Låna 30 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 37 banker och långivare när du ska låna 30 000 kronor. Ansök på 2 minuter och få svar direkt.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Att låna 30 000 kr

Att behöva låna 30 000 kronor är inte ovanligt. Du kanske vill köpa nya möbler och då kan det vara enklare att låna 30 000 kronor än att under lång tid spara ihop pengarna. Vintern kanske närmar sig och du minns hur kallt det var förra vintern i ditt dragiga hus som du värmer upp med direktverkande el. Då är det bättre att låna 30 000 kronor för att installera en luftvärmepump.

Självklart ska du inte vara vårdslös med din ekonomi och låna till allt du behöver, men ibland dyker tillfällen upp då du antingen behöver täcka kostnader omgående eller vill kunna unna dig något. I dessa fall kan det vara smidigt att låna 30000 – så länge du vet att du kan betala tillbaka summan utan problem. Oavsett varför du behöver låna 30000 är det alltid viktigt att du ser till att du blir beviljad ett lån med så bra villkor som möjligt för att minimera månadskostnaden.

icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 30 000 kronor

  1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 30000 kr jämför vi 37 långivare.
  2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 30 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 30 dagarna när du jämför.
  3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
  4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Så ansöker du om 30 000 på Enklare

Vill du få lån med bra villkor bör du ansöka hos flera långivare och detta gör du enklast med hjälp av oss. Vi på Enklare är en smidig och enkel låneförmedlare. Du fyller i ansökan och dina personuppgifter högst upp på sajten. Ansökan skickas till flera banker och låneinstitut men bara en kreditupplysning tas och din kreditvärdighet skadas inte. Du kommer troligen att få flera erbjudanden att låna 30 000 kronor till bra ränta och du kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet.

Krav för att låna 30 000 kr

Grundkraven för att låna om 30 000 kr via Enklare är att du: 

  • Är minst 18 år fyllda
  • Har en fast inkomst på minst 10 000 kr i månaden. 
  • Inte har några aktiva skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna.

 

icon

Tre saker tänka på innan du lånar 30000 kr

  • Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
  • Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
  • Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 30 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Hur hittar jag ett billigt lån på 30 000 kr?

För att hitta det billigaste alternativet för ett lån på 30 000 kr för dig behöver du veta vilka alternativ som finns. Detta gör du smidigast genom att vända dig till en låneförmedlare, som på endast en ansökan jämför erbjudanden från flera olika långivare. 

Vikten av att jämföra lån från flera långivare

När du jämför lån med Enklare jämför vi erbjudanden från upp till 37 olika långivare och banker. När du efter inskickad ansökan loggar in på Mina sidor ser du tydligt vilka långivare som erbjuder dig lån. Genom att vända dig till en låneförmedlare sparar du även mycket tid, då du slipper göra jämförelsen mellan alla långivare på egen hand. Om du skulle göra jämförelsen själv och ansöker om ett lån hos varje bank tas det även en kreditupplysning på dig för varje ansökan du gör, vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt. Att vända sig till en låneförmedlare som Enklare gör därför att du kan spara mycket tid, och pengar i den mån att du smidigt hittar det lån med bäst villkor för just dig.

Vilken lånetyp är bäst när man vill låna 30 000 kr?

Vill du låna 30 000 kronor finns det främst två typer av lån som rekommenderas, privatlån eller kortkredit. Har du ett kreditkort som ger dig möjlighet att låna 30 000 kronor är detta ett mycket snabbt och bekvämt sätt men räntan på kreditkort är ofta hög så det är definitivt inte det billigaste sättet att låna 30 000 kronor på. Bättre då att ta ett banklån. Alla svenska banker erbjuder någon form av blancolån, det vill säga lån utan säkerhet. Bankerna har olika namn på dessa lån, men det vanligaste namnet är privatlån. Lånen som vi på Enklare förmedlar är privatlån. 

Kan jag låna 30 000 kr utan UC?

På Enklare är det inte möjligt att ta ett lån utan UC. Vi tar alltid en kreditupplysning från UC i samband med att du skickar in en låneansökan. 

Innan du lånar 30 000 kr

Oavsett lånebelopp är ett lån alltid ett lån, och du bör alltid säkerställa att du kommer ha råd med lånet innan du tar det. Kom även ihåg att lån på lägre belopp kan komma med kortare löptid och dyrare räntor, se därför alltid noga igenom villkoren för lånet innan du tecknar det.

Uppdaterad: december 23, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar
om lån på 30 000 kr:

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp