MC-lån till låg ränta

Går du i tankarna att köpa en ny motorcykel? Drömmen behöver inte vara så långt bort som du tror. När du ansöker om ett MC-lån hos Enklare jämför vi låneerbjudanden från upp till 37 olika långivare.
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 37 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7523 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 37 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 37 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Vad är ett MC-lån?

Ett MC-lån är ett privatlån riktat till privatpersoner som behöver ta ett lån för att finansiera ett motorcykelköp. Har du spanat in en hoj du vill köpa? En motorcykel är inte bara ett fordon, den öppnar även upp dörren för ett liv fyllt av härlig natur och vackra miljöer, en livsstil. Viktigt innan du tar ett MC-lån är att du har koll på vilka alternativ för lån du har. Nedan listar vi allt du behöver veta om MC-lån!

Olika typer av motorcykellån

Beroende på om du ska köpa en ny eller begagnad motorcykel finns det olika typer av låneformer. Du kan antingen ta ett vanligt privatlån för att finansiera din nya hoj, eller så kan du ta ett lån med motorcykeln som säkerhet. Vilken lånetyp som är bäst för dig beror på hur dyr motorcykeln är, hur din privatekonomi ser ut och om du ska köpa en begagnad variant eller en ny MC från en auktoriserad handlare. 

MC-lån med motorcykeln som säkerhet

Ett MC-lån med säkerhet innebär att motorcykeln och dess värde tas som säkerhet för lånet från banken, för att säkerställa att du kommer betala tillbaka ditt lån. När du tar ett MC-lån med säkerhet kan du låna max 80% av fordonets värde, där du behöver betala resterande 20% själv i kontantinsats. Att motorcykeln tas som säkerhet innebär att banken kan sälja den om du inte skulle betala av ditt lån som avtalat. MC-lån med säkerhet är vanligt om du köper en ny motorcykel hos en auktoriserad MC-handlare. Där kan många MC-handlare hjälpa dig med ett MC-lån i samband med ditt köp. Om du tecknar både lån och försäkring i samband med ditt köp är det även troligt att du kan få bättre ränta och villkor på ditt lån. 

Låna till motorcykel utan säkerhet

Att ta ett privatlån online för att finansiera din motorcykel kan vara ett bra alternativ om du inte har råd med den kontantinsats som krävs för ett MC-lån med säkerhet, eller om du ska köpa en begagnad motorcykel från en privatperson. Med ett privatlån kan du bekosta hela köpet av din nya MC, utan att något objekt tas som säkerhet från banken. Det finns många alternativ för MC-lån utan säkerhet på lånemarknaden, så det är viktigt att du jämför olika alternativ innan du bestämmer dig, för att hitta MC-lånet med lägst ränta och bäst villkor för dig. 

Jämför MC-lån med Enklare

Hos Enklare kan du enkelt jämföra MC-lån utan säkerhet från upp till 37 olika långivare. I jämförelsen ser du tydligt vilka villkor de olika långivarna har, samt vilken ränta de erbjuder för ditt lån. På så vis kan du få en tydlig överblick över dina alternativ, och välja det med bäst villkor för dig. Att ta ett lån kan komma med många frågor och funderingar, våra rådgivare finns ständigt tillgängliga om du vill ha vägledning i lånetankarna. Du kan nå kundtjänst både online och via telefon. 

Hitta MC-lån med låg ränta

Att hitta ett MC-lån med låg ränta behöver inte vara så klurigt som det känns. Låg ränta är ett relativt begrepp då alla låntagares förutsättningar och privatekonomi ser olika ut. För att hitta det mest fördelaktiga lånet för just dig är det bästa du kan göra att jämföra alternativ från flera banker. I samband med att du skickar in en låneansökan hos Enklare tas en kreditupplysning på dig från UC, som långivarna sedan baserar din ränta på. När du skickat in din ansökan får du förslag från de banker som erbjuder dig ett MC-lån, där du tydligt kan se vilket lån som har lägst ränta och bäst villkor för dig. 

Så fungerar Enklares MC-lån

Enklares MC-lån är ett lån utan säkerhet, ett privatlån. Hos oss kan du ansöka om ett lån från 5000 kr upp till 600 000 kr där vi jämför erbjudanden från upp till 37 olika långivare och banker. Högst upp på sidan hittar du ansökan, den tar endast 2 minuter att fylla i. Uppgifterna vi behöver är önskat lånebelopp, lånetid, kontaktuppgifter, samt om du vill samla/lösa några befintliga lån i samband med ditt nya MC-lån. När du skickat in din ansökan får du svar inom några minuter, där du i inloggat läge på Mina sidor kan se vilka låneerbjudanden du fått. Ansökan är helt gratis, och om du inte ser något lån du vill gå vidare med kan du avstå från alla erbjudanden. Ansökan är inte bindande. 

icon

Så här ansöker du om ett MC lån:

  1. Börja med att fylla i beloppet du behöver låna för att köpa din motorcykel.
  2. Ange den återbetalningstid du anser är rimlig för lånet.
  3. Ange “Fordon” som syftet med ditt lån.
  4. Fortsätt med att fylla i uppgifter om dig själv.
  5. När du fyllt i hela formuläret så är det sista steget att skicka in din ansökan.
  6. Efter att du skickat in din ansökan kan du logga in på “Mina sidor” för att följa din ansökningsprocess.
  7. På “Mina sidor” kan du enkelt se vilka långivare som återkommit med ett låneerbjudande.
  8. Innan du väljer ett låneerbjudande är det viktigt att du jämför villkoren och läser igenom avtalet. Komihåg att våra rådgivare alltid finns tillgängliga för att hjälpa dig längs vägen.
  9. Du har oftast pengarna på kontot efter 2-3 arbetsdagar när du valt det lån som passar dig bäst.

Att tänka på innan du köper motorcykel

Bestäm dig vilken typ av motorcykel du ska köpa

Innan du väljer att ta ett lån för din nya motorcykel bör du bestämma dig för vilken MC du ska köpa. Beroende på om det är en ny eller begagnad motorcykel har du olika förutsättningar för att ta olika lån. Om du köper en begagnad motorcykel från en privatperson kan du inte ta ett motorcykellån med säkerhet, utan endast ett MC-lån utan säkerhet. Det är även viktigt att testa flera olika modeller och noggrant undersöka vilka alternativ som finns på marknaden. Du kanske kan göra ett riktigt kap på en begagnad modell?

Köp av begagnad motorcykel

Det finns många fina begagnade motorcyklar att köpa. Begagnade modeller har även mindre värdeminskning, jämfört mot helt nya varianter. Ett begagnat fordon kommer dock med sin historik, och det är viktigt att du säkerställer att den är i bra skick innan du slår till. Undersök därför motorcykeln ordentligt, provkör den och fråga om servicehistorik från säljaren. 

Köp av ny motorcykel

Ska du köpa en ny motorcykel från en auktoriserad handlare kan det ingå garantier i ditt köp, vilket gör det till ett fördelaktigt alternativ. Du har även möjlighet att ansöka om ett MC-lån med säkerhet om du köper en sprillans ny motorcykel, vilket kan komma med bättre villkor och låg ränta.

Uppdaterad: mars 15, 2023

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om MC lån

Boka gratis personlig lånerådgivning

Vi är experter på privatlån. Få personlig vägledning och maximera dina chanser att få rätt lånevillkor genom att ta hjälp av våra erfarna rådgivare.
Genom att boka ett möte godkänner du vår integritetspolicy

Få svar från upp till 37 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member