Lånejämförelse

Låna 500 000 kr med låg ränta

låna 500 000 kronor genom att jämföra över 30 banker och långivare. Du får svar samma dag. Välj det lån som passar dig bäst och signera med BankID.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 500 000 kronor med låg ränta

Att låna 500 000 kronor är ganska vanligt och kan också vara ganska enkelt. I de flesta fall rör sig lån av denna storlek om lån med säkerhet, till exempel bolån. Att låna 500 000 kronor till exempelvis en insatslägenhet eller en villa är relativt vanligt, allt som krävs är att bostaden har ett värde som motsvarar 500 000 kronor och att du har en inkomst som gör det möjligt för dig att betala den månadskostnad som följer av att låna 500 000 kronor.

Anledningen till att det är relativt enkelt att få låna 500 000 kronor till en villa eller att få låna 500 000 kronor till en insatslägenhet är att bostäder räknas som fast egendom och när bankerna lånar ut pengar till köp av fast egendom tar de inte så stor risk eftersom bankerna tar en pant i bostaden som villkor för lånet. Vill du till exempel låna 500 000 kronor för att köpa ett hus och banken beviljar lånet tar banken en pant motsvarande 500 000 kronor i huset. Skulle du sluta att betala din skuld kan banken kräva att huset säljs så att banken får tillbaka sina pengar. Vill du låna 500 000 kronor till annat än fast egendom är det dock betydligt svårare.

Privatlån på 500 000 kr

Behöver du låna 500 000 kronor för att exempelvis köpa något annat än fast egendom kommer det att bli svårare. Detta eftersom det är betydligt mycket högre risk för långivaren att låna ut pengar till dig då dessa lån utan säkerhet. Istället för som vid bostadslån, där långivaren tar en pant i huset, är det din kreditvärdighet som garanterar lånets säkerhet. Vill du låna 500 000 kronor i ett privatlån kommer banken eller kreditinstitutet att granska din finansiella situation. Man kommer titta på hur hög inkomst du har, hur höga utgifter du har, om du har andra lån och banken kommer även att ta en kreditupplysning på dig för att se hur du skött tidigare betalningar. Skulle det visa sig att du har mycket hög kreditvärdighet är det ändå inte säkert att banken låter dig låna 500 000 kronor eftersom de flesta storbankerna bara erbjuder privatlån på belopp upp till cirka 400 000 kronor.

Kan man låna 500 000 kronor från en nischbank?

Vill du låna 500 000 kronor har du större chans att beviljas ett lån om du vänder dig till en mindre bank, en så kallad nischbank. Banker kan vara olika flexibla och därför kan erbjudanden från en nischbank och en storbank variera. Vad du får för villkor vet du dock först när du beviljats lånet och då har banken redan tagit en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning finns nu registrerad på dig. Skulle du inte vara nöjd med de villkor banken erbjudit dig och du vill söka lån hos en annan bank kommer denna bank att se att det redan finns en kreditupplysning på dig för ett lån på 500 000 kronor och det är då tveksamt om banken kommer att bevilja din ansökan.

Jämför innan du lånar 500 000 kronor

Vill du ansöka om lån hos flera banker bör du använda dig av en låneförmedlare. Ansöker du via oss på Enklare kommer bara en kreditupplysning att registreras trots att ansökan går till flera banker. Detta gör att du fortfarande behåller din kreditvärdighet och chanserna att du får ett bra lånevillkor ökar. Det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter samt ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Uppdateradfebruari 3, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar

Vad får jag låna 500 000 kronor till?
Att låna 500 000 kronor via oss på Enklare innebär att du tar ett privatlån. Ett privatlån är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Du behöver alltså inte ha något att lägga i pant för att få ett lån, och det betyder också att du får ansöka om att låna pengar till vad du själv vill. Många som ansöker om ett lån på en halv miljon använder pengarna till att finansiera ett bilköp, en renovering eller för att betala av andra skulder.
Kostar det att låna 500 000 kronor via Enklare?
Nej, vi är en låneförmedlare och vi debiterar aldrig någon avgift av dig som använder vår tjänst för att hitta ett bra lån. Du betalar alltså ingenting till oss för att få låna 500 000 kronor. Däremot betalar du naturligtvis avgifter för själva lånet som går till långivaren. Kostnader som är förknippade med ett lån är bland annat räntor, amorteringar och även eventuella faktura- och uppläggningsavgifter. Dessa skiljer sig åt från bank till bank så läs igenom dina erbjudanden noga.
Kan jag låna 500 000 kronor för att samla lån?
Ja, att låna 500 000 kronor för att samla andra lån och krediter går utmärkt. Om du har lån sedan tidigare hos flera långivare är det en bra idé att ta ett samlingslån. Att samla dina lån gör inte bara att du får en bättre översikt över ditt skuldbelopp, utan i de allra flesta fallen innebär det också att du kan sänka dina månadskostnader. Vill du samla lån fyller du i en ansökan på det önskade beloppet direkt här på vår hemsida.
Hur lång återbetalningstid är det när jag ska låna 500 000 kronor?
I samband med att du gör din ansökan om att låna 500 000 kronor kan du välja den återbetalningstid som du önskar. Ett tips är att göra en budget över dina kostnader och se hur stort belopp du kan betala tillbaka per månad. Tänk på att ju snabbare du betalar av ditt lån, desto lägre ränta kommer du också betala för lånet. Därför rekommenderar vi att du betalar av ditt lån så snabbt som det är möjligt.
Får jag låna 500 000 kronor med betalningsanmärkning?
En betalningsanmärkning kan göra att det blir svårare att få låna 500 000 kronor. Vi på Enklare vet dock att en betalningsanmärkning inte behöver innebära att din ekonomi är dålig just nu, och därför har vi flera samarbetspartners som också lånar ut pengar till personer som har en betalningsanmärkning. Det går därför bra att skicka in en ansökan till oss på Enklare om att låna en halv miljon även fast du har en betalningsanmärkning i bagaget.
Kan jag låna 500 000 kronor till kontantinsats?
Att köpa en bostad är en stor investering. Enligt lagen måste man ha en viss summa som kontantinsats. Du kan alltså inte ta ett bolån för hela beloppet. Om du inte har kunnat spara ihop till den kontantinsats du behöver kan du låna 500 000 kronor som privatlån och använda pengarna för att finansiera kontantinsatsen. Gör en tydlig kalkyl över vilka kostnader det lånet kommer innebära för dig, och vilka kostnader själva bolånet innebär så att du inte överbelånar dig.
Hur många banker får min ansökan om att låna 500 000 kronor?
När du har fyllt i din ansökan om att låna 500 000 kronor och bekräftat den kommer den skickas vidare till de banker som vi samarbetar med. Vi väljer inte ut ett visst antal långivare som får din ansökan, utan skickar helt enkelt vidare din ansökan till alla våra samarbetspartners. Vi samarbetar både med mindre nischbanker och med större, erfarna och etablerade aktörer. Det gör att du kan få flera erbjudanden och att du kan hitta ett bra lån.