6 597

Lån som alltid beviljas

  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 597
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Finns det lån som alltid beviljas?

Det finns idag inga lån som beviljar alla som söker. Det finns alltid en risk för banker och långivare att låna ut pengar till en låntagare, därför sätts det upp vissa grundkrav som de sökande måste uppfylla för att kunna bli beviljad ett lån. Däremot har vissa aktörer lägre lånekrav än andra, och därmed en högre beviljandegrad för de sökande. I denna artikel kan du läsa mer om vad som menas med hög beviljandegrad, och hur du kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån.

icon

Tips för att få ett lån beviljat:

  • Ansök tillsammans med en medsökande. Långivarna ser din medsökande som en extra trygghet då ni båda ansvarar för återbetalningen.
  • Tänk noga igenom hur mycket du behöver låna. Kanske kan du finansiera det du tänkt med ett lägre lånebelopp. Ett lägre belopp innebär ofta en lägre månadskostnad och får därför din KALP (Kvar-att-leva-på-kalkyl) att se bättre ut.
  • Lös flera smålån och krediter. Genom att komma ner i antal lån så förbättrar du din kreditvärdighet.

Vad är ett lån med hög beviljandegrad?

Ett lån med hög beviljandegrad är ett lån med jämförelsevis lägre krav på låntagaren, och som därmed beviljar många som ansöker om ett lån. Det finns aktörer som exempelvis inte tar emot sökande som har betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden eller som har en för låg månadsinkomst. Dessa krav finns för att bankerna ska kunna vara trygga med att låntagaren kommer betala tillbaka de lånade pengarna. Det finns dock långivare som har lägre krav på låntagaren, beviljar många som söker, och erbjuder därmed en hög beviljandegrad. Dessa typer av lån är ofta på mindre lånebelopp och med en kort löptid.

Risker med lån med låga krav

Då lån med låga krav innebär en större risk för bankerna som lånar ut pengarna, kommer dessa typer av lån ofta med hög ränta och kort återbetalningstid. Risken som medkommer med låga lånekrav är att låntagaren lånar mer pengar än vad hen har råd att betala tillbaka. Se därför noga igenom villkoren innan du tecknar ett lån, och lägg upp en hållbar avbetalningsplan så du inte hamnar i en ansträngd ekonomisk sits.

Så kan du öka beviljandegraden

Har du haft svårt att bli beviljad ett lån och är i behov av pengar? Det finns saker du kan göra. Nedan listar vi tips hur du kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån och höja din kreditvärdighet:

Ansök med en medlåntagare

För att höja dina chanser att bli beviljad ett lån kan du ansöka om det tillsammans med en medlåntagare. Detta ökar dina chanser att bli beviljad lånet då det är en större säkerhet för banken att låna ut pengar till två personer med inkomster på varsitt håll. I och med en större säkerhet för banken ökar även chansen att bli beviljad lånet när ni är två som står som betalningsansvariga. 

Lös dina nuvarande lån och krediter

Om du har nuvarande skulder och krediter påverkar detta ditt kreditbetyg negativt när du söker ett nytt lån. Genom att lösa befintliga skulder höjer du ditt kreditbetyg, och därmed chansen att bli beviljad ditt nya lån. För att göra detta bör du dels se över din privatekonomi och se om det exempelvis finns några abonnemang eller prenumerationer du kan säga upp. Se även över om du har några saker i hemmet som du kan sälja för att betala av lånet. Lägg upp en hållbar avbetalningsplan som du håller dig till. Om du har flera lån kan du se över dina möjligheter att samla dessa till ett och samma samlingslån. Då kan du sänka din månadskostnad, och därmed få en möjlighet att snabbare kunna betala av ditt lån.

Ansök om ett lägre lånebelopp

Ju högre belopp du ansöker om, desto större risk för banken är det att låna ut pengar till dig. Om du ansöker om ett lägre belopp är det en lägre risk för banken att du inte kommer kunna betala tillbaka lånet, och även en lägre risk för banken att låna ut summan då den inte är lika hög. I och med den lägre risken ökar beviljandegraden och det är därmed större chans att du blir beviljad lånet. 

Jämför flera långivare

När du står i begrepp att söka ett lån är det bästa du kan göra att jämföra alternativ från flera banker och långivare. Själva jämförelsen i sig höjer inte beviljandegraden, men du får en överblick över hur dina alternativ för att ta ett lån, och hos vilken långivare du kan få bäst lånevillkor. 

Så ansöker du om lån med Enklare

När du ansöker om ett lån från Enklare jämför vi alternativ från upp till 39 långivare och banker. Hos oss kan du ansöka om ett lån mellan 5000 kr upp till 600 000 kr. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret. Där fyller du i hur stort belopp du vill låna, önskad återbetalningstid samt om du har några befintliga lån som du vill samla i samband med ditt nya lån. 

Villkoren för att ha goda chanser att bli beviljad ett lån med Enklare är att du:

  • Är 18 år fyllda
  • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr. 
  • Är folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.
  • Inte har något befintligt skuldsaldo hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna.

 

Tänk på detta innan du lånar pengar

Ta aldrig ett lån som du är osäker på om du kommer kunna betala tillbaka eller inte. Säkerställ alltid innan du tecknar ett nytt lån att du kommer kunna betala tillbaka lånet, och lägg upp en hållbar avbetalningsplan som du förhåller dig till. Om du går i lånetankar och önskar rådgivning längs vägen finns våra kunniga rådgivare tillgängliga både på telefon och mail.

Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar
om lån med hög beviljandegrad

Finns det lån som alltid beviljas?
Nej, det finns inte lån som alltid beviljas. I Sverige tas det alltid en kreditupplysning på låntagaren i samband med låneansökan. Vanligen tas upplysningen från UC, men det finns även andra aktörer. Detta för att säkerställa att låntagaren inte hamnar i en ohållbar ekonomisk situation med lånet, och för att säkerställa att det är säkert för banken att låna ut pengarna till låntagaren i fråga.
Kan jag öka mina chanser att bli beviljad ett lån?
Ja, det finns saker du kan göra. Om du har ett lågt kreditbetyg kan du höja detta genom att lösa befintliga lån och krediter. Du kan även samla dina lån till ett samlingslån. Med detta sänks din totala månadskostnad och du kan därmed betala av ditt lån snabbare. Dina chanser att bli beviljad höjs också om du ansöker med en medsökande.
Hur hittar jag ett lån som beviljar mig?
Det finns inget lån som beviljar alla, men det finns aktörer med lägre och högre krav på låntagaren. Det bästa du kan göra för att hitta det lån med bäst villkor för just dig är att jämföra alternativ från flera långivare. Med vår jämförelsetjänst jämför vi lån från upp till 39 långivare och banker, med endast en UC.
Hur snabbt sker utbetalningen?
Utbetalningen sker vanligen mellan 1-3 arbetsdagar, men kan även ske snabbare än så.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.