6 597

Jämför flera korttidslån

Behöver du ta ett korttidslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 39 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta de bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 597
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Vad är ett korttidslån?

Ett korttidslån är en lånetyp där man lånar en mindre summa pengar under en kortare period, ofta med en ganska hög ränta. Korttidslån kan även kallas för snabblån, och är ett lån utan säkerhet. Ett korttidslån passar dig som är i behov pengar och lånet kan hjälpa till om man snabbt behöver lösa en oväntad utgift eller skuld som dyker upp. 

Ett korttidslån har snabb utbetalning och är en kortsiktig lösning för dig som behöver ett tillskott i din ekonomi. När man tar ett korttidslån är det viktigt att man säkerställer så att man har möjlighet att återbetala lånet inom avsatt tid, då återbetalningstiden för att korttidslån ofta är kortare än för ett vanligt lån.

När passar det att ansöka om ett korttidslån?

Det finns inga begränsningar för vad man får ta ett korttidslån för. I många fall är korttidslån en tillfällig och kortsiktig lösning när en oväntad utgift dyker upp. Kanske går tvättmaskinen sönder precis innan löning, bilen behöver åka in på reparation, eller så dyker en faktura upp som man inte räknat med.

Ett korttidslån passar i regel dig som tillfälligt behöver låna en mindre summa pengar snabbt, men som också vet att lånet kan återbetalas inom avtalad tid.

icon

Steg för steg guide hur du ansöker om ett korttidslån:

 1. Börja med att fylla i detaljerna kring ditt korttidslån i formuläret. Börja med att fylla i det belopp du önskar att låna, låneperioden samt vad syftet är med lånet.
 2. Fortsätt med att fylla i uppgifter om dig. Nästa steg i ansökan är att ange information om dig själv. Detta är viktiga detaljer för våra samarbetspartners och ett krav för att de ska kunna utvärdera din låneansökan.
 3. Sista steget är att skicka in din ansökan. När du fyllt i formuläret och kontrollerat uppgifterna så är du redo att skicka in din ansökan. Tänk på att det bara tas en kreditupplysning i samband med en lånejämförelse via oss.
 4. Logga in för att följa din ansökan. Strax efter att du skickat in din låneansökan så kan du logga in på “Mina sidor” för att följa din process. Här hittar du all relevant information kring din låneansökan och kan enkelt se vilka samarbetspartners som väljer att bevilja dig ett lån.
 5. Jämför erbjudanden och signera. Om våra samarbetspartners beviljat dig ett lån så är det viktigt att du jämför samtliga förslag innan du tar ett beslut. Detta kan du göra direkt i vår kundportal eller om du föredrar så finns våra rådgivare redo för att svara på dina frågor och funderingar. När du bestämt dig för ett korttidslån återstår bara en signering, och det gör du enklast med BankID. När du signerat lånet får du pengarna oftast på det bankkonto du angivit inom 1-3 dagar.

Villkor för att ta ett korttidslån

I regel är det lägre krav på låntagaren vid ett korttidslån än för andra lånetyper. Ett korttidslån är därmed ofta enklare att få beviljat än vad andra lånetyper är. Enklare jämför 39 långivare för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. 

Villkor för att låna hos Enklare är att du:

 • Har fyllt 18 år.
 • Har en fast månadsinkomst.
 • Inte har några skulder hos Kronofogden.
 • Har möjlighet att återbetala lånet.

Korttidslån utan UC

Ett korttidslån utan UC innebär att det inte tas någon kreditupplysning från UC i samband med en låneansökan. Flera långivare erbjuder korttidslån utan UC, men när du ansöker om lån hos Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig. 

En kreditupplysning är en viktig del av en låneprocess, då den både visar både på din kreditvärdighet, men också på din ekonomiska situation. Kreditupplysningen ger långivaren en indikation på hur din betalningsförmåga ser ut, vilket är viktigt för att försäkra sig om att du som låntagare har möjlighet att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. 

Korttidslån trots betalningsanmärkning

Flera långivare godkänner korttidslån med betalningsanmärkning. Eftersom att korttidslån ofta är på en mindre summa och har en hög ränta, är också kraven på låntagaren generellt sett lägre för att få en låneansökan beviljad.

Om du ansöker om ett korttidslån med betalningsanmärkning är det troligt att räntan på ditt lån kan bli något högre än om du inte skulle ha några betalningsanmärkningar.

David Ekelin
David Ekelin
Verfierad Ikon Verifierad skribent

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.

Vanliga frågor och svar om korttidslån

Var innebär ett korttidslån?
Ett korttidslån är en lånetyp utan säkerhet som karaktäriseras av att man lånar en mindre summa pengar under en kortare period, ofta med en ganska hög ränta.
Kan att ansöka om ett korttidslån utan UC?
Flera långivare beviljar korttidslån utan UC, men Enklare tar alltid en kreditupplysning via UC vid låneansökan.
Går det att bli beviljad korttidslån trots betalningsanmärkning?
Ja! Det finns långivare som beviljar korttidslån trots att du har betalningsanmärkningar.
Kan jag ta ett korttidslån trots skulder hos Kronofogden?
De allra flesta långivare nekar låneansökningar från personer med skulder hos Kronofogden. Hos Enklare är ett av villkoren för att kunna söka lån att man inte har någon skuld hos Kronofogden.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.