Fritidslån - Jämför fritidslån från upp till 37 långivare

Behöver du lite extra kapital för att finansiera din renovering, nya motorcykel eller båt? Då kan ett fritidslån komma väl till pass! Vi jämför upp till 37 långivare för att hitta det bästa fritidslånet för just dig.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett fritidslån?

Ett fritidslån är ett lån för att finansiera utgifter relaterade till din fritid och dina fritidsintressen. Ens fritidsintressen kommer med alla möjliga typer av utgifter och investeringar såsom båtköp, köp av motorcykel, renovering eller att köp av bil. Det är inte alltid att man har sparat ihop tillräckligt med pengar för att kunna bekosta den där fritidsdrömmen man bär på, då kan ett lån vara ett alternativ. Ett fritidslån, eller fordonslån som det också kallas, kan komma väl till pass för att investera i sin fritid och framtid. Hos Enklare kan du ta ett fritidslån upp till 600 000 kr med en löptid på max 20 år.

Olika typer av fritidslån

Det finns två olika typer av fritidslån, ett fritidslån utan säkerhet och ett fritidslån med säkerhet. Fritidslånet som Enklare förmedlar är ett lån utan säkerhet, med andra ord ett privatlån eller blancolån. När du ansöker om ett fritidslån hos Enklare behöver du därför inte uppge vad du ska använda pengarna till, utan du kan använda de till precis vad du vill. Det finns andra aktörer på lånemarknaden som erbjuder fritidslån med säkerhet. Denna lånetyp förekommer oftast när det kommer till lån för köp av olika typer av fordon, där fordonet tas som säkerhet för lånet av banken. 

Vilken typ av fritidslån är bäst?

Vilket fritidslån som är bäst beror på din unika situation. Båda typerna av fritidslån kommer med sina egna för- och nackdelar. Med ett fritidslån utan säkerhet kan du vara mer flexibel och nyttja pengarna till precis vad du vill då lånet inte är bundet till något. Ett fritidslån med säkerhet kan däremot bli billigare, då det är kopplat till ett föremål som säkerhet för att ditt lån kommer att betalas tillbaka. Det är därmed en mindre risk för banken när de har ett fysiskt föremål och dess värde som säkerhet för lånet, ifall du inte skulle betala tillbaka. Däremot kan du inte vara lika flexibel med ett fritidslån utan säkerhet, då du måste uppge vad du ska använda pengarna du lånar till. Beroende på vad du ska nyttja pengarna till skiljer det sig därmed vilket typ av fritidslån som är bäst för just dig. 

Vad kan jag använda pengarna till?

Eftersom att fritidslånet från Enklare är ett lån utan säkerhet behöver du inte uppge vad du ska använda pengarna till när du ansöker om lånet. Det är helt fritt för dig som låntagare att låna pengarna till precis vad du vill. Du kanske vill investera i ditt fritidshus med en renovering? Köpa den där motorcykeln du spanat på eller rusta upp din bil? Vad du vill använda pengarna till är helt fritt. Exempel på vanliga användningsområdet för ett fritidslån är finansiering av: 

Så fungerar ett fritidslån

Enklare förmedlar fritidslån från över 35 olika långivare där du kan låna upp till 600 000 kr. När du ansöker om ett fritidslån jämför vi villkor från våra partners och listar alla låneförslag för dig som du hittar under Mina sidor när du loggar in. Fördelen med att vända sig till en låneförmedlare istället för direkt till banken när du vill ta ett lån är att vi jämför över 35 olika långivare med endast en UC. 

icon

3 tips för att få ett bra fritidslån

Det finns några knep för att öka dina chanser till att få ett bra fritidslån, här nedan listar vi våra rekommendationer:
 1. Ha med en medsökande på din låneansökan. Detta ses som en extra trygghet från långivarna och kan resultera i att du får bättre villkor än om du hade ansökt själv.
 2. Undvik att göra kreditupplysingar innan din ansökan. Sikta på att ha maximalt 5 till 10 kreditupplysningar senaste året och ingen de senaste 30 dagarna innan du ansöker om ett lån.
 3. Samla ihop befintliga lån innan din ansökan. Har du befintliga lån och krediter kan det vara bra att samla ihop dessa i god tid innan du ansöker om ett fritidslån. Detta ger dig bättre förutsättningar för att få bra villkor på ditt fritidslån.

Så ansöker du om ett fritidslån

Att ansöka om fritidslån från Enklare är helt gratis och du binder dig inte till något. För att ansöka fyller du i önskat lånebelopp och löptid högst upp på sidan. Du fyller även i om du vill samla befintliga lån och krediter, samt dina kontaktuppgifter som e-post och mobilnummer. När du skickat in din ansökan hittar du låneförslagen från respektive långivare när du loggar in på Mina sidor. Där ser du lånevillkor och ränta från varje långivare, så du i lugn och ro kan gå igenom de olika förslagen och välja det fritidslån som passar dig bäst. Om du inte ser något låneförslag du vill ta kan du välja att inte gå vidare med din ansökan. 

Villkor för att ta ett fritidslån

För att kunna ta ett fritidslån via Enklare behöver du uppfylla följande villkor: 

 • Du behöver vara minst 18 år fyllda. 
 • Du behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. 
 • Du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden nu eller de senaste sex månaderna. 
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka.

 

icon

5 fördelar med att ansöka om ett fritidslån via Enklare

 • Du jämför upp till 37 långivare samtidigt och får svar direkt
 • Det är helt gratis att jämföra olika låneförslag
 • Endast en kreditupplysning i samband med att du ansöker om ett fritidslån
 • Du kan signera ditt fritidslån online eller genom att prata med våra rådgivare
 • Du binder inte upp dig till något genom att göra en jämförelse

Att tänka på innan du tar ett fritidslån

Innan du lånar pengar bör du alltid säkerställa att du har råd att betala tillbaka lånet utan att behöva leva på fattigdomsgränsen. Ett lån är alltid ett lån, och ett fritidslån är inget undantag. Du bör också noga tänka över vad du faktiskt ska använda pengarna till. Är investeringen du ska göra värd att låna pengar för? Kan du eventuellt finansiera det på något annat sätt än med ett lån? Ett lån kan komma väl till pass om man inte har det kapital som krävs i nuläget för att bekosta det man behöver, men det kräver också ett ansvar från låntagarens sida att inte sätta sig själv i en oönskad ekonomisk situation där du inte kan betala tillbaka de pengar du lånat. 

Vill du prata mer om fritidslån eller om rådgivning kring din privatekonomi finns våra kunniga rådgivare med dig under hela låneprocessen. Det kan kännas som mycket att tänka på när man ska ta ett lån, men du kan vara trygg med att Enklare finns med dig hela vägen. Kontakta oss idag så pratar vi om bästa möjliga sätt för dig att finansiera dina fritidsdrömmar!

Uppdaterad: mars 7, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga Frågor och svar om fritidslån

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member