MC-lån till låg ränta

Går du i tankarna att köpa en ny motorcykel? Drömmen behöver inte vara så långt bort som du tror. När du ansöker om ett MC-lån hos Enklare jämför vi låneerbjudanden från upp till 38 olika långivare.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Vad är ett MC-lån?

Ett MC-lån är ett privatlån riktat till privatpersoner som behöver ta ett lån för att finansiera ett motorcykelköp. Har du spanat in en hoj du vill köpa? En motorcykel är inte bara ett fordon, den öppnar även upp dörren för ett liv fyllt av härlig natur och vackra miljöer, en livsstil. Viktigt innan du tar ett MC-lån är att du har koll på vilka alternativ för lån du har. Nedan listar vi allt du behöver veta om MC-lån!

Olika typer av motorcykellån

Beroende på om du ska köpa en ny eller begagnad motorcykel finns det olika typer av låneformer. Du kan antingen ta ett vanligt privatlån för att finansiera din nya hoj, eller så kan du ta ett lån med motorcykeln som säkerhet. Vilken lånetyp som är bäst för dig beror på hur dyr motorcykeln är, hur din privatekonomi ser ut och om du ska köpa en begagnad variant eller en ny MC från en auktoriserad handlare.

MC-lån med motorcykeln som säkerhet

Ett MC-lån med säkerhet innebär att motorcykeln och dess värde tas som säkerhet för lånet från banken, för att säkerställa att du kommer betala tillbaka ditt lån. När du tar ett MC-lån med säkerhet kan du låna max 80% av fordonets värde, där du behöver betala resterande 20% själv i kontantinsats. Att motorcykeln tas som säkerhet innebär att banken kan sälja den om du inte skulle betala av ditt lån som avtalat. MC-lån med säkerhet är vanligt om du köper en ny motorcykel hos en auktoriserad MC-handlare. Där kan många MC-handlare hjälpa dig med ett MC-lån i samband med ditt köp. Om du tecknar både lån och försäkring i samband med ditt köp är det även troligt att du kan få bättre ränta och villkor på ditt lån.

Låna till motorcykel utan säkerhet

Att ta ett privatlån för att finansiera din motorcykel kan vara ett bra alternativ om du inte har råd med den kontantinsats som krävs för ett MC-lån med säkerhet, eller om du ska köpa en begagnad motorcykel från en privatperson. Med ett privatlån kan du bekosta hela köpet av din nya MC, utan att något objekt tas som säkerhet från banken. Det finns många alternativ för MC-lån utan säkerhet på lånemarknaden, så det är viktigt att du jämför olika alternativ innan du bestämmer dig, för att hitta MC-lånet med lägst ränta och bäst villkor för dig.

Jämför MC-lån med Enklare

Hos Enklare kan du enkelt jämföra MC-lån utan säkerhet från upp till 38 olika långivare. I jämförelsen ser du tydligt vilka villkor de olika långivarna har, samt vilken ränta de erbjuder för ditt lån. På så vis kan du få en tydlig överblick över dina alternativ, och välja det med bäst villkor för dig. Att ta ett lån kan komma med många frågor och funderingar, våra rådgivare finns ständigt tillgängliga om du vill ha vägledning i lånetankarna. Du kan nå kundtjänst både online och via telefon.

Hitta MC-lån med låg ränta

Att hitta ett MC-lån med låg ränta behöver inte vara så klurigt som det känns. Låg ränta är ett relativt begrepp då alla låntagares förutsättningar och privatekonomi ser olika ut. För att hitta det mest fördelaktiga lånet för just dig är det bästa du kan göra att jämföra alternativ från flera banker. I samband med att du skickar in en låneansökan hos Enklare tas en kreditupplysning på dig från UC, som långivarna sedan baserar din ränta på. När du skickat in din ansökan får du förslag från de banker som erbjuder dig ett MC-lån, där du tydligt kan se vilket lån som har lägst ränta och bäst villkor för dig.

Så fungerar Enklares MC-lån

Enklares MC-lån är ett lån utan säkerhet, ett privatlån. Hos oss kan du ansöka om ett lån från 5000 kr upp till 600 000 kr där vi jämför erbjudanden från upp till 38 olika långivare och banker. Högst upp på sidan hittar du ansökan, den tar endast 2 minuter att fylla i. Uppgifterna vi behöver är önskat lånebelopp, lånetid, kontaktuppgifter, samt om du vill samla/lösa några befintliga lån i samband med ditt nya MC-lån. När du skickat in din ansökan får du svar inom några minuter, där du i inloggat läge på Mina sidor kan se vilka låneerbjudanden du fått. Ansökan är helt gratis, och om du inte ser något lån du vill gå vidare med kan du avstå från alla erbjudanden. Ansökan är inte bindande.

Att tänka på innan du köper motorcykel

Bestäm dig vilken typ av motorcykel du ska köpa

Innan du väljer att ta ett lån för din nya motorcykel bör du bestämma dig för vilken MC du ska köpa. Beroende på om det är en ny eller begagnad motorcykel har du olika förutsättningar för att ta olika lån. Om du köper en begagnad motorcykel från en privatperson kan du inte ta ett motorcykellån med säkerhet, utan endast ett MC-lån utan säkerhet. Det är även viktigt att testa flera olika modeller och noggrant undersöka vilka alternativ som finns på marknaden. Du kanske kan göra ett riktigt kap på en begagnad modell?

Köp av begagnad motorcykel

Det finns många fina begagnade motorcyklar att köpa. Begagnade modeller har även mindre värdeminskning, jämfört mot helt nya varianter. Ett begagnat fordon kommer dock med sin historik, och det är viktigt att du säkerställer att den är i bra skick innan du slår till. Undersök därför motorcykeln ordentligt, provkör den och fråga om servicehistorik från säljaren.

Köp av ny motorcykel

Ska du köpa en ny motorcykel från en auktoriserad handlare kan det ingå garantier i ditt köp, vilket gör det till ett fördelaktigt alternativ. Du har även möjlighet att ansöka om ett MC-lån med säkerhet om du köper en sprillans ny motorcykel, vilket kan komma med bättre villkor och låg ränta.

Mathias Grönlund
Verfierad Ikon
Verifierad skribent
Publicerad maj 11, 2022

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och

svar om MC lån

Vad kan jag bekosta med mitt MC-lån?
Eftersom att ett motorcykellån är ett privatlån kan du använda pengarna till vad du vill. Lånet är inte knutet till något objekt som säkerhet, du kan därför använda lånet fritt för att finansiera vad du vill.
Vilken typ av MC lån är bäst?
Vilket MC-lån som är bäst beror på vilken typ av motorcykel du ska köpa, hur mycket du har möjlighet att betala i kontantinsats samt om du ska köpa din nya hoj från en auktoriserad MC-handlare eller en privatperson. Om du inte har möjlighet att betala någon kontantinsats är ett privatlån ett bra alternativ för att finansiera din motorcykel. Om du däremot har möjlighet att betala kontantinsats och ska köpa din MC från en auktoriserad handlare är ett MC-lån med säkerhet ett bra alternativ. MC-lån med säkerhet kommer ofta med lägre ränta då det är en större säkerhet att låna ut pengarna från bankens sida, då motorcykeln och dess värde tas som säkerhet för att du ska betala tillbaka lånet.
Vad avgör räntan på mitt motorcykellån?
Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. Det är bankerna som Enklare förmedlar som sätter räntan på ditt lån, baserat på den kreditupplysning som tas på dig i samband med din låneansökan.
Hur hittar jag det bästa MC-lånet?
Du hittar det bästa MC-lånet med mest fördelaktiga villkor och lägst ränta genom att jämföra alternativen som finns på lånemarknaden. Detta gör du enkelt med vår jämförelsetjänst, där vi jämför MC-lån från 38 olika långivare med endast en UC.
Hur mycket kan jag låna till MC?
Hos Enklare kan du låna mellan 5 000 kr - 600 000 kr.
Finns det MC-lån utan UC?
Nej, hos Enklare kan du inte ansöka om ett MC-lån utan UC. När du ansöker om ett lån via Enklare tas det alltid en kreditupplysning på dig.