Låna 300 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 300 000 kronor och välj det lån som passar dig bäst. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Välj rätt lån när du lånar 300 000 kronor

Om du är ute efter att köpa en dyrare kapitalvara, till exempel en pool kanske du behöver låna pengar. För det blir allt vanligare med pool i trädgården och det kan vara alltifrån en enkel pool som står ovanpå marken, som är relativt billiga till murade pooler, klädda med mosaik invändigt. Har du tagit ett beslut att bygga pool har du säkert också börjat titta på hur den ska se ut och vilken typ av pool du vill ha. En pool ligger på mellan 200 000600 000 kronor att bygga. Det är en investering, men det är inte alla som kan låna 300 000 kronor bara så där. Det gäller givetvis inte bara en pool. Det kan vara om du behöver en bil och ansöka om ett billån, båt, motorcykel, musikanläggning eller någon annan dyrare så kallad kapitalvara.

När det rör sig om högre summor, som att låna 300 000 kronor, kan det krävas att säkerhet lämnas för att du ska få ett lån. Du ska även kunna betala av lånet varje månad. Det är ett stort beslut att låna 300 000 kronor och ett stort ansvar att se till att få så bra lånevillkor som möjligt. Ditt intresse ligger förmodligen mer i att bestämma och läsa om olika pooler, än hur du hittar det bästa sättet att låna 300 000 kronor på. För att slippa den tråkiga uppgiften med att skicka ut låneansökningar till en hög med banker, kan du låta vi på Enklare ta hand om det istället. Tjänsten är helt gratis och du kommer då att få olika alternativ på långivare.

Låna 300 000 med ett snabblån

Microlån eller SMS-lån är snabba lån som inte lämpar sig. Dessa lån är till för lägre belopp, som kan betalas tillbaka snabbt, dessutom är räntan väldigt hög, liksom de olika avgifterna.

Jämför privatlån på 300000 kronor

Privatlån har fördelen att det kan gå att låna 300 000 kronor utan att du behöver lämna någon säkerhet. Nackdelen är en hög ränta och det är för att banken tar en högre risk. Det kan dessutom tillkomma olika avgifter. På privatlån kan du själv välja hur lång avbetalningstid du vill ha när du vill låna 300 000 kronor. Längre tid, lägre månadsavgift. Kortare tid, högre månadsavgift. Det kan vara lockande att välja en lägre avbetalningstid när du ska låna 300 000 kronor, men tänk på att lånet blir dyrare desto längre du betalar av på det. Räkna på vad lånet skulle kosta dig totalt.

Hypotekslån på 300 000 kronor

Det absolut billigaste alternativet när du vill låna 300 000 kronor är ett hypotekslån. Det är en typ av lån som kräver en säkerhet. Det innebär att kan du inte betala tillbaka lånet, kan banken ta din säkerhet som ersättning. Hypotekslån är vanligt när du köper bostad och kallas då för ett bolån. Lån med säkerhet har den lägsta räntan av alla lånetyper och det är just för att det finns en säkerhet eller pant lämnad. Det fungerar också om du har en borgensman. Ska du låna 300 000 kronor till din pool (eller annat), kan du spara tusenlappar med detta alternativ.

Medlemslån på 300 000 kr

Är du fackligt ansluten kan det vara värt att kolla upp om du kan låna 300 000 kronor som ett medlemslån. En del banker kan erbjuda medlemslån om du är medlem i facket. Detta lån har också en ganska låg räntesats och du kan klara dig utan att lämna säkerhet.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar

Vad är en bra ränta när jag vill låna 300 000 kronor?
Det går inte att säga vad som är den allra bästa räntan när du vill låna 300 000 kronor. Alla långivare har olika räntesatser och de justeras hela tiden. Naturligtvis ska du utgå från att ju lägre ränta, desto bättre för dig. Därför är det bra att du först jämför anbud via oss på Enklare, så att du kan se vilka räntor du får hos flera långivare och inte bara hos en enda, även fast det bara tas en UC.
Hur får jag låneerbjudanden om att låna 300 000 kronor?
Om du vill låna 300 000 kronor kan du använda vår kostnadsfria tjänst för att hitta långivare som har passande erbjudanden. Du fyller i de uppgifter som efterfrågas här på hemsidan och skickar in din ansökan. Du får bekräfta ansökan med ditt BankID, och därefter tar vi hand om resten. När någon av våra långivare återkommer med ett erbjudande kommer du få ett meddelande om det via e-post eller sms. Du ser alla erbjudanden du har fått på dina sidor.
Vad kan jag låna 300 000 kronor till?
När du använder vår tjänst kommer du få in erbjudanden om ett så kallat blancolån. Ett blancolån innebär att du inte måste berätta varför du behöver pengarna. Du behöver inte heller redogöra för vad du har använt pengarna du lånat till. Det betyder att du kan låna 300 000 kronor till det du behöver, oberoende av om det handlar om en renovering, en finansiering av kontantinsats eller att exempelvis köpa nya möbler och vitvaror till huset.
Kan jag jämföra lån när jag vill låna 300 000 kronor?
Ja, här på Enklare är det väldigt smidigt att jämföra lån på 300 000 kronor. När du jämför lån blir det lättare att hitta det erbjudande som är allra bäst för dig. När du får flera erbjudanden ser du nämligen vilken långivare som ger den bästa räntan och har bäst villkor för att låna 300 000 kronor. Att använda oss på Enklare för att jämföra lån är därför en bra och ansvarsfull sak att göra.
Går det att låna 300 000 kronor utan fast anställning?
Det är upp till alla långivare att själva bedöma vem de vill låna ut pengar till. Alla långivare kräver inte att du har en fast anställning, vilket innebär att du hos vissa kan låna 300 000 kronor även fast du exempelvis är projektanställd, visstidsanställd eller egenföretagare. Det som ligger till grund för om du får lånet beviljat är bland annat hur du har skött din ekonomi tidigare och hur bankerna bedömer din återbetalningsförmåga.
Kan jag låna 300 000 kronor med betalningsanmärkning?
När du ansöker om att låna 300 000 kronor görs en bedömning av din ekonomi för att långivaren ska vara säker på att du kan betala tillbaka summan du lånat. Att du har en betalningsanmärkning kan göra det svårare att få ett lån. Det finns däremot långivare som inte lägger så stort värde vid anmärkningar utan istället fokuserar på hur din ekonomi kommer se ut framöver. Med det sagt är det alltså inte alls omöjligt att få ett lån på 300 000 kronor även om du har en betalningsanmärkning.