Låna 5000 kr med låg ränta

Jämför lån på 5000 på mindre än 2 minuter. En ansökan är helt gratis och ej bindande.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Låna 5000 kr utan säkerhet till låg ränta

Att vara i behov av ett lån på 5000 hör inte till ovanligheten. Enklare är en låneförmedlare som förmedlar lån från 38 olika svenska långivare. Lånen vi förmedlar är privatlån utan säkerhet, även kallat blancolån. Hos oss kan du helt gratis jämföra lån från olika långivare, med endast en tagen kreditupplysning från UC. Du riskerar därför inte din kreditvärdighet i onödan. Att ansöka om ett lån hos oss är gratis, och du binder dig inte till något genom att skicka in ansökan.

  • Jämför lån från 38 olika långivare
  • Vår jämförelsetjänst är helt gratis och ej bindande
  • Endast en UC tas - riskera inte din kreditvärdighet i onödan
  • Låna 5000 kr - ingen säkerhet krävs

Behöver du låna 5000 kr snabbt? Jämför långivare med Enklare

Det finns många anledningar till att låna 5000 kr. Kanske har diskmaskinen gått sönder? Eller kanske behöver du köpa en ny mobil? Anledningarna kan vara många, men oavsett vad du vill låna till bör du undersöka vilket lån som ger dig bäst ränta och villkor. På Enklare hjälper vi dig att jämföra lån från 38 olika långivare, så att du både sparar tid och smidigt kan se vilket lån bland alla våra långivare som är mest förmånligt för just dig.

Vem får låna 5000 kr?

För att kunna ansöka om och låna 5000 kr på Enklare behöver du vara minsta 18 år fyllda, ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr, och inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Om du haft tidigare skulder är det okej, men dessa behöver vara lösta sen minst 6 månader tillbaka.

Går det att låna 5000 utan UC?

Nej, på Enklare kan du inte låna 5000 kr utan UC. I Sverige tas det alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån, om den inte tas från UC kommer den tas från ett annat kreditupplysningsföretag. Kreditupplysningen tas för att kunna säkerställa att du har en tillräckligt god ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet, och för att se hur du har skött din ekonomi historiskt. Om du har en ekonomisk historik med skulder och betalningsanmärkningar finns risken att du får en högre ränta på ditt lån, då det tyder på att du inte skött din ekonomi optimalt historiskt. Här kan du läsa mer om kreditupplysning och varför den tas när du ansöker om ett lån.

Kan jag låna 5000 med betalningsanmärkning?

Flera av de långivare vi samarbetar med kan erbjuda dig ett lån, trots befintliga betalningsanmärkningar. Vissa långivare är hårdare i sin bedömning av vilka de kan erbjuda ett lån, medan andra har lägre krav på sina låntagare. När du ansöker om ett lån på Enklare listar vi alla långivare vi samarbetar med som kan erbjuda dig ett lån, så du enkelt kan se vilket lån som är mest förmånligt för dig, trots betalningsanmärkningar.

Låneprocessen kan väcka många tankar och funderingar. Om du vill ha rådgivning längs vägen finns vår kundservice tillgänglig både via mail och telefon.

Fördelar med att låna 5000 med en långivare

Gemensamt för alla låntagare är viljan att hitta det bästa lånet med lägst ränta och bäst villkor. För att göra detta finns det olika vägar att gå. Dels kan du välja att själv gå runt till olika banker och göra jämförelsen på egen hand, men du kan också välja att vända dig till en låneförmedlare som gör jämförelsen åt dig. Den främsta nackdelen med att göra jämförelsen på egen hand, utan en låneförmedlare, är att det tas en kreditupplysning på dig för varje ansökan du skulle göra. Om du på egen hand skulle vilja jämföra lån från 38 olika långivare skulle det därmed tas 38 olika kreditupplysningar på dig, vilket kan försämra ditt kreditbetyg och dina chanser till lån med låg ränta och bra villkor. När du vänder dig till en låneförmedlare tas det istället bara en kreditupplysning, även fast du jämför 38 olika långivare.

Så ansöker du om 5000 kr med Enklare

Högst upp på sidan hittar du ansökningsformuläret. Här fyller du i ditt önskade belopp om 5000 kr (du kan ansöka om ett belopp mellan 5000 - 600 000 kr), önskade löptid samt om du vill samla krediter. Du fyller även i kontaktuppgifter och om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande. Ansökan tar cirka 2 minuter att fylla i, och du signerar med BankID för att skicka in den. Inom kort kommer du i inloggat läge på Mina sidor hitta erbjudanden från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Här kan du lugnt gå igenom alla alternativ. När du är klar signerar du avtalet med BankID eller papper och penna. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något genom att skicka in den. Om du inte skulle hitta ett erbjudande du vill gå vidare med kan du därför helt enkelt avstå. Det går utmärkt att använda sig av vår tjänst för att helt enkelt se vad ett lån på 5000 kronor skulle kosta dig.

Uppdaterad: mars 7, 2023

Sofia Kappel har jobbat på Enklare sedan 2018 och är HR-ansvarig och Handläggningschef. Under sin långa karriär på Enklare har hon samlat på sig värdefulla kunskaper inom privatekonomi och använder dessa dagligen för att hjälpa våra kunder. Sofia delar med sig av sin kunskap genom att skriva innehåll på Enklares hemsida.

Vanliga frågor och svar om att låna 5000 kr:

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga