Låna 90 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 38 banker och långivare om du behöver ett lån på 90 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 90 000 kronor tryggt och säkert

Behöver du låna 90 000 kronor är det främst privatlån eller så kallade blancolån som rekommenderas. 90 000 kronor är en stor summa pengar som kan användas till mycket. Kanske är du i behov av en renovering i din bostad där det förekommit vattenläcka eller fukt? Du kanske vill bjuda hela familjen på en lyxig semester eller något annat som du kan njuta av. Oavsett om lånet ska gå till något roligt eller nödvändigt så finns det smidiga sätt att låna 90 000 kronor på. Vanligtvis ansöker du hos en bank eller ett låneinstitut. Alla banker erbjuder privatlån och det finns en stor chans att du kan låna 90 000 kronor av din bank, under förutsättningen att banken anser att du är kreditvärdig. Bankerna erbjuder ofta privatlån på mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor med en ränta på mellan 3,5% och 11%. Är du inte storkund i banken kommer du troligen att erbjudas att låna 90 000 kronor till en relativt hög ränta.

icon

Tips för att få låg ränta och villkor när du ska lån 90 000 kronor:

 1. Jämför flera långivare med vår tjänst. Via oss kan du jämföra upp till 38 långivare när du ska låna 90 000 kr. Vår ansökningsprocess är enkel och du fyller i formuläret på några få minuter och får svar direkt efter att du skickar in din ansökan.
 2. Lägg till en medsökande när du ansöker. Genom att ansöka om lån tillsammans med en medsökande ger du extra trygghet till långivarna. Med detta knep ökar du dina chanser tilli bättre lånevillkor för dig som låntagare.
 3. Baka ihop befintliga lån samtidigt. Tänk på att din kreditvärdighet påverkas av hur många lån och krediter du har. Därför kan det vara ett bra tips att baka ihop befintliga lån och krediter när du ansöker om ett lån på 90 000 kr. Detta innebär att alla dina lån blir ett enda lån och gör det lättare för dig att hålla koll på.
 4. Undvik att göra UC-förfrågningar 30 dagar innan du ansöker. Varje kreditupplysning du gör påverkar din kreditscore, detta i sin tur påverkar de villkor som du eventuellt blir erbjuden från banker och långivare. Därför är det till din fördel att ha så få kreditupplysningar som möjligt. En god riktlinje är att ha färre än 10 UC-förfrågningar senaste året.
 5. Prata med våra rådgivare för att få goda råd. Våra rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig med din låneansökan. Genom att prata med oss kan du få värdefulla tips baserat på din livssituation.

Jämför lån på 90 000 kr via en låneförmedlare

Vill du se längre än till din bank är det en smidig lösning att vända dig till oss. Vi är en låneförmedlare som hjälper låntagare att hitta långivare som ger dem bra villkor. Tjänsten är gratis och mycket enkel att använda – därav namnet!

Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare är att du kan jämföra flera erbjudanden från olika långivare med endast en tagen kreditupplysning. Att jämföra erbjudanden från olika banker på egen hand är både tidskrävande och kan försämra din kreditvärdighet. Varje bank du ansöker om ett lån från tar nämligen en kreditupplysning på dig. Om du själv skulle gå till 38 olika banker skulle det därmed tas 38 kreditupplysningar på dig, vilket inte är bra för ditt kreditbetyg. Ett lägre kreditbetyg leder i sin tur till att du kan få sämre ränta på dina låneerbjudanden. Om du däremot ansöker om ett lån via Enklare riskerar du inte din kreditvärdighet i onödan, då vi endast tar en UC, men jämför erbjudanden från upp till 38 olika långivare.

Så lånar du 90000 kr med Enklare

För att ansöka om att låna 90 000 kr fyller du enkelt i ansökan högst upp på sidan. Där fyller du i uppgifter om önskat lånebelopp, återbetalningstid och personliga uppgifter.
I samband med detta kommer en kreditupplysning att tas och tillsammans med den så skickas din ansökan till ett flertal banker. Du undviker att flera kreditupplysningar behöver göras och din kreditvärdighet försämras ej. Detta innebär att du har möjlighet att få bra lånevillkor som är det bästa för dig. Är det exempelvis du och din partner som ska nyttja lånet gemensamt? Då är det perfekt om du anger en medsökande, då detta generellt ökar era chanser att få ännu bättre lånevillkor. Detta beror på att banker och långivare anser att det är säkrare, då det är två personer med två inkomster som är betalningsansvariga för lånet.

Så ansöker du, steg för steg:

 • Fyll i ansökan högst upp på sidan och ange ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid och kontaktuppgifter. Du fyller även i om du vill ta ett samlingslån i samband med ditt nya, och om du vill ansöka om lånet tillsammans med en medsökande.
 • Signera ansökan med BankID. 
 • Din ansökan vidarebefordras till alla långivare vi samarbetar med. Endast en UC tas. 
 • Under samma dag får du svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Du hittar alla erbjudanden på Mina sidor. 
 • Nu börjar jämförelsen! Gå i lugn och ro igenom dina erbjudanden, och välj det alternativ med bäst villkor och lägst ränta. 
 • När du är klar signerar du avtalet med BankID eller penna. 
 • Klart! Utbetalningen sker inom några dagar.

 

Grundkrav för att låna 90 000 kr

För att låna 90 000 kronor behöver du ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en inkomst på minst 10 000 kr i månaden. Du ska även vara skuldfri. Om du haft tidigare skulder är det okej, men dessa behöver vara lösta sen minst sex månader tillbaka. 

Att tänka på innan du lånar 90 000 kr

Undvik högkostnadskrediter
Innan du lånar pengar finns det några saker som är bra att ha i åtanke. När du lånar ett större belopp som 90 000 kronor bör du helt utesluta snabblån, smslån och andra typer av högkostnadskrediter. Dessa typer av lån kommer ofta med en högre ränta och kortare återbetalningstid än andra lånetyper. 

Se över din kreditvärdighet
Räntan som sätts på ditt lån baseras till stor del på din kreditvärdighet. Har du ett bra kreditbetyg har du bättre chanser till ett lån med låg ränta, om ditt kreditbetyg är sämre har du därmed även sämre chanser till en förmånlig ränta på ditt lån. Genom att lösa gamla krediter, betala fakturor i tid och säga upp krediter du inte nyttjar kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra ditt kreditbetyg!

Se över din ekonomi och lägg upp en återbetalningsplan
Det finns andra sätt att öka dina tillgångar, utöver att låna pengar. Många av oss har exempelvis flera abonnemang på olika typer av streamingtjänster som knappt används, eller har saker som ligger och skräpar på vinden eller i garaget som man skulle kunna sälja av. Genom att säga upp onödiga abonnemang och sälja av saker kan du tjäna många tusenlappar, och på så sätt ta ett lån på ett lägre belopp och därmed betala mindre i räntekostnader. Du bör även sätta upp en hållbar avbetalningsplan innan du lånar pengar, så du vet hur mycket du kommer behöva lägga undan varje månad.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om att låna 90 000 kr:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga