Låna 40 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 38 banker när du ansöker om ett lån på 40 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 40 000 kronor utan säkerhet

Låna 40 000 kronor utan säkerhet till villkor som passar dig. Hos oss på Enklare kan du enkelt jämföra lånevillkor, räntor och kostnader för lån från 38 svenska långivare. Det räcker med en ansökan, du får automatiskt svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Du kan sedan ställa de olika alternativen mot varandra och enkelt avgöra vilken aktör som kan ge dig lånet med den lägsta räntan och de bästa villkoren. 

 • Låna 40 000 kr - ingen säkerhet krävs
 • Jämför 38 olika långivare, välj alternativet med bäst villkor
 • Vi tar endast en UC, riskera inte din kreditvärdighet i onödan
 • Vår tjänst är helt gratis och ej bindande
icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 40 000 kronor

 1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 40000 kr jämför vi 38 långivare.
 2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 40 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 40 dagarna när du jämför.
 3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
 4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Fördelarna med att låna 40 000 kr via en låneförmedlare

Vi på Enklare är en låneförmedlare som samarbetar med hela 38 svenska långivare. När du ansöker hos oss vidarebefordrar vi automatiskt din ansökan till alla våra samarbetspartners. 

De långivare som kan erbjuda dig ett lån på 40 000 kronor kommer därefter att återkomma med varsitt erbjudande. Varje erbjudanden innehåller besked om vilken ränta de kan erbjuda dig, månadskostnad för lånet och allt annat du behöver veta. Du får alltså reda på vad det kostar att låna 40 000 kronor hos olika långivare innan du lånar. På så sätt kan du jämföra lån från ett stort antal långivare och sedan välja det alternativ som ger dig bästa räntan och den lägsta kostnaden. 

Det är helt gratis att jämföra lån hos oss och du förbinder dig inte till något förrän du undertecknat ett specifikt låneavtal. Det går alldeles utmärkt att använda vår tjänst för att ta reda på vad det skulle kosta att låna 40 000 kronor just nu. Du bestämmer själv om du vill gå vidare och teckna ett lån hos någon av de långivare du får erbjudanden från. Ytterligare en fördel är att vi endast gör en enda kreditupplysning hos UC. Du behöver alltså inte oroa dig för att samla på dig kreditupplysningar och försämra din kreditvärdighet i onödan. 

Vad kan jag använda ett lån på 40 000 kr till?

Vi på Enklare förmedlar lån utan säkerhet. När du lånar 40 000 kronor utan säkerhet är pengarna alltså inte knutna till en specifik vara eller ett särskilt syfte. Du kan med andra ord använda lånet till precis vad du vill (så länge det är lagligt).

Vanliga användningsområden för ett lån på 40 000 kronor är helt vanlig konsumtion, resor, enklare renovering av hemmet och att samla mindre lån och krediter. Att samla mindre lån är ofta klokt. Mindre lån som snabblån och avbetalningskrediter kommer nämligen i regel med anmärkningsvärt höga räntor och dryga avgifter. Genom att slå ihop de mindre krediterna till ett enda större lån är det ofta möjligt att få en lägre ränta samtidigt som du slipper betala avgifter till flera olika långivare. Därmed kan du alltså spara stora summor varje månad.

Bara en kreditupplysning när du lånar 40 000 kr

När du ansöker om ett lån på 40 000 kronor genom oss på Enklare får du som tidigare nämnt erbjudanden från upp till 38 svenska långivare. Du kan enkelt jämföra lånevillkor hos ett stort antal aktörer och sedan välja det lånealternativ som passar sig bäst. Samtidigt gör vi bara en enda kreditupplysning. Du behöver alltså inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan när du ansöker om ett lån på 40 000 genom oss. 

Vi kan erbjuda den här möjligheten tack vare att vi använder oss av en lösning som UC utvecklat specifikt för låneförmedlare. Så fort du skickat in din ansökan delas dina kredituppgifter automatiskt med alla våra samarbetspartners. De kan därför göra varsin kreditprövning utan att en ny upplysning registreras hos UC varje gång. 

icon

Tre saker tänka på innan du lånar 40000 kr

 1. Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
 2. Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
 3. Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 40 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Vad krävs för att låna 40 0000 kr?

Vi på Enklare är en låneförmedlare som samarbetar med 38 olika kreditgivare för ge dig möjligheten att jämföra olika alternativ och hitta lånet med bästa möjliga villkor för just dig. Kraven för att låna kan dock skilja sig något åt mellan olika långivare. Vissa har lite tuffare krav och kräver en högre inkomst, har en högre åldersgräns och accepterar inte sökanden som har betalningsanmärkningar. Andra är mer tillåtande och sätter åldersgränsen vid 18 år samtidigt som de tillämpar en lägre åldersgräns. Flera av våra samarbetspartner accepterar även sökande som har anmärkningar. 

Grundkraven för att vi på Enklare ska behandla din ansökan är att du är minst 18 år gammal vid ansökningstillfället och har en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och ha ett svensk bankkonto. Du får inte heller ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skuldsaldo behöver inte vara ett problem. Men skulderna ska vara helt lösta sedan minst sex månader tillbaka. 

Grundkrav låna 40 000 kr via Enklare:

 • Du är minst 18 år vid ansökningstillfället
 • Har en inkomst på minst 10 000 kronor
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden (lösta sedan minst 6 mån)

Så lånar du 40 000 kr med Enklare

Att låna 40 000 kronor och att jämföra lån från olika kreditgivare genom oss på Enklare är, om vi får säga det själva, väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att:

 • Fyll i formuläret högst upp på den här sidan. Ange lånebelopp, önskad löptid (hur länge du vill ha lånet) och vad du vill använda lånet till.
 • Signera din ansökan med BankID.
 • Vi vidarebefordrar nu din ansökan till de olika långivarna. Endast en kreditupplysning hos UC registreras. 
 • Inom kort får du svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån.
 • Nu är det dags att jämföra. Logga in här på enklare.se, gå igenom lånealternativen och välj det erbjudande som passar dig bäst. 
 • När du är klar signerar du det valda låneavtalet med BankID. 
 • Klart! Pengarna betalas ut till ditt konto inom några dagar

Kan jag låna 40 000 kronor trots betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning visar att du tidigare haft betalningssvårigheter och att ett ärende gått vidare till Kronofogden. En betalningsanmärkning kan uppstå av flera olika skäl och den betyder inte nödvändigtvis att du har ekonomiska problem eller svårt att betala för dig just nu. 

Av den anledningen kan en del långivare ha överseende med betalningsanmärkningar och erbjuda dig ett lån trots tidigare anmärkningar. Ett lån på 40 000 kronor är inte heller ett jättestort lån och det är i regel lättare att låna 40 000 kronor trots en anmärkning än att låna ett större belopp som 400 000 kr. 

Man ska dock komma ihåg att en betalningsanmärkning försämrar din kreditvärdighet. Rent statiskt sett innebär det en större risk för långivare att låna ut pengar till någon som har en anmärkning. De kommer därför i typfallet att begära en högre ränta för att kompensera för den risken. Det är inte heller alla långivare som accepterar sökanden med anmärkningar. Något som betyder att du även får färre alternativ att välja mellan. 

Om de ekonomiska problem som ledde till att anmärkning uppstod kvarstår bör du i de flesta fall avstå från att låna mer pengar. I värsta fall kan ett nytt lån leda till en ond spiral med ökad skuldsättning och ännu större ekonomiska bekymmer.

Uppdaterad: december 23, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om att låna 40 000 kr:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga