Låna pengar med BankID

Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7488 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna med BankID - Hur fungerar det?

Att låna pengar med BankID innebär att du verifierar dig och signerar ditt låneavtal med hjälp av e-legitimationen BankID. Det är möjligt att låna pengar med BankID både via telefon, surfplatta eller dator, förutsatt att du har BankID på enheten du använder. E-legitimationen är en elektronisk ID-handling, som du enkelt kan legitimera dig med på internet och i samband med att du ansöker om ett lån

När du signerar ett låneavtal med BankID skickas inga papper mellan dig och långivaren, utan allt sker digitalt genom din e-legitimation. Eftersom att du signerar din ansökan digitalt kan långivaren påbörja handläggningen omgående. På så vis går processen för din ansökan väldigt snabbt, från det att du ansöker lånet, till att du har pengarna på ditt konto. 

Hos Enklare är det möjligt att låna pengar med BankID. Låneprocessen börjar med att du fyller i en låneansökan där du anger hur stort belopp du vill låna, önskad återbetalningstid och om du vill samla några befintliga lån i samband med ditt nya lån. Du fyller även i din e-post och ditt telefonnummer.

När du skickat in din låneansökan hittar du dina låneerbjudanden inom några minuter i inloggat läge på Mina sidor. För att logga in på Mina sidor legitimerar du dig med BankID. På Mina sidor hittar du alla låneerbjudanden, som du i lugn och ro kan gå igenom för att välja det alternativ med bäst villkor och lägst ränta. Om du hittar ett lån du vill gå vidare med accepterar du erbjudandet, och din ansökan går då vidare till den långivare du väljer att ta ditt lån från. I detta skede kommer du som låntagare verifiera dig på nytt, vilket i hög utsträckning sker via BankID. Om du inte vill låna med BankID kan du även välja att få hem ett skuldebrev på posten för att teckna ditt lån.

Så beställer du BankID

Med en e-legitimation som BankID kan du enkelt sköta dina bankärenden med en smidig digital legitimering. E-legitimationen är en digital verifiering, som möjliggör att du kan betala räkningar, deklarera, få tillgång till journaler, överföra pengar och göra andra bankärenden digitalt, utan att behöva gå till en fysisk bank. Idag erbjuder i princip alla storbanker i Sverige BankID. 

För att komma igång med BankID behöver du ladda ner BankID-appen, som finns tillgänglig både för Android och iOS. Därefter går du in på din banks hemsida och följer instruktionerna för att aktivera ditt BankID. Du kan även gå till din banks fysiska kontor så hjälper de dig att aktivera ditt BankID där. 

Beställ mobilt BankID - steg för steg

  1. Du behöver ett kort och en bankdosa från din bank. 
  2. Ladda ner appen BankID på din telefon.
  3. Gå därefter in på din internetbank och beställ BankID.
  4. Därefter identifierar du dig med din bankdosa för att få en aktiveringskod. Vissa banker kan även skicka en kod via SMS. 
  5. Skriv in din aktiveringskod i BankID-appen. 
  6. Klart!

 

icon

Tänk på att det finns olika varianter av BankID

Idag erbjuder BankID tre olika varianter, dessa är: BankID på fil, BankID på kort och mobilt BankID.
  • BankID på fil kan du ladda ner till din dator via din internetbank.
  • BankID på kort används ihop med en fysisk dosa som du sedan kopplar ihop med din dator.
  • I Sverige är det mobilt BankID som används i högst utsträckning. Mobilt BankID skapar du genom din internetbank eller genom att besöka ett fysiskt bankkontor.

Går det att låna pengar utan BankID?

Ja, det går att låna pengar utan BankID eller e-legitimation. För att göra det kan du antingen få ett skuldebrev hemskickat på posten, få en kod via SMS eller post, eller verifiera dig via telefon.

Om du vill låna pengar där du får ett skuldebrev hemskickat på posten vänder du dig till den bank du vill ta ditt lån från, och ansöker om ett lån där du inte behöver legitimera dig med BankID. Istället för att legitimera dig digitalt kommer du få hem ett skuldebrev, som du signerar med din underskrift, för att sedan skicka tillbaka det till långivaren. Med denna metod kan det ta upp till en vecka innan du har dina lånade pengar på kontot.

Ett annat alternativ till BankID är att få en kod hemskickad på posten eller via SMS. Koden fungerar som en legitimering, som du signerar låneavtalet med. Denna metod är något snabbare än att signera via posten, då du så fort du fått din kod kan signera låneavtalet. Med denna metod har du oftast pengarna på kontot inom 1-2 bankdagar. 

Vissa låneförmedlare erbjuder även möjligheten till verifiering via telefon. Detta gäller oftast för snabblån eller lån på lägre belopp och kortare löptid. För att verifiera dig via telefon ansöker du först om lånet via ansökningsformuläret på långivarens hemsida, därefter görs en manuell verifiering av låntagaren via telefon. 

Fördelar med att låna pengar med BankID

Den främsta fördelen med att låna pengar med BankID är att det är ett tryggt och smidigt sätt som låntagare att verifiera sig på. När du lånar pengar med BankID får du även dina pengar på kontot i en snabbare takt jämfört med att teckna lånet genom ett skuldebrev. Med BankID kan utbetalningen för ditt lån ske redan samma dag, medan det via post kan ta upp till en vecka innan du har pengarna på kontot. Om du har funderingar gällande lån med BankID eller vill ha ekonomisk rådgivning kan du kontakta våra rådgivare via telefon eller mail.

Uppdaterad: mars 15, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar med BankID

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy