4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 300 000 kr med låg ränta

Jämför lån på 300 000 kronor och välj det lån som passar dig bäst. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna 300 000 utan säkerhet till bra villkor

Låna 300 000 kr utan säkerhet till bra villkor som passar just dig. Med Enklare kan du jämföra alternativ från 39 olika långivare och banker, för att på så sätt hitta lånet med bäst villkor. 300 000 kr är ett stort lånebelopp, och små ränteskillnader kan bli stora i längden. Därför är det viktigt att du ser över flera olika erbjudanden innan du bestämmer dig. Detta hjälper vi på Enklare dig med! 

 • Jämför lån från 39 olika långivare
 • Snabb och enkel ansökan - svar direkt
 • Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något
 • Ingen säkerhet krävs när du lånar 300 000 kr
 • Vi tar endast en UC

En bild som visar ett lån på 300000 kronor

Hitta lån på 300 000 kr till låg ränta

För att hitta lånet till lägst ränta behöver du se över och jämföra alternativen som finns hos olika långivare och banker. Räntan du får på ditt lån baseras till stor del på ditt kreditbetyg. Om du har ett bra kreditbetyg har du därmed större chans till att få ett lån med så låg ränta som möjligt. För att höja ditt kreditbetyg finns det en del saker du kan göra:

 • Betala dina fakturor i god tid.
 • Samla små lån till ett samlingslån.
 • Avsluta krediter du inte nyttjar
 • Gör inte många kreditupplysningar under kort tid
 • Betala av befintliga lån
 • Handla med kort istället för faktura i så stor utsträckning som möjligt

Fördelar med att låna 300 000 kr med en låneförmedlare

Det många låntagare har gemensamt är viljan att hitta lånet med så låg ränta och så bra villkor som möjligt. Att jämföra olika lånealternativ på egen hand kan vara energi- och tidskrävande, och dessutom försämra din kreditvärdighet. När du går till en bank och ansöker om ett lån tas det nämligen en kreditupplysning från UC för varje ansökan du gör. Flera UC kan försämra din kreditvärdighet, och därmed även påverka dina chanser till att få ett förmånligt lån negativt. Man vill därför undvika att göra många UC under en kort period. 

Med en låneförmedlare som Enklare tas det istället bara en kreditupplysning på dig från UC, och du sparar på så sätt både tid och pengar genom att snabbare kunna hitta lånet med bäst ränta och villkor för just dig. När du ansöker om ett lån på Enklare binder du dig inte till något. Du kan enkelt fylla i ansökan och se vilka alternativ för lån du har, för att sedan avstå från att gå vidare med ansökan om du inte ser något erbjudande du vill acceptera. 

Så lånar du 300 000 kr med Enklare

Vi på Enklare strävar mot att ha en så smidig ansökningsprocess som möjligt. Att ansöka och jämföra lån från flera långivare är enkelt och du binder dig inte till något. Allt du behöver göra är att: 

Ansök om ett lån på 300 000 kr - steg för steg

 1. Fyll i ansökningsformuläret högst upp på sidan. Där anger du ditt önskade lånebelopp, återbetalningstid samt om du vill samla befintliga lån i samband med ditt nya lån. 
 2. Signera ansökan med BankID.
 3. Vi skickar vidare din ansökan till våra långivare, endast en UC tas.
 4. Inom kort kan du i inloggat läge på Mina sidor se vilka långivare som kan erbjuda dig ett lån. 
 5. Nu börjar jämförelsen! Titta igenom erbjudandena du fått och välj det alternativ med lägst ränta och bäst villkor.
 6. Om du hittar ett erbjudande du vill acceptera signerar du det med BankID.
 7. Nu är det klart! Inom 1-2 bankdagar får du pengarna på ditt konto. I många fall sker det även snabbare än så.

 

Villkor för att låna 300 000 kr

Villkoren för att låna 300 000 kr med Enklare är att du: 

 • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr.
 • Är minst 18 år fyllda vid ansökningstillfället.
 • Har en stabil ekonomi. Din ekonomiska situation ska klara av lånekostnaderna.
 • Inte har någon aktiv skuld hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna.
 • Är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

Att tänka på innan du lånar pengar

Att låna 300 000 kr är ett stort åtagande, så du bör noga tänka igenom beslutet innan du skriver på något. Det viktigaste innan du tar ett lån, oavsett belopp, är att säkerställa att du kommer ha råd med det utan att behöva leva på existensminimum. Räkna på lånets totala belopp, den effektiva räntan. Sätt upp en återbetalningsplan och budget som du förhåller dig till. På så vis ser du tydligt hur mycket pengar du kommer behöva lägga undan varje månad för att betala av lånet.

Vad ska du använda pengarna till?

Beroende på vad du ska använda pengarna till finns det bättre och sämre lånealternativ. 300 000 kr är ett stort belopp, och du kan spara mycket pengar genom att välja det mest förmånliga alternativ för din situation och för syftet med pengarna. Om du exempelvis ska renovera hemma bör du se över alternativet för att utöka ditt bolån. Bolån har ofta den mest fördelaktiga räntan, om du ska använda pengarna för att rusta upp hemmet bör det vara alternativ ett, om du inte har ett sparkapital att ta från. 

Privatlån har fördelen att det kan gå att låna 300 000 kronor utan att du behöver lämna någon säkerhet. Nackdelen är en hög ränta och det är för att banken tar en högre risk. Det kan dessutom tillkomma olika avgifter. På privatlån kan du själv välja hur lång avbetalningstid du vill ha när du vill låna 300 000 kronor. Längre tid, lägre månadsavgift. Kortare tid, högre månadsavgift. Det kan vara lockande att välja en längre avbetalningstid när du ska låna 300 000 kronor, men tänk på att lånet blir dyrare desto längre du betalar av på det. Räkna på vad lånet skulle kosta dig totalt.

Du bör även undvika snabba, dyra krediter som snabblån och smslån. Dessa högkostnadskrediter blir riktigt dyra i längden om man inte har möjlighet att betala av de snabbt.

icon

Anledningar till att andra har lånat 300000 kronor

 • För att köpa ett fordon, som till exempel en bil, husbil eller motorcykel.
 • Samla dyra lån och krediter till ett nytt billigare lån.
 • För att bygga om sommarstället eller renovera sin bostad.
 • För att starta eget företag.
Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om lån på 300 000 kr

Vad är en bra ränta när jag vill låna 300 000 kronor?
Det går inte att säga vad som är den allra bästa räntan när du vill låna 300 000 kronor. Alla långivare har olika räntesatser och de justeras hela tiden. Naturligtvis ska du utgå från att ju lägre ränta, desto bättre för dig. Därför är det bra att du först jämför anbud via oss på Enklare, så att du kan se vilka räntor du får hos flera långivare och inte bara hos en enda, även fast det bara tas en UC.
Hur får jag låneerbjudanden om att låna 300 000 kronor?
Om du vill låna 300 000 kronor kan du använda vår kostnadsfria tjänst för att hitta långivare som har passande erbjudanden. Du fyller i de uppgifter som efterfrågas här på hemsidan och skickar in din ansökan. Du får bekräfta ansökan med ditt BankID, och därefter tar vi hand om resten. När någon av våra långivare återkommer med ett erbjudande kommer du få ett meddelande om det via e-post eller sms. Du ser alla erbjudanden du har fått på dina sidor.
Vad kan jag låna 300 000 kronor till?
När du använder vår tjänst kommer du få in erbjudanden om ett så kallat blancolån. Ett blancolån innebär att du inte måste berätta varför du behöver pengarna. Du behöver inte heller redogöra för vad du har använt pengarna du lånat till. Det betyder att du kan låna 300 000 kronor till det du behöver, oberoende av om det handlar om en renovering, en finansiering av kontantinsats eller att exempelvis köpa nya möbler och vitvaror till huset.
Kan jag jämföra lån när jag vill låna 300 000 kronor?
Ja, här på Enklare är det väldigt smidigt att jämföra lån på 300 000 kronor. När du jämför lån blir det lättare att hitta det erbjudande som är allra bäst för dig. När du får flera erbjudanden ser du nämligen vilken långivare som ger den bästa räntan och har bäst villkor för att låna 300 000 kronor. Att använda oss på Enklare för att jämföra lån är därför en bra och ansvarsfull sak att göra.
Går det att låna 300 000 kronor utan fast anställning?
Det är upp till alla långivare att själva bedöma vem de vill låna ut pengar till. Alla långivare kräver inte att du har en fast anställning, vilket innebär att du hos vissa kan låna 300 000 kronor även fast du exempelvis är projektanställd, visstidsanställd eller egenföretagare. Det som ligger till grund för om du får lånet beviljat är bland annat hur du har skött din ekonomi tidigare och hur bankerna bedömer din återbetalningsförmåga.
Kan jag låna 300 000 kronor med betalningsanmärkning?
När du ansöker om att låna 300 000 kronor görs en bedömning av din ekonomi för att långivaren ska vara säker på att du kan betala tillbaka summan du lånat. Att du har en betalningsanmärkning kan göra det svårare att få ett lån. Det finns däremot långivare som inte lägger så stort värde vid anmärkningar utan istället fokuserar på hur din ekonomi kommer se ut framöver. Med det sagt är det alltså inte alls omöjligt att få ett lån på 300 000 kronor även om du har en betalningsanmärkning.
Vad blir månadskostnaden för mitt lån på 300 000kr?
I månadskostnaden för ditt lån inkluderas ränta, amortering och tillkommande avgifter. Vilken ränta du får är individuellt och baseras på den kreditbedömning som görs på dig i samband med att du ansöker om lånet. När du skickat in din ansökan ser du tydligt i inloggat läge på Mina sidor vilken ränta du kommer få från respektive långivare, samt vilka avgifter som kan tillkomma.
Hur snabbt sker utbetalningen för mitt lån?
När du hittat ett erbjudande som du vill acceptera och har signerat det sker utbetalningen vanligen inom 1-2 dagar, men det kan även ske snabbare än så.
Kan jag samla lån i samband med mitt nya lån?
Ja. När du fyller i din ansökan fyller du i önskat lånebelopp, önskad återbetalningstid och om du vill samla några befintliga lån och krediter i samband med ditt nya lån.
Kan jag ansöka om 300 000 kr med en medsökande?
Ja, du kan ansöka om lån på Enklare med en medlåntagare.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.