4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Solcellslån - Jämför sollån från flera långivare

Vi hjälper dig att jämföra solcellslån från flera långivare. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Solcellslån - Jämför sollån från flera långivare

Hos oss på Enklare kan du smidigt jämföra solcellslån utan säkerhet från upp till 39 olika låneinstitut och banker. Solcellslånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet. När du skickar in din ansökan tas det endast en kreditupplysning på dig från UC, så du riskerar inte ditt kreditbetyg. Här kan du läsa mer om solcellslån, vad det innebär och hur du ansöker. 

 • Jämför solcellslån utan säkerhet från 39 långivare
 • Smidig ansökan med svar direkt
 • Endast en UC tas 
 • Enklares tjänst är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in en ansökan.

 

Hur fungerar ett solcellslån?

Ett solcellslån, även kallat sollån, är ett lån ämnat för finansiering av solceller. Om du bor i ett hus kan det vara en god idé att ta in offerter från olika leverantörer för att se vad solceller skulle kosta dig. Genom att installera solceller kan du både sänka dina elkostnader och tillverka din egna förnybara energi - positivt för både plånboken och miljön. Om du installerar en så pass stor mängd solceller att du inte förbrukar all energi, finns det även möjlighet att sälja det överskott av energi som du inte förbrukar. 

Olika sätt att finansiera solceller

Det finns olika sätt att finansiera sitt köp av solceller. Vissa leverantörer kan erbjuda finansiering via en långivare som leverantören samarbetar med. Detta finansieringsalternativ blir som ett privatlån, med skillnaden att långivaren ofta kan erbjuda en förmånlig ränta till leverantörens kunder. Andra alternativ är att utöka ditt bolån, eller ta ett privatlån utan säkerhet.

Utöka bolån

Om du har möjlighet är det oftast en klok idé att utöka bolånet för att finansiera solpaneler, då bolån vanligen kommer med en lägre ränta än andra typer av lån. Det finns en gräns för bolån, där du som du maximalt kan belåna ditt hus på 85% av bostadens värde. Om du vill veta hur dina möjligheter ser ut för att utöka ditt bolån för att finansiera solceller kontaktar du banken där du har lånet. Om du inte har något bolån, eller vill utöka ditt befintliga bolån, är ett privatlån utan säkerhet ett alternativ.

Låna till solceller med ett privatlån

Solcellslånen vi förmedlar på Enklare är privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Att lånet är utan säkerhet innebär att du inte behöver ange vad du ska använda dina lånade pengar till. Du kan därmed använda en del av lånet för finansiering av solceller, och en annan del av lånet för att exempelvis renovera eller rusta upp trädgården. Om du önskar rådgivning kring solcellslån finns våra rådgivare tillgängliga via både telefon och mail.

Hur hittar jag det bästa solcellslånet?

För att hitta det bästa solcellslånet bör du jämföra erbjudanden från flera låneinstitut och banker. Detta kan du göra både på egen hand, eller via en låneförmedlare. Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare är att du kan jämföra flera alternativ, med endast en UC. Om du skulle göra jämförelsen på egen hand tas det en kreditupplysning på dig för varje bank du ansöker om lånet hos. Flera tagna kreditupplysningar kan försämra ditt kreditbetyg, vilket kan påverka dina framtida chanser till lån med en lägre ränta. Genom att vända sig till en låneförmedlare som Enklare sparar du både tid, och riskerar inte din kreditvärdighet i onödan. 

Låna pengar till solceller med Enklare

Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret, där du fyller i uppgifter om önskat lånebelopp, löptid, om du vill samla lån samt om du söker om lånet med en medsökande. Du fyller även i dina kontaktuppgifter som mail och telefonnummer. När du skickat in din ansökan som solcellslån skickas den automatiskt vidare till de låneinstitut och banker vi samarbetar med. I inloggat läge på Mina sidor kan du sedan inom kort se erbjudanden från alla de långivare som kan erbjuda dig ett lån. Gå sedan igenom dina erbjudanden i lugn och ro, och välj de solcellslån som har bäst villkor och lägst ränta.

Grundkrav

För att ansöka om ett lån från Enklare behöver du: 

 • Vara minst 18 år
 • Inte ha några aktiva skulder sen minst ett halvår tillbaka
 • Vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr

Tips innan du ansöker om ett solcellslån

För att få ett så förmånligt lån som möjligt bör du se över din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån. Räntan du får på ditt sollån baseras på ditt kreditbetyg. Det finns en del saker du kan se över för att förbättra din kreditvärdighet, och därmed ha bättre chanser till ett solcellslån med låg ränta. Genom att exempelvis betala dina fakturor i tid, säga upp krediter du inte nyttjar och samla lån kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om kreditbetyg och hur du kan förbättra det.

Om du bestämt dig för att köpa solceller och att ta ett lån för att finansiera det, bör du ta in offerter från flera olika återförsäljare för att se vad det skulle kosta dig. På samma sätt som du bör jämföra erbjudanden från olika långivare, bör du jämföra offerter från olika återförsäljare. På så vis vet du hur stort lånebelopp du behöver ta, och inte låna mer pengar än du faktiskt behöver.

Stöd till solceller

Tidigare fanns det ett stöd att söka för finansiering av solceller. Från 1 januari 2021 har detta istället ersatts med en skattereduktion för grön teknik. Om du vill installera solpaneler hemma kan du få ett skatteavdrag för installationens kostnad. På Länsstyrelsens hemsida kan du läsa mer om hur det fungerar.

Sofia Kappel
Sofia Kappel
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor och svar om solcellslån:

Hur fungerar solceller?
Solceller fångar upp energi från solen och omvandlar den till förnybar el. I solcellerna uppstår en elektrisk spänning när solens strålar ligger på. Genom en ledning mellan cellens fram- och baksida, tas det vara på den elektriska spänningen, som då blir förnybar el. Solceller sitter ihop med solpaneler, som monteras på taket på en villa eller ett hus.
Vad kostar solceller?
Kostnaden för solceller skiljer sig åt beroende på vilket företag du vänder dig till. Vi rekommenderar att du tar in offerter från flera olika leverantörer och jämför priserna, innan du tar ett solcellslån.
Är ett solcellslån ett lån utan säkerhet?
Ja, solcellslånen vi förmedlar på Enklare är privatlån utan säkerhet. Detta innebär att du kan nyttja pengarna från lånet fritt till vad du vill.
Kan jag ansöka om ett sollån trots betalningsanmärkningar?
Flera av våra samarbetspartners beviljar lån trots betalningsanmärkningar. Flera betalningsanmärkningar kan dock försämra ditt kreditbetyg, vilket kan leda till att du får en högre ränta på ditt lån.
Finns det solcellslån utan UC?
På Enklare tar vi alltid en kreditupplysning från UC i samband med att du skickar in din låneansökan.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.