Jämför lån - hitta lån med låg ränta

När du jämför lån vill du ha den lägsta räntan. En jämförelse tar 2 minuter - sänk dina kostnader idag!
Svar direkt
Erfarenhet från över 600 000 jämförelser
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
Lånebelopp:
kr
Lånetid
år
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Jag godkänner villkoren för Enklares kundklubb för att få ta del av information och erbjudanden. Läs mer och hantera dina preferenser.
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och integritetspolicy
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.
4.7
Utmärkt - Baserat på 7481 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Därför ska du jämföra lån online

Vi hjälper dig att jämföra lån oavsett vad du behöver låna pengar till. Låt långivarna tävla om att få dig som kund. Du behöver bara göra en ansökan online här på vår hemsida och sen sköter vi resten. Långivarna kommer ge sina bästa erbjudanden baserat på dina uppgifter. Hos oss kan du låna mellan 5 000 kronor och 600 000 kronor och låneperioden är mellan ett och 20 år.

Precis som när man shoppar runt i butiker efter bästa priset, eller när man jämför pris på en produkt online innan man bestämmer sig för att beställa hem något, så är det lika smart att jämföra lån och finansiering. Det är dessutom bättre att jämföra låneerbjudanden vid ett och samma tillfälle eftersom att det då bara tas en kreditupplysning på ditt namn genom Upplysningscentralen AB (UC). Ju färre kreditupplysningar som görs, desto bättre.

Jämför och hitta lån med låg ränta

När du ska låna pengar finns det en del saker att ha i åtanke för att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan. Att jämföra alternativ från olika långivare är avgörande för att hitta det lån med bäst villkor för dig, särskilt när du ska låna pengar och vill säkerställa att du gör ett välgrundat beslut baserat på dina individuella omständigheter och ekonomiska behov. När du gör din jämförelse mellan olika långivare är det främst två saker du bör ha i åtanke: räntan på lånet och hur villkoren för återbetalningen ser ut.

Räntan på lånet är det belopp som långivaren vill ha som en betalning för att de lånar ut pengar till dig. Det finns två olika typer av räntor som är bra att ha i åtanke när du ska jämföra lån: fast ränta och rörlig ränta. Fast ränta innebär att räntan ligger på en fast procentsats under hela återbetalningstiden för lånet. Den rörliga räntan avgörs beroende på hur den aktuella räntemarknaden ser ut, och justeras i takt med att marknaden ändras. Räntan är på så vis rörlig och kan ändras över tid.

Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Fördelen med en fast ränta är främst att du alltid vet exakt hur mycket du kommer betala varje månad. Du behöver dessutom inte bekymra dig lika mycket för ränteutvecklingen, eftersom den fasta räntan skyddar dig mot plötsliga och kraftiga höjningar. Nackdelen är att den fasta räntan ofta blir dyrare i längden än den rörliga. Den rörliga räntan kan alltså spara dig pengar på sikt, särskilt om räntan skulle sjunka. Nackdelen är dock att det är svårt att få en överblick över vad du ska betala varje månad och om räntan höjs kommer dina kostnader att öka.

En illustration på en vågskål som jämför lån

Hitta lånet med lägst ränta

Det finns flera tillvägagångssätt för att hitta det bästa lånet för dig med lägst ränta. Ett alternativ är att du själv går in på olika bankers hemsidor eller till den fysiska banken och undersöker vilka förutsättningar du har för att ta ett lån hos banken i fråga och vad lånet skulle kosta dig. När du jämför lån på detta sätt tas det oftast en UC på dig för varje långivare du fyller i en låneansökan hos. Det andra alternativet är att du vänder dig till en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra lån - ofta från flera banker i samma ansökan (vilket innebär att det vanligen bara tas en kreditupplysning på dig). Här på Enklare hjälper vi dig att jämföra lån, så du både sparar tid och antalet tagna UC på dig. I vår jämförelse tittar vi på lån från upp till 37 olika långivare, så att du sen kan välja det alternativ som passar dig bäst.

Jämför lån från olika banker

En viktig del av låneprocessen är att jämföra lån från olika banker. Olika banker och långivare har olika erbjudanden för dig, och du kan spara tusentals kronor genom att jämföra och undersöka dina alternativ innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta.

Hur kommer det sig att erbjudandena skiljer sig mellan olika banker och långivare? Bankerna bedömer dina lånevillkor på flera faktorer såsom hur din ekonomi ser ut och hur troligt det är att du betalar tillbaka lånet inom utsatt tidsperiod. Olika långivare gör olika bedömningar över faktorer som dessa, och dina villkor på lånet skiljer därmed också från bank till bank. Därför är det alltid bra att jämföra lån från olika banker och långivare innan du bestämmer dig.

Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder lån upp till 600 000 kronor och det är det vanligaste taket för vad man kan låna utan säkerhet. Varje lån bedöms utifrån dina unika förutsättningar, närmare bestämt din betalningsförmåga och din kreditvärdighet. Detta inkluderar saker som civilstatus, hemort, inkomst, anställning, nuvarande utgifter och din lånehistorik. Bankerna gör en bedömning av all denna information och det avgör dina lånevillkor och hur mycket du får låna. Alla banker gör dock inte exakt samma bedömning så det lönar sig ofta att jämföra olika lån och erbjudanden.

icon

Fördelar med att jämföra lån hos Enklare

 • Du kan få lägre ränta
 • Det tas bara en kreditupplysning
 • Det kostar ingenting
 • Det tar bara 2 minuter
 • Det är inte bindande
 • Du kan anpassa återbetalningstiden

Hitta det bästa lånet för dig

Hur hittar du det bästa lånet för dig? Vad innebär det bästa lånet? När du tar ett lån vill du vara säker på dina återbetalningar håller sig på en rimlig nivå varje månad. Den lägsta räntan är därför det bästa alternativet. Som långivare vill banken vara säkra på att de får tillbaka hela lånet och en ränta fungerar som en slags säkerhetsgaranti på detta. Beroende på hur din historik ser ut när det kommer till exempelvis lån, skulder och betalningsanmärkningar har du olika förutsättningar för att ta ett lån med låg ränta. Olika långivare erbjuder olika alternativ beroende på din kreditvärdighet och vilket typ av lån du vill ta. Du kommer därför ha stor fördel av att ha jämfört lån från olika långivare innan du bestämmer dig för vilket du ska ta, för att hitta lånet med lägst ränta för dig. Det kan kännas som mycket att ha koll på för att hitta det bästa lånet. Därför finns vi på Enklare med dig för att underlätta processen, och för att du ska hitta det lån som är mest gynnsamt för dig på ett smidigt sätt.

Vilka sorts lån kan jag jämföra på Enklare?

I princip kan du jämföra alla typer av lån via vår tjänst. Det vanligaste är att man jämför privatlån, samlingslån eller billån. Alla lån vi erbjuder genom våra långivare är privatlån med olika villkor och dessa går utmärkt att jämföra hos oss. Kom ihåg att vad du använder lånade pengar till är helt upp till dig.

Olika typer av lån

När du tar ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån eller blancolån, kan du använda pengarna till precis vad du vill. Det är vanligt att man lånar pengar till saker som att:

 • starta ett företag
 • göra renoveringar i hemmet, till exempel ett nytt kök eller badrum
 • åka på drömresan utomlands
 • göra större inköp, som en motorcykel eller bil.
 • samla ihop flera lån och krediter

Innan du gör en lånejämförelse bör du bestämma dig för vilket sorts lån du är ute efter. Du kan till exempel jämföra billån eller jämföra privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån.

icon

3 steg för att jämföra lån

 1. Fyll i dina uppgifter i låneformuläret och skicka in ansökan
 2. Välj det lån som passar dig och din ekonomi bäst
 3. Signera och få lånet utbetalt till din nuvarande bank

Viktigt att tänka på när du ska jämföra lån

Innan du tar ett lån bör du vara säker på att din ekonomiska situation är kapabel till att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Det kan vara lockade att låna pengar till den där nya tvn eller till renoveringen du varit sugen på att påbörja. När du tar ett lån bör du alltid räkna på det innan att du kommer ha råd med lånet, utan att leva på existensminimum efter att lånet är taget.

Säkerställ att du har råd med ditt nya lån

Oavsett vilket lån du vill ta är det alltid viktigt att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet inom utsatt tid innan du tar något lån. Att lösa gamla lån och krediter med ett nytt lån är inte en hållbar strategi, du bör därför vara säker på att du har råd med lånet innan du tar det.

icon

TIPS! Så får du lägst ränta när du ansöker om lån

 1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta den bank som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor jämför vi 37 långivare - samtidigt.
 2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till goda lånevillkor ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför lån. Ju färre UC-förfrågningar du har, desto lägre ränta erbjuder bankerna i regel. Sikta på att ha maximalt 5-10 (och ingen de senaste 30 dagarna) när du jämför lån.
 3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större. Har du någon närstående som kan stå på lånet med dig när du jämför lån ökar chansen till lägre ränta.
 4. Samla befintliga skulder när du jämför lån. När du jämför lån bör du passa på att samla alla befintliga skulder och göra dig av med kreditkort du inte använder ofta. Ett färre antal lån och krediter är positivt för din kreditvärdighet. Det ökar i sin tur dina chanser att beviljas ett lån med låg ränta.
 5. Fyll i rätt uppgifter i din ansökan när du jämför lån. Skriver du in din lön före skatt? Fyller du bara i din del av boendekostnaden? Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad (KALP:en) avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få en låg ränta när du jämför lån

Så går det till att ansöka

Själva ansökan är så enkel som vi kan göra den. Hos oss behöver du bara identifiera dig med BankID och sedan kan du göra ansökan på ett par minuter. Det vi främst behöver veta är hur mycket pengar du vill låna och under vilken tidsperiod du vill ha lånet. Efter ansökan är gjord kommer du bli meddelad när det finns erbjudanden att kika på. Du loggar enkelt in med BankID för att granska och jämföra alla låneerbjudanden.

 • Fyll i några uppgifter i formuläret
 • Klicka på ansök för att jämföra lån
 • Logga in genom att identifiera dig med BankID för att följa din lånejämförelse

Efter du jämfört lånen hos oss kan du redan efter några minuter få svar och välja ut det erbjudande som låter bäst för dig. Behöver du hjälp med att välja så får du prata med en personlig rådgivare.

Vem lånar jag pengar från?

Enklare är en onlinetjänst som agerar mellanhand mellan dig och banken. Vi ser till att hitta det bästa erbjudandet åt dig medan långivarna står för pengarna. Vi samarbetar idag med ett 30-tal finansiella aktörer som tävlar om att ge dig det allra bästa låneerbjudandena. Alla långivare är välkända långivare på marknaden.

Kostar ingenting och är inte bindande

Prova att göra en lånjämförelse hos oss idag, det är nämligen helt gratis och du är inte bunden till något när du skapar en låneansökan hos oss. När du jämfört lånen via oss kan våra personliga rådgivare hjälpa dig att välja ut det bästa lånealternativet för dig.

icon

Vilken typ av lån kan du jämföra?

 • Privatlån: jämför privatlån för att hitta lägsta räntan
 • Samlingslån: samla mindre lån för att sänka månadskostnaden
 • Renoveringslån: jämför lån för renovering eller om/utbyggnad
 • Billån: jämför lån till en ny eller begagnad bil
 • Blancolån: betala av ett blancolån som har högre ränta
Uppdaterad: maj 3, 2024

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om att jämföra lån

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Andra lånetyper

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy