4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst

Söka lån - Ansök om lån och få svar från flera långivare

Sök lån via Enklare och få låneförslag från flera banker och långivare samma dag. Det är helt gratis och ej bindande att ansöka om lån hos oss!
 • Svar direkt
 • Gratis ansökan
 • Hitta bästa villkoren hos 39 långivare
* Ett urval av våra långivare
Spednwise Resurs Bank Ikano banken Nordax Ica banken
kr
5 000 kr
600 000 kr
Lånetid
plus sign
år
plus sign
Ungefärlig kostnad
2 434 kr/månad
Vill du samla befintliga lån?
Error ikon
Du måste välja syfte med lån för att gå vidare
Genom att skicka in ansökan godkänner du användaravtalet och personuppgiftspolicyn
4.7 av 5 baserat på 6947 omdömen
Genomsnittligt kundbetyg för vår jämförelsetjänst
Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.

Lär dig söka lån på ett smidigt sätt

För inte allt för länge sedan var det enda sättet att söka lån att ta på sig sin bästa kostym, gå ner till banken och prata med bankens rådgivare. Idag finns det betydligt fler sätt att söka lån på än hos din bank. Ett smidigt sätt att få en tydlig överblick över dina lånealternativ utan att vara för tidskrävande är att vända sig till en låneförmedlare. Låneförmedlaren hjälper dig att jämföra flera långivare när du ska söka lån och endast en UC tas på dig. 

Sök lån genom en låneförmedlare

Det bästa och enklaste sättet att söka lån med bra ränta och villkor är att vända sig till en låneförmedlare. Istället för att gå till varje bank och jämföra deras erbjudanden på egen hand gör förmedlaren jämförelsen åt dig. Du kan också känna dig trygg med att vi är en pålitlig förmedlare som har hjälpt över 550 000 personer att jämföra lån och att vi arbetar med seriösa partners.

Fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare

Det finns många fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Enklare. En låneförmedlare sätter press på långivare och banker genom att jämföra deras låneerbjudanden mot varandra. Det bankerna tjänar pengar på är räntan och kostnader som tillkommer när du lånar pengar, konkurrensen är därför hård om att ha just dig som låntagare. 

Genom jämförelsen mellan olika bankers erbjudanden pressas räntorna ner, för att just deras lån ska ha så fördelaktiga villkor som möjligt. Är du ute efter att söka lån är det därför fördelaktigt att vända sig till en låneförmedlare för att få så bra villkor som möjligt. Hos oss på Enklare tas det bara en UC på dig, du kan ansöka om lån på upp till 600 000 kr, ansökan är helt gratis och du binder dig inte till något.

icon

Fördelar med att ansöka om lån via en låneförmedlare som Enklare:

 1. Vi samarbetar med 39 banker och långivare
 2. Hos oss kan du ansöka upp till 600 000 kr
 3. Vår tjänst är helt kostnadsfri
 4. Du binder inte dig till ett avtal vid en ansökan
 5. Våra rådgivare är experter på privatekonomi och svarar på dina frågor
 6. Endast en kreditupplysning via UC
 7. Du ansöker på några få minuter
 8. Du kan följa din ansökan på “Mina sidor” i realtid.

Ansök om lån via Enklare - så går låneansökan till

 1. Fyll i dina uppgifter högst upp på sidan, ansökan tar endast 2 minuter att fylla i. Den information vi behöver i din låneansökan är ditt önskade lånebelopp, under hur lång lånetid, om du vill samla eller lösa några befintliga lån samt ditt telefonnummer och din epost. Du fyller även i syftet med ditt lån, personnummer, civilstånd och anställningsform. Därefter skickar du in ansökan.
 2. Din låneansökan skickas vidare till över 39 olika långivare och banker. Inom ett dygn hittar du svar på din ansökan när du loggar in under ‘Mina sidor’.
 3. När du fått svar från långivarna kan du i lugn och ro gå igenom dina alternativ innan du väljer vilket lån du vill ta. Du kan också välja att inte gå vidare med låneprocessen och avstå helt från att välja ett lån.
 4. Behöver du vägledning innan du ansöker om lån, gällande din privatekonomi eller kring hur du ska tänka när du väljer lån finns vi med dig under hela vägen. Vi ger personlig rådgivning till våra kunder och du kan nå kundservice via mail eller telefon mellan 9:30-17 på vardagar. Våra rådgivare ser till att du känner dig trygg genom hela processen från ansökan till val av lån. Du är alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Villkor för att ansöka om lån via Enklare

För att ansöka om lån via Enklare behöver du som låntagare uppfylla följande krav: 

 • Vara minst 18 år
 • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Vara folkbokförd i Sverige sen minst ett år tillbaka
 • Inte ha några skulder hos Kronofogden nu eller sex månader tillbaka
icon

Tips för dig som vill söka lån med låg ränta

 1. Ansök bara om det belopp du faktiskt behöver
 2. Välj en realistisk återbetalningstid för ditt privatlån
 3. Ange korrekta uppgifter när du ansöker
 4. Ta med en medsökande på lånet
 5. Förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker
 6. Ansök inte om flera lån samtidigt - gå via en låneförmedlare istället.
 7. Jämför lån via Enklare och svar från upp till 39 långivare.

Att söka lån direkt hos en bank

Ett alternativ till att vända sig till en låneförmedlare när du ska söka lån är att gå direkt till en bank. Om du vill ansöka om lån via en bank direkt är det fördelaktigt om du jämför erbjudanden från flera banker innan du bestämmer dig för vilket erbjudande du vill ta. Banker är vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt på pengarna de lånar ut. När du kommer dit för att söka lån kommer de att ge dig ett erbjudande som är så fördelaktigt för dem som möjligt och som de tror att du kommer att acceptera. För att få så bra villkor som möjligt på ditt lån är det därför viktigt att du jämför lånevillkor från flera banker innan du bestämmer dig.

När du gått till en bank och fått ett låneerbjudande, går du till nästa bank och jämför erbjudandena mot varandra. Det är även bra att informera den senare banken om erbjudandet du fick från den första banken och att du är villig att byta till deras bank om du får ett bättre erbjudande från dem. Då är det mycket troligt att du får ett bättre erbjudande av den senare banken. Ju fler banker du jämför när du ska söka lån, desto troligare är det att du får bra lånevillkor.

Kan man söka lån hos nischbanker?

Ett bättre alternativ än att gå till banken är ofta att söka lån hos en nischbank. Dessa banker har sällan några fysiska kontor utan du gör ansökan på deras hemsida på nätet. Genom att inte ha kontor kan dessa banker hålla nere kostnaderna och därför ge lån med lägre ränta och bättre villkor än storbankerna. Har du väl hittat en bank som verkar kunna ge dig ett bra erbjudande är det bara att söka lån genom att fylla i beloppet du vill låna och dina personuppgifter på bankens hemsida och banken kommer därefter genomföra en kreditprövning på dig. 

Bra att ha i åtanke när du söker lån direkt hos en bank är att det tas en kreditupplysning på dig för varje bank du ansöker hos. Om du inte vill acceptera erbjudandet är kreditprövningen redan gjord. Om du har väldigt många kreditupplysningar tagna på dig kan det försämra dina chanser att bli beviljad ett lån hos en annan aktör. Det är därför fördelaktigt att använda en jämförelsesajt som jämför flera lånealternativ med endast en UC.

Mathias Grönlund
Mathias Grönlund
Verfierad Ikon Verifierad skribent

Mathias arbetar som senior lånerådgivare på Enklare med över 7 års erfarenhet av låneförmedling, och innehar dessutom Finansinspektionens tillstånd som krävs för att bedriva försäkringsförmedling. Under sin fleråriga karriär inom låneförmedling har han skaffat sig en enorm kunskap om lånemarknaden i Sverige. Mathias är positionerad på Enklares huvudkontor i Stockholm.

Vanliga frågor
och svar om låneansökan

Vad krävs för att få söka lån?
Hos oss på Enklare kan alla som är myndiga söka lån. Du kan göra en ansökan om lån via vår hemsida, som du signerar digitalt. När du har gjort din ansökan kommer våra samarbetspartners återkomma till dig om de kan erbjuda dig ett lån. På så sätt är det väldigt enkelt att söka om lån genom att använda oss som låneförmedlare. För dig tar ansökan bara någon minut att göra, sedan sköter vi resten.
Vilka belopp kan jag söka lån för?
Om du använder vår tjänst kan du välja att söka lån på som mest 600 000 kronor. Du behöver naturligtvis inte ansöka om hela det beloppet, utan du väljer själv vilken summa du vill låna utifrån vad det är du behöver låna pengar till. Det kostar ingenting för dig att använda oss som låneförmedlare.
Behöver jag ha fast anställning för att söka lån?
Det finns inget krav på att du måste ha en fast anställning för att söka lån. Om du kan uppvisa fast anställning och en bra betalningshistorik samt kreditbetyg kommer du dock att få bättre erbjudanden. Vi vill poängtera att du aldrig ska ansöka om lån som är större än vad du utan problem kommer kunna betala tillbaka. Ta därför tid att kontrollera alla lånevillkor och betalningsregler innan du signerar ett avtal med en långivare.
Kan jag söka lån med en betalningsanmärkning?
Även fast du har en betalningsanmärkning kan du använda vår tjänst för att söka lån från någon av våra samarbetspartners. Vissa långivare har som regel att de inte beviljar lån till dig som har en betalningsanmärkning, medan andra istället väljer att bedöma din framtida återbetalningsförmåga snarare än din historiska. Med det sagt går det alltså bra att använda vår låneförmedlingstjänst om du vill ansöka om ett lån även fast du har en betalningsanmärkning.
Kan jag söka lån tillsammans med någon?
Ja, det går bra att söka lån tillsammans med någon. Det kallas för att du ansöker om lån tillsammans med en medlåntagare. Att ha en medlåntagare har flera fördelar. Bland annat är det mycket möjligt att ni tillsammans blir beviljade ett högre lånebelopp än om ni ansöker var för sig. Detta eftersom bankerna då ha två personers inkomster som trygghet. Ibland blir räntan även lägre om ni är flera låntagare på samma lån. Tänk på att alla låntagare har samma skyldighet att återbetala lånet.
Vad får jag för ränta om jag ska söka lån via Enklare?
Vi som låneförmedlare kan inte avgöra vilken ränta du kommer få. Det är bankerna och långivarna som efter att ha prövat din ansökan beslutar om vilken ränta de är villiga att erbjuda dig. Med tanke på att du ofta kan få flera erbjudanden när du bestämt dig för att söka lån via oss har du dock ett bra läge. Detta eftersom du kan jämföra olika erbjudanden mot varandra och välja det som är mest förmånligt.
Hur lång tid har man på sig innan man måste tacka ja eller nej till lånet?
När du skickat in din låneansökan och fått ett erbjudande från banken har du 30 dagar på dig att välja att acceptera låneerbjudandet eller avstå från det.
Vad krävs för att min låneansökan ska bli beviljad?
Vi jämför lån från över 30 olika banker och långivare. Våra samarbetspartners kan ha egna krav för att du ska bli beviljad ett lån. Grundkraven är att du är 18 år fyllda, folkbokförd i Sverige sen ett år tillbaka samt ha en årsinkomst på minst 120 000 kr och inte ha något skuldsaldo hos kronofogden.
Kan jag ansöka om lån trots skulder?
Du kan ansöka om lån trots skulder, däremot har du bättre förutsättningar för lån med låg ränta och fördelaktiga villkor om du är skuldfri. Vissa av våra långivare ser till din framtida betalningsförmåga snarare än din historik.
Hur lång tid tar en låneansökan att fylla i?
Det tar ca 2 minuter att fylla i låneansökan. De uppgifter vi behöver från dig är beloppet du vill låna, lånetid, om du vill samla/lösa befintliga lån, kontaktuppgifter, personnummer, anställningsform, syftet med lånet och civilstånd.
Hur många kreditupplysningar tas i samband med min låneansökan?
Endast en kreditupplysning från UC tas på dig när du ansöker om lån hos oss.
Kan jag göra ändringar i min låneansökan?
Du kan inte själv göra ändringar i en ansökan när du väl har klickat på knappen och skickat ansökan. Om du av någon anledning behöver göra ändringar går det bra att höra av dig till våra rådgivare så kan vi alltid komplettera din ansökan.

Få erbjudanden från Sveriges främsta långivare

Sammarbetspartner SpendwiseSammarbetspartner ICA BankenSammarbetspartner Ikano BankSammarbetspartner Resurs BankSammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank GroupSammarbetspartner re:member

Varje dag sparar någon pengar med Enklare

Vi ser till att du betalar så lite som möjligt för ditt lån. Och kom ihåg - även en mindre besparing idag kan betyda mycket i längden.
Man-icon Man 46
Lånebelopp: 534 000 kr (15 år)
Antal erbjudanden:
3
Befintlig ränta:
8.51 %
icon
Ny ränta:
5.54 %
icon
Sänkt kostnad: 529 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 41
Lånebelopp: 153 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
8.25 %
icon
Ny ränta:
4.08 %
icon
Sänkt kostnad: 769 kr/mån
Man-icon Man 52
Lånebelopp: 430 000 kr (5 år)
Antal erbjudanden:
7
Befintlig ränta:
7.01 %
icon
Ny ränta:
5.77 %
icon
Sänkt kostnad: 2 158 kr/mån
Kvinna-icon Kvinna 52
Lånebelopp: 155 000 kr (4 år)
Antal erbjudanden:
8
Befintlig ränta:
9.28 %
icon
Ny ränta:
3.39 %
icon
Sänkt kostnad: 2 169 kr/mån

Behöver du hjälp över telefon?

Att ansöka online tar bara 1 minut. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med
bara en kreditupplysning.
Redan ansökt?
Logga in och se dina bud på sidan
Min ansökan.