6 597

Övriga lånetyper

Det finns flera olika typer av lån, både lån med säkerhet och lån utan säkerhet. När det kommer till låneformer finns det en mängd olika typer såsom privatlån, billån, snabblån, eller hopbakslån. Så hur ska man veta vilken lånetyp som är bäst för en själv? Här kan du läsa om olika lånetyper och vad de innebär, så att du lättare kan hitta den låneform som passar just dig.
  • Jämför lån från 39 olika långivare
  • Ansök på två minuter - gratis ansökan
  • Snabb utbetalning
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 597
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Vad finns det för olika typer av lån?

Den främsta skillnaden mellan olika lån är lån med säkerhet eller lån utan säkerhet. Lån med säkerhet är ett lån där ett objekt är bundet till ditt lån som säkerhet för banken. Det innebär att det tas ett objekt och dess värde i garanti för att du som låntagare ska kunna ta lånet. Om du inte skulle betala tillbaka ditt lån har därmed banken objektets värde i säkerhet, och det är på så sätt mindre riskfyllt för banken att låna ut pengarna till låntagaren. Ett lån utan säkerhet är ett lån som inte är bundet till ett objekt. Med pengarna från ett blancolån kan du därmed finansiera vad du vill. Inom dom två olika huvudtyperna finns det flera olika låneformer. Vanliga låneformer är exempelvis privatlån, bolån, billån samlingslån och många, många fler. Här kan du läsa om olika lånetyper och hur du ska tänka kring låneformerna för att välja rätt lånetyp för dig!

Privatlån & blancolån

Privatlån eller blancolån som det också kallas, är ett lån utan säkerhet. Det innebär att långivaren inte tar något objekt som säkerhet för att lånet kommer kunna betalas tillbaka, och du kan därmed använda dina lånade pengar till vad du vill. Hos Enklare kan du ansöka om ett privatlån på upp till 600 000 kr, där vi jämför upp till 39 olika långivare.

Billån

Ett billån är ett lån avsett för att finansiera ett fordonsköp. Det finns både billån med säkerhet och utan säkerhet. Billånet vi förmedlar på Enklare är ett lån utan säkerhet, och du kan därmed använda pengarna för att både köpa en bil både hos en auktoriserad bilförsäljare eller från en privatperson.

Bolån

Ett bolån är ett lån för att finansiera ett köp av en bostad, och är den vanligaste typen av lån med säkerhet. Det innebär att banken har din bostad och dess värde som säkerhet för att du ska kunna ta lånet. Som mest kan du låna upp till 85% av bostadens värde. 

Snabblån eller sms lån

Snabblån är ett typ av blancolån, som utmärker sig med en snabb utbetalning för lånet. Vanligen är snabblån på en mindre summa pengar och har ofta en något högre ränta än andra lånetyper.

Kontokredit

Kontokredit är en lånetyp där du lånar ett belopp till ditt bankkonto, som möjliggör att du kan spendera mer pengar än du egentligen har på kontot. Krediten blir aktuell när du har spenderat mer pengar än ditt ursprungliga belopp, och du betalar endast ränta på den del av krediten du använder. Detta är en vanlig låneform för den som vill ha en extra buffert på kontot, ifall en oväntad utgift dyker upp som behöver betalas.

Sofia Kappel
Sofia Kappel
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån
Övriga lånetyper

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.