Jämför flera korttidslån

Behöver du ta ett korttidslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 37 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta de bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett korttidslån?

Ett korttidslån är en lånetyp där man lånar en mindre summa pengar under en kortare period, ofta med en ganska hög ränta. Korttidslån kan även kallas för snabblån, och är ett lån utan säkerhet. Ett korttidslån passar dig som är i behov pengar och lånet kan hjälpa till om man snabbt behöver lösa en oväntad utgift eller skuld som dyker upp. 

Ett korttidslån har snabb utbetalning och är en kortsiktig lösning för dig som behöver ett tillskott i din ekonomi. När man tar ett korttidslån är det viktigt att man säkerställer så att man har möjlighet att återbetala lånet inom avsatt tid, då återbetalningstiden för att korttidslån ofta är kortare än för ett vanligt lån.

När passar det att ansöka om ett korttidslån?

Det finns inga begränsningar för vad man får ta ett korttidslån för. I många fall är korttidslån en tillfällig och kortsiktig lösning när en oväntad utgift dyker upp. Kanske går tvättmaskinen sönder precis innan löning, bilen behöver åka in på reparation, eller så dyker en faktura upp som man inte räknat med.

Ett korttidslån passar i regel dig som tillfälligt behöver låna en mindre summa pengar snabbt, men som också vet att lånet kan återbetalas inom avtalad tid.

icon

Steg för steg guide hur du ansöker om ett korttidslån:

  1. Börja med att fylla i detaljerna kring ditt korttidslån i formuläret. Börja med att fylla i det belopp du önskar att låna, låneperioden samt vad syftet är med lånet.
  2. Fortsätt med att fylla i uppgifter om dig. Nästa steg i ansökan är att ange information om dig själv. Detta är viktiga detaljer för våra samarbetspartners och ett krav för att de ska kunna utvärdera din låneansökan.
  3. Sista steget är att skicka in din ansökan. När du fyllt i formuläret och kontrollerat uppgifterna så är du redo att skicka in din ansökan. Tänk på att det bara tas en kreditupplysning i samband med en lånejämförelse via oss.
  4. Logga in för att följa din ansökan. Strax efter att du skickat in din låneansökan så kan du logga in på “Mina sidor” för att följa din process. Här hittar du all relevant information kring din låneansökan och kan enkelt se vilka samarbetspartners som väljer att bevilja dig ett lån.
  5. Jämför erbjudanden och signera. Om våra samarbetspartners beviljat dig ett lån så är det viktigt att du jämför samtliga förslag innan du tar ett beslut. Detta kan du göra direkt i vår kundportal eller om du föredrar så finns våra rådgivare redo för att svara på dina frågor och funderingar. När du bestämt dig för ett korttidslån återstår bara en signering, och det gör du enklast med BankID. När du signerat lånet får du pengarna oftast på det bankkonto du angivit inom 1-3 dagar.

Villkor för att ta ett korttidslån

I regel är det lägre krav på låntagaren vid ett korttidslån än för andra lånetyper. Ett korttidslån är därmed ofta enklare att få beviljat än vad andra lånetyper är. Enklare jämför 37 långivare för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. 

Villkor för att låna hos Enklare är att du:

  • Har fyllt 18 år.
  • Har en fast månadsinkomst.
  • Inte har några skulder hos Kronofogden.
  • Har möjlighet att återbetala lånet.

Korttidslån utan UC

Ett korttidslån utan UC innebär att det inte tas någon kreditupplysning från UC i samband med en låneansökan. Flera långivare erbjuder korttidslån utan UC, men när du ansöker om lån hos Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig. 

En kreditupplysning är en viktig del av en låneprocess, då den både visar både på din kreditvärdighet, men också på din ekonomiska situation. Kreditupplysningen ger långivaren en indikation på hur din betalningsförmåga ser ut, vilket är viktigt för att försäkra sig om att du som låntagare har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. 

Korttidslån trots betalningsanmärkning

Flera långivare godkänner korttidslån med betalningsanmärkning. Eftersom att korttidslån ofta är på en mindre summa och har en hög ränta, är också kraven på låntagaren generellt sett lägre för att få en låneansökan beviljad.

Om du ansöker om ett korttidslån med betalningsanmärkning är det troligt att räntan på ditt lån kan bli något högre än om du inte skulle ha några betalningsanmärkningar.

Uppdaterad: december 23, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om korttidslån

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member