Lånejämförelse

Jämför lån från flera olika långivare

Vi hjälper dig att jämföra lån upp till 600 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Därför ska du jämföra lån online

Vi hjälper dig att jämföra lån oavsett vad du behöver låna pengar till. Låt långivarna tävla om att få dig som kund. Du behöver bara göra en ansökan online här på vår sajt och sen sköter vi resten. Långivarna kommer ge sina bästa erbjudanden baserat på dina uppgifter. Hos oss kan du låna upp till 600 000 kronor och låneperioden är mellan ett och 20 år.

Precis som när man shoppar runt i butiker efter bästa priset, eller när man jämför pris på en produkt online innan man bestämmer sig för att beställa hem något, så är det lika smart att jämföra lån och finansiering. Vid större lån kan du spara väldigt mycket pengar på att göra en lånjämförelse innan. Det är dessutom bättre att jämföra låneerbjudanden vid ett och samma tillfälle eftersom det bara behövs göras en kreditupplysning på ditt namn. Ju färre kreditupplysningar som görs, desto bättre.

Olika typer av lån

När du tar ett lån utan säkerhet, ett så kallat privatlån eller blancolån, kan du använda pengarna till precis vad du vill. Det är vanligt att man lånar pengar till saker som att:

 • starta ett företag
 • göra renoveringar i hemmet, till exempel ett nytt kök
 • åka på drömresan utomlands
 • göra större inköp, som en motorcykel eller bil.

Innan du gör en lånejämförelse bör du bestämma dig för vilket sorts lån du är ute efter. Du kan till exempel jämföra billån eller helt enkelt jämföra privatlån utan säkerhet, så kallade blancolån.

Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder lån upp till 600 000 kronor och det är det vanligaste taket för vad man kan låna utan säkerhet. Varje lån bedöms utifrån dina unika förutsättningar, närmare bestämt din betalningsförmåga och din kreditvärdighet. Detta inkluderar saker som civilstatus, hemort, inkomst, anställning, nuvarande utgifter och din lånehistorik. Bankerna gör en bedömning av all denna information och det avgör dina lånevillkor och hur mycket du får låna. Alla banker gör dock inte exakt samma bedömning så det lönar sig ofta att jämföra olika erbjudanden.

Vem lånar jag pengar från?

Enklare är en onlinetjänst som agerar mellanhand mellan dig och banken. Vi ser till att hitta det bästa erbjudandet åt dig medan långivarna står för pengarna. Vi samarbetar idag med ett 30-tal finansiella aktörer som tävlar om att ge dig det allra bästa låneerbjudandena. Alla långivare är välkända långivare på marknaden.

Enklare lånejämförelse än någonsin

Förr i tiden var man tvungen att gå till bankkontoret för att träffa en person och fylla i en ansökan med penna och papper. Att låna pengar idag är dock oerhört enkelt. Allting sker digitalt och därför har man insett att man lika gärna lägga hela affären på en webbsida och göra bedömningar utifrån ett par avgörande kriterier.
De traditionella bankerna som tidigare satt i en tydlig maktposition vad gäller att låna pengar får idag se sig utmanade av flera nya aktörer som gör det enklare för personer att hitta det bästa lånet, vare sig det är nya uppstickare som faktiskt står för lånen eller jämförelsesajter som hjälper kunden hela vägen från jämförelse till lån. Konkurrensen mellan långivarna har stigit markant när låneaffären flyttats ut på nätet.

Själva ansökan är så enkel som vi kan göra den. Hos oss behöver du bara identifiera dig med BankID och sedan kan du göra ansökan på ett par minuter. Det vi främst behöver veta är hur mycket pengar du vill låna och under vilken tidsperiod du vill ha lånet. Efter ansökan är gjord kommer du bli meddelad när det finns erbjudanden att kika på. Du loggar enkelt in med BankID för att granska och jämföra alla låneerbjudanden.

Så går det till att ansöka

 • Fyll i några uppgifter i formuläret
 • Klicka på ansök för att jämföra lån
 • Logga in genom att identifiera dig med BankID för att följa din lånejämförelse

Efter du jämfört lånen hos oss kan du redan efter några minuter få svar och välja ut det erbjudande som låter bäst för dig. Behöver du hjälp med att välja så får du prata med en personlig rådgivare.

Vilka sorts lån kan jag jämföra på Enklare?

I princip kan du jämföra alla typer av lån på vår sajt. Det vanligaste är att man jämför privatlån, samlingslån eller billån. Alla lån vi erbjuder genom våra långivare är privatlån med olika villkor och dessa går utmärkt att jämföra hos oss. Kom ihåg att vad du använder lånade pengar till är helt upp till dig.

Kostar ingenting och är inte bindande

Prova att göra en lånjämförelse hos oss idag, det är nämligen helt gratis och du är inte bunden till något när du skapar en låneansökan hos oss. När du jämfört lånen via oss kan våra personliga rådgivare hjälpa dig att välja ut det bästa lånealternativet för dig.