Låna 300 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 300 000 kronor och välj det lån som passar dig bäst. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 300 000 utan säkerhet till bra villkor

Låna 300 000 kr utan säkerhet till bra villkor som passar just dig. Med Enklare kan du jämföra alternativ från 37 olika långivare och banker, för att på så sätt hitta lånet med bäst villkor. 300 000 kr är ett stort lånebelopp, och små ränteskillnader kan bli stora i längden. Därför är det viktigt att du ser över flera olika erbjudanden innan du bestämmer dig. Detta hjälper vi på Enklare dig med! 

 • Jämför lån från 37 olika långivare
 • Snabb och enkel ansökan - svar direkt
 • Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något
 • Ingen säkerhet krävs när du lånar 300 000 kr
 • Vi tar endast en UC

En bild som visar ett lån på 300000 kronor

Hitta lån på 300 000 kr till låg ränta

För att hitta lånet till lägst ränta behöver du se över och jämföra alternativen som finns hos olika långivare och banker. Räntan du får på ditt lån baseras till stor del på ditt kreditbetyg. Om du har ett bra kreditbetyg har du därmed större chans till att få ett lån med så låg ränta som möjligt. För att höja ditt kreditbetyg finns det en del saker du kan göra:

 • Betala dina fakturor i god tid.
 • Samla små lån till ett samlingslån.
 • Avsluta krediter du inte nyttjar
 • Gör inte många kreditupplysningar under kort tid
 • Betala av befintliga lån
 • Handla med kort istället för faktura i så stor utsträckning som möjligt

Fördelar med att låna 300 000 kr med en låneförmedlare

Det många låntagare har gemensamt är viljan att hitta lånet med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Att jämföra olika lånealternativ på egen hand kan vara energi- och tidskrävande, och dessutom försämra din kreditvärdighet. När du går till en bank och ansöker om ett lån tas det nämligen en kreditupplysning från UC för varje ansökan du gör. Flera UC kan försämra din kreditvärdighet, och därmed även påverka dina chanser till att få ett förmånligt lån negativt. Man vill därför undvika att göra många UC under en kort period. 

Med en låneförmedlare som Enklare tas det istället bara en kreditupplysning på dig från UC, och du sparar på så sätt både tid och pengar genom att snabbare kunna hitta lånet med bäst ränta och villkor för just dig. När du ansöker om ett lån på Enklare binder du dig inte till något. Du kan enkelt fylla i ansökan och se vilka alternativ för lån du har, för att sedan avstå från att gå vidare med ansökan om du inte ser något erbjudande du vill acceptera. 

Så lånar du 300 000 kr med Enklare

Vi på Enklare strävar mot att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt. Att ansöka och jämföra lån från flera långivare är enkelt och du binder dig inte till något. Allt du behöver göra är att: 

Ansök om ett lån på 300 000 kr - steg för steg

 1. Fyll i ansökningsformuläret högst upp på sidan. Där anger du ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid samt om du vill samla befintliga lån i samband med ditt nya lån. 
 2. Signera ansökan med BankID.
 3. Vi skickar vidare din ansökan till våra långivare, endast en UC tas.
 4. Inom kort kan du i inloggat läge på Mina sidor se vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 5. Nu börjar jämförelsen! Titta igenom erbjudandena du fått och välj det alternativ med lägst ränta och bäst villkor.
 6. Om du hittar ett erbjudande du vill acceptera signerar du det med BankID.
 7. Nu är det klart! Inom 1-2 bankdagar får du pengarna på ditt konto. I många fall sker det även snabbare än så.

 

Villkor för att låna 300 000 kr

Villkoren för att låna 300 000 kr med Enklare är att du: 

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Är minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället.
 • Har en stabil ekonomi. Din ekonomiska situation ska klara av lånekostnaderna.
 • Inte har någon aktiv skuld hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna.
 • Är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

Att tänka på innan du lånar pengar

Att låna 300 000 kr är ett stort åtagande, så du bör noga tänka igenom beslutet innan du skriver på något. Det viktigaste innan du tar ett lån, oavsett belopp, är att säkerställa att du kommer ha råd med det utan att behöva leva på existensminimum. Räkna på lånets totala belopp, den effektiva räntan. Sätt upp en återbetalningsplan och budget som du förhåller dig till. På så vis ser du tydligt hur mycket pengar du kommer behöva lägga undan varje månad för att betala av lånet.

Vad ska du använda pengarna till?

Beroende på vad du ska använda pengarna till finns det bättre och sämre lånealternativ. 300 000 kr är ett stort belopp, och du kan spara mycket pengar genom att välja det mest förmånliga alternativ för din situation och för syftet med pengarna. Om du exempelvis ska renovera hemma bör du se över alternativet för att utöka ditt bolån. Bolån har ofta den mest fördelaktiga räntan, om du ska använda pengarna för att rusta upp hemmet bör det vara alternativ ett, om du inte har ett sparkapital att ta från. 

Privatlån har fördelen att det kan gå att låna 300 000 kronor utan att du behöver lämna någon säkerhet. Nackdelen är en hög ränta och det är för att banken tar en högre risk. Det kan dessutom tillkomma olika avgifter. På privatlån kan du själv välja hur lång avbetalningstid du vill ha när du vill låna 300 000 kronor. Längre tid, lägre månadsavgift. Kortare tid, högre månadsavgift. Det kan vara lockande att välja en längre avbetalningstid när du ska låna 300 000 kronor, men tänk på att lånet blir dyrare desto längre du betalar av på det. Räkna på vad lånet skulle kosta dig totalt.

Du bör även undvika snabba, dyra krediter som snabblån och smslån. Dessa högkostnadskrediter blir riktigt dyra i längden om man inte har möjlighet att betala av de snabbt.

icon

Anledningar till att andra har lånat 300000 kronor

 • För att köpa ett fordon, som till exempel en bil, husbil eller motorcykel.
 • Samla dyra lån och krediter till ett nytt billigare lån.
 • För att bygga om sommarstället eller renovera sin bostad.
 • För att starta eget företag.
Uppdaterad: januari 18, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om lån på 300 000 kr

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp