Låna 20 000 kronor

Oavsett vad du kan tänkas behöva pengarna till är det oftast ganska enkelt att låna pengar, under förutsättning att du bedöms som kreditvärdig. Vill du till exempel låna 20 000 kronor brukar det sällan vara några större problem. Du kan behöva låna 20 000 kronor för att köpa en ny TV, laga bilen om den skulle gå sönder, eller möjligtvis unna dig en resa. Oavsett vad du behöver låna 20 000 kronor till är det viktigt att du lånar pengarna på ett smart sätt så att det inte kommer att kosta dig allt för mycket när det är dags att betala tillbaka pengarna.

Minilån

Minilån, eller SMS-lån är kanske det enklaste och snabbaste sättet att låna 20 000 kronor. Dessa lån ansöker du om på en långivares webbsida, du fyller i beloppet och dina personuppgifter och får svar omedelbart, pengarna brukar finnas tillgängliga på ditt konto efter några timmar. Fördelen med denna typen av lån är att det går snabbt att få pengarna, nackdelen är räntan som brukar vara mycket, mycket hög. Återbetalningstiden kan också vara ett problem för dessa lån.

Kortkredit

Ett annat enkelt sätt att låna 20 000 kronor är att nyttja din kortkredit. De flesta kreditkort har så pass hög kreditgräns att det enkelt går att låna 20 000 kronor med hjälp av kortet. Fördelen med att låna 20 000 kronor på ditt kreditkort är att det går blixtsnabbt, kreditprövningen gjordes redan när du ansökte om kortet så pengarna finns i praktiken redan där, det är bara att dra kortet och vips får du låna 20 000 kronor. Nackdelen är densamma som hos SMS-lånen, räntan. Räntan om du vill låna 20 000 kronor med hjälp av ditt kreditkort är visserligen inte lika hög som räntan på ett SMS-lån men ändå onödigt hög. Det finns alltså bättre sätt att låna 20 000 kronor än att använda kreditkortet.

Banken

Ett bättre sätt att låna 20 000 kronor är att gå till din bank, du kan antingen gå dit rent fysiskt eller gå till din banks webbsida. Alla banker erbjuder blancolån, det vill säga lån utan säkerhet, under olika namn. De flesta kallar dem privatlån. Bankerna brukar erbjuda dessa lån för belopp mellan 10 000 kronor och cirka 400 000 kronor så vill du låna 20 000 kronor är detta rätt typ av lån.

Använd dig av en låneförmedlare

Vill du låna 20 000 kronor och vara säker på att få en riktigt bra ränta är en låneförmedlare som vi, Enklare, bästa vägen att gå. Du gör ansökan via sajten, fyll i att du vill låna 20 000 kronor samt dina personuppgifter så kommer vi att skicka din låneansökan till ett antal banker och låneinstitut. Efter en tid kommer du att få låneerbjudande hemskickade och du kan välja det erbjudandet som erbjuder lägst ränta och bäst villkor. Då undviker du dessutom att flera kreditupplysningar görs, och du kommer att bevara din kreditvärdighet vilket kommer resultera i bättre lånevillkor.

Telefon
Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.
Mail
Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här
Ett urval av våra samarbetspartners
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan