Låna 90 000 kr med låg ränta

Jämför över 30 banker och långivare om du behöver ett lån på 90 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 90 000 kronor tryggt och säkert

Behöver du låna 90 000 kronor är det främst privatlån eller så kallade blancolån som rekommenderas. 90 000 kronor är en stor summa pengar som kan användas till mycket. Kanske är du i behov av en renovering i din bostad där det förekommit vattenläcka eller fukt? Du kanske vill bjuda hela familjen på en lyxig semester eller något annat som du kan njuta av. Oavsett om lånet ska gå till något roligt eller nödvändigt så finns det smidiga sätt att låna 90 000 kronor på. Vanligtvis ansöker du hos en bank eller ett låneinstitut. Alla banker erbjuder privatlån och det finns en stor chans att du kan låna 90 000 kronor av din bank, under förutsättningen att banken anser att du är kreditvärdig. Bankerna erbjuder ofta privatlån på mellan 10 000 kronor och 400 000 kronor med en ränta på mellan 3, 5 % och 11 %. Är du inte storkund i banken kommer du troligen att erbjudas att låna 90 000 kronor till en relativt hög ränta.

Jämför lån på 90 000 kr via en låneförmedlare

Vill du se längre än till din bank är det en smidig lösning att vända dig till oss. Vi är en låneförmedlare som hjälper låntagare att hitta långivare som ger dem bra villkor. Tjänsten är gratis och mycket enkel att använda – därav namnet! Du fyller bara i att du vill låna 90 000 kronor, samt dina personliga uppgifter och önskad återbetalningstid. I samband med detta kommer en kreditupplysning att göras och tillsammans med den så skickas din ansökan till ett flertal banker. Du undviker att flera kreditupplysningar behöver göras och din kreditvärdighet försämras ej. Detta innebär att du har möjlighet att få bra lånevillkor som är det bästa för dig. Är det exempelvis du och din partner som ska nyttja lånet gemensamt? Då är det perfekt om du anger en medsökande, då detta generellt ökar era chanser att få ännu bättre lånevillkor. Detta beror på att banker och långivare anser att det är säkrare.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar

Vilka krav finns för att jag ska få låna 90 000 kronor?
Det är viktigt att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna när du har bestämt dig för att låna 90 000 kronor. Det är just din återbetalningsförmåga som långivarna kontrollerar innan de kan erbjuda dig ett lån. Det finns inga specifika krav som gäller för alla långivare, alla har sina egna bestämmelser. Det innebär att även du som har en betalningsanmärkning kan ansöka om att låna pengar via oss.
Vilken är den lägsta räntan man kan få om man ska låna 90 000 kronor?
Det finns inga givna fasta räntelägen när du ska låna 90 000 kronor. Alla långivare bedömer själva vilken ränta de kan ge dig utifrån din ansökan och din ekonomi. Långivarna vi samarbetar med har olika lägsta och högsta räntor och det som därför är bra med att ansöka via oss är att du kan jämföra dem med varandra för att välja det lån som är mest ekonomiskt fördelaktigt för dig.
Jag vill låna 90 000 kronor, hur många erbjudanden kan jag få via er?
Om du använder oss på Enklare för att ansöka om att låna 90 000 kronor kan du få erbjudanden från flera långivare, men det görs alltid bara en enda UC. Hur många erbjudanden just du får kan vi inte ge ett svar på eftersom alla långivare har sina egna krav på låntagare. Som regel kan du räkna med att ju stabilare ekonomi du har och ju högre kreditbetyg du har, desto fler erbjudanden kommer du också att få.
Hur snabbt betalas pengarna ut om jag ska låna 90 000 kronor?
Hur snabbt pengarna betalas ut varierar från långivare till långivare. I de allra flesta fallen börjar utbetalningen behandlas direkt när du har signerat avtalet om att låna 90 000 kronor. Det är vanligt att du har pengarna på ditt konto inom 1–3 bankdagar efter att alla avtal som långivaren behöver är påskrivna. Beroende på vilken bank du har och när du signerar avtalet, exempelvis om det är på en helgdag, så kan utbetalningstiden antingen bli längre eller kortare.
Hur lång är återbetalningstiden när man ska låna 90 000 kronor?
När du ansöker om att låna 90 000 kronor via oss kan du själv välja hur lång återbetalningstid du behöver. För att lånet ska bli så billigt som möjligt för dig rekommenderar vi att du väljer en så kort period som är möjligt för din ekonomi. Många långivare godkänner också att du löser lånet i förtid, men det är alltid bra att kontrollera vad som står i villkoren för lånet innan du signerar avtalet.
Kostar det att ansöka om att låna 90 000 kronor via Enklare?
Nej, vi på Enklare erbjuder en jämförelsetjänst som är helt gratis för dig som konsument. Din ansökan är inte heller bindande, utan du får själv välja om du vill acceptera något av de erbjudanden om att låna 90 000 kronor som våra samarbetspartners ger dig. Själva ansökan kostar alltså ingenting, men däremot behöver du kontrollera räntor och uppläggningsavgifter som långivarna uppger i sina erbjudanden.
Kan jag låna 90 000 kronor till vad som helst?
Ja, när du använder vår jämförelsetjänst för att låna 90 000 kronor så kommer du att få erbjudanden om olika blancolån. Det innebär att lånet inte har någon säkerhet och att du därför inte heller behöver berätta för långivaren vad du ska använda pengarna till. Du kan till exempel använda pengarna för oförutsedda utgifter, för att renovera badrummet eller för att finansiera ett bilköp.