Solcellslån - Jämför sollån från flera långivare

Vi hjälper dig att jämföra solcellslån från flera långivare. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Solcellslån - Jämför sollån från flera långivare

Hos oss på Enklare kan du smidigt jämföra solcellslån utan säkerhet från upp till 38 olika låneinstitut och banker. Solcellslånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet. När du skickar in din ansökan tas det endast en kreditupplysning på dig från UC, så du riskerar inte ditt kreditbetyg. Här kan du läsa mer om solcellslån, vad det innebär och hur du ansöker. 

  • Jämför solcellslån utan säkerhet från 38 långivare
  • Smidig ansökan med svar direkt
  • Endast en UC tas 
  • Enklares tjänst är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in en ansökan.

 

Hur fungerar ett solcellslån?

Ett solcellslån, även kallat sollån, är ett lån ämnat för finansiering av solceller. Om du bor i ett hus kan det vara en god idé att ta in offerter från olika leverantörer för att se vad solceller skulle kosta dig. Genom att installera solceller kan du både sänka dina elkostnader och tillverka din egna förnybara energi - positivt för både plånboken och miljön. Om du installerar en så pass stor mängd solceller att du inte förbrukar all energi, finns det även möjlighet att sälja det överskott av energi som du inte förbrukar. 

Olika sätt att finansiera solceller

Det finns olika sätt att finansiera sitt köp av solceller. Vissa leverantörer kan erbjuda finansiering via en långivare som leverantören samarbetar med. Detta finansieringsalternativ blir som ett privatlån, med skillnaden att långivaren ofta kan erbjuda en förmånlig ränta till leverantörens kunder. Andra alternativ är att utöka ditt bolån, eller ta ett privatlån utan säkerhet.

Utöka bolån

Om du har möjlighet är det oftast en klok idé att utöka bolånet för att finansiera solpaneler, då bolån vanligen kommer med en lägre ränta än andra typer av lån. Det finns en gräns för bolån, där du som du maximalt kan belåna ditt hus på 85% av bostadens värde. Om du vill veta hur dina möjligheter ser ut för att utöka ditt bolån för att finansiera solceller kontaktar du banken där du har lånet. Om du inte har något bolån, eller vill utöka ditt befintliga bolån, är ett privatlån utan säkerhet ett alternativ.

Låna till solceller med ett privatlån

Solcellslånen vi förmedlar på Enklare är privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Att lånet är utan säkerhet innebär att du inte behöver ange vad du ska använda dina lånade pengar till. Du kan därmed använda en del av lånet för finansiering av solceller, och en annan del av lånet för att exempelvis renovera eller rusta upp trädgården. Om du önskar rådgivning kring solcellslån finns våra rådgivare tillgängliga via både telefon och mail.

Hur hittar jag det bästa solcellslånet?

För att hitta det bästa solcellslånet bör du jämföra erbjudanden från flera låneinstitut och banker. Detta kan du göra både på egen hand, eller via en låneförmedlare. Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare är att du kan jämföra flera alternativ, med endast en UC. Om du skulle göra jämförelsen på egen hand tas det en kreditupplysning på dig för varje bank du ansöker om lånet hos. Flera tagna kreditupplysningar kan försämra ditt kreditbetyg, vilket kan påverka dina framtida chanser till lån med en lägre ränta. Genom att vända sig till en låneförmedlare som Enklare sparar du både tid, och riskerar inte din kreditvärdighet i onödan. 

Låna pengar till solceller med Enklare

Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret, där du fyller i uppgifter om önskat lånebelopp, löptid, om du vill samla lån samt om du söker om lånet med en medsökande. Du fyller även i dina kontaktuppgifter som mail och telefonnummer. När du skickat in din ansökan som solcellslån skickas den automatiskt vidare till de låneinstitut och banker vi samarbetar med. I inloggat läge på Mina sidor kan du sedan inom kort se erbjudanden från alla de långivare som kan erbjuda dig ett lån. Gå sedan igenom dina erbjudanden i lugn och ro, och välj de solcellslån som har bäst villkor och lägst ränta.

Grundkrav

För att ansöka om ett lån från Enklare behöver du: 

  • Vara minst 18 år
  • Inte ha några aktiva skulder sen minst ett halvår tillbaka
  • Vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr

Tips innan du ansöker om ett solcellslån

För att få ett så förmånligt lån som möjligt bör du se över din kreditvärdighet innan du ansöker om ett lån. Räntan du får på ditt sollån baseras på ditt kreditbetyg. Det finns en del saker du kan se över för att förbättra din kreditvärdighet, och därmed ha bättre chanser till ett solcellslån med låg ränta. Genom att exempelvis betala dina fakturor i tid, säga upp krediter du inte nyttjar och samla lån kan du förbättra din kreditvärdighet. Här kan du läsa mer om kreditbetyg och hur du kan förbättra det.

Om du bestämt dig för att köpa solceller och att ta ett lån för att finansiera det, bör du ta in offerter från flera olika återförsäljare för att se vad det skulle kosta dig. På samma sätt som du bör jämföra erbjudanden från olika långivare, bör du jämföra offerter från olika återförsäljare. På så vis vet du hur stort lånebelopp du behöver ta, och inte låna mer pengar än du faktiskt behöver.

Stöd till solceller

Tidigare fanns det ett stöd att söka för finansiering av solceller. Från 1 januari 2021 har detta istället ersatts med en skattereduktion för grön teknik. Om du vill installera solpaneler hemma kan du få ett skatteavdrag för installationens kostnad. På Länsstyrelsens hemsida kan du läsa mer om hur det fungerar.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor och svar om solcellslån:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga