Baka ihop dina lån med ett hopbakslån

Har du flera lån och krediter som du vill samla i ett hopbakslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 37 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta de bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett hopbakslån?

Har du samlat på dig flera dyra lån och krediter som du betalar av på varje månad? Då kan ett hopbakslån vara något för dig. Ett hopbakslån är precis som det låter, ett lån där man lägger ihop sina befintliga lån och krediter till ett samlat lån. Hopbakslån kallas ofta för samlingslån eller ihopbakslån.

Bild som visar ett ihopbakslån

Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan man både sänka sin ränta och sina månadskostnader. Förutom att ett hopbakslån ger en mer förmånliga lånevillkor så förbättrar också ett samlat lån ens kreditvärdighet.

icon

3 tips för att få ett bra hopbakslån

Här nedan listar vi våra rekommendationer för att du ska få ett så bra hopbakslån som möjligt när du ansöker:
 1. Ansök tillsammans med någon annan. En medsökande ser långivarna som en extra trygghet och kan resultera i bättre lånevillkor än om du ansöker på egen hand.
 2. Vänta med att ansöka om du har gjort många kreditupplysningar. En hög aktivitet på lånemarknaden ser långivarna som en riskfaktor. Sikta på att ha maximalt 10 kreditupplysningar senaste tolv månaderna och helst ingen de senaste 30 dagarna innan du ansöker om ett hopbakslån.
 3. Ansök inte hos flera aktörer samtidigt. Varje gång du ansöker om ett lån via en låneförmedlare eller långivare tas en ny kreditupplysning. Därför är det fördelaktigt att bara göra en ansökan om du vill få så bra lånevillkor som möjligt. När du ansöker om att samla lån och krediter i ett hopbakslån via oss tar vi bara en kreditupplysning, även fast du jämför upp till 37 långivare.

När passar det att ansöka om ett hopbakslån?

Om du dras med dyra lån och krediter varje månad kan det vara en bra idé att ansöka om ett hopbakslån. Ett hopbakslån är ett sätt att baka ihop dina befintliga skulder i ett samlat lån för att få mer förmånliga lånevillkor och sänkta månadskostnader. Dessutom kan ett hopbakslån förbättra din kreditvärdighet eftersom du då har färre lån att hantera och betala av.

Fördelar med att ta ett hopbakslån

Ett hopbakslån kan vara ett första sätt att styra upp och ta kontroll över sin ekonomi. Genom att samla ihop mindre skulder och lån till ett samlat och större lån, förbättrar du din lånesituation och sänker dina månadskostnader. Det är vanligt att mindre lån och krediter kommer med höga räntor och kostnader. Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan du lösa dina skulder snabbare och få ner räntan.

 • Ett större lån istället för flera mindre lån och krediter
 • Bättre villkor med lägre ränta och månadskostnader
 • Bättre överblick över din lånesituation
 • Färre fakturor varje månad
 • Förbättrad kreditvärdighet

Villkor för att ta ett hopbakslån hos Enklare

Olika långivare har olika krav för att ta ett hopbakslån. När du lämnar en låneansökan hos Enklare jämför vi låneerbjudanden hos upp till 37 långivare, för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. För att kunna ansöka om ett hopbakslån hos Enklare är grundkraven att du:

 • Har fyllt 18 år.
 • Är folkbokförd i Sverige.
 • Inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Har en fast månadsinkomst på minst 10 000 kr.
icon

5 fördelar med att ansöka om ett hopbakslån via Enklare

 1. Du kan sänka din månadskostnad
 2. Du får en bättre överblick över din privatekonomiska situation
 3. Du kan få bättre kreditvärdighet genom att minska antalet lån
 4. Du har en möjlighet att få bättre lånevillkor
 5. Du undviker eventuella onödiga administrationsavgifter

Så ansöker du om ett hopbakslån

Du ansöker om ett hopbakslån på samma sätt som om du skulle ansöka om ett privatlån. Genom att använda en låneförmedlare kan du jämföra flera olika banker och långivare samtidigt. På så sätt får du möjligheten att jämföra deras villkor och räntor för att kunna ta ett klokare beslut.

Hos Enklare kan du jämföra hopbakslån upp till 600 000 kr utan säkerhet. I ansökningsprocessen bestämmer du själv vilket belopp och vilken återbetalningstid du önskar. Efter att du skickat in din ansökan kan du logga in och följa din ansökan i realtid. Väl inloggad kan du se vilka besked de banker och långivare vi samarbetar med har gett på din ansökan. Om de har erbjudit dig ett lån ser du enkelt alla villkor som du sedan kan jämföra. Då själva ansökan inte är bindande hos oss är det helt upp till dig om du vill teckna ett av de lån du eventuellt blivit beviljad.

Hopbakslån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan ett hopbakslån vara något för dig. Ett hopbakslån kan gynna din ekonomiska situation då du har möjlighet att få bättre villkor för ditt lån, med sänkta månadskostnader. 

Det går att samla lån och krediter trots betalningsanmärkningar och det finns långivare som godkänner hopbakslån med betalningsanmärkningar. Enklare hjälper dig att jämföra lånealternativ från 37 långivare för att hitta det erbjudande som passar dig bäst.

Hopbakslån med låg kreditvärdighet

Vill du samla lån men har låg kreditvärdighet? Det går att skaffa hopbakslån trots låg kreditvärdighet. Om du är skuldfri hos Kronofogden och har en regelbunden inkomst på minst 10 000 kr i månaden, så kan du bli beviljad hopbakslån trots att du har en låg kreditvärdighet.

Att ha flera smålån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Ett hopbakslån stärker din kreditvärdighet, då du vid ett samlat lån inte längre står skriven på lika många lån. Att samla sina lån och krediter stärker därmed chanserna för att låna pengar i framtiden till bra villkor.

Uppdaterad: juli 1, 2024

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om hopbakslån

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member