och lånekostnader från hela 39 låneförmedlare. Att jämföra lån ger dig en överblick över vilken bank som kan erbjuda dig ett lån till lägst kostnader.

Låna 60 000 kr för att samla befintliga lån

Har du samlat på dig flera smålån och krediter? Att ha flera mindre lån innebär att du får en försämrad kreditvärdighet och höga månadskostnader till följd.

Hos oss kan du samla krediter och lån genom att låna en större summa pengar för att betala av dina mindre lån och därmed också ta kontroll över din ekonomi och få en bättre överblick över dina månadsutgifter.

Låna 60 000 med enkel ansökan

Fyll i en låneansökan och få svar direkt! Så här gör du steg för steg när du vill ansöka om ett lån på 60 000 kr:

 • Börja med att fylla i låneansökan och uppge lånebelopp, den återbetalningstid som du behöver för att kunna betala tillbaka ett lån, ange också vad du har tänkt att använda pengarna till. Vill du t.ex använda pengarna till en renovering eller konsumtion eller för att samla befintliga smålån?
 • När du har fyllt i din ansökan kan du smidigt signera din ansökan med BankID.
 • Efter att vi tagit en UC på dig skickar vi sedan låneansökan vidare till de 39 långivare som vi samarbetar med.
 • Du kan därefter logga in på Mina sidor för att se alla erbjudanden från de banker som kan låna ut pengar till dig.
 • När du har jämfört alla lånen och valt det bästa erbjudandet med lägst ränta och kostnader kan du därefter enkelt godkänna erbjudandet genom att signera med BankID.
 • Nu är allt nästan klart! Det enda du behöver göra nu är att invänta pengarna som du har på ditt konto, vanligtvis inom bara ett par dagar.

Om du har frågor eller behöver hjälp med att fylla i en ansökan är du alltid välkommen att ringa eller maila oss. 

Banken och andra aktörer

Du får ofta höra att du ska förhandla med din bank när du söker lån. Att låna ut pengar är deras jobb och att förhandla med kunder ingår i detta jobb. Du kan därför förhandla ner en ränta särskilt om du har lite andra jämförelser att ta upp och om du har konton hos banken. Men vill du låna 60 000 kronor finns det även andra aktörer.

De vanligaste lånen på denna summan är privatlån eller blancolån utan säkerhet. Du måste dock uppfylla de villkor de har om ålder, årsinkomst och liknande, samt gå igenom en kreditvärdering. Banker lånar sällan ut om du har en betalningsanmärkning men det finns låneinstitut som gör det. Vill du inte ta ett lån kan du ansöka om en kontokredit som buffert där du väljer hur mycket du vill utnyttja åt gången. Då betalar du enbart ränta för det du utnyttjar.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om att låna 60 000 kr:

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga