Lånejämförelse

Kreditlån - Ansök på 2 minuter

Behöver du ett kreditlån? Jämför över 30 långivare via Enklare. Du får svar samma dag!
 • 36 långivare
 • 1 UC
 • Kostnadsfritt
 • Ansök på två minuter
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Kreditlån - detta ska du tänka på

Ett kreditlån eller lån på kredit är ett enklare sätt att snabbt få pengar utbetalt. Låneformen skiljer lite sig mot andra typer av snabblån genom att du kan spara delar av lånet utan att betala en extra avgift. Läs vidare för en genomgång i kreditlån och vad som krävs för att låna pengar utan UC-kontroll.

Vad är ett kreditlån?

Ett kreditlån är ett snabbt sätt att få tillgång till pengar direkt. Genom att öppna ett kreditkonto väljer du att betala ränta på de pengar som du spenderar. Du kan också välja att handla mot avbetalning om du har ett kreditkort. Tar du ett kreditlån på exempelvis 5000 kronor och sedan väljer att använda endast hälften så betalar du alltså endast ränta på de pengarna som du har brukat. När återbetalningstiden sedan går ut betalar du givetvis ränta på hela beloppet om du inte redan har återbetalat hela beloppet. Kreditlån kan på så sätt vara ett enkelt sätt att snabbt få pengar och du kan själv sköta dina uttag och nyttjande av summan. Kreditlån skiljer sig mot andra typer av snabblån genom att du kan spara delar av lånet utan att betala en extra avgift.

Kreditlån utan UC

Att ta ett kreditlån utan UC kan vara en lösning om du snabbt behöver pengar och vet att du har möjlighet att betala tillbaka inom kort. Det innebär också att du inte samlar på dig för många UC-förfrågningar. Har du många förfrågningar hos kreditupplysningsföretag kan det påverka din kreditvärdighet negativt, så det kan vara bra att tänka på innan du tar ett kreditlån. Om du har hamnat i en ekonomisk knipa och snabbt behöver pengar kan det dock vara bättre att kolla med människor i ditt nätverk om ett lån istället. Ofta är snabba lån ofördelaktiga med höga räntor och tillkommande avgifter efterhand. Så det gäller att inte ta ett lån utan att dubbelkolla villkoren och utgå ifrån din betalningsförmåga framöver.

Detta kännetecknar ett kreditlån

 • Du kan låna på kredit utan UC oftast.
 • Du kan oftast inte låna mer än 10 000.
 • Lånet betalas ut snabbt, ofta inom 24 timmar.
 • Årsräntan är hög, varierar ofta mellan 100 till 150 procent.
 • Återbetalningstiden är kort, varierar mellan 14 till 30 dagar.

Skillnaden mellan ett privatlån och ett kreditlån

Ett privatlån fungerar som ett vanligt banklån med fasta avbetalningar och en satt avbetalningsplan, medan ett kreditlån ger dig tillgång till kredit med räntefri avbetalningstid under en bestämd tid. Vid kreditlån loggar du in på ett konto för att använda dina pengar och du väljer själv om du vill använda hela beloppet under låneperioden. Du betalar endast ränta för den del som du använder om du betalar tillbaka beloppet inom låneperioden. Du sköter dina uttag via mobil eller dator.

Fördelar med att låna på kredit genom ett kreditkort

Det kan löna sig att välja ett kreditkort när du vill handla på kredit. Flera kreditkort har både reseförsäkringar, avbeställningsskydd och rabatter när du handlar på nätet. Du är oftast skyddad mot bedrägeri och kan få hjälp av ditt kreditkortsföretag att återfå förlorade pengar. Det är också lätt att använda och tillgängligt i vardagliga situationer. Ofta slipper du dessutom onödiga extraavgifter och kan i vissa fall belönas genom bonus eller avdrag.

Ett kreditlån kan bli dyrt i längden

Det kan vara svårt att veta exakt vad ett kreditlån till slut landar kring för summa. Om du inte betalar tillbaka lånet snabbt eller väljer att delbetala, kan kostnaderna stiga för lånet. Det gäller att ha koll på villkoren för återbetalning och den effektiva räntan. När du lånar på kredit kan det kännas lite för enkelt. Har du en redan ansträngd ekonomi kan det vara en bra idé att istället välja att ta ett privatlån tillsammans med en medsökande som kan hjälpa dig med återbetalning om det skulle behövas.

Lån på kredit har oftast en högre ränta är privatlån

Du bör alltid vara beredd på att ett kreditlån medför mer kostnader i slutändan. Det finns givetvis långivare som har lägre räntor än andra, men kreditlån är i genomsnitt dyra lån i längden. Du bör försäkra dig om att du kan betala tillbaka inom kort tid. Kreditlån kan leda till en skuldfälla. Skulle du ha oturen att hamna där är det bättre att ta ett privatlån och samla dina lån hos en seriös långivare, istället för att fortsätta ta kreditlån för att täcka en tidigare kreditskuld.

Bra att tänka på om du väljer ett kreditlån:

 • Välj en seriös långivare.
 • Ha koll på villkoren för lånet och återbetalning.
 • Låna aldrig mer än du kan återbetala.
 • Återbetala inom satt tid, gärna så snart som möjligt.
 • Prata med en rådgivare om du är osäker.
 • Ta inte ett nytt kreditlån för att täcka en gammal skuld.
 • Samla dina lån om du har flera lån så att du inte råkar ut för extra kostnader.
 • Låna utan säkerhet tillsammans med en medsökande

Ett privatlån går också att låna till utan någon egentlig säkerhet. Skillnaden är att seriösa långivare väljer att ta en kreditupplysning på dig för att vara säker på att du tar ett lån som du klarar av ekonomiskt. Har du en trasslig ekonomi sedan tidigare går det bra att ansöka om lån tillsammans med en medsökande. Då förbättras din kreditvärdighet och du kan enklare få låneerbjudande. Den personliga risken är då inte lika stor.

Säkrare att välja ett privatlån istället för att låna på kredit

Att ta ett privatlån behöver inte betyda att du inte får pengarna direkt eller behöver låna mot någon säkerhet. Du kan som privatperson ta ett privatlån om kreditupplysningen visar att du har betalningsförmåga. Hos oss på Enklare ser vi till våra kunders säkerhet och erbjuder endast lån som vi vet att du klarar av att ta och återbetala. Privatlån har i regel 10 till 15 procent lägre effektiv ränta, vilket innebär att lånet inkluderar avgifter och andra kostnader till skillnad från ett kreditlån.

Låna pengar via Enklare

Hos oss kan du låna upp till 600 000 kronor. Våra samarbetspartners är seriösa långivare inom bank och finans med stor erfarenhet av privatlån. Som kund hos Enklare kan du vara trygg att du får marknadens bästa villkor utifrån just dina ekonomiska förutsättningar. Det går snabbt att låna via vår webbsida men det går även att ansöka om ett lån genom att prata med våra rådgivare. De finns alltid tillgängliga och hjälper dig att välja rätt lån.

Villkor för att låna hos Enklare:

 • Du är 18 år fyllda vid lånetillfället.
 • Du har en fast månadsinkomst.
 • Du är inte är skuldsatt hos Kronofogden.
 • Du har möjlighet att återbetala lånet.

Osäker på om du vill låna på kredit eller ta ett privatlån?

Om du inte är säker på vilket typ av lån som skulle passa för dig kan det vara en bra idé att jämföra långivare och se till kundnöjdhet hos respektive långivare. Det finns både för och nackdelar med olika typer av lån och det kan vara väl värt att prata med en rådgivare.

Hos oss på Enklare får du hjälp och rådgivning inför ett lån

Vi är ingen vanlig bank utan fungerar som en låne- och försäkringsförmedlare som hjälper alla som vill ta ett lån. Vårt mål är att du ska få det bästa erbjudandet på marknaden som passar för din ekonomi. Hos oss är det enkelt att låna pengar och att du kan själv i lugn och ro jämföra de erbjudanden som våra bank- och finanspartners ger. Har du tidigare lån kan vi hjälpa dig att samla dem och därmed få ner din månadskostnad. Du kan enkelt göra ansökan via vår webbsida eller ringa våra rådgivare.

Våra rådgivare finns alltid tillgängliga

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga, vilken typ av lån du bör ta eller dina ekonomiska möjligheter kan du alltid kontakta oss på Enklare. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri.