4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 90 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 39 banker och långivare om du behöver ett lån på 90 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 90 000 kronor tryggt och säkert

Behöver du låna 90 000 kronor är det främst privatlån eller så kallade blancolån som rekommenderas. 90 000 kronor är en stor summa pengar som kan användas till mycket. Kanske är du i behov av en renovering i din bostad där det förekommit vattenläcka eller fukt? Du kanske vill bjuda hela familjen på en lyxig semester eller något annat som du kan njuta av. Oavsett om lånet ska gå till något roligt eller nödvändigt så finns det smidiga sätt att låna 90 000 kronor på. Vanligtvis ansöker du hos en bank eller ett låneinstitut. Alla banker erbjuder privatlån och det finns en stor chans att du kan låna 90 000 kronor av din bank, under förutsättningen att banken anser att du är kreditvärdig. Bankerna erbjuder ofta privatlån på mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor med en ränta på mellan 3,5% och 11%. Är du inte storkund i banken kommer du troligen att erbjudas att låna 90 000 kronor till en relativt hög ränta.

icon

Tips för att få låg ränta och villkor när du ska lån 90 000 kronor:

 1. Jämför flera långivare med vår tjänst. Via oss kan du jämföra upp till 39 långivare när du ska låna 90 000 kr. Vår ansökningsprocess är enkel och du fyller i formuläret på några få minuter och får svar direkt efter att du skickar in din ansökan.
 2. Lägg till en medsökande när du ansöker. Genom att ansöka om lån tillsammans med en medsökande ger du extra trygghet till långivarna. Med detta knep ökar du dina chanser tilli bättre lånevillkor för dig som låntagare.
 3. Baka ihop befintliga lån samtidigt. Tänk på att din kreditvärdighet påverkas av hur många lån och krediter du har. Därför kan det vara ett bra tips att baka ihop befintliga lån och krediter när du ansöker om ett lån på 90 000 kr. Detta innebär att alla dina lån blir ett enda lån och gör det lättare för dig att hålla koll på.
 4. Undvik att göra UC-förfrågningar 30 dagar innan du ansöker. Varje kreditupplysning du gör påverkar din kreditscore, detta i sin tur påverkar de villkor som du eventuellt blir erbjuden från banker och långivare. Därför är det till din fördel att ha så få kreditupplysningar som möjligt. En god riktlinje är att ha färre än 10 UC-förfrågningar senaste året.
 5. Prata med våra rådgivare för att få goda råd. Våra rådgivare finns tillgängliga för att hjälpa dig med din låneansökan. Genom att prata med oss kan du få värdefulla tips baserat på din livssituation.

Jämför lån på 90 000 kr via en låneförmedlare

Vill du se längre än till din bank är det en smidig lösning att vända dig till oss. Vi är en låneförmedlare som hjälper låntagare att hitta långivare som ger dem bra villkor. Tjänsten är gratis och mycket enkel att använda – därav namnet!

Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare är att du kan jämföra flera erbjudanden från olika långivare med endast en tagen kreditupplysning. Att jämföra erbjudanden från olika banker på egen hand är både tidskrävande och kan försämra din kreditvärdighet. Varje bank du ansöker om ett lån från tar nämligen en kreditupplysning på dig. Om du själv skulle gå till 39 olika banker skulle det därmed tas 39 kreditupplysningar på dig, vilket inte är bra för ditt kreditbetyg. Ett lägre kreditbetyg leder i sin tur till att du kan få sämre ränta på dina låneerbjudanden. Om du däremot ansöker om ett lån via Enklare riskerar du inte din kreditvärdighet i onödan, då vi endast tar en UC, men jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare.

Så lånar du 90000 kr med Enklare

För att ansöka om att låna 90 000 kr fyller du enkelt i ansökan högst upp på sidan. Där fyller du i uppgifter om önskat lånebelopp, återbetalningstid och personliga uppgifter.
I samband med detta kommer en kreditupplysning att tas och tillsammans med den så skickas din ansökan till ett flertal banker. Du undviker att flera kreditupplysningar behöver göras och din kreditvärdighet försämras ej. Detta innebär att du har möjlighet att få bra lånevillkor som är det bästa för dig. Är det exempelvis du och din partner som ska nyttja lånet gemensamt? Då är det perfekt om du anger en medsökande, då detta generellt ökar era chanser att få ännu bättre lånevillkor. Detta beror på att banker och långivare anser att det är säkrare, då det är två personer med två inkomster som är betalningsansvariga för lånet.

Så ansöker du, steg för steg:

 • Fyll i ansökan högst upp på sidan och ange ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid och kontaktuppgifter. Du fyller även i om du vill ta ett samlingslån i samband med ditt nya, och om du vill ansöka om lånet tillsammans med en medsökande.
 • Signera ansökan med BankID. 
 • Din ansökan vidarebefordras till alla långivare vi samarbetar med. Endast en UC tas. 
 • Under samma dag får du svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Du hittar alla erbjudanden på Mina sidor. 
 • Nu börjar jämförelsen! Gå i lugn och ro igenom dina erbjudanden, och välj det alternativ med bäst villkor och lägst ränta. 
 • När du är klar signerar du avtalet med BankID eller penna. 
 • Klart! Utbetalningen sker inom några dagar.

 

Grundkrav för att låna 90 000 kr

För att låna 90 000 kronor behöver du ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en inkomst på minst 10 000 kr i månaden. Du ska även vara skuldfri. Om du haft tidigare skulder är det okej, men dessa behöver vara lösta sen minst sex månader tillbaka. 

Att tänka på innan du lånar 90 000 kr

Undvik högkostnadskrediter
Innan du lånar pengar finns det några saker som är bra att ha i åtanke. När du lånar ett större belopp som 90 000 kronor bör du helt utesluta snabblån, smslån och andra typer av högkostnadskrediter. Dessa typer av lån kommer ofta med en högre ränta och kortare återbetalningstid än andra lånetyper. 

Se över din kreditvärdighet
Räntan som sätts på ditt lån baseras till stor del på din kreditvärdighet. Har du ett bra kreditbetyg har du bättre chanser till ett lån med låg ränta, om ditt kreditbetyg är sämre har du därmed även sämre chanser till en förmånlig ränta på ditt lån. Genom att lösa gamla krediter, betala fakturor i tid och säga upp krediter du inte nyttjar kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra ditt kreditbetyg!

Se över din ekonomi och lägg upp en återbetalningsplan
Det finns andra sätt att öka dina tillgångar, utöver att låna pengar. Många av oss har exempelvis flera abonnemang på olika typer av streamingtjänster som knappt används, eller har saker som ligger och skräpar på vinden eller i garaget som man skulle kunna sälja av. Genom att säga upp onödiga abonnemang och sälja av saker kan du tjäna många tusenlappar, och på så sätt ta ett lån på ett lägre belopp och därmed betala mindre i räntekostnader. Du bör även sätta upp en hållbar avbetalningsplan innan du lånar pengar, så du vet hur mycket du kommer behöva lägga undan varje månad.

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om att låna 90 000 kr:

Vilka krav finns för att jag ska få låna 90 000 kronor?
Det är viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna när du har bestämt dig för att låna 90 000 kronor. Det är just din återbetalningsförmåga som långivarna kontrollerar innan de kan erbjuda dig ett lån. Det finns inga specifika krav som gäller för alla långivare, alla har sina egna bestämmelser. Det innebär att även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om att låna pengar via oss.
Vilken är den lägsta räntan man kan få om man ska låna 90 000 kronor?
Det finns inga givna fasta räntelägen när du ska låna 90 000 kronor. Alla långivare bedömer själva vilken ränta de kan ge dig utifrån din ansökan och din ekonomi. Långivarna vi samarbetar med har olika lägsta och högsta räntor och det som därför är bra med att ansöka via oss är att du kan jämföra dem med varandra för att välja det lån som är mest ekonomiskt fördelaktigt för dig.
Jag vill låna 90 000 kronor, hur många erbjudanden kan jag få via er?
Om du använder oss på Enklare för att ansöka om att låna 90 000 kronor kan du få erbjudanden från flera långivare, men det görs alltid bara en enda UC. Hur många erbjudanden just du får kan vi inte ge ett svar på eftersom alla långivare har sina egna krav på låntagare. Som regel kan du räkna med att ju stabilare ekonomi du har och ju högre kreditbetyg du har, desto fler erbjudanden kommer du också att få.
Hur snabbt betalas pengarna ut om jag ska låna 90 000 kronor?
Hur snabbt pengarna betalas ut varierar från långivare till långivare. I de allra flesta fallen börjar utbetalningen behandlas direkt när du har signerat avtalet om att låna 90 000 kronor. Det är vanligt att du har pengarna på ditt konto inom 1–3 bankdagar efter att alla avtal som långivaren behöver är påskrivna. Beroende på vilken bank du har och när du signerar avtalet, exempelvis om det är på en helgdag, så kan utbetalningstiden antingen bli längre eller kortare.
Hur lång är återbetalningstiden när man ska låna 90 000 kronor?
När du ansöker om att låna 90 000 kronor via oss kan du själv välja hur lång återbetalningstid du behöver. För att lånet ska bli så billigt som möjligt för dig rekommenderar vi att du väljer en så kort period som är möjligt för din ekonomi. Många långivare godkänner också att du löser lånet i förtid, men det är alltid bra att kontrollera vad som står i villkoren för lånet innan du signerar avtalet.
Kostar det att ansöka om att låna 90 000 kronor via Enklare?
Nej, vi på Enklare erbjuder en jämförelsetjänst som är helt gratis för dig som konsument. Din ansökan är inte heller bindande, utan du får själv välja om du vill acceptera något av de erbjudanden om att låna 90 000 kronor som våra samarbetspartners ger dig. Själva ansökan kostar alltså ingenting, men däremot behöver du kontrollera räntor och uppläggningsavgifter som långivarna uppger i sina erbjudanden.
Kan jag låna 90 000 kronor till vad som helst?
Ja, när du använder vår jämförelsetjänst för att låna 90 000 kronor så kommer du att få erbjudanden om olika blancolån. Det innebär att lånet inte har någon säkerhet och att du därför inte heller behöver berätta för långivaren vad du ska använda pengarna till. Du kan till exempel använda pengarna för oförutsedda utgifter, för att renovera badrummet eller för att finansiera ett bilköp.
Kan jag låna 90 000 kr trots betalningsanmärkning?
Ja, flera av långivare vi samarbetar med kan bevilja dig lån trots betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar kan dock försämra din kreditvärdighet, vilket kan leda till en högre ränta på ditt lån.
Kan jag låna 90 000 kronor utan UC?
När du ansöker om ett lån via Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig från UpplysningsCentralen (UC). Du kan därmed inte ansöka om ett lån utan UC på Enklare.
Kan jag ansöka om ett lån med en medsökande?
Absolut. När du fyller i din ansökan anger du att du vill ansöka om lånet tillsammans med en medlåntagare. Om du lånar tillsammans med en medlåntagare är det viktigt att båda parter är införstådda med vad det innebär. Om huvudlåntagaren inte skulle betala av lånet står den medsökande som betalningsansvarig.
Kan jag ansöka om ett lån på 90 000 kr utan säkerhet?
Ja, alla lån vi förmedlar på Enklare är lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver uppge vad du ska använda pengarna till i samband med att du skickar in din låneansökan.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.