Lånejämförelse

Hitta ett snabblån med direkt utbetalning

Jämför snabblån på mindre än 2 minuter. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Behöver du pengar och är i behov av att ta snabblån online?

Det är inte alltid självklart vad som gäller. Vad får man låna till? Vad är det för skillnad mellan lånen? Hur känner man igen ett bra lån? Att jämföra lånen själv blir snabbt en djungel, därför finns vi. Vi gör det enklare för dig att hitta rätt lån för dig och att sen få bättre lånevillkor. Låt långivare “tävla” om dig som kund när du ansöker om ditt lån online genom en slimmad ansökningsprocess.

Vad kännetecknar ett snabblån?

Ett snabblån karakteriseras av snabb utbetalning av en mindre summa, ofta till högre ränta än vanliga lån. Snabblånen har även en kort tidsfrist för återbetalning. Därför kan man även stöta på begreppet korttidskrediter.

Fördelen ligger i att man enkelt får dessa lån och att det går snabbt. Därav kan man även höra dessa lån kallas för akutlån eller direktlån. Lånen tas alltså ofta i akuta situationer som när kylskåpet går sönder eller kanske när man behöver göra ett större inköp innan man fått lönen.

Andra liknande lån är sms-lån, mikrolån och telefonlån. Som man hör på begreppen lånade man via telefon förut, närmare bestämt via sms. Idag görs lånen företrädesvis online, och det är därför man även kan hör termen internetlån.

Vilka krav finns för att få låna snabbt?

Dessa snabba lån är ofta mindre och har högre ränta, därför är kraven på vem som får låna lägre. Vanliga lån är svårt att få med betalningsanmärkningar, men det är möjligt att man får ett SMS-lån eller ett akutlån trots detta. Här skiljer det sig mellan olika aktörer som alla gör på sitt sätt, men generellt så är kraven för de här lånen lägre än vanliga större lån. De vanliga kraven för lån gäller givetvis. Alla kan nekas lån, men ett grundkrav är att du är 18 år fyllda. Sedan är allt en bedömning av din återbetalningsförmåga, vilket görs utifrån kreditupplysning och de uppgifter du skickar in.

Vad får man använda snabblån till?

Det finns i princip inga gränser för vad du får ta snabblån för. En vanlig situation är att man råkar ut för något som man inte räknat med. Kanske är du på utlandsresa och blivit skimmad på din resekassa. Inbrott och andra tråkiga händelser kan innebära plötsliga utgifter. Vi har även medicinska situationer eller olyckor där du måste besöka läkare. Du kanske missar ett flyg och måste köpa en ny väldigt dyr flygbiljett för att komma hem. Mobilen kanske tappas i sjön under sommarsemestern. Kylskåpet som går sönder. I alla oförutsedda situationer som uppstår där du inte har en buffert som kan täcka upp akuta kostnader kan du vända dig till långivare och banker.

Det finns även roliga exempel på vad du kan låna till. Många tar lån för att ha råd med drömresan på sin semester, även fast de inte skrapat ihop de sista slantarna riktigt ännu. Även motorcyklar och andra fordon kan man använda sig av lån för att förverkliga. Så länge man har koll på ekonomin kan man låna för att shoppa hem saker lite tidigare.

Låna för att balansera pengaflödet

I andra fall kan man låna pengar tillfälligt eftersom man vet att pengar är på väg. Innan lönen kanske du hittar en grym deal på en jacka eller en ny TV. Då kan det vara strategiskt att köpa produkten till rea-priset som kanske bara gäller under en dag och sen betala tillbaka så fort lönen kommit in på kontot. Det kan också handla om större inköp, som att köpa bil eller resa som du nästan, men inte riktigt har råd med ännu. Det kanske handlar om att du behöver en månad till på dig för att ha råd, då kan snabblånet göra livet enklare.

Snabblån kännetecknas av en lägre lånesumma

Du kan även låna mindre summor, till skillnad mot vanliga lån. Det är enkelt och går snabbt. Behöver du enbart 500 eller 1000 kronor extra för att inte behöva leva snålt under en händelserik månad är dessa lån ideala för dig. Så länge du har betalningsförmågan kan du använda snabblånen för att balansera ut din ekonomi så du kan leva bekvämare och inte alltid vara beroende av din lön, bidrag eller andra utbetalningar som kommer vissa datum.

Kan jag ta ett snabblån på helgtid?

Oftast är det inga problem att få lånen utbetalda under kvällstid eller på helgdagar. Det beror på vilken långivare du väljer. Vissa aktörer erbjuder lån dygnet runt.

Vad är då skillnaderna mot vanliga lån?

De snabba lånen har ofta högre ränta än vanliga privatlån. Det gäller att ha koll på både räntor, avgifter och villkor. Ibland kan snabba lån erbjudas räntefritt, fast med höga avgifter istället. Återbetalningstiden är också en tydlig skillnad mot vanliga lån som kan ha allt från 1 upp till 15 år som period. Snabblån ska ofta vara tillbaka inom 30 dagar.

Tänk även på att månadsränta och årsränta är olika saker. Ska du jämföra snabblån med privatlån behöver du se till att du jämför rätt typ av ränta. Lånejämförelser är inte alltid klart och tydligt för gemene man, men känn då till att vi på Enklare hjälper dig med personlig rådgivning via telefon när du vill prata lån.
Här passar ett snabblån:

  • Om du behöver pengar väldigt snabbt
  • Om du bara behöver låna en mindre summa
  • Om lånet är tillfälligt
  • Om du vet att du kan betala tillbaka på kort tid

Hur snabbt kan jag få pengarna på kontot?

Det kan idag gå väldigt fort för dig att få utbetalningen till ditt konto. Vi talar om minuter, inte timmar, förutsatt att du gör ansökan via oss och att allting går som det ska. Det som kan ta tid är att välja vilken långivare som ska få låna pengar till dig, kanske har de väldigt snarlika erbjudanden. Men när du väl bestämt dig så är processen kort.

Så gör du för att jämföra snabblån

Du kan ansöka direkt på vår hemsida genom att fylla i formuläret. Processen är helt automatiserad och långivarna utvärderar din ansökan direkt. Ifall de väljer att erbjuda dig ett lån så får du låneförslagen inom kort, du kan själv logga in och följa processen. Väljer du att gå vidare med en aktör så får du signera med bankID för att bekräfta lånevillkoren och vips är pengarna på ditt konto nästan med en gång, förutsatt att inget går snett med din ansökan.

Att jämföra lån kostar inget

Kom ihåg att jämföra lån på Enklare är alltid kostnadsfritt och obundet. Du kan alltså testa, fundera och tacka nej utan vidare. När du ska ta ett snabblån är det definitivt en god idé att jämföra vem som kan ge dig bäst erbjudande för ditt nya lån. Precis som att jämföra pris online innan man köper en produkt eller vara.