Lånejämförelse

Låna 250 000 kr med låg ränta

Jämför över 30 banker när du ska låna 250 000 kronor. Ansök på 2 minuter och få svar direkt!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna 250 000 kr via Enklare

Det finns mängder av olika anledningar till varför du kan vilja låna 250 000 kronor. Du kanske är trött på din gamla bil och vill köpa en helt ny, du kanske behöver låna 250 000 kronor för att göra någon nödvändig renovering av ditt hus eller du kanske erbjudits den perfekta affärsmöjligheten och behöver låna 250 000 för att kunna förverkliga denna möjlighet. Oavsett vad du behöver låna 250 000 kronor till är det viktigt att du ser till att få ett lån med så bra villkor som möjligt för att minimera kostnaden. Även små skillnader i räntesatsen innebär ökade kostnader som du bör undvika.

Välj rätt lån när du ska låna 250 000 kronor

Vill du låna 250 000 kronor är det troligen ett privatlån eller ett blancolån du bör leta efter. Du kanske har ett kreditkort med ett kreditutrymme som ger dig möjlighet att låna 250 000 kronor men nyttjar du din kortkredit till att låna en så stor summa kommer räntekostnaden att bli mycket hög på det du utnyttjar. Alla storbankerna erbjuder privatlån och vissa banker har kalkylatorer på sina webbsidor där du kan se vilken ränta du kommer att erbjudas. Det är dock inte alltid storbankerna som har de mest förmånliga villkoren, det kan lika gärna vara mindre, nischade banker som erbjuder bäst ränta. För att få bästa möjliga villkor när du vill låna 250 000 kronor bör du ansöka hos flera banker för att se var du får det bästa erbjudandet.

Ansök om 250 000 kronor via en låneförmedlare

Varje gång du gör en låneansökan registreras en kreditupplysning på dig, detta är något långivare ser och tar med i sina beräkningar när de bedömer din kreditvärdighet. Många kreditupplysningar innebär låg kreditvärdighet vilket ger lån med hög ränta. Vänder du dig till oss så görs däremot bara en kreditupplysning trots att ansökan går ut till många banker, din kreditvärdighet skadas inte och du kommer troligen att få flera erbjudanden att låna 250 000 kronor till bra ränta och du kan i lugn och ro välja det bästa erbjudandet.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar

Kan man låna 250 000 kronor utan säkerhet?
Ja, det kan man faktiskt. Privatlån, som ju är just lån utan säkerhet, medges ofta även om du behöver låna så mycket som 250 000 kronor. Ska du låna till en bil, båt eller sommarstuga kan du dock få bättre ränta om du istället väljer att låna med det du ska köpa som säkerhet för lånet. Fördelen med att välja att ansöka om ett privatlån är att du kan använda pengarna till vad du vill.
Vad kan man göra om man blivit nekad ett lån på 250 000 kronor?
Om du tidigare blivit nekad att låna 250 000 kronor är chanserna ändå goda om du jämför lån med hjälp av oss på Enklare. Vi har ett samarbete med flera olika långivare som kan erbjuda till exempel privatlån i den här storleksordningen. Du kan också försöka höja din kreditvärdighet om du blivit nekad att låna på 250 000 kronor på grund av att den ansågs vara för låg. Det kan du göra genom att till exempel skaffa en högre inkomst.
Hur hög är räntan på ett lån på 250 000 kronor?
Hur räntan är på ett lån på 250 000 kronor beror på en rad faktorer. Olika långivare kan erbjuda olika hög ränta, det är därför man alltid ska jämföra lån innan man bestämmer sig för vilket man ska välja. Sen spelar det stor roll hur lång löptid du vill ha på lånet. Ytterligare en faktor som i hög grad påverkar räntan på ett lån är din egen kreditvärdighet. Ju högre den är, desto billigare är det att låna 250 000 kronor.
Vad ska man tänka på vid jämförelser av lån på 250 000 kronor?
När du ansöker om ett lån på 250 000 kronor är det viktigaste att räntan är låg. Hur höga avgifterna är kan också skilja sig åt mellan olika långivare men det blir inte särskilt utslagsgivande för kostnaden på lånet när du lånar så här mycket pengar. Jämför du effektiv ränta så är avgifterna inbakade och du ser lånets totala kostnad. Att återbetalningstiden är flexibel är viktigt för många. Om det är bråttom ska du naturligtvis även jämföra utbetalningstiden.
Kan man låna 250 000 kronor till kontantinsats?
Om du inte har tillräckligt med besparingar för att kunna betala kontantinsatsen går det faktiskt att låna pengar till insatsen hos en annan bank. Det är då ett privatlån som du ska ansöka om. Tänk bara på att räntekostnaderna kommer att bli höga om du förutom att teckna ett bolån även väljer att låna 250 000 kronor till kontantinsatsen. Tänk igenom beslutet noga.
Hur snabbt kan man låna 250 000 kronor?
Du kan ansöka om att få låna 250 000 kronor och ha pengarna på kontot redan om två dagar i vissa fall. När du jämför lån hos oss har du fått in erbjudanden från långivare vi samarbetar med inom 24 timmar. Sedan går själva utbetalningen lika fort som om du lånar ett mindre belopp. Om det verkligen är viktigt för dig att få pengarna så fort som möjligt gäller det att långivaren kan erbjuda direktbetalning till banken där du har ditt konto.
Är det ett bra tillfälle att låna 250 000 kronor med tanke på räntan?
De svenska räntorna är historiskt sett mycket låga idag och det gynnar alla som har ett behov av att låna pengar. De flesta bedömare rekommenderar rörliga räntor eftersom inget tyder på att de kommer stiga i någon större omfattning under överskådlig tid. Särskilt du som väljer att låna 250 000 kronor med hjälp av oss på Enklare har alla möjligheter att hitta ett riktigt bra lån.