4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna till husbil eller husvagn

Hos Enklare kan du jämföra husbilslån från upp till 39 långivare. Ansökan är helt gratis och ingenting är bindande så du kan alltid tacka nej senare. Ansök om ett lån på 2 minuter och få besked samma dag!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Låna till husbil

Husvagn och husbil har blivit ett oerhört populärt färdmedel som allt fler väljer att investera i. Somliga åker runt med husvagnen på semestern, andra väljer att rusta upp sina husbilar till att vara beboeliga året runt. Innan du tar ett lån till husbil är det bra om du har koll på vilka alternativ du har för att finansiera din husbil eller husvagn, och hur du kan gå tillväga för att hitta det bästa husbilslånet för dig! 

icon

Krav för att låna till husbil:

 1. Du måste vara minst 18 år
 2. Du är skriven och folkbokförd i Sverige sedan 12 månader tillbaka
 3. Du har en inkomst på 10 000 kr i månaden före skatt
 4. Du är skuldfri hos kronofogden sedan 6 månader tillbaka

Olika sätt att finansiera din husbil

Det finns flera olika alternativ att finansiera din husbil eller husvagn på. Nedan listar vi två olika lånetyper som kan realisera dina husbilsdrömmar!

Husvagnslån utan säkerhet

Ett husvagnslån utan säkerhet är ett helt vanligt privatlån, eller blancolån som det också kallas. När du ansöker om ett husvagnslån hos Enklare är det denna lånetyp vi förmedlar, där du kan ansöka om ett lån upp till 600 000 kr, med en återbetalningstid mellan 1-20 år. När du tar ett lån till husvagnen utan säkerhet kan du använda pengarna till precis vad du vill då lånet inte är bundet till något föremål. Med denna lånetyp kan du som låntagare vara väldigt flexibel med ditt lån, då du fritt kan nyttja pengarna till vad du vill. Du kan också välja att ansöka om lånet med en medlåntagare, då kan du eventuellt få lägre ränta och bättre villkor för ditt lån. 

Låna med husvagnen som säkerhet

Att låna med husvagnen som säkerhet innebär att bilen och dess värde tas som säkerhet av banken. Det innebär att banken tar husbilens värde som säkerhet ifall du inte skulle betala tillbaka ditt lån. Då denna lånetyp innebär en mindre risk för banken kan du ofta få bra villkor och lägre ränta jämfört med andra lånetyper. Däremot kan du inte vara lika flexibel med ett lån där bilen tas som säkerhet, och du kan inte nyttja pengarna till vad du vill då lånet är bundet till husvagnen eller husbilen. Många av storbankerna erbjuder denna lånetyp. 

icon

Några tips för att få ett husbilslån med låg ränta

Att köpa en husbil är i många fall ett relativt dyrt inköp. Därför är det viktigt att hålla koll på räntenivån, eftersom den spelar stor roll för den totala lånekostnaden vid ett husbilslån. Det finns bra knep som är värda att ha koll på inför att en ansökan görs.
 • När du ansöker via oss får du möjligheten att jämföra upp till 39 långivare. Detta är ett effektivare sätt att ansöka om ett husbilslån då du får chansen att jämföra flera låneförslag samtidigt - med endast en kreditupplysning.
 • Ansök tillsammans med en medsökande. Detta leder oftast till att våra samarbetspartners ser det som en extra säkerhet och blir därför villiga att erbjuda bättre lånevillkor.
 • Håll koll på antalet kreditupplysningar du gjort senaste året. Det är rekommenderat att hålla nere på antal UC-förfrågningar och bra om du inte gör någon minst 30 dagar innan du jämför lån.
 • Slå ihop lån och krediter innan. Kan du slå ihop befintliga lån? Har du kreditkort du inte använder som du kan säga upp? Det är fördelaktigt om du har så få antal lån som möjligt inför en jämförelse.

Vilken typ av husvagnslån är bäst?

Det som avgör vilken typ av lån som passar bäst när du ska köpa din husbil eller husvagn är hur mycket pengar du har att tillgå att lägga in i köpet av ditt nya fordon. För ett husvagnslån med bilen som säkerhet behöver du gå in med minst 20% av bilens pris som kontantinsats, för att sedan kunna ta ett lån för resterande belopp. Med denna lånetyp kan du ofta få förmånliga villkor och lägre ränta, men det kräver också att du har ett visst kapital att finansiera din bil med. Om du inte har något sparande som du kan lägga in i köpet av husvagnen eller husbilen är ett blancolån ett bra alternativ. Då behöver du inte betala någon kontantinsats för bilen, utan kan låna hela bilens kostnad. Vi på Enklare finns med dig hela vägen så du kan känna dig trygg under låneprocessen. Hör gärna av dig till våra kunniga rådgivare om du vill ha råd kring din privatekonomi och lånefunderingar! 

Ränta på husbilslån

Vilken ränta får du på ditt husbilslån kanske du undrar? Vi på Enklare finns med dig för att hitta den bästa räntan på ditt lån utefter dina ekonomiska förutsättningar. Då vi samarbetar med 39 långivare och banker kan vi ge dig det som kallas det bästa husbilslånet baserat på din kreditvärdighet. Räntan som sätts är individuell och baseras på det lånebelopp du vill ta, löptiden och din kreditvärdighet som vi ser genom en kreditupplysning från UC. 

icon

6 steg för att ansöka om ett husbilslån

 1. Börja fylla i formuläret högst upp på den här sidan.
 2. Kontrollera alla uppgifter så att allt stämmer och skicka in din ansökan.
 3. Nu är din ansökan ivägskickad till våra samarbetspartners - tänk på att det endast görs en kreditupplysning via UC.
 4. Du kan logga in på "Mina sidor" och följa din process.
 5. Jämför alltid dina beviljade låneförslag så att du väljer det som passar dig bäst.
 6. Om du bestämmer dig för att signera ett lån gör du det enklast online med BankID - du har pengarna oftast på ditt bankkonto inom 1-3 arbetsdagar.

Så ansöker du om ett husbilslån

Hos Enklare kan du enkelt ansöka om ett husbilslån, det tar bara två minuter. Ansökan är helt gratis och du binder dig inte till någonting genom att skicka in den. 

För att ansöka fyller du i ditt önskade lånebelopp, löptid och kontaktuppgifter som telefonnummer och epostadress högst upp på sidan. Du fyller även i om du vill samla eller lösa lån i samband med ditt nya lån. Därefter får du svar på din ansökan inom en dag. För att se din lånejämförelse loggar du in på Mina sidor med BankID. I inloggat läge kan du se förslag och villkor från våra långivare som vi samarbetar med. Du kan då i lugn och ro ta ställning till de lånealternativ du har och välja det med bäst villkor. Du kan också välja att inte gå vidare med något alternativ, du har 30 dagar på dig att tacka ja till de lånealternativ vi listar.

Tänk på detta innan du lånar pengar

Innan du tar ett lån för att kunna köpa den där husvagnen eller husbilen du drömt om är det viktigt att du ser över din ekonomi och vilka förutsättningar du har för att ta ett lån. I samband med att du skickar in din ansökan om husbilslånet tar vi en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du har medel att kunna betala tillbaka lånet, men det är också viktigt att du sätter upp en egen plan. Genom att planera din återbetalning säkerställer du att du kan ta lånet utan att hamna i en ohållbar ekonomisk sits.

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor och svar om husvagn- & husbilslån

Kan jag ta ett husbilslån med betalningsanmärkningar?
Ja, flera av de långivare vi förmedlar beviljar lån trots betalningsanmärkningar. Däremot kan räntan på ditt husbil- eller husvagnslån bli högre om du har betalningsanmärkningar.
Vad får jag för ränta på mitt husbilslån?
Räntan på ditt husbilslån sätts individuellt och baseras på hur stort lån du vill ta, löptiden samt din kreditvärdighet. När du ansökt om ett lån får du se villkoren och räntan från alla våra långivare som du kan ta ett lån från.
Hur hittar jag det billigaste husbilslånet?
Det billigaste husbilslånet hittar du genom att jämföra alternativ från flera långivare. När du ansöker om ett lån via Enklare jämför vi lån från upp till 39 långivare med endast en UC.
Kan jag ta ett husvagnslån utan UC?
Hos oss på Enklare tar vi alltid en kreditupplysning från UC i samband med att du skickar in din låneansökan. I Sverige tas det alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett lån, om det inte tas från UC tas det från ett att kreditupplysningsföretag.
När får jag pengarna utbetalda?
När din ansökan är beviljad har du pengarna på ditt konto inom 1-2 bankdagar, men det kan också gå snabbare än så.
Hur stort husbilslån kan jag ta?
Hos Enklare kan du ansöka om ett husbilslån utan säkerhet upp till 600 000 kr.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.