Hitta snabblån med direkt utbetalning

Jämför snabblån på mindre än 2 minuter. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är snabblån?

Ett snabblån karakteriseras av snabb utbetalning av en mindre lånesumma, ofta till högre ränta än vanliga lån. Snabblånen har även en kortare återbetalningstid, och ska vanligen återbetalas inom 30 dagar. Snabblån kallas därför ibland även för korttidslån. Fördelen med snabblån ligger i att det är en snabb utbetalning av lånet och en enkel ansökan. Snabblån kan också gå under benämningar som akutlån eller direktlån. Lånen tas ofta i akuta situationer som när kylskåpet går sönder eller kanske när man behöver göra ett större inköp innan man fått lönen. Andra liknande lån är smslån, mikrolån och telefonlån. Som man hör på begreppen var det vanligt att låna via telefonen förut, därav namnen smslån och telefonlån. Idag är det vanligare att ta ett snabblån online, och därför kan lånet också ibland kallas för internetlån.

Vad kännetecknar ett snabblån?

Som namnet avslöjar är det en snabb lånetyp med snabb utbetalning. Snabblån kännetecknas också av en lägre lånesumma jämfört med andra lån och med en kortare tid för återbetalning. Om du endast behöver 500 eller 1000 kronor extra för att inte behöva leva snålt under en händelserik månad är snabblån idealt för dig. Så länge du har betalningsförmågan kan du använda snabblånen för att balansera ut din ekonomi så du kan leva bekvämare och inte alltid vara beroende av din lön, bidrag eller andra utbetalningar som kommer vissa datum.

Vad kan man använda snabblån till?

Det finns i princip inga gränser för vad du får ta snabblån för. En vanlig situation är att man råkar ut för något man inte räknat med. Kanske är du på utlandsresa och blivit skimmad på din reskassa. Inbrott och andra tråkiga händelser kan innebära plötsliga utgifter. Vi har även medicinska situationer eller olyckor där du måste besöka läkare. Du kanske missar ett flyg och måste köpa en ny väldigt dyr flygbiljett för att komma hem. Mobilen kanske tappas i sjön under sommarsemestern.

I andra fall kan man låna pengar tillfälligt eftersom man vet att pengar är på väg. Innan lönen kanske du hittar en grym deal på en jacka eller en ny TV. Då kan det vara strategiskt att köpa produkten till rea-priset som kanske bara gäller under en dag och sen betala tillbaka så fort lönen kommit in på kontot. Det kan också handla om större inköp, som att köpa bil eller en resa som du nästan, men inte riktigt har råd med ännu. Det kanske handlar om att du behöver en månad till på dig för att ha råd, då kan ett snabblån göra livet enklare.

Här passar ett snabblån:

 • Om du behöver pengar väldigt snabbt
 • Om du bara behöver låna en mindre summa
 • Om lånet är tillfälligt
 • Om du vet att du kan betala tillbaka på kort tid

Villkor för att ta ett snabblån

Att ta ett snabblån innebär oftast lägre krav på låntagaren än för andra lånetyper. Ett grundkrav är att du är 18 år fyllda vid lånetillfället. En kreditupplysning tas alltid för alla lån och från den görs det en bedömning av din återbetalningsförmåga. Oftast är det lättare att få ett snabblån jämförelsevis, men det är inte självklart. Alla långivare som vi på Enklare samarbetar med har som krav att du har en fast månadsinkomst och att du inte är skuldsatt hos Kronofogden. Om du har en betalningsanmärkning kan det påverka långivarnas möjlighet att ge ett erbjudande. Villkoren för att ta ett snabblån skiljer sig mellan olika banker och låneaktörer.

Villkor för att låna hos Enklare är att du:

 • Är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Har en fast månadsinkomst.
 • Inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Har möjlighet att återbetala lånet.

Kan alla ansöka om snabblån?

Alla som uppfyller villkoren för att ta ett snabblån kan ta ett snabblån. När du ansöker om ett snabbt lån hos oss på Enklare sker alltid en kreditprövning vid ansökan, för att vi ska försäkra oss om att du som kund har möjlighet att ta lånet och betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Vi finns också tillgängliga för rådgivning om du vill ha hjälp med låneprocessen.

Snabblån med betalningsanmärkningar

Kan man ta snabblån med betalningsanmärkningar? Det korta svaret är ja - det kan du. Snabba lån är ofta mindre och har högre ränta, därför är kraven på vem som får låna lägre. Vanliga lån är svårt att få med betalningsanmärkningar, men det är möjligt att bli beviljad ett snabblån, SMS-lån eller ett akutlån trots detta. Här skiljer det sig mellan olika aktörer som alla gör på sitt sätt, men generellt så är kraven för de snabba lånen lägre än vanliga större lån. Alla kan dock nekas ett lån, men ett grundkrav är att du är 18 år fyllda. Sedan är allt en bedömning av din återbetalningsförmåga för lånet, vilket görs utifrån kreditupplysning och de uppgifter du skickar in.

När du skickar in din ansökan går den vidare upp till 37 olika lågvare, som sedan ger dig förslag på snabblån. När du skickat in din ansökan kommer det tas en UC på dig, som visar din kreditvärdighet. Kreditupplysningen ger en indikation för långivarna hur din betalningsförmåga ser ut, och hur säkert det är att de kommer få tillbaka pengarna som de lånar ut. Om du söker snabblån trots betalningsanmärkningar är det därför troligt att du kan få en något högre ränta på ditt lån, än om du inte skulle ha några betalningsanmärkningar, då din kreditvärdighet är lägre med betalningsanmärkningar.

Snabblån utan UC

Ett snabblån utan UC innebär att det inte tas någon kreditupplysning från UC i samband med din låneansökan. Det finns flera långivare som erbjuder snabblån utan UC, däremot kommer det alltid tas en kreditupplysning på dig från något företag. Om det inte tas någon kreditupplysning från UC så kommer det tas från exempelvis Creditsafe eller Bisnode. En kreditupplysning visar din kreditvärdighet och din ekonomiska situation för långivaren och är därför en viktig del av låneprocessen för långivaren. Här på Enklare tas det alltid en kreditupplysning via UC på dig när du ansöker om ett lån.

Anledningen till att vissa vill ta ett snabblån utan UC är många tagna kreditupplysningar på dig inom en kort tidsperiod kan ge dig en något sämre kreditvärdighet, och det kan därmed vara svårare att få en låneansökan beviljad där UC används som kreditupplysningsföretag senare. Av den anledningen vill många låna utan UC. Det tas dock alltid en kreditupplysning på dig i samband med att du söker ett lån, och om det inte tas från UC tas det från ett annat företag. UC är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige, och med det kommer ofta förmånliga förutsättningar för dig som låntagare med bra villkor och lägre räntor. Långivare som erbjuder snabblån utan UC tar en högre risk då deras kunder ofta har en bristfällig privatekonomi, därav tenderar lån utan UC att vara dyrare än lån med kreditupplysning från UC.

icon

Faktorer som påverkar kostnaden på ditt lån:

 • Din inkomst
 • Dina befintliga skulder
 • Lånebeloppet du ansöker om
 • Återbetalningstiden
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Din kreditvärdighet

Hitta billiga snabblån med låg ränta

Finns det billiga snabblån? Vilka lån som räknas som billiga är lite av en definitionsfråga, men det finns flera långivare som erbjuder snabblån med låg ränta jämförelsevis. Många som står i begrepp att ta snabblån är ute efter att låna pengar snabbt, men också med en så låg ränta som möjligt. Att hitta de billigaste alternativen på marknaden kan vara svårt att göra på egen hand. Där kommer vi in i bilden! Med vår tjänst kan du enkelt jämföra snabblån från flera långivare, för att hitta det bästa alternativet för dig.

Jämför snabblån och hitta det billigaste lånet

Med vår jämförelsetjänst hjälper vi dig att jämföra lån från 37 olika långivare. Ansökan är enkel att fylla i och tar bara två minuter. Du får svar inom ett dygn, där vi listar förslag från flera långivare som du kan gå igenom i lugn och ro för att sedan välja det alternativ som är bäst för dig och dina villkor. För att hitta snabblån med låg ränta på ett smidigt sätt är det därför bra att ta hjälp av en jämförelsetjänst hos den hos oss på Enklare.

Så gör du för att jämföra snabblån

Du kan jämföra snabblån och skicka in din låneansökan direkt på vår hemsida genom att fylla i formuläret högst upp på sidan. Processen är helt automatiserad och långivarna utvärderar din ansökan direkt. Ifall de väljer att erbjuda dig ett lån så får du låneförslagen inom kort, du kan själv logga in och följa processen. Väljer du att gå vidare med en aktör så får du signera med bankID för att bekräfta lånevillkoren och vips så är pengarna på ditt konto nästan med en gång.

Steg för steg för att ta ett snabbt lån:

 • Fyll i en ansökan på enklare.se.
 • Inom ett dygn kan du se dina erbjudanden från våra bank- och finanspartners och få kostnadsfri rådgivning.
 • Signera med BankID och få ditt lån utbetalt.

Att jämföra snabblån kostar inget

Kom ihåg att det alltid är kostnadsfritt och obundet att jämföra lån på Enklare. Du kan alltså testa, fundera och tacka nej utan vidare. När du ska ta ett snabblån är det definitivt en god idé att jämföra vem som kan ge dig bäst erbjudande för ditt nya lån. Precis som att jämföra pris online innan man köper en produkt eller vara, är det en bra idé att se vilka alternativ du har när det kommer till lån.

Spara pengar när du lånar via oss

Att välja rätt erbjudande är extra viktigt när du tar ett snabblån, då vissa alternativ kan komma med höga räntor och dåliga villkor. Enklare erbjuder dig kostnadsfri rådgivning när du tar lån hos oss. Genom att jämföra långivare sparar du dessutom pengar genom att välja det billigare alternativet, och du kan själv välja de villkor som passar dig bäst samt vara trygg med att vi finns med dig i låneprocessen. På så sätt undviker du onödigt höga kostnader för ditt snabblån.

Tänk även på att månadsränta och årsränta är olika saker. Ska du jämföra snabblån med privatlån behöver du se till att du jämför rätt typ av ränta. Lånejämförelser är inte alltid klart och tydligt för gemene man, men känn då till att vi på Enklare hjälper dig med personlig rådgivning via telefon när du vill prata lån. Du kan alltid tacka nej till de erbjudanden du får, att jämföra lån är alltid kostnadsfritt och obundet hos Enklare. Hos oss är det tryggt att låna pengar snabbt.

Vi hjälper dig att behålla din kreditvärdighet

Genom att använda dig av en låneförmedlare kan du behålla din kreditvärdighet genom hela processen. När du ansöker om ett snabblån hos en bank eller långivare utan låneförmedlare görs det en kreditupplysning vid varje tillfälle. Det innebär att ju fler banker som du kontaktar, desto fler kreditupplysningar görs. Det påverkar i längden din trovärdighet vilket inte ser bra ut för långivare.

När du använder dig av låneförmedlare som oss på Enklare gör vi endast en kreditupplysning på dig som person. Den ligger sedan till grund för ditt lån som vi tillsammans med önskemål om summa och önskad låneperiod skickar till våra samarbetspartners. Det förenklar inte bara din låneprocess utan ser även till att du slipper onödiga kreditupplysningar och du behåller din kreditvärdighet.

Att tänka på när du vill ta ett snabblån

En vanlig sökning på nätet idag är “jag behöver låna pengar snabbt”. Detta är en vanlig situation och de flesta har någon gång behövt låna pengar i livet. Vi ser ett snabblån som en möjlighet att hjälpa våra kunder att kunna ta itu med knepiga situationer direkt. För att inte hamna i en oönskad ekonomisk situation bör du dock alltid säkerställa att du har förmåga att betala tillbaka lånet innan du tar ett lån. Lånet är tillfälliga pengar som du kan nyttja i stunden, men som du sen kommer behöva betala tillbaka.

Vad behöver du lånet till?

Till vad ska du använda pengarna från ditt snabblån? I stunden kan många utgifter kännas absolut nödvändiga, men det är viktigt att tänka ett extra varv innan du skriver på något. Att exempelvis betala räkningar eller gamla skulder och krediter med ett nytt lån är inte en hållbar strategi. Det kan kännas som en lösning i stunden, men det kan vända snabbt och bli en jobbig ekonomisk situation om du inte har möjlighet att betala tillbaka det nya lånet. Om du har en ohållbar privatekonomi med skulder är en mer hållbar strategi att se över din ekonomi - vad har du för inkomster och utgifter? Kan du sänka dina utgifter? Kan du höja dina inkomster på något vis?

Sammanfattningsvis bör du tänka på detta innan du tar ett snabblån:

 • Se till att erbjudandet passar dina ekonomiska förutsättningar.
 • Låna endast en mindre summa då kostnaderna för lånet är högre än vid privatlån.
 • Se lånet som tillfälligt, ha en plan redo för återbetalning.
 • Att låna för att betala räkningar är ingen långsiktig strategi.
Uppdaterad: mars 15, 2023

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Frågor och
svar om snabblån

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy