Låna 250 000 kr med låg ränta

Jämför upp till 37 långivare och banker när du ska låna 250 000 kronor. Ansök på 2 minuter och få svar direkt!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 250 000 kr utan säkerhet

På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån på 250 000 kr från upp till 37 olika långivare, med endast en tagen UC. Det finns mängder av olika anledningar till varför du kan vilja låna 250 000 kronor. Du kanske är trött på din gamla bil och vill köpa en helt ny, du kanske behöver låna 250 000 kronor för att göra någon nödvändig renovering av ditt hus eller du kanske erbjudits den perfekta affärsmöjligheten och behöver låna 250 000 för att kunna förverkliga denna möjlighet. Oavsett vad du behöver låna 250 000 kronor till är det viktigt att du ser till att få ett lån med så bra villkor som möjligt för att minimera kostnaden. Även små skillnader i räntesatsen innebär ökade kostnader som du bör undvika. 

En bild som visar ett lån på 250000 kronor

Välj rätt lån när du ska låna 250 000 kronor

Vill du låna 250 000 kronor är det troligen ett privatlån eller ett blancolån du bör leta efter. Du kanske har ett kreditkort med ett kreditutrymme som ger dig möjlighet att låna 250 000 kronor men nyttjar du din kortkredit till att låna en så stor summa kommer räntekostnaden att bli mycket hög på det du utnyttjar. Alla storbankerna erbjuder privatlån och vissa banker har kalkylatorer på sina webbsidor där du kan se vilken ränta du kommer att erbjudas. Det är dock inte alltid storbankerna som har de mest förmånliga villkoren, det kan lika gärna vara mindre, nischade banker som erbjuder bäst ränta. För att få bästa möjliga villkor när du vill låna 250 000 kronor bör du ansöka hos flera banker för att se var du får det bästa erbjudandet.

Ansök om 250 000 kronor via en låneförmedlare

Varje gång du gör en låneansökan registreras en kreditupplysning på dig, detta är något långivare ser och tar med i sina beräkningar när de bedömer din kreditvärdighet. Många kreditupplysningar innebär låg kreditvärdighet vilket ger lån med hög ränta. Vänder du dig till oss så görs däremot bara en kreditupplysning trots att ansökan går ut till många banker, din kreditvärdighet skadas inte och du kommer troligen att få flera erbjudanden att låna 250 000 kronor till bra ränta och du kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet.

Hur lånar jag 250 000 kr?

Att ansöka om ett lån via Enklare är, om vi får säga det själva, väldigt enkelt. Högst upp på sidan hittar du låneansökan. I den fyller du i dina uppgifter om önskat lånebelopp och löptid. Du fyller även i om du vill samla befintliga lån, samt dina kontaktuppgifter. När du skickat in din ansökan skickas den automatiskt vidare till alla långivare vi samarbetar med. Inom 24 timmar har du erbjudanden från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån på Mina sidor. Dessa kan du i lugn och ro gå igenom, för att sedan välja det alternativ med lägst ränta och bäst villkor för just dig. Om du önskar rådgivning kring dina erbjudanden finns våra professionella rådgivare tillgängliga via både telefon och mail. 

Så ansöker du - steg för steg

 • Fyll i ansökan med önskat lånebelopp, löptid och om du vill samla lån.
 • Signera din ansökan med BankID.
 • Din ansökan skickas automatisk vidare till de långivare vi samarbetar med, endast en UC registreras.
 • Inom 24 timmar kan du i inloggat läge på Mina sidor se dina låneerbjudanden.
 • Nu börjar jämförelsen! Gå igenom alternativen och se vilket erbjudande som ger dig lägst ränta och bäst villkor.
 • När du är klar signerar du låneavtalet med BankID eller penna.
 • Klart! Utbetalningen sker inom några dagar.

 

Vilka får låna 250 000 kronor?

Grundkraven för att ansöka om ett lån via Enklare är att du som låntagare är minst 18 år fyllda, har en månadsinkomst på minst 10 000 kronor och inte har några skulder hos Kronofogden. Det är okej om du har haft tidigare skulder hos Kronofogden, men dessa behöver vara lösta sen minst 6 månader tillbaka. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. 

Alla långivare gör olika typer av riskbedömningar av dig som låntagare. Vissa kan bevilja dig ett lån trots flera betalningsanmärkningar, medan andra gör en hårdare bedömning och kräver att du inte har några anmärkningar alls. Har du en fast månadsinkomst och en stabil ekonomi har du goda förutsättningar att få låneerbjudanden med bra ränta och villkor.

Krav för att låna 250 000 kr

 • Minst 18 år gammal
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kronor
 • Folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden nu eller de senaste 6 månaderna.

 

icon

5 tips för dig som behöver låna 250 000 kr

 1. Ta hjälp av vår jämförelsetjänst. Ett tips som kan vara bra att börja med är att jämföra olika banker och långivare. Detta gör du enkelt genom att använda vår jämförelsetjänst där du har möjligheten att jämföra upp till 37 olika långivare. På så sätt sparar du en massa tid jämfört med att gå till varje långivare enskilt.
 2. Lägg till en medsökande. Det kanske inte är så självklart men genom att addera en medsökande när du ansöker om lån kan öka dina chanser att få bättre lånevillkor. Anledningen till detta är att långivare ofta ser en medsökande som en extra trygghet och kan därför erbjuda bättre villkor än om du hade ansökt själv.
 3. Undvik att ta onödiga UC-upplysningar innan. Vi rekommenderar att du inte gör någon kreditupplysning 30 dagar före en låneansökan och helst att du inte har gjort fler än 10 det senaste året. Att ta många kreditupplysningar ser långivarna ofta negativt på och det påverkar deras beslut och villkor de är beredda att erbjuda dig.
 4. Ta dig tid att jämföra olika lån. Att jämföra långivare via vår tjänst går snabbt. Att fylla i formuläret på vår hemsida tar bara några minuter och direkt efter har du möjligheten att logga in på “Mina sidor”. Där kan du följa din ansökningsprocess i realtid och se vilka besked de långivare vi samarbetar med har kommit med. Även om det går snabbt att jämföra så är det otroligt viktigt att du tar genomtänkta beslut, så tumma inte på tiden det tar att jämföra olika låneförslag.
 5. Har du frågor? Prata med våra rådgivare. Du vet väl också att vi är redo att guida dig under din låneansökan? Våra rådgivare har flera års erfarenhet och hjälpt hundratusentals nöjda kunder. Du kan när som helst ringa till oss för att be om råd inför eller under en pågående lånejämförelse.

Ska du låna 250 000 kr? Läs detta innan!

För att få ett så fördelaktigt lån som möjligt finns det vissa saker du bör tänka på i samband med din låneansökan. Det viktigaste när du tar ett lån är att du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet utan att hamna i en ansträngd ekonomisk sits. Tänk också på att aldrig låna mer pengar än du faktiskt behöver. Lån kommer med ränta, och ju högre lånebelopp du tar desto mer ränta kommer du behöva betala. Nedan har vi listat saker som är bra att ha i åtanke när du ska ansöka om ett lån.

Se över ditt kreditbetyg

Räntan du får på ditt lån baseras på ditt kreditbetyg. Ju bättre ditt kreditbetyg är, desto större är dina chanser till lån med lägre ränta. För att förbättra dina chanser till lån med låg ränta bör du därför se över ditt kreditbetyg innan du ansöker. Genom att lösa befintliga krediter, säga upp krediter som du inte nyttjar och betala fakturor i tid kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om hur du kan förbättra ditt kreditbetyg

Samla befintliga lån

Ett samlat lån är i regel positivt för din kreditvärdighet, jämfört med att ha flera mindre lån. Med ett samlat lån har du även goda förutsättningar för att förbättra dina lånevillkor, och således även få en lägre månadskostnad. Ett samlat lån ger även en indikation till banken att du är pålitlig, vilket kan förbättra din kreditvärdighet. På Enklare hjälper vi dig att smidigt samla all dina lån till ett och samma samlingslån. 

Låna med medsökande

Att låna med en medsökande är en större säkerhet för banken då det står två personer med två inkomster som ansvariga för att lånet betalas. På så sätt kan du få en lägre ränta och bättre lånevillkor om du söker med en medsökande. Om du står i begrepp att ansöka om ett lån med en medlåntagare är det viktigt att båda parter är införstådda med vad det innebär. Om huvudlåntagaren inte skulle betala av lånet är den medlåntagaren som står som står som betalningsansvarig.

Uppdaterad: januari 18, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om att låna 250 000 kronor:

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member
Alla lånebelopp

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy