Låna 20 000 kr utan säkerhet

Låna 20 000 till villkor som passar dig och till bästa möjliga ränta.  Hos oss på Enklare kan du smidigt och säkert ansöka om lån och jämföra villkor för lån från 37 svenska långivare. När du ansöker om ett lån på 20 000 kronor hos oss får du erbjudanden från flera olika långivare och besked om ränta och månadskostnad. Därefter kan du själv gå igenom de olika långivarnas erbjudanden och välja alternativet som ger dig bäst ränta, lägst månadskostnad och de bästa villkoren utifrån just dina förutsättningar.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 20 000 kr till villkor som passar dig

Hos Enklare kan du låna 20 000 kr på ett smidigt, säkert och transparent sätt. Vi på Enklare är en låneförmedlare som valt att lägga hela vårt fokus på lån utan säkerhet (eller privatlån som de också kallas). Vi hjälper dig att jämföra långivarnas villkor, räntor och kostnader helt kostnadsfritt. 

I praktiken innebär det här att vi fungerar som en mellanhand mellan dig och långivarna. När du ansöker om ett lån på 20 000 kronor hos oss vidarebefordrar vi din ansökan till hela 37 svenska långivare. Så fort din ansökan behandlats får du ett personligt låneförslag från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. 

Förslagen innehåller besked om vilken ränta varje långivare kan ge dig, vad månadskostnaden blir, hur återbetalningen går till och allt annat du behöver veta. Du får alltså veta vad det kostar att låna 20 000 kronor hos ett stort antal långivare innan du lånar och det räcker med en enda ansökan. 

När du fått svaren från långivarna kan du i lugn och ro gå igenom de olika alternativen och välja det erbjudande som ger dig den lägsta räntan, minst avgifter och de förmånligaste villkoren. 

Allt du behöver göra är att fylla i formuläret högst upp på den här sidan och signera din ansökan med BankID. Resten tar vi hand om. Enklare än så blir det inte. 

Låna 20 000 kr med Enklare:

 • Låna 20 000 kronor utan säkerhet
 • Få erbjudanden med besked om ränta från 37 olika långivare
 • Vi sållar automatiskt fram de bästa alternativen
 • Endast en UC trots att du får svar från många långivare
icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 20 000 kronor

 1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 20000 kr jämför vi 37 långivare.
 2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 20 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 30 dagarna när du jämför.
 3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
 4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Låna 20 000 kronor till vad du vill

Vi på Enklare förmedlar uteslutande lån utan säkerhet. Att ett lån inte kräver någon underliggande säkerhet betyder att du kan använda pengarna till precis vad du vill. Lånet är nämligen inte låst eller knutet till ett specifikt ändamål eller en särskild vara som exempelvis ett bolån eller billån med säkerhet är. Använd lånet till något du behöver i hemmet, renovering, en resa eller varför inte passa på att samla mindre lån och krediter.  Du bestämmer. 

Att samla lån kan vara en riktigt bra affär. Har du ett flertal mindre krediter betalar du förmodligen en hög ränta och med all sannolikhet saftiga avgifter till ett flertal kreditgivare. Även om lånen i sig är på små belopp kan den totala kostnaden bli hög. Med ett lån på 20 000 får du en möjlighet att bli av med mindre krediter som snabblån och avbetalningslån och kan, inte sällan, sänka din månadskostnad rejält. 

Så går det till att låna 20 000 kr

Att låna 20 000 kronor via oss på Enklare är smidigt, säkert och enkelt. När du ansöker hos oss får du automatiskt personligt utformade låneerbjudanden från ett stort antal kreditgivare. På så sätt kan du jämföra räntor, avgifter, månadskostnad och övriga villkor för lån från många olika långivare och sedan välja det erbjudande som passar dig bäst. 

Samtidigt registreras bara en enda förfrågan hos UC, något som innebär att du inte behöver oroa dig för att försämra ditt kreditbetyg i onödan. En fördel för dig som vill teckna ett nytt lån längre fram och vill bevara din kreditvärdighet och dina förutsättningar att få en bra ränta när det är dags för nästa lån.  

Så går det till:

 • Gå till formuläret högst upp på den här sidan
 • Välj lånebelopp 20 000 kronor 
 • Välj en löptid som passar dig och dina förutsättningar
 • Ange dina personuppgifter
 • Signera din ansökan med BankID
 • Inom kort får du erbjudanden från de olika långivarna
 • Vi sorterar fram de bästa alternativen åt dig
 • Välj det låneerbjudande som du bedömer som mest förmånligt
 • Signera låneavtalet du bestämt dig för
 • Pengarna betalas ut till det konto du angivit i samband med din ansökan
icon

Tre saker tänka på innan du lånar 20000 kr

 • Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
 • Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
 • Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 20 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Vad krävs för att låna 20 000 kronor?

Vi är en låneförmedlare med målsättningen att erbjuda dig som låntagare största möjliga mångfald. Vi anser helt enkelt att långivarnas erbjudanden talar för sig själva, oavsett om du lånar 20 000 kronor eller är ute efter ett riktigt stort privatlån på flera hundratusen kronor. 

Kraven för att låna kan skilja sig en del åt mellan de många olika kreditgivare vi samarbetar med. Vissa tar det säkra för det osäkra och har ganska tuffa krav, som en högre åldersgräns eller tuffare inkomstkrav, oavsett om du lånar 20 000 kronor eller något annat belopp. Andra är mer tillåtande. Det är det som är fördelen med att ansöka hos en låneförmedlare, du får erbjudanden från alla typer av långivare. 

Hos vissa långivare är kraven förhållandevis generösa och det räcker med att du är 18 år gammal, relativt låga inkomster är inga problem och somliga accepterar även sökanden som har betalningsanmärkningar. Den här typen av långivare som riktar sig till en bredare kundkrets brukar kompensera för den ökade risken genom att ta ut en högre ränta.

Andra långivare har högre krav på låntagaren och undviker risker så långt det är möjligt. De brukar ha en högre åldersgräns, kräver högre inkomster och kommer i regel att säga nej till personer med betalningsanmärkningar. De lånar bara ut pengar till personer när risken att lånet förfaller är väldigt låg. Eftersom de utsätter sig för en mindre risk och färre av kunderna får betalningsproblem kan den här typen av långivare ofta erbjuda en bättre ränta

Det är just av ovanstående skäl som det är smart att vända sig till en låneförmedlare som oss på Enklare. När du ansöker om att låna 20 000 kronor hos oss får du automatiskt svar från alla de långivare (vi samarbetar med) som kan erbjuda dig ett lån på just det beloppet. 

Grundkrav för låna 20 000 kr via Enklare:

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har en månatlig inkomst på minst 10 000 kr
 • Du har inget skuldsaldo hos Kronofogden (helt betalt sedan minst sex månader)
 • Du är folkbokförd i Sverige sedan minst 6 månader
Uppdaterad: december 23, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om att låna 20 000 kr:

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp