Jämför flera korttidslån

Behöver du ta ett korttidslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 38 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta de bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Vad är ett korttidslån?

Ett korttidslån är en lånetyp där man lånar en mindre summa pengar under en kortare period, ofta med en ganska hög ränta. Korttidslån kan även kallas för snabblån, och är ett lån utan säkerhet. Ett korttidslån passar dig som är i behov pengar och lånet kan hjälpa till om man snabbt behöver lösa en oväntad utgift eller skuld som dyker upp.

Ett korttidslån har snabb utbetalning och är en kortsiktig lösning för dig som behöver ett tillskott i din ekonomi. När man tar ett korttidslån är det viktigt att man säkerställer så att man har möjlighet att återbetala lånet inom avsatt tid, då återbetalningstiden för att korttidslån ofta är kortare än för ett vanligt lån.

När passar det att ansöka om ett korttidslån?

Det finns inga begränsningar för vad man får ta ett korttidslån för. I många fall är korttidslån en tillfällig och kortsiktig lösning när en oväntad utgift dyker upp. Kanske går tvättmaskinen sönder precis innan löning, bilen behöver åka in på reparation, eller så dyker en faktura upp som man inte räknat med.

Ett korttidslån passar i regel dig som tillfälligt behöver låna en mindre summa pengar snabbt, men som också vet att lånet kan återbetalas inom avtalad tid.

Villkor för att ta ett korttidslån

I regel är det lägre krav på låntagaren vid ett korttidslån än för andra lånetyper. Ett korttidslån är därmed ofta enklare att få beviljat än vad andra lånetyper är. Enklare jämför 39 långivare för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet.

Villkor för att låna hos Enklare är att du:

  • Har fyllt 18 år.
  • Har en fast månadsinkomst.
  • Inte har några skulder hos Kronofogden.
  • Har möjlighet att återbetala lånet.

Korttidslån utan UC

Ett korttidslån utan UC innebär att det inte tas någon kreditupplysning från UC i samband med en låneansökan. Flera långivare erbjuder korttidslån utan UC, men när du ansöker om lån hos Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig.

En kreditupplysning är en viktig del av en låneprocess, då den både visar både på din kreditvärdighet, men också på din ekonomiska situation. Kreditupplysningen ger långivaren en indikation på hur din betalningsförmåga ser ut, vilket är viktigt för att försäkra sig om att du som låntagare har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid.

Korttidslån trots betalningsanmärkning

Flera långivare godkänner korttidslån med betalningsanmärkning. Eftersom att korttidslån ofta är på en mindre summa och har en hög ränta, är också kraven på låntagaren generellt sett lägre för att få en låneansökan beviljad.

Om du ansöker om ett korttidslån med betalningsanmärkning är det troligt att räntan på ditt lån kan bli något högre än om du inte skulle ha några betalningsanmärkningar.

David Ekelin
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Publicerad juni 28, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om korttidslån

Var innebär ett korttidslån?
Ett korttidslån är en lånetyp utan säkerhet som karaktäriseras av att man lånar en mindre summa pengar under en kortare period, ofta med en ganska hög ränta.
Kan att ansöka om ett korttidslån utan UC?
Flera långivare beviljar korttidslån utan UC, men Enklare tar alltid en kreditupplysning via UC vid låneansökan.
Går det att bli beviljad korttidslån trots betalningsanmärkning?
Ja! Det finns långivare som beviljar korttidslån trots att du har betalningsanmärkningar.
Kan jag ta ett korttidslån trots skulder hos Kronofogden?
De allra flesta långivare nekar låneansökningar från personer med skulder hos Kronofogden. Hos Enklare är ett av villkoren för att kunna söka lån att man inte har någon skuld hos Kronofogden.