Låna pengar privat

Jämför upp till 38 långivare när du lånar privat. Ansök på 2 minuter och få besked samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Låna privat - Ansök om lån upp till 600 000 kr

Oavsett vad du behöver pengarna till när du behöver låna pengar privat finns det ett antal saker du måste tänka på. Vilken typ av lån passar bäst när du ska låna pengar privat? Beroende på vad du behöver låna pengar privat till, hur mycket pengar du behöver låna och hur lång återbetalningstid du behöver.

Beroende på vad du behöver låna pengar privat till, hur mycket du behöver låna och om du behöver låna regelbundet, är olika typer av lån att föredra. Ska du låna ett mycket litet belopp under en kort period kanske ett så kallat SMS-lån skulle vara smidigt, SMS-lån erbjuds oftast på summor från 500 kronor upp till cirka 5000 kronor och återbetalningstiden är i regel en månad. Dessa lån går mycket snabbt att få, det görs en enkel kreditbedömning och pengarna förs snabbt över till ditt konto. SMS-lånen ses av långivare som högrisklån och har därför en ganska hög ränta. Om du regelbundet behöver låna pengar privat, till exempel om lönen tar slut vid slutet av månaden, är ofta ett kreditkort med en kontokredit en bra lösning. Även kontokredit kan ha en hög ränta när du väl utnyttjar din kredit och har du återkommande behov av att låna pengar privat kan ett privatlån vara en lösning.

Jämför blancolån när du lånar privat

De allra flesta långivare så som banker och kreditinstitut erbjuder blancolån under olika namn, till exempel privatlån, billån och så vidare. Lånebeloppen som erbjuds är ofta mellan 10 000 kronor och cirka 600 000 kronor. Blancolån innebär att långivaren inte får någon säkerhet för lånet, istället görs en noggrann kreditprövning för att bedöma din återbetalningsförmåga och räntan på lånet sätts utifrån hur stor risk långivaren anser sig ta genom att låna ut pengar till dig. Behöver du låna pengar privat för annat än en bostad är nästan alltid ett blancolån ett billigare alternativ än bland annat kreditkort och SMS-lån.

David Ekelin
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Uppdaterad februari 3, 2022

David jobbar som senior lånerådgivare med 5 års erfarenhet av låneförmedling. Han har under sin långa karriär på Enklare samlat på sig ovärdeliga kunskaper inom privatekonomi och vilka faktorer som är viktiga att tänka på vid en lånejämförelse. David står också för en del av innehållet här på enklare.se.