Låna till energilösningar med ett energilån

Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7338 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 39 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 39 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett energilån?

Ett energilån är ett lån avsett för att finansiera olika typer av energilösningar. Energifrågan är mer aktuell än någonsin, och man kan spara många tusenlappar i längden på att ha ett energioptimerat hem. Hos oss på Enklare kan du ansöka om ett energilån utan säkerhet, där vi jämför lån från upp till 39 olika långivare.

Det finns olika sätt att investera i sitt hem för att energieffektivisera. Innan man ansöker om ett energilån är det viktigt att tänka igenom vilka energimässiga åtgärder man vill genomföra, och hur mycket pengar det behövs för att göra det. Det är även bra att göra en kostnads- och nyttoanalys för att se hur mycket du kommer spara genom investeringen i energieffektiviseringen.

Det finns många olika typer av lösningar som kan vara värda att göra för att minska energiförbrukningen, här är vanliga exempel på åtgärder för att energioptimera hemmet:

  • Byta ut gamla elapparater mot nya med låg energiförbrukning
  • Installera solceller eller annan alternativ energikälla
  • Isolera huset för att minska värmeförlusterna
  • Byta ut gamla fönster mot nya med bättre isolering
  • Investera i teknik som minskar förbrukningen av fossil energi, exempelvis pelletseldning eller luftvärmepump.
  • Använd lågenergilampor 
  • Installera en termostat och kontrollera inomhustemperaturen

Olika typer av energilösningar

Uppvärmningssystem

Det finns flera olika sätt att optimera sitt uppvärmningssystem på för att minska energiförbrukningen och spara pengar. Det finns många olika typer av uppvärmning såsom bergvärme, fjärrvärme, luftvärmepump, solvärme eller jordvärme. Innan du tar ett energilån för att exempelvis byta uppvärmningssystem, är det viktigt att undersöka vilken typ av uppvärmning som passar dina specifika förhållanden bäst. Vilket värmesystem som är bäst beror dels på huset du bor i, men även tomten och vart i landet du bor. 

Isolering

Genom att se över isoleringen i hemmet kan du optimera din uppvärmning och minska din energiförbrukning. Med en bra isolering stannar värmen i huset kvar längre, vilket gör att det krävs mindre energi för att hålla det uppvärmt. På så sätt sparar du både pengar i längden, och minskar din energiförbrukning.

Dörrar och fönster

Dörrar och fönster kan vara riktiga energibovar om de har dålig isolering som släpper ut värmen ur huset. Om du har gamla fönster och dörrar kan det därför vara lönsamt att byta ut dem mot nya med bättre isolering. Det hjälper till att hålla värmen inne i huset och minska värmeförlusterna.

Vem kan ansöka om ett energilån?

Energilånet som vi på Enklare förmedlar är ett privatlån utan säkerhet. Du kan därmed använda pengarna till precis vad du vill. För att kunna ansöka behöver du vara minst 18 år fyllda, vara folkbokförd i Sverige och ha en inkomst på minst 10 000 kr i månaden. Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret. Här fyller du i ditt önskade lånebelopp, löptid samt om du vill samla lån i samband med ditt nya. Du fyller även i om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande, samt dina kontaktuppgifter. Så snart du skickat in din ansökan skickar vi vidare den till de långivare vi samarbetar med. På Enklare kan du ansöka om ett belopp mellan 5000 upp till 600 000 kronor, där vi jämför erbjudanden från upp till 39 olika långivare. När du ansöker om ett lån via Enklare tas det endast en kreditupplysning på dig från UC. 

Innan du tecknar ett energilån - tänk på detta

Om du väljer att låna pengar för att investera i energieffektivisering är det viktigt att läsa igenom lånevillkoren noga och jämföra olika lånealternativ för att hitta det mest förmånliga lånet. Du bör också säkerställa att du har råd att betala tillbaka lånet enligt avtalat schema, innan du skriver på något. 

Sammanfattningsvis är energilån ett bra sätt att investera i energieffektivisering och alternativa energilösningar. Genom att låna pengar till dessa åtgärder kan man spara pengar på lång sikt och samtidigt bidra till att minska sin miljöpåverkan.

Uppdaterad: januari 9, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om energilån

Få svar från upp till 39 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga