6 597

Baka ihop dina lån med ett hopbakslån

Har du flera lån och krediter som du vill samla i ett hopbakslån? Enklare hjälper dig att hitta det bästa alternativet genom att kostnadsfritt jämföra låneerbjudanden hos upp till 39 långivare. Du ansöker smidigt på 2 minuter och får svar direkt.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta de bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Resurs Bank Ikano banken Coop Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 920 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Tryggt och Säkert
omdömen6 597
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.

Vad är ett hopbakslån?

Har du samlat på dig flera dyra lån och krediter som du betalar av på varje månad? Ett hopbakslån är precis som det låter, ett lån där man bakar ihop sina lån och krediter till ett samlat lån. Hopbakslån kallas ofta för samlingslån.

Bild som visar ett ihopbakslån

Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan man både sänka sin ränta och sina månadskostnader. Förutom att ett hopbakslån ger en mer förmånliga lånevillkor så förbättrar också ett samlat lån ens kreditvärdighet.

icon

3 tips för att få ett bra hopbakslån

Här nedan listar vi våra rekommendationer för att du ska få ett så bra hopbakslån som möjligt när du ansöker:
 1. Ansök tillsammans med någon annan. En medsökande ser långivarna som en extra trygghet och kan resultera i bättre lånevillkor än om du ansöker på egen hand.
 2. Vänta med att ansöka om du har gjort många kreditupplysningar. En hög aktivitet på lånemarknaden ser långivarna som en riskfaktor. Sikta på att ha maximalt 10 kreditupplysningar senaste tolv månaderna och helst ingen de senaste 30 dagarna innan du ansöker om ett hopbakslån.
 3. Ansök inte hos flera aktörer samtidigt. Varje gång du ansöker om ett lån via en låneförmedlare eller långivare tas en ny kreditupplysning. Därför är det fördelaktigt att bara göra en ansökan om du vill få så bra lånevillkor som möjligt. När du ansöker om att samla lån och krediter i ett hopbakslån via oss tar vi bara en kreditupplysning, även fast du jämför upp till 39 långivare.

När passar det att ansöka om ett hopbakslån?

Om du dras med dyra lån och krediter varje månad kan det vara en bra idé att ansöka om ett hopbakslån. Ett hopbakslån är ett sätt att baka ihop dina befintliga skulder i ett samlat lån för att få mer förmånliga lånevillkor och sänkta månadskostnader. Dessutom förbättrar ett hopbakslån ens kreditvärdighet eftersom man då står på färre lån.

Fördelar med att ta ett hopbakslån

Ett hopbakslån kan vara ett första sätt att styra upp och ta kontroll över sin ekonomi. Genom att samla ihop mindre skulder och lån till ett samlat och större lån, förbättrar du din lånesituation och sänker dina månadskostnader. Det är vanligt att mindre lån och krediter kommer med höga räntor och kostnader. Genom att baka ihop lån i ett hopbakslån kan du lösa dina skulder snabbare och få ner räntan.

 • Ett större lån istället för flera mindre lån och krediter
 • Bättre villkor med lägre ränta och månadskostnader
 • Bättre överblick över din lånesituation
 • Färre fakturor varje månad
 • Förbättrad kreditvärdighet

Villkor för att ta ett hopbakslån hos Enklare

Olika långivare har olika krav för att ta ett hopbakslån. När du lämnar en låneansökan hos Enklare jämför vi låneerbjudanden hos upp till 39 långivare, för att hjälpa dig hitta det bästa alternativet. För att kunna ansöka om ett hopbakslån hos Enklare är grundkraven att du:

 • Har fyllt 18 år.
 • Är folkbokförd i Sverige.
 • Inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Har en fast månadsinkomst på minst 10 000 kr.
icon

5 fördelar med att ansöka om ett hopbakslån via Enklare

 1. Du kan sänka din månadskostnad
 2. Du får en bättre överblick över din privatekonomiska situation
 3. Du kan få bättre kreditvärdighet genom att minska antalet lån
 4. Du har en möjlighet att få bättre lånevillkor
 5. Du undviker eventuella onödiga administrationsavgifter

Hopbakslån med betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar kan ett hopbakslån vara något för dig. Ett hopbakslån kan gynna din ekonomiska situation då du har möjlighet att få bättre villkor för ditt lån, med sänkta månadskostnader. 

Det går att samla lån och krediter trots betalningsanmärkningar och det finns långivare som godkänner hopbakslån med betalningsanmärkningar. Enklare hjälper dig att jämföra lånealternativ från 39 långivare för att hitta det erbjudande som passar dig bäst.

Hopbakslån med låg kreditvärdighet

Vill du samla lån men har låg kreditvärdighet? Det går att skaffa hopbakslån trots låg kreditvärdighet. Om du är skuldfri hos Kronofogden och har en regelbunden inkomst på minst 10 000 kr i månaden, så kan du bli beviljad hopbakslån trots att du har en låg kreditvärdighet.

Att ha flera smålån och krediter är inte bra för din kreditvärdighet. Ett hopbakslån stärker din kreditvärdighet, då du vid ett samlat lån inte längre står skriven på lika många lån. Att samla sina lån och krediter stärker därmed chanserna för att låna pengar i framtiden till bra villkor.

Vanessa Wilson
Vanessa Wilson
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor och svar om hopbakslån

Hur fungerar ett hopbakslån?
Ett hopbakslån innebär att du samlar flera lån och krediter i ett större, samlat lån. Med ett hopbakslån får du mer förmånliga lånevillkor med sänkta räntor och månadskostnader.
Kan jag sänka min månadskostnad om jag samlar lån?
Ja. Om du samlar dina lån och krediter i ett hopbakslån kan du både sänka ränta och månadskostnader.
Kan jag bli beviljad ett hopbakslån trots betalningsanmärkningar?
Ja. Flera långivare beviljar hopbakslån trots att man har betalningsanmärkningar.
Går det att skaffa ett hopbakslån med låg kreditvärdighet?
Ja. Det finns långivare som beviljar hopbakslån trots att man har låg kreditvärdighet. För att bli beviljad ett hopbakslån krävs det att du är skuldfri hos Kronofogden och har en regelbunden månadsinkomst på minst 10 000 kr.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner CoopSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.