Lånejämförelse

Låna till bil utan kontantinsats

Jämför lån till ditt nya bilköp på 2 minuter. Du får besked samma dag, ansökan är gratis och ej bindande.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Behöver du låna till en bil utan kontantinsats?

Oavsett om du köper bil för att använda i jobbet, underlätta familjelivet eller bara äga en bil för nöjes skull så behöver du oftast låna pengar för att ha råd. Vid billån behöver du lägga 20 procent av priset som direkt handpenning. Detta har dock inte alla råd med och därför vänder sig många till banker för att ta ut ett billån utan kontantinsats. Det går nämligen att undvika handpenning, bilen kan bli din ändå.

Låna på vanligt sätt (billån med kontantinsats)

I ett vanligt billån så tar långivaren bilen som säkerhet för lånet, plus en kontantinsats som motsvarar 20 procent av bilens värde. Enligt svensk lag får inte ett billån med säkerhet uppgå till mer än 80 procent av bilens värde. Det betyder att resten av inköpspriset måste man täcka upp med en kontantinsats.

Att det är på det viset beror på att man vill minimera risken för överskuldsättning. Staten har nämligen ett intresse i att skydda personer från att hamna i trubbel när det kommer till privatekonomin. Av samma skäl krävs även kontantinsatser vid köp av bostäder och lägenheter.

Vanliga billån erbjuds bara hos auktoriserade bilhandlare och innebär att bilen bör kosta ett visst minimum. Det kan vara 80 000 eller 100 000 kronor till exempel. Man brukar även ha krav på att låntagare är 18 år fyllda och naturligtvis bedöms privatekonomin och återbetalningsförmågan från fall till fall. Räntan på normala billån är i regel lägre för det finns en säkerhet bakom lånet.

Låna utan kontantinsats (privatlån som kallas billån)

I ett lån utan handpenning på bilen så tar du ett lån för hela summan från en långivare eller bank. Att låna pengar till bil utan kontantinsats går alltså bra att göra, men det man får är i själva verket ett privatlån. Det kommer alltid med en aningen högre ränta eftersom långivaren inte har någon kontantinsats, bil eller säkerhet annat att luta sig mot.

Bästa billånet utan kontantinsats - så gör du

En vanlig sökning på nätet är “0 kr kontant bil”. Det finns alltså många som vill köpa bil utan kontantinsats - och gärna också trycka ned alla andra kostnader som räntan. Kanske behöver man även en längre avbetalningsperiod. Vi försöker besvara den här frågan genom att fokusera på hur du får det bästa lånet när du köper bil utan kontantinsats.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa bil på avbetalning utan kontantinsats?

Du kan finansiera en ny bil utan handpenning. Med en smidig avbetalningsplan kan du göra din drömbil till verklighet. Det är alltså inte omöjligt att få låna utan handpenningen som vi konstaterat, men det du även bör tänka på för att verkligen spara pengar är också under hur lång tid du betalar tillbaka lånet. “Ju kortare, desto bättre”, så lyder regeln när det gäller ränta och återbetalningstid. När du ska ta lån, tänk på att du allra först vill pressa ned räntan maximalt (i en jämförelse online) och sen när du valt bäst erbjudande se till att betala tillbaka lånet så kvickt det bara går. Då har du gjort en bra låneaffär.

Första steget - jämför alltid innan du handlar

Köp bil utan handpenning men se upp med räntan och villkoren. Bilar är bland de största inköp man gör i livet och här finns mycket pengar att spara. Det är av yttersta vikt att du inte bara går med på ett billån hos bilhandlaren som “låter bra”. Ta din tid och titta runt på lånjämförelsesajter så kommer du kanske märka att det finns mycket att välja på, och att villkoren kan skilja sig åt markant. En stor fördel med jämförelsesajter för lån är att du kan ansöka hos flertalet långivare samtidigt utan att få mer än en enda kreditupplysning på ditt namn.

Välj rätt låneförmedlare

Så var även noggrann i valet av låneförmedlare. Bestäm dig först för vilket typ av lån du är intresserad av genom att läsa på. Sedan väljer du en låneförmedlare som verkar bra. Du kommer troligen få en rad erbjudanden som presenteras på ett lättöverskådligt sätt så du kan jämföra enklare.

Hos Enklare har du rådgivning via telefon om du snurrar till det eller behöver lite råd. Processen är även så enkel som möjligt med inloggning och signering av lånet direkt online med ditt bankID. Vårt mål är att göra lånjämförelse så enkelt och tidseffektivt för dig som det bara går.

Köp bil utan kontantinsats via oss

Hos Enklare kan du jämföra ränteerbjudanden får ditt billån, men även alla andra typer av lån inklusive privatlån och snabblån. Du kan även jämföra erbjudanden för samlingslån och bolån. Det går snabbt och enkelt. En annan fördel är att det enbart görs en kreditupplysning när du ansöker hos ett trettiotal olika långivare. Du kan även jämföra erbjudanden för samlingslån och bolån.

Att köpa bil utan kontantinsats - Stockholm och andra städer

I större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö görs det naturligtvis många biltransaktioner och många åker långt från mindre orter för att kunna köpa sin bil utan kontantinsats. Billån kan man få via bilhandlaren direkt, men det är bättre att kolla runt på nätet först. Troligen kan du få ett bättre erbjudande i en prisjämförelse online än om du väljer bilhandlarnas färdiga avbetalningsplan.

Vägledning och alternativ för bilköpet

I den här artikeln har vi samlat hjälpfull information om saker som handpenning, billån, kontantinsats och avbetalningar. Känns det som mycket att hålla reda på? Du kanske bara vill fokusera på att välja lack på din nya kombi eller fundera över om du behöver dragkrok till din nya elhybrid.

När det kommer till lån och lånejämförelser slår ingen oss på fingrarna. Vi har satsat på personlig rådgivning för våra kunder. Om du står inför ett bilköp men det känns krångligt att komma igång så vill vi visa dig att det är enklare än så. Vi finns på mejl och telefon för billånefrågor, eller om du bara vill prata genom din privatekonomi och få lite vägledning.