Låna 10 000 kr med låg ränta

Behöver du låna 10 000 kr? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 39 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Behöver du låna 10 000 kr?

Ibland dyker oväntade utgifter upp som gör att man behöver låna 10 000 kr. Kanske behöver man reparera bilen, betala en räkning eller vill unna sig något, samtidigt som kontot ekar tomt. Att låna 10 000 kr är vanligt förekommande och går ofta ganska smidigt, så länge du bedöms som kreditvärdig.

Mindre lån innebär ofta högre räntor, vilket gör det viktigt att du jämför olika erbjudanden innan du bestämmer dig för vilket lån som är mest förmånligt för dig. Hos Enklare kan du ansöka om lån på 10 000 kr, där vi hjälper dig att jämföra lån från upp till 39 stycken olika långivare. 

icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 10 000 kronor

  1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 10000 kr jämför vi 39 långivare.
  2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 10 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 30 dagarna när du jämför.
  3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
  4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Är det möjligt att låna 10 000 kr utan UC?

För att kunna jämföra lån hos Enklare krävs det att du är kreditvärdig, det innebär att vi alltid tar en kreditupplysning på dig när du lämnar in din låneansökan. En kreditupplysning tas för att vi ska kunna utvärdera din ekonomiska situation och huruvida du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom avsatt tid. Hos Enklare är det därmed inte möjligt att låna 10 000 kr utan UC.

Låna 10 000 kr med betalningsanmärkning

Hos Enklare kan du alltid jämföra lån, och låna pengar med betalningsanmärkning. Vissa av de långivare som vi samarbetar med godkänner lån även fast man har betalningsanmärkningar. Så länge du har en fast månadslön på minst 10 000 kr och är skuldfri hos Kronofogden sen sex månader tillbaka så går det bra att låna 10 000 kr trots betalningsanmärkning.

icon

Tre saker tänka på innan du lånar 10000 kr

  1. Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
  2. Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
  3. Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 10 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Går det att låna 10 000 kr utan inkomst?

Ibland kan man behöva låna pengar, trots att man står utan en fast inkomst. Att låna 10 000 kr utan inkomst är inte omöjligt, men det är svårare än om man har en fast inkomst. För att öka sina chanser att bli beviljad ett privatlån utan inkomst kan man ta hjälp av en medsökande eller hitta någon som är villig att ställa upp som borgensman. 

Att låna pengar utan inkomst är något man behöver tänka igenom noga. Det kan vara bra att jämföra lån från olika banker för att hitta det bästa erbjudandet när man behöver låna pengar men inte har en fast inkomst. Det är också viktigt att fundera på vad för sorts lån som passar bäst, hur mycket pengar man behöver låna och hur länge man behöver låna. 

Låna 10 000 kr med direktutbetalning

Ibland kan plötsliga problem uppstå som gör att man är i behov av låna 10 000 kr med direkt utbetalning. Vid ett direktlån får man snabbt svar på sin ansökan och pengarna utbetalda direkt till sitt konto. 

Idag erbjuder flera långivare möjligheten att låna 10 000 kr med direkt utbetalning. Enklare jämför låneerbjudanden från flera olika långivare för att hjälpa dig att hitta det mest förmånliga erbjudandet.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du bestämmer dig för att låna 10 000 kr är det viktigt att tänka igenom lånet. Man bör bland annat fundera på vilket typ av lån som passar ens situation bäst, men också säkerställa att man har ekonomiska möjligheter att betala tillbaka lånet inom den avsatta tiden. Enklare hjälper dig att jämföra de låneförslag du fått, för att hitta det alternativ som erbjuder dig lägst ränta och bäst villkor.

Uppdaterad: december 23, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om lån på 10 000 kr

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga