Låna 40 000 kr med låg ränta

Jämför över 30 banker när du ansöker om ett lån på 40 000 kr. En ansökan tar 2 minuter och du får svar samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 40 000 kronor med låg ränta

Resa och resa långt kostar pengar men det är en dröm för många. Men det kan vara svårt att finansiera det. Att resa långt och vara borta länge kostar en del. Det är inte bara själva transporten som det ska täcka utan boende, mat och nöjen. Ofta kan du få en bra resa för 40 000 kronor. Nu har du kanske inte de pengarna på banken, utan måste låna 40 000 kronor för att kunna genomföra det. Skulle du låna 40 000 kronor för att köpa en bil i Sverige, hade den fungerat som en säkerhet för att få bra lånevillkor och låg ränta, men eftersom är en resa finns det inget fysiskt att ta som säkerhet och det är inte alla banker som beviljar ett lån på de villkoren, men det finns andra alternativ när du vill låna 40 000 kronor. Detta handlar givetvis inte bara om en resa men det kan finnas andra saker som du vill köpa men som inte fungerar som säkerhet; musikanläggningar, datorer eller kanske en häst.

Jämför privatlån på 40 000 kr

Ett privatlån när det gäller att låna 40 000 kronor är ett bra lånealternativ. Privatlån är detsamma som ett blancolån. Det innebär att det är ett lån utan säkerhet. Det betyder att banken låter dig låna 40 000 kronor utan att de får någon säkerhet i utbyte. Nu är det inte så att banken eller låneinstitutet gör det av välgärning när de låter dig låna 40 000 kronor utan att lämna något i säkerhet. För dem är det affärer och risken de tar syns i den räntan som de sätter på ditt lån. Den största fördelen med ett privatlån är att du kan använda lånet till vad du vill. Du behöver alltså inte uppge vad du ska ha pengarna till eller orsaken till att du vill låna 40 000 kronor.

Andra typer av lån på 40000kr

Det finns också andra lån, som SMS-lån och olika typer av snabblån. Vill du låna 40 000 kronor på detta sätt, får du räkna med en väldigt hög ränta och kort avbetalningstid. Fördelen här är att du inte behöver en säkerhet och du kan fritt använda dig av pengarna som du vill. Dock blir detta väldigt dyra lån i slutänden.

Krav på låntagaren

För att kunna låna 40 000 kronor till resan, hästen eller nya mixerbordet, måste du uppfylla vissa krav. Även om banken eller låneinstitutet beviljar lån utan säkerhet, innebär det inte att de inte kräver något. För att kunna ta ett privatlån måste du vara över 18 år. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och bott här de senaste 12 månaderna. Du får inte ha några skulder hos kronofogden och det gäller 6 månader bakåt i tiden. Har du haft betalningsanmärkningar kan detta naturligtvis spela roll, men ofta går låneansökan igenom ändå, så det behöver inte vara något att vara orolig för när du behöver låna 40 000 kronor.

Jämför lån på 40 000 kronor genom en låneförmedlare

Ett enkelt sätt att hitta vilka som låter dig låna 40 000 är att låta oss på Enklare hjälpa dig. En låneförmedlare förmedlar lån. När du har bestämt dig för att låna 40 000 kronor kan du ta hjälp av oss. Du fyller i en låneansökan för att låna 40 000 kronor och skickar in den. Enklare tar din ansökan och skickar den vidare till ett flertal olika långivare. Fördelen är att du slipper själv skicka din ansökan om att låna 40 000 kronor till de olika bankerna och få onödigt många kreditansökningar på dig.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.