Låna 500 000 kr med låg ränta

låna 500 000 kronor genom att jämföra upp till 38 banker och långivare. Du får svar samma dag. Välj det lån som passar dig bäst och signera med BankID.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 500 000 kronor utan säkerhet med låg ränta

Att låna 500 000 kronor är ganska vanligt och kan också vara ganska enkelt. I de flesta fall rör sig lån av denna storlek om lån med säkerhet, till exempel bolån. Att låna 500 000 kronor till exempelvis en insatslägenhet eller en villa är vanligt. Allt som krävs är att bostaden har ett värde som motsvarar 500 000 kronor och att du har en inkomst som gör det möjligt för dig att betala den månadskostnad som följer av att låna 500 000 kronor.

En bild som visar ett lån på 500000 kronor

Anledningen till att det är relativt enkelt att få låna 500 000 kronor till en villa eller insatslägenhet är att bostäder räknas som fast egendom och när bankerna lånar ut pengar till köp av fast egendom tar de inte en så stor risk eftersom bankerna tar en pant i bostaden som villkor för lånet. Vill du till exempel låna 500 000 kronor för att köpa ett hus och banken beviljar lånet tar banken en pant motsvarande 500 000 kronor i huset. Skulle du sluta att betala din skuld kan banken kräva att huset säljs så att banken får tillbaka sina pengar. Vill du låna 500 000 kronor till annat än fast egendom är det dock svårare. På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån på 500 000 kronor utan säkerhet, från 38 olika långivare med endast en UC. På så vis får du en tydlig överblick över vilka alternativ till lån du har, och vilket erbjudande som är mest förmånligt för dig.

Välj rätt lånetyp när du lånar 500 000 kr

Att låna 500 000 kr är ett stort åtagande, och det finns bättre eller sämre alternativ för lån beroende på vad du ska använda pengarna till. Om du ska låna till en bostad är det bästa lånet ett bolån. Bolån kommer med en lägre ränta än andra lånetyper då banken tar bostaden som säkerhet för lånet. Om du ska låna 500 000 för att köpa en bil bör du även se över vilka alternativ du har för att ta ett billån med säkerhet. På samma sätt som ett bolån tas bilen och dess värde i säkerhet från långivaren för att du ska betala tillbaka lånet, och du kan därmed få en bättre ränta. Vid större lånebelopp som 500 000 kr bör du helt tänka bort högkostnadskrediter som SMS-lån och snabblån. Dessa typer av lån kommer vanligen med kortare återbetalningstid och högre ränta.

Privatlån på 500 000 kr

Behöver du låna 500 000 kronor för att köpa något annat än fast egendom kommer det att bli svårare. Detta eftersom det är betydligt mycket högre risk för långivaren att låna ut pengar till dig då dessa är lån utan säkerhet. Istället för som vid bostadslån, där långivaren tar en pant i huset, är det din kreditvärdighet som garanterar lånets säkerhet. Vill du låna 500 000 kronor i ett privatlån kommer banken eller kreditinstitutet att granska din finansiella situation. Man kommer titta på hur hög inkomst du har, hur höga utgifter du har, om du har andra lån och banken kommer även att ta en kreditupplysning på dig för att se hur du skött tidigare betalningar. Skulle det visa sig att du har mycket hög kreditvärdighet är det ändå inte säkert att banken låter dig låna 500 000 kronor eftersom de flesta storbankerna bara erbjuder privatlån på belopp upp till cirka 400 000 kronor.

Kan man låna 500 000 kronor från en nischbank?

Vill du låna 500000 kronor har du större chans att beviljas ett lån om du vänder dig till en mindre bank, en så kallad nischbank. Banker kan vara olika flexibla och därför kan erbjudanden från en nischbank och en storbank variera. Vad du får för villkor vet du dock först när du beviljats lånet och då har banken redan tagit en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning finns nu registrerad på dig. Skulle du inte vara nöjd med de villkor banken erbjudit dig och du vill söka lån hos en annan bank kommer denna bank att se att det redan finns en kreditupplysning på dig för ett lån på 500 000 kronor och det är då tveksamt om banken kommer att bevilja din ansökan. Av den anledningen är det bra om du vänder dig till en låneförmedlare som Enklare. Vi jämför erbjudanden från 38 olika långivare, men tar endast en kreditupplysning på dig.

Jämför innan du lånar 500 000 kronor

Vill du ansöka om lån hos flera banker bör du använda dig av en låneförmedlare. Ansöker du via oss på Enklare kommer bara en kreditupplysning att registreras trots att ansökan går till flera banker. Detta gör att du fortfarande behåller din kreditvärdighet och chanserna att du får ett bra lånevillkor ökar. Det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter samt ange önskat lånebelopp och återbetalningstid.

Hur lånar jag 500 000 kronor?

För att låna 500 000 kr via Enklare behöver du skicka in en låneansökan. Du hittar ansökningsformuläret högst upp på sidan. Där fyller du i uppgifter om önskat lånebelopp, löptid, samt om du vill samla lån i samband med ditt nya lån. Hos oss på Enklare kan du ansöka om ett lån på ett belopp från 5000 till 600 000 kr. Så lånar du 500 000 kr, steg för steg:

 1. Fyll i ansökningsformuläret högst upp på sidan. Ange önskat lånebelopp, löptid, om du vill samla lån samt dina kontaktuppgifter.
 2. När du skickar in din ansökan skickas den automatiskt vidare till de långivare vi samarbetar med.
 3. Inom kort kan du i inloggat läge på Mina sidor se erbjudanden från flera långivare.
 4. Nu är det dags att jämföra! Titta igenom vilka alternativ du har och välj det erbjudande med bäst villkor och lägst ränta för dig.
 5. Hittar du ett lån du vill acceptera signerar du med BankID.
 6. Klar! Pengarna finns på ditt konto inom ett par dagar.

Om du önskar rådgivning kring lån eller privatekonomi finns våra rådgivare tillgängliga via både mail och telefon.

Kan alla låna 500 000 kronor?

För att kunna skicka in en ansökan om att låna 500 000 kr behöver du vara minst 18 år fyllda och ha en inkomst på minst 10 000 kr i månaden. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka. Du får inte ha några befintliga skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna.

Villkor för att låna pengar

 • Minst 18 år fyllda
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr

Krav hos olika långivare

Olika långivare har olika krav på dig som låntagare. Vissa är mer strikta och tar inte emot sökande med betalningsanmärkningar, medan andra långivare snarare ser till din nuvarande betalningsförmåga än din historiska. Beroende på vilken långivare du väljer att ta ditt lån från skiljer sig därmed bedömningen och kraven på dig som låntagare. Just därför är det bra om du vänder dig till en låneförmedlare som Enklare när du ska ta ett lån, för att tydligt kunna se vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån och vad du får för villkor och ränta från respektive långivare.

Innan du lånar 500 000 kr - tänk på detta

Att låna en halv miljon är ett stort åtagande. Det är ett lån du sannolikt kommer betala av under en längre tid. Innan du tecknar ditt lån bör du noga säkerställa den totala kostnaden för ditt lån och lägga upp en budget för hur mycket pengar du behöver lägga undan varje månad för att betala tillbaka lånet. Du kan använda dig av vår lånekalkylator för att se hur mycket ett lån skulle kosta dig. Kom ihåg att räntan sätts individuellt och att olika långivare har olika villkor, kalkylatorn visar därför inget exakt belopp, men en fingervisning för hur mycket lånet skulle kosta dig.

David Ekelin
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Uppdaterad januari 13, 2023

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att låna 500 000 kr:

Vad får jag låna 500 000 kronor till?
Att låna 500 000 kronor via oss på Enklare innebär att du tar ett privatlån. Ett privatlån är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Du behöver alltså inte ha något att lägga i pant för att få ett lån, och det betyder också att du får ansöka om att låna pengar till vad du själv vill. Många som ansöker om ett lån på en halv miljon använder pengarna till att finansiera ett bilköp, en renovering eller för att betala av andra skulder.
Kostar det att låna 500 000 kronor via Enklare?
Nej, vi är en låneförmedlare och vi debiterar aldrig någon avgift av dig som använder vår tjänst för att hitta ett bra lån. Du betalar alltså ingenting till oss för att få låna 500 000 kronor. Däremot betalar du naturligtvis avgifter för själva lånet som går till långivaren. Kostnader som är förknippade med ett lån är bland annat räntor, amorteringar och även eventuella faktura- och uppläggningsavgifter. Dessa skiljer sig åt från bank till bank så läs igenom dina erbjudanden noga.
Kan jag låna 500 000 kronor för att samla lån?
Ja, att låna 500 000 kronor för att samla andra lån och krediter går utmärkt. Om du har lån sedan tidigare hos flera långivare är det en bra idé att ta ett samlingslån. Att samla dina lån gör inte bara att du får en bättre översikt över ditt skuldbelopp, utan i de allra flesta fallen innebär det också att du kan sänka dina månadskostnader. Vill du samla lån fyller du i en ansökan på det önskade beloppet direkt här på vår hemsida.
Hur lång återbetalningstid är det när jag ska låna 500 000 kronor?
I samband med att du gör din ansökan om att låna 500 000 kronor kan du välja den återbetalningstid som du önskar. Ett tips är att göra en budget över dina kostnader och se hur stort belopp du kan betala tillbaka per månad. Tänk på att ju snabbare du betalar av ditt lån, desto lägre ränta kommer du också betala för lånet. Därför rekommenderar vi att du betalar av ditt lån så snabbt som det är möjligt.
Får jag låna 500 000 kronor med betalningsanmärkning?
En betalningsanmärkning kan göra att det blir svårare att få låna 500 000 kronor. Vi på Enklare vet dock att en betalningsanmärkning inte behöver innebära att din ekonomi är dålig just nu, och därför har vi flera samarbetspartners som också lånar ut pengar till personer som har en betalningsanmärkning. Det går därför bra att skicka in en ansökan till oss på Enklare om att låna en halv miljon även fast du har en betalningsanmärkning i bagaget.
Kan jag låna 500 000 kronor till kontantinsats?
Att köpa en bostad är en stor investering. Enligt lagen måste man ha en viss summa som kontantinsats. Du kan alltså inte ta ett bolån för hela beloppet. Om du inte har kunnat spara ihop till den kontantinsats du behöver kan du låna 500 000 kronor som privatlån och använda pengarna för att finansiera kontantinsatsen. Gör en tydlig kalkyl över vilka kostnader det lånet kommer innebära för dig, och vilka kostnader själva bolånet innebär så att du inte överbelånar dig.
Hur många banker får min ansökan om att låna 500 000 kronor?
När du har fyllt i din ansökan om att låna 500 000 kronor och bekräftat den kommer den skickas vidare till de banker som vi samarbetar med. Vi väljer inte ut ett visst antal långivare som får din ansökan, utan skickar helt enkelt vidare din ansökan till alla våra samarbetspartners. Vi samarbetar både med mindre nischbanker och med större, erfarna och etablerade aktörer. Det gör att du kan få flera erbjudanden och att du kan hitta ett bra lån.
Vad kostar det att låna 500 000?
Den totala kostnaden, även kallat effektiva räntan, sätts individuellt och beror på vilken långivare du tar ditt lån från.