Lånejämförelse

Låna till bröllop - Jämför lån på 2 minuter

Jämför lån inför ert bröllop. Låna upp till 600 000 kr och få svar samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Tänk på det här när ni lånar till bröllop

Bröllopsplanering tar tid och kostnaderna rusar lätt iväg. Vi vill ofta att det ska bli ett minne för livet, både för oss själva och gästerna. För att få den drömdag som många blivande gifta par föreställer sig kan det ibland behövas ett lån. Det är inte alla förunnat att kunna spara ihop hela summan i förhand eller att få hjälp från ens familj med finansieringen. Att låna pengar till den stora dagen är därför inte helt ovanligt.

Långtidssparande

Att få bröllopet precis som ni vill ha det kan innebära att ni måste spendera en hel del pengar. Det är inte säkert att ni hunnit spara ihop till det som behövs när drömdagen närmar sig. Det känns ofta inte så kul att vänta flera år med att gifta sig bara för ekonomins skull, även om det är det bästa alternativet för den gemensamma plånbokens skull. Men om man inte kunnat spara pengar långt i förväg och ändå vill ha ett pampigt arrangemang, så är bröllopslån en lösning.

Varför låna pengar till bröllop?

Diskutera om ni verkligen behöver låna till bröllopet. Det kan vara en bra idé att göra upp en plan med alla kostnader som kommer tillkomma. Tänk på den totala kostnaden av allt som ska vara med på er stora dag. Det kan innefatta till exempel:

 • Bröllopsfotograf.
 • Inbjudningskort, tackkort och vigselprogram.
 • Hyra av festlokal.
 • Catering och kostnad per gäst.
 • Bröllopssvit och hotell.
 • Era kläder, inklusive brudbukett och styling.
 • Ringarna.

Hur mycket kan vi få låna till bröllopet?

Om ni väl kommer fram till att ett bröllopslån är bästa alternativet så är det viktigt att ni är medvetna om de extra kostnaderna som det kommer medföra. Se till att ni har en bra plan för att betala av skulden, så att den inte blir liggandes – ränta gör att den hela tiden växer. Hur mycket det kommer kosta er beror på vilken långivare ni väljer och hur er kreditvärdighet ser ut. Det reglerar också hur stort belopp som ni kommer få tillgänglighet till.

Välj rätt slags lån

Undvik alla slags sms-lån och snabblån där ränta och avgifter riskerar att ruinera er i längden. Jämför lån bland seriösa långivare för att hitta det alternativ som ger er bäst villkor. Var noga med att läsa igenom alla villkor för att slippa tråkiga överraskningar efteråt.

 • Ett privatlån på banken kan vara ett bra alternativ om både du och din partner har fast inkomst.
 • Om ni har möjlighet kan ni också välja att ta låna på ett befintligt bolån för att få mer förmånlig ränta och samla lån i ett lån.

Planera återbetalningen

Skulder är kanske inte den bästa starten på ett äktenskap. Håll därför nere budgeten tillräckligt mycket så att ni definitivt kan betala tillbaka skulden inom en rimlig framtid. Ni behöver vara beredda på att betala månadskostnaden för amortering och ränta efter bröllopet, till dess att ni blivit fria från skulden. Det kan innebära att lite extra sparsamhet i vardagen behövs för en tid efteråt.

Andra sätt att finansiera drömdagen

Utöver bröllopslån finns det olika kreativa sätt att hjälpa till med finansieringen av drömdagen. Har ni tid att planera efter förlovningen är det förstås en bra idé att börja spara så tidigt som möjligt.  Många bröllopspar väljer idag att be gästerna om en valfri summa pengar i bröllopsgåva, istället för materialistiska presenter.

Ta hjälp av släkt och vänner

Om bruden kan tänka sig en secondhand eller hyrd bröllopsklänning kan det spara många tusenlappar. Hör även runt med släkt och vänner vilka som kan hjälpa till med saker som till exempel bröllopstårta, utsmyckning av lokalen, bartendering, makeup och hårstyling, för att komma undan billigare.