Lånejämförelse

Jämför billån på 2 minuter

Ska du köpa en ny bil? Jämför billån kostnadsfritt hos oss, det tar 2 minuter att fylla i en ansökan och du får svar samma dag!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Jämför billån upp till 600 000 kronor

I somras infördes en ny skatteregel gällande bilskatten – den så kallade Bonus Malus-regeln. Det den innebär är i korthet att nya bilar beskattas utifrån sina utsläpp samt vilket bränsle de körs på, samt att skatten är förhöjd första tre åren för nya bilar. Bilar som togs i trafik innan 1 juli 2018 omfattas inte av nya regelverket. Detta har gjort att bilföretagen står med ett antal lagerbilar som de registrerat innan 1/7-18 för att undkomma de nya beskattningsreglerna. Senaste månaden har nybilsförsäljningen dalat och antalet inbytesbilar hos bilhandlarna är rekordhögt efter juni månads massrusning efter nya bilar. Detta innebär fyndläge för dig som funderar över ny bil.

”Ny” eller ny bil?

Bonus Malus-reglerna gör att nya bilar som registreras idag kan beskattas med flera tusen mer per år än vad motsvarande bil registrerad i juni 2018 skattas med. Funderar du på ny bil är det alltså läge att dels fundera över typ av bil samt vad som blir mest förmånligt för dig. I ett fyndläge är det lätt att rusa iväg och göra oövertänkta köp, så börja med att fundera på hur långt du kör, vad du har för lastbehov och annat som påverkar. Hur viktigt är det att du får välja färg helt själv? Kan du tänka dig en bil där bilfirman står som första ägare, eller är det viktigt att vara den första på papperet?

Finansiering – i värsta fall en dyr historia

När du kommit fram till vilken typ av bil du söker är det dags att fundera på vilken typ av finansiering du behöver. Om du har sparat ihop hela summan innan bilköpet är detta så klart oftast bäst – men sanningen är väl att det inte alltid finns sådana summor på sparkontot. Det du måste ha klart innan är dock handpenningen till ditt bilköp. Denna del går också att låna till bil, men det är inte att rekommendera då det ger dig mindre spelrum gällande bilens värde vid en eventuell framtida försäljning.

Privatleasing av bil

Här finns lite olika vägar att gå gällande hur du betalar din bil. Ett alternativ är privatleasing – men risken finns att du underskattar din körsträcka och tvingas betala stora pengar för att lösa din bil den dagen det är dags att lämna tillbaka den. Nästa variant är finansiering via bilfirman. I vissa lägen har de de mest förmånliga erbjudandet och de kan ibland ge dig vissa fördelar som försäkring via samma kort m.m. Dock är du många gånger låst till bilfirman och den dagen du eventuellt vill byta bil kan det bli onödigt dyrt om du väljer att byta bilmärke.

Jämföra billån

Den sista varianten är att leta finansiering hos banker och låneinstitut. Gör gärna jämförelser via bankerna och se var du får bäst ränta till ditt billån. Tänk på att det oftast är smidigast att gå via en låneförmedlare då de enbart görs en kreditprövning på dig. Detta jämfört med om du frågar runt själv då alla banker kommer gör egna kreditprövningar samtidigt vilket sänker din kreditvärdighet. Fråga även om villkor och löptider så att du känner dig trygg med ditt kreditval.

Titta gärna in på hemsidan och låt oss hjälpa dig med din finansiering.