4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna 10 000 kr med låg ränta

Behöver du låna 10 000 kr? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 39 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Behöver du låna 10 000 kr?

Ibland dyker oväntade utgifter upp som gör att man behöver låna 10 000 kr. Kanske behöver man reparera bilen, betala en räkning eller vill unna sig något, samtidigt som kontot ekar tomt. Att låna 10 000 kr är vanligt förekommande och går ofta ganska smidigt, så länge du bedöms som kreditvärdig.

Mindre lån innebär ofta högre räntor, vilket gör det viktigt att du jämför olika erbjudanden innan du bestämmer dig för vilket lån som är mest förmånligt för dig. Hos Enklare kan du ansöka om lån på 10 000 kr, där vi hjälper dig att jämföra lån från upp till 39 stycken olika långivare. 

icon

Fyra tips för att få bra villkor för ditt lån på 10 000 kronor

  1. Jämför många långivare samtidigt. Alla långivare sätter sina lånevillkor individuellt, så det går inte att säga att någon bank är bättre än en annan. Därför är det viktigt att jämföra många låneerbjudanden för att hitta det lån som passar just dig bäst. För att du ska få bäst villkor på ditt lån på 10000 kr jämför vi 39 långivare.
  2. Undvik kreditupplysningar innan du jämför lån. För att öka chanserna till ett bra lån på 10 000 kr ska du undvika att ha för många UC-förfrågningar när du jämför. Sikta på att ha maximalt 5-10 och ingen de senaste 30 dagarna när du jämför.
  3. Jämför lån tillsammans med en medsökande. När du jämför lån tillsammans med en medsökande erbjuder bankerna gärna en lägre ränta. Anledningen till det är att er gemensamma betalningsförmåga är större.
  4. Fyll i dina uppgifter noggrant. Skriv in din lön före skatt, och fyll bara i din del av boendekostnaden. Hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad avgör vilken ränta du får när du jämför lån. Fyll i dina uppgifter korrekt så ökar chansen att få ett bra lån.

Är det möjligt att låna 10 000 kr utan UC?

För att kunna jämföra lån hos Enklare krävs det att du är kreditvärdig, det innebär att vi alltid tar en kreditupplysning på dig när du lämnar in din låneansökan. En kreditupplysning tas för att vi ska kunna utvärdera din ekonomiska situation och huruvida du har möjlighet att betala tillbaka lånet inom avsatt tid. Hos Enklare är det därmed inte möjligt att låna 10 000 kr utan UC.

Låna 10 000 kr med betalningsanmärkning

Hos Enklare kan du alltid jämföra lån, och låna pengar med betalningsanmärkning. Vissa av de långivare som vi samarbetar med godkänner lån även fast man har betalningsanmärkningar. Så länge du har en fast månadslön på minst 10 000 kr och är skuldfri hos Kronofogden sen sex månader tillbaka så går det bra att låna 10 000 kr trots betalningsanmärkning.

icon

Tre saker tänka på innan du lånar 10000 kr

  1. Lånevillkor. Se till att du förstår alla villkor och krav som gäller för lånet, som ränta, återbetalningstid och eventuella avi- och fakturaavgifter. Jämför olika lånealternativ hos Enklare för att hitta det bästa erbjudandet för dig.
  2. Avbetalningsplan. Tänk på hur du ska betala av lånet. Ska du betala av lånet månadsvis eller ska du betala av det i en stor avbetalning? Överväg vilken avbetalningsplan som passar bäst för din ekonomi. Tänk på att längre återbetalningstid innebär dyrare lån.
  3. Anledning till lånet. Hur kommer det sig att du lånar 10 000 kronor? Tänk igenom vad du ska använda pengarna till och om det verkligen är värt att ta lånet. Se till att du har en bra plan för hur du ska använda pengarna och att du har råd att betala tillbaka lånet.

Går det att låna 10 000 kr utan inkomst?

Ibland kan man behöva låna pengar, trots att man står utan en fast inkomst. Att låna 10 000 kr utan inkomst är inte omöjligt, men det är svårare än om man har en fast inkomst. För att öka sina chanser att bli beviljad ett privatlån utan inkomst kan man ta hjälp av en medsökande eller hitta någon som är villig att ställa upp som borgensman. 

Att låna pengar utan inkomst är något man behöver tänka igenom noga. Det kan vara bra att jämföra lån från olika banker för att hitta det bästa erbjudandet när man behöver låna pengar men inte har en fast inkomst. Det är också viktigt att fundera på vad för sorts lån som passar bäst, hur mycket pengar man behöver låna och hur länge man behöver låna. 

Låna 10 000 kr med direktutbetalning

Ibland kan plötsliga problem uppstå som gör att man är i behov av låna 10 000 kr med direkt utbetalning. Vid ett direktlån får man snabbt svar på sin ansökan och pengarna utbetalda direkt till sitt konto. 

Idag erbjuder flera långivare möjligheten att låna 10 000 kr med direkt utbetalning. Enklare jämför låneerbjudanden från flera olika långivare för att hjälpa dig att hitta det mest förmånliga erbjudandet.

Att tänka på innan du lånar pengar

Innan du bestämmer dig för att låna 10 000 kr är det viktigt att tänka igenom lånet. Man bör bland annat fundera på vilket typ av lån som passar ens situation bäst, men också säkerställa att man har ekonomiska möjligheter att betala tillbaka lånet inom den avsatta tiden. Enklare hjälper dig att jämföra de låneförslag du fått, för att hitta det alternativ som erbjuder dig lägst ränta och bäst villkor.

David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om lån på 10 000 kr

Tar Enklare en kreditupplysning vid låneansökan?
Ja, för varje låneansökan tas en kreditupplysning hos UC.
Hur snabbt sker utbetalningen?
Efter att din lån blivit beviljat sker utbetalningen inom 1-2 bankdagar.
Går det att låna 10 000 kr utan inkomst?
Ja. Det är inte omöjligt att låna 10 000 kr utan inkomst, men det är svårare än om man har en fast inkomst. Att ta hjälp av en medlåntagare eller en borgensman kan öka chanserna för att få låna pengar utan inkomst.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.