4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Låna till bröllop - Jämför lån på 2 minuter

Jämför lån inför ert bröllop. Låna upp till 600 000 kr och få svar samma dag!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Tänk på det här när ni lånar till bröllop

Bröllopsplanering tar tid och kostnaderna rusar lätt iväg. Vi vill ofta att det ska bli ett minne för livet, både för oss själva och gästerna. För att få den drömdag som många blivande gifta par föreställer sig kan det ibland behövas ett lån. Det är inte alla förunnat att kunna spara ihop hela summan i förhand eller att få hjälp från ens familj med finansieringen. Att låna pengar till den stora dagen är därför inte helt ovanligt.

Långtidssparande

Att få bröllopet precis som ni vill ha det kan innebära att ni måste spendera en hel del pengar. Det är inte säkert att ni hunnit spara ihop till det som behövs när drömdagen närmar sig. Det känns ofta inte så kul att vänta flera år med att gifta sig bara för ekonomins skull, även om det är det bästa alternativet för den gemensamma plånbokens skull. Men om man inte kunnat spara pengar långt i förväg och ändå vill ha ett pampigt arrangemang, så är bröllopslån en lösning.

Varför låna pengar till bröllop?

Diskutera om ni verkligen behöver låna till bröllopet. Det kan vara en bra idé att göra upp en plan med alla kostnader som kommer tillkomma. Tänk på den totala kostnaden av allt som ska vara med på er stora dag. Det kan innefatta till exempel:

 • Bröllopsfotograf.
 • Inbjudningskort, tackkort och vigselprogram.
 • Hyra av festlokal.
 • Catering och kostnad per gäst.
 • Bröllopssvit och hotell.
 • Era kläder, inklusive brudbukett och styling.
 • Ringarna.

Hur mycket kan vi få låna till bröllopet?

Om ni väl kommer fram till att ett bröllopslån är bästa alternativet så är det viktigt att ni är medvetna om de extra kostnaderna som det kommer medföra. Se till att ni har en bra plan för att betala av skulden, så att den inte blir liggandes – ränta gör att den hela tiden växer. Hur mycket det kommer kosta er beror på vilken långivare ni väljer och hur er kreditvärdighet ser ut. Det reglerar också hur stort belopp som ni kommer få tillgänglighet till.

Välj rätt slags lån

Undvik alla slags sms-lån och snabblån där ränta och avgifter riskerar att ruinera er i längden. Jämför lån bland seriösa långivare för att hitta det alternativ som ger er bäst villkor. Var noga med att läsa igenom alla villkor för att slippa tråkiga överraskningar efteråt.

 • Ett privatlån på banken kan vara ett bra alternativ om både du och din partner har fast inkomst.
 • Om ni har möjlighet kan ni också välja att ta låna på ett befintligt bolån för att få mer förmånlig ränta och samla lån i ett lån.

Planera återbetalningen

Skulder är kanske inte den bästa starten på ett äktenskap. Håll därför nere budgeten tillräckligt mycket så att ni definitivt kan betala tillbaka skulden inom en rimlig framtid. Ni behöver vara beredda på att betala månadskostnaden för amortering och ränta efter bröllopet, till dess att ni blivit fria från skulden. Det kan innebära att lite extra sparsamhet i vardagen behövs för en tid efteråt.

Andra sätt att finansiera drömdagen

Utöver bröllopslån finns det olika kreativa sätt att hjälpa till med finansieringen av drömdagen. Har ni tid att planera efter förlovningen är det förstås en bra idé att börja spara så tidigt som möjligt.  Många bröllopspar väljer idag att be gästerna om en valfri summa pengar i bröllopsgåva, istället för materialistiska presenter.

Ta hjälp av släkt och vänner

Om bruden kan tänka sig en secondhand eller hyrd bröllopsklänning kan det spara många tusenlappar. Hör även runt med släkt och vänner vilka som kan hjälpa till med saker som till exempel bröllopstårta, utsmyckning av lokalen, bartendering, makeup och hårstyling, för att komma undan billigare.

Mathias Grönlund
Mathias Grönlund
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar

Hur mycket är smart att låna till bröllop?
Precis som med alla andra lån måste ni räkna noga på hur mycket ni behöver låna till bröllop. När ni vet vad ni kommer behöva, bör ni göra kalkyler för att se att ni klarar av kostnaden. Bröllopet är en viktig dag i ens liv och det är förståeligt att man vill att dagen ska kännas lyxig. Men, det är viktigt att tänka på att man ordnar festen med pengar som är lånade och också måste betalas tillbaka.
Vilka kostnader är förknippade med att låna till bröllop?
När ni ska låna till bröllop kommer ni få betala en del avgifter för lånet. Dels kommer ni betala av på själva lånet. Utöver det kommer det även adderas ränta löpande till det lånade beloppet. Vissa långivare debiterar också en uppläggningsavgift och en aviavgift. När ni använder vår tjänst kommer det framgå i alla erbjudanden ni får vilka olika avgifter ni kommer behöva stå för. All den informationen får ni innan ni väljer långivare.
Om vi ska låna till bröllop, måste vi uppge vad pengarna ska användas till?
Det finns inga specifika bröllopslån, utan ofta tar man ett privatlån när man ska låna till bröllop. Med ett sådant lån behöver ni inte ha någon säkerhet, det vill säga en kontantinsats eller exempelvis en bostad. Ni kommer inte heller behöva uppge för banken exakt vad ni har använt pengarna till. Det är ni själva som låntagare som budgeterar ut ert lån på det sätt som ni anser vara bäst för er och för ert bröllop.
Hur mycket kommer vi behöva amortera varje månad om vi ska låna till bröllop?
Hur stora era amorteringar kommer vara varje månad beror på flera faktorer. De två saker som påverkar amorteringarnas storlek allra mest är hur stort lån ni lyfter och hur lång återbetalningstid ni vill ha. Om ni väljer att låna till bröllop med vår hjälp kan ni använda vår kalkylator och ändra reglagen för att få en uppfattning om vad amorteringarna kommer landa på utifrån de val ni gör.
Hur kan vi enklast låna till bröllop?
När ni ska låna till bröllop gör ni det allra enklast genom att använda er av vår tjänst här på Enklare. Vi är låneförmedlare, vilket innebär att vi är experter på olika livssituationer och lån. I och med att vi samarbetar med flera långivare kan ni få många olika erbjudanden på en och samma gång. Det är inte bara bra eftersom det enbart kommer tas en kreditupplysning, utan också för att ni enklare får en överblick över vilket lån som är mest förmånligt.
Är det avdragsgillt att låna till bröllop?
Att låna till bröllop är inte avdragsgillt i deklarationen på samma sätt som vissa andra lån kan vara. Det ni däremot kommer få skatteavdrag för är de räntekostnader ni har. Räntekostnader på ett bröllopslån räknas precis som alla andra slags räntor med i er deklaration. Banken ni har ert lån hos kommer rapportera in vilken ränta ni har betalat in under året, och den visas förtryckt i er deklaration när den skickas ut till er via post eller digitalt.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.