Lånejämförelse

Båtlån - Jämför över 30 långivare

Letar du efter finansiering för ditt båtköp? Jämför båtlån via Enklare på 2 minuter.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Jämför båtlån innan du köper din båt

Har du bestämt dig för att köpa en båt och behöver ett lån? Innan du tar ett lån, vare sig det rör sig om båtlån, blancolån eller smålån, är det viktigt att tänka igenom och planera ditt beslut. Lån är inte gratis, utan kostar dig pengar, vilket också gör att det inte är något du bör bestämma dig för över en dag. Hos oss på Enklare får du information och tips på olika saker som du bör fundera igenom innan du tar ett båtlån.

Olika sorters båtlån för olika behov

De flesta som ska låna pengar till ett båtköp tänker säkert att ett så kallat båtlån är det givna valet, men faktum är att det finns en hel rad olika lån som du kan välja mellan när du ska köpa en ny båt. Du kan även använda dig av privatlån med säkerhet eller privatlån utan säkerhet (ett så kallat blancolån). Dessutom finns det en uppsjö av smålån, även kallat för till exempel sms-lån, minilån som kan vara användbara om du bara behöver låna en mindre summa och betala resten av båten med sparade pengar. Du har även möjlighet att ansöka om en kontokredit vilket ger dig en buffert som du dessutom kan välja hur mycket du vill använda dig av. Men vilket båtlån du behöver styrs givetvis av hur mycket din tänkta båt kostar.

Kontantinsats och säkerhet när du ska ta ett båtlån

Ett båtlån är oftast ett lån med säkerhet och som dessutom vanligtvis kräver en kontantinsats. Kontantinsatsen på ett båtlån ligger på cirka 20 %, men det finns också båtlån utan kontantinsatser. Båtlån med kontantinsats och säkerhet har många fördelar som bland annat att räntan oftast blir billigare eftersom risken för långivaren minskar, du har större chans att förhandla om räntan och har även möjlighet att ta ett större lån. Om du istället behöver pengarna snabbt eller inte har möjlighet att lägga en kontantinsats är ett lån utan säkerhet mer lämpligt, såsom privatlån, blancolån eller smålån. Det är denna typ av lån som Enklare förmedlar.

Att tänka på när du ansöker om ett båtlån

Oavsett vilket lån du tar kommer banken att kräva att du uppfyller deras villkor med ålder, inkomst och övrigt som de kan efterfråga. Vilket lån du än beslutar dig för att ansöka om så kommer det göras en kreditprövning för att se så att du inte har några betalningsanmärkningar. Det finns vissa låneaktörer som ger dig ett båtlån även om du har anmärkningar men då blir oftast kostnaden något högre. Ränta räknas alltid utifrån dina ekonomiska förutsättningar, storleken på ditt båtlån och löptid.

Det finns mycket att tänka på när du ska ta ett båtlån. Ofta rör det sig om stora pengar, så gör inga förhastade val. Jämför vad du får för erbjudanden om båtlån hos de olika låneinstituten. Vilka uppfyller dina behov bäst och vilkas lånevillkor stämmer bäst överens med hur du vill ha det? Genom att använda våra tjänster kan du som kund se över vilka alternativ som finns för dig, endast genom en kreditupplysning. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas och du har chans att få mycket bra lånevillkor.