Söka lån - Ansök om lån och få svar från flera långivare

Sök lån via Enklare och få låneförslag från flera banker och långivare samma dag. Det är helt gratis och ej bindande att ansöka om lån hos oss!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.

Lär dig söka lån på ett smidigt sätt

För inte allt för länge sedan var det enda sättet att söka lån att ta på sig sin bästa kostym, gå ner till banken och prata med bankens rådgivare. Idag finns det betydligt fler sätt att söka lån på än hos din bank. Ett smidigt sätt att få en tydlig överblick över dina lånealternativ utan att vara för tidskrävande är att vända sig till en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att jämföra flera långivare när du ska söka lån och endast en UC tas på dig. 

Sök lån genom en låneförmedlare

Det bästa och enklaste sättet att söka lån med bra ränta och villkor är att vända sig till en låneförmedlare. Istället för att gå till varje bank och jämföra deras erbjudanden på egen hand gör förmedlaren jämförelsen åt dig. Du kan också känna dig trygg med att vi är en pålitlig förmedlare som har hjälpt över 550 000 personer att jämföra lån och att vi arbetar med seriösa partners.

Fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare

Det finns många fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Enklare. En låneförmedlare sätter press på långivare och banker genom att jämföra deras låneerbjudanden mot varandra. Det bankerna tjänar pengar på är räntan och kostnader som tillkommer när du lånar pengar, konkurrensen är därför hård om att ha just dig som låntagare. 

Genom jämförelsen mellan olika bankers erbjudanden pressas räntorna ner, för att just deras lån ska ha så fördelaktiga villkor som möjligt. Är du ute efter att söka lån är det därför fördelaktigt att vända sig till en låneförmedlare för att få så bra villkor som möjligt. Hos oss på Enklare tas det bara en UC på dig, du kan ansöka om lån på upp till 600 000 kr, ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något.

icon

Fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Enklare:

 1. Vi samarbetar med 38 banker och långivare
 2. Hos oss kan du ansöka upp till 600 000 kr
 3. Vår tjänst är helt kostnadsfri
 4. Du binder inte dig till ett avtal vid en ansökan
 5. Våra rådgivare är experter på privatekonomi och svarar på dina frågor
 6. Endast en kreditupplysning via UC
 7. Du ansöker på några få minuter
 8. Du kan följa din ansökan på “Mina sidor” i realtid.

Ansök om lån via Enklare - så går låneansökan till

 1. Fyll i dina uppgifter högst upp på sidan, ansökan tar endast 2 minuter att fylla i. Den information vi behöver i din låneansökan är ditt önskade lånebelopp, under hur lång lånetid, om du vill samla eller lösa några befintliga lån samt ditt telefonnummer och din epost. Du fyller även i syftet med ditt lån, personnummer, civilstånd och anställningsform. Därefter skickar du in ansökan.
 2. Din låneansökan skickas vidare till över 38 olika långivare och banker. Inom ett dygn hittar du svar på din ansökan när du loggar in under ‘Mina sidor’.
 3. När du fått svar från långivarna kan du i lugn och ro gå igenom dina alternativ innan du väljer vilket lån du vill ta. Du kan också välja att inte gå vidare med låneprocessen och avstå helt från att välja ett lån.
 4. Behöver du vägledning innan du ansöker om lån, gällande din privatekonomi eller kring hur du ska tänka när du väljer lån finns vi med dig under hela vägen. Vi ger personlig rådgivning till våra kunder och du kan nå kundservice via mail eller telefon mellan 9:30-17 på vardagar. Våra rådgivare ser till att du känner dig trygg genom hela processen från ansökan till val av lån. Du är alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Villkor för att ansöka om lån via Enklare

För att ansöka om lån via Enklare behöver du som låntagare uppfylla följande krav: 

 • Vara minst 18 år
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller sex månader tillbaka
icon

Tips för dig som vill söka lån med låg ränta

 1. Ansök bara om det belopp du faktiskt behöver
 2. Välj en realistisk återbetalningstid för ditt privatlån
 3. Ange korrekta uppgifter när du ansöker
 4. Ta med en medsökande på lånet
 5. Förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker
 6. Ansök inte om flera lån samtidigt - gå via en låneförmedlare istället.
 7. Jämför lån via Enklare och svar från upp till 38 långivare.

Att söka lån direkt hos en bank

Ett alternativ till att vända sig till en låneförmedlare när du ska söka lån är att gå direkt till en bank. Om du vill ansöka om lån via en bank direkt är det fördelaktigt om du jämför erbjudanden från flera banker innan du bestämmer dig för vilket erbjudande du vill ta. Banker är vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt på pengarna de lånar ut. När du kommer dit för att söka lån kommer de att ge dig ett erbjudande som är så fördelaktigt för dem som möjligt och som de tror att du kommer att acceptera. För att få så bra villkor som möjligt på ditt lån är det därför viktigt att du jämför lånevillkor från flera banker innan du bestämmer dig.

När du gått till en bank och fått ett låneerbjudande, går du till nästa bank och jämför erbjudandena mot varandra. Det är även bra att informera den senare banken om erbjudandet du fick från den första banken och att du är villig att byta till deras bank om du får ett bättre erbjudande från dem. Då är det mycket troligt att du får ett bättre erbjudande av den senare banken. Ju fler banker du jämför när du ska söka lån, desto troligare är det att du får bra lånevillkor.

Kan man söka lån hos nischbanker?

Ett bättre alternativ än att gå till banken är ofta att söka lån hos en nischbank. Dessa banker har sällan några fysiska kontor utan du gör ansökan på deras hemsida på nätet. Genom att inte ha kontor kan dessa banker hålla nere kostnaderna och därför ge lån med lägre ränta och bättre villkor än storbankerna. Har du väl hittat en bank som verkar kunna ge dig ett bra erbjudande är det bara att söka lån genom att fylla i beloppet du vill låna och dina personuppgifter på bankens hemsida och banken kommer därefter genomföra en kreditprövning på dig. 

Bra att ha i åtanke när du söker lån direkt hos en bank är att det tas en kreditupplysning på dig för varje bank du ansöker hos. Om du inte vill acceptera erbjudandet är kreditprövningen redan gjord. Om du har väldigt många kreditupplysningar tagna på dig kan det försämra dina chanser att bli beviljad ett lån hos en annan aktör. Det är därför fördelaktigt att använda en jämförelsesajt som jämför flera lånealternativ med endast en UC.

Uppdaterad: februari 26, 2024

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om låneansökan

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga