Vi är din enklare låneförmedlare - Jämför upp till 39 långivare

Vi är din låneförmedlare online och agerar en hjälpande hand till alla som vill ta ett lån och som letar efter det bästa erbjudandet på marknaden.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare jämför lån från olika banker och låneinstitut med målet att hitta det bästa alternativet för dig. Kort sagt är en låneförmedlare ett företag som automatiskt listar olika långivares avtal. En låneförmedlare, eller lånjämförelsesajt, agerar mellanhand mellan låntagare och långivare. Idén är att hjälpa låntagarna hitta det mest fördelaktiga lånet. Låneförmedlare lånar alltså inte ut pengar själva, utan arbetar med att göra det lättare för dig att få en bra översyn över dina alternativ så att du kan välja det avtal som ger dig bäst villkor.  

Jämför lån via en låneförmedlare

Att jämföra lån från banker och långivare på egen hand kan vara krångligt och tidskrävande. Tack vare att vi samarbetar med flera banker och långivare kan vi jämföra låneerbjudanden och hjälpa dig hitta det bästa alternativet. En låneförmedlare på nätet är väldigt likt andra prisjämförelsesidor som Pricerunner och Prisjakt. Jämförelsesajterna har växt med stormsteg på senare år tack vare tekniken. Idag finns det jämförelser för nästan allt, till exempel försäkringar, vård, resor, el eller abonnemang. En låneförmedlare agerar på samma sätt som andra typer av jämförelsesajter, där lån från olika banker jämförs för att du sedan kan välja det lån du vill ta. Med oss kan du samla dina lån och låna pengar online på ett säkert och smidigt sätt.

Hur fungerar en låneförmedling?

En låneförmedling hjälper dig som låntagare att hitta rätt långivare med bäst villkor för just dig. Att vända sig till en låneförmedling kan underlätta låneprocessen för dig som låntagare, då du slipper jämföra banker och långivare själv, det gör låneförmedlaren. Det är helt gratis att använda en låneförmedling som Enklare. Det företagen som förmedlar lånen tjänar på är provision av bankerna och lånebolagen som de samarbetar med, därför blir det helt gratis för dig som kund att använda en låneförmedlare. Ersättningen från bankerna som låneförmedlingen får är densamma oavsett lånevillkoren. Det finns därför inget intresse från låneförmedlare att förmedla lån med en högre ränta. För att ta hjälp av en låneförmedling som Enklare skickar du enkelt in din ansökan såhär:

 1. Fyll i dina uppgifter om hur stort lånebelopp du vill låna, under vilken lånetid och om du vill samla eller lösa några befintliga lån. Ju kortare återbetalningstid du väljer, desto billigare blir lånet. När du fyllt i dina uppgifter skickar du iväg din ansökan. 
 2. Din ansökan skickas därefter iväg till flera långivare och banker. 
 3. När långivarna gått igenom din ansökan kommer du bli meddelad och hittar dina låneförslag under ‘Mina sidor’. Du får vanligen svar på din ansökan inom ett dygn efter inskickad ansökan.
 4. När du beslutat vilket lån du vill ta kan du antingen signera med BankId eller få hem ett skuldebrev som du kan signera eller returnera. Din pengar betalas ut inom några dagar beroende på vilken långivare du väljer.

Ansökan är inte bindande och helt gratis. Du kan närsomhelst välja att avstå från att gå vidare i låneprocessen. Du kan även välja att ansöka om lånet med en medlåntagare. Då har ni större chans att få bättre ränta och att bli beviljade lånet.

icon

Fördelar med att använda sig av en låneförmedlare:

 • Bara en kreditupplysning. När du gör en lånejämförelse via oss så tas det bara en kreditupplysning.
 • Gratis att ansöka. Via oss kan du jämföra upp till 39 långivare utan att det kostar dig en krona.
 • Enkel ansökningsprocess. Det tar dig inte mer än 2 minuter att fylla i formuläret. Dessutom kan du följa din ansökan genom att logga in på ‘Mina sidor’ och ta del av svaren från långivarna vi samarbetar med.
 • Gratis rådgivning. Du är alltid välkommen att kontakta oss ifall du har frågor och funderingar kring en framtida eller aktuell lånejämförelse. Våra rådgivare ger dig personlig service och goda råd.
 • Hitta villkoren som passar dig. Med vår tjänst får du möjligheten att jämföra flera långivare och välja det lån som passar dig och din situation bäst.
 • Det är inte bindande att jämföra lån. Du har alltid möjligheten att avstå de låneförslag du har blivit erbjuden. Så länge du inte har signerat något lån så har du inte bundit upp dig på något.

Varför ska jag vända mig till en låneförmedlare?

1. Du utsätter långivaren för konkurrens

Det finns idag otroligt många långivare och banker på marknaden som är beredda att låna ut pengar. Låt dem tävla om att få dig som kund! Genom att gå via en låneförmedlare utsätts långivarna för konkurrens då bara de långivare och banker som erbjuder bäst villkor är bra nog att ha med i jämförelsen. På så sätt pressas bankernas räntor ner när de utsätts för konkurrensen.

2. Det kostar dig inget

Vissa saker i livet är faktiskt gratis. När du söker lån via en låneförmedlare betalar du inget för att jämföra erbjudanden. En låneförmedlare är fri att använda, vilket gör att du sparar pengar på att jämföra innan du väljer ditt lån. Anledningen till att förmedlare kan vara helt gratis för dig som kund är att processen för ansökning är ofta helt automatiserad, vilket minskar kostnader. Ofta är det snarare bankerna som betalar för att vara med och jämföras. 

3. Lättare att jämföra erbjudanden

Det kan vara rätt svårt att jämföra erbjudande mot erbjudande då bankerna använder olika namn och marknadsföringstrick för att få sitt erbjudande att låta bäst. De kan “trolla” med räntan genom att välja att prata om årsränta istället för månadsränta. Nominell eller effektiv ränta är två olika saker som blandas beroende på vem man besöker.

Allt du läser på en banks hemsida är designat för att sälja. Även om du i många fall kan få ett helt okej erbjudande av en bank är det överlag svårt att få koll på alla de potentiella erbjudanden du skulle kunna få. För detta måste man nästan vända sig till en låneförmedlare.

4. Lika enkelt eller enklare än att ansöka hos en bank

En låneförmedlare har ofta en modern sajt med en slimmad process och ett förenklat flöde för att göra din ansökan. Alla banker och långivare har olika formulär och är mer eller mindre moderna. Detta kan göra att det tar längre tid att ansöka om flera lån om du gör det på flera olika ställen. Det finns ingen speciell fördel att söka direkt hos banken i dagsläget. De kan visserligen locka med att ge lägre ränta för de som ansöker direkt på deras hemsida, men bäst ränta överlag får du ändå genom att utsätta långivarna för konkurrens via förmedlingstjänster.

5. Färre kreditupplysningar med en låneförmedlare

Du kan teoretiskt sett jämföra låneerbjudanden mellan banker på egen hand. Men förutom att det tar mer tid och energi så kan du riskera att samla på dig ett flertal kreditupplysningar, vilket inte är bra för ditt “betyg” som långivare tar i beaktning när de ska utvärdera dig som låntagare för framtida lån. En låneförmedlare ger dig en lång rad ansökningar på bara bråkdelen av tiden och då mot endast en kreditupplysning.

Finns det några nackdelar?

Det finns egentligen ingen nackdel med att använda sig av en låneförmedlare. Det du kan tänka på dock är att endast de långivare som är anslutna hos förmedlaren kommer att visas för dig. Det är därför viktigt att du väljer en förmedlare som jämför ett stort antal banker och inte bara ett fåtal företag. Om du fyller i ett lånebelopp på 15 000 kronor riskerar du också att missa erbjudanden eftersom många har en lägre gräns på 20 000 kronor. Det blir lättare att hitta ett bra lån om du höjer nivån för att matcha de flesta långivares minimumgräns.

Att tänka på innan du tar ett lån

Ett lån är alltid ett lån, oavsett hur bra lånevillkoren är. Innan du tar ett lån bör du alltid säkerställa att du har medel att betala tillbaka lånet för att undvika att hamna i en oönskad ekonomisk situation. 

icon

Så här ansöker du om lån hos en låneförmedlare som Enklare:

 1. Fyll i ansökningsformuläret eller ring till vår kundtjänst om du föredrar att ansöka över telefon.
 2. Addera en medsökande för att öka dina förutsättningar till att få beviljade lån med bra villkor.
 3. En kreditupplysning hos UC kommer att tas i samband med att du jämför lån.
 4. Din ansökan skickas till de banker och långivare vi samarbetar med. Samtliga bedömer din ansökan individuellt och avgör ifall de beviljar dig ett lån.
 5. Jämför dina låneförslag online eller över telefon med en av våra personliga rådgivare.
 6. Du väljer det erbjudande du tycker passar dig bäst.
 7. Du har pengarna oftast inom 1-3 bankdagar efter att du signerat avtalet.

Vilken låneförmedlare är bäst?

Din bästa låneförmedlare är den som du tycker är enklast att använda och som du litar på. Låneförmedlingsidorna kan se väldigt lika ut när man surfar runt i jakten på bästa lånet, men några saker särskiljer sajterna. Vissa är inriktade på en viss typ av lån, till exempel snabblån eller bolån. Andra kan rikta sig mot en viss målgrupp, exempelvis personer som har betalningsanmärkningar och svårt att få lån. Vissa låneförmedlare kan ha krav som andra inte har. Det som kan skilja sig mellan sajterna är saker som:

 • Inkomstkrav
 • Direktutbetalning
 • Utan eller med utdrag i UC (upplysningscentralen)
 • Antal anslutna långivare
 • Lånebelopp
 • Räntenivåer
 • Betalningsanmärkningar

Ansökningen kan vara mer eller mindre krånglig

Enklare har som målsättning att ha den enklaste ansökningsprocessen på marknaden där du enbart behöver BankID för att komma igång. Du kan även med ditt BankID skriva under och få ditt lån utbetalt på rekordtid.

Kom ihåg att du kan behöva stöd och hjälp längs vägen. Enklare har personlig rådgivning via telefon och mail för alla sina kunder. Det kan vara skönt att bolla privatekonomin med någon eller ställa frågor om vilket lån som passar dig bäst.

Uppdaterad: mars 7, 2023

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor
och svar om låneförmedlare

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga