Baka ihop dina lån med ett hopbakslån

Har du flera lån och krediter som du vill samla i ett hopbakslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 39 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta de bästa villkoren hos 39 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Vad är ett hopbakslån?

Har du samlat på dig flera dyra lån och krediter som du betalar av på varje månad? Ett hopbakslån är precis som det låter, ett lån där man bakar ihop sina lån och krediter till ett samlat lån. Hopbakslån kallas ofta för samlingslån.

Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan man både sänka sin ränta och sina månadskostnader. Förutom att ett hopbakslån ger en mer förmånliga lånevillkor så förbättrar också ett samlat lån ens kreditvärdighet.

När passar det att ansöka om ett hopbakslån?

Om du dras med dyra lån och krediter varje månad kan det vara en bra idé att ansöka om ett hopbakslån. Ett hopbakslån är ett sätt att baka ihop dina befintliga skulder i ett samlat lån för att få mer förmånliga lånevillkor och sänkta månadskostnader. Dessutom förbättrar ett hopbakslån ens kreditvärdighet eftersom man då står på färre lån.

Fördelar med att ta ett hopbakslån

Ett hopbakslån kan vara ett första sätt att styra upp och ta kontroll över sin ekonomi. Genom att samla ihop mindre skulder och lån till ett samlat och större lån, förbättrar du din lånesituation och sänker dina månadskostnader. Det är vanligt att mindre lån och krediter kommer med höga räntor och kostnader. Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan du lösa dina skulder snabbare och få ner räntan.

 • Ett större lån istället för flera mindre lån och krediter
 • Bättre villkor med lägre ränta och månadskostnader
 • Bättre överblick över din lånesituation
 • Färre fakturor varje månad
 • Förbättrad kreditvärdighet

Villkor för att ta ett hopbakslån hos Enklare

Olika långivare har olika krav för att ta ett hopbakslån. När du lämnar en låneansökan hos Enklare jämför vi låneerbjudanden hos upp till 39 långivare, för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. För att kunna ansöka om ett hopbakslån hos Enklare är grundkraven att du:

 • Har fyllt 18 år.
 • Är folkbokförd i Sverige.
 • Inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Har en fast månadsinkomst på minst 10 000 kr.

Hopbakslån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan ett hopbakslån vara något för dig. Ett hopbakslån kan gynna din ekonomiska situation då du har möjlighet att få bättre villkor för ditt lån, med sänkta månadskostnader.

Det går att samla lån trots betalningsanmärkningar och det finns långivare som godkänner hopbakslån med betalningsanmärkningar. Enklare hjälper dig att jämföra lånealternativ från 39 långivare för att hitta det erbjudande som passar dig bäst.

Hopbakslån med låg kreditvärdighet

Vill du samla lån men har låg kreditvärdighet? Det går att skaffa hopbakslån trots låg kreditvärdighet. Om du är skuldfri hos Kronofogden och har en regelbunden inkomst på minst 10 000 kr i månaden, så kan du bli beviljad hopbakslån trots att du har en låg kreditvärdighet.

Att ha flera smålån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Ett hopbakslån stärker din kreditvärdighet, då du vid ett samlat lån inte längre står skriven på lika många lån. Att samla sina lån och krediter stärker därmed chanserna för att låna pengar i framtiden till bra villkor.

Vanessa Wilson
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Publicerad juni 28, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om hopbakslån

Hur fungerar ett hopbakslån?
Ett hopbakslån innebär att du samlar flera lån och krediter i ett större, samlat lån. Med ett hopbakslån får du mer förmånliga lånevillkor med sänkta räntor och månadskostnader.
Kan jag sänka min månadskostnad om jag samlar lån?
Ja. Om du samlar dina lån och krediter i ett hopbakslån kan du både sänka ränta och månadskostnader.
Kan jag bli beviljad ett hopbakslån trots betalningsanmärkningar?
Ja. Flera långivare beviljar hopbakslån trots att man har betalningsanmärkningar.
Går det att skaffa ett hopbakslån med låg kreditvärdighet?
Ja. Det finns långivare som beviljar hopbakslån trots att man har låg kreditvärdighet. För att bli beviljad ett hopbakslån krävs det att du är skuldfri hos Kronofogden och har en regelbunden månadsinkomst på minst 10 000 kr.