Billiga lån - Låna pengar billigt med låg ränta

Vi hjälper dig att ansöka om ett billigt lån upp till 600 000 kr. Ansök själv på 2 minuter genom att fylla i formuläret. Det är helt gratis och din ansökan är ej bindande. Du får svar direkt från våra långivare!
Svar direkt
Gratis ansökan
Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
4.7
Utmärkt - Baserat på 7412 omdömen
Samtliga konsumenter som fått en kredit utbetald av Enklare erhåller efter utbetalning ett mejl i vilket de uppmanas att tycka till om oss på Trustpilot. Omdömen som samlas in på detta vis markeras som verifierade kunder på Trustpilot. I de fall omdömen publiceras direkt på Trustpilot kan Enklare inte kontrollera att omdömet är från en kund som använt Enklares jämförelsetjänster. Vårt betyg på Trustpilot baseras på alla omdömen som lämnats om Enklare – oavsett om dessa kommer från verifierade kunder eller inte - och beräknas med hjälp av faktorer som aktualitet, mängd och medelvärde.

Därför väljer en halv miljon kunder Enklare

1
Du jämför upp till 38 långivare
med endast en ansökan
Ansök om lån och låt oss jämföra långivare åt dig – vi hittar de bästa erbjudandena för dig från upp till 38 långivare.
2
Du får svar direkt efter
din ansökan
Logga in på vår portal efter att du ansökt för att se svaren från våra samarbetspartners.
3
Välj det lån som passar dig bäst
När du bestämt dig kan du signera lånet med BankID och få det utbetalt.
icon

3 tips för att få så billigt lån som möjligt

Vi alla har olika förutsättningar för att få så billiga lån som möjligt. Här är några konkreta tips som hjälper dig på vägen ifall du har bestämt dig för att låna pengar:
 1. Jämför lån. Alla banker och långivare erbjuder individuella villkor. Detta betyder att en viss bank eller långivare kan erbjuda en viss person ett billigt lån med bra villkor, medan någon annan inte får ett lika billigt förslag. Med vår tjänst kan du jämföra flera lån samtidigt genom en ansökan och sedan logga in för att jämföra dina beviljade låneförslag.
 2. Ansök med en medsökande. När du ansöker om ett privatlån via oss så får du möjligheten att addera en medsökande i din låneansökan. En medsökande ger banker och långivare extra trygghet och resulterar ofta i att dina låneerbjudanden har bättre villkor.
 3. Samla ihop dina lån och krediter. En viktig faktor som påverkar villkoren när du jämför lån är hur många och hur pass stora lån du har i dagsläget. En person med för många lån och krediter anses ha en osund ekonomisk situation. Genom att slå ihop lån och krediter kan du få ner antalet lån som banker och långivare använder i sin utvärdering innan de väljer att erbjuda dig ett lån.

Vad innebär billiga lån?

Till att börja med behöver vi definiera vad ett billigt lån innebär. Billiga lån behöver inte alltid innebära de lånen som har lägst nominell eller effektiv ränta. Det här kan göra det lite krångligt att veta vad billiga lån ens är. Billiga lån kan beskrivas som ett lån vars totala kostnader över tid är låga. Det främsta tipset för att komma åt billiga lån är att läsa på noggrant innan du lånar pengarna. Här måste alltså alla potentiella avgifter räknas in, samt om du väljer att till exempel använda dig av rörlig eller fast ränta. Rörlig ränta har historiskt sett varit billigare men blir det en långvarig ränteökning kan det bli dyrt i längden. Däremot om du väljer en fast ränta och marknadsräntan sjunker då är din månadskostnad dyr i jämförelse.

Letar du efter billiga lån?

Är du i behov av att ansöka om ett lån och letar efter billiga lån? Att ta lån är vanligtvis ingenting man gör till vardags och det kan därför vara svårt att veta vilken bank du ska vända dig till för att hitta billiga lån med bra villkor, vilken sorts lån som är bäst och hur mycket du behöver låna. Det är viktigt att komma ihåg att inga lån är gratis, men att det däremot finns aktörer som har billiga lån jämförelsevis – det gäller bara att hitta rätt i lånedjungeln! Vi hjälper dig med detta, genom att förse dig med olika låneförslag samt information om vad du bör hålla koll på när de kommer till lån. Här nedan följer lite information och tips som kan vara bra att ha i åtanke i jakten på billiga lån.

icon

Fördelar med att jämföra billiga lån:

För oss är det en självklarhet att jämföra flera banker och långivare för att hitta det billigaste lånet. Detta gör du enkelt genom att använda vår tjänst och på så sätt jämför du upp till 38 långivare.
 • Jämför upp till 38 långivare för att hitta det billigaste alternativet
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Från att du skickat in din ansökan tar det bara några minuter att få svar
 • Det är helt gratis och du binder inte upp dig till något

Faktorer som avgör hur billigt lån du får

Det finns idag mängder av långivare som erbjuder mängder av olika typer av lån. Vilka villkor och hur billigt lån du kommer att erbjudas beror på flera olika faktorer som exempelvis lånesumman, vad du behöver låna till, hur snabbt du behöver pengarna och hur din kreditvärdighet ser ut. För att öka dina möjligheter för att låna billigt finns det en del faktorer du kan påverka: 

Tips - så ökar du dina möjligheter för att låna billigt

Det finns en del faktorer du kan påverka för att öka dina möjligheter för att få ett billigt lån: 

 • Du ska ha en årsinkomst på minst 200 000 kr
 • Inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden
 • Du ska vara minst 18 år och skriven i Sverige
 • Du ansöker om lånet med en medsökande
 • Du har inte gjort någon kreditupplysning senaste 30 dagarna

Det billigaste lånet får du om du söker lån till fast egendom eftersom banken då har en god säkerhet i form av en pant i bostaden. Billigaste lånet är därför alltid ett lån till en bostad men vill du hitta det billigaste lånet till annat än till en bostad är ändå banklån rätt väg att gå. Vill du exempelvis köpa en bil är ofta ett privatlån (också kallat blancolån) att föredra framför den finansiering bilhandlaren kan erbjuda. Samma sak gäller om du till exempel ska köpa möbler, för att hitta det billigaste lånet bör du jämföra den ränta banken kan erbjuda dig med den ränta möbelhandlaren kan ge. Det är dock inte troligt att du alltid hittar det billigaste lånet hos din bank. Storbankerna har inte alltid de bästa villkoren, du hittar oftast betydligt bättre villkor hos en nischbank. En nischbank är mindre banker som generellt har mer flexibilitet.

Sänk dina månadskostnader med ett billigare lån

Det finns inget enklare sätt att hitta billiga lån än genom att jämföra alternativ från olika långivare. Men vad ska du jämföra? Räntan givetvis eftersom den är en stor kostnad, men även övriga avgifter såsom uppläggningsavgifter, aviavgifter m.m. Vad många missar är att jämföra själva bankernas eller låneinstitutens upplägg. Många erbjuder idag billiga lån och bättre villkor om du samlar lån och har konton hos dem. Har du dessutom varit stamkund ett tag går det vanligtvis lättare att förhandla dig till bättre villkor. Många väljer att lägga lånet på längre avbetalning men det är inte alltid billigare. Du betalar en lägre kostnad varje månad men däremot blir slutsumman oftast högre. När du jämför billiga lån så tänk även på att ta med kontokredit. Där betalar du bara för vad du har använt. Tar du istället något av de billiga lån du hittar betalar du ränta på hela beloppet.

Läs alltid igenom de olika aktörernas lånevillkor vad gäller till exempel säkerhet eller inte säkerhet, nominell och effektiv ränta, eventuella penning- eller kontantinsatser och andra avgifter som påverkar lånet. Ett till synes billigt lån kan bli mycket dyrare än vad du tänkte dig om du inte redan från början är noggrann.

Hitta billiga lån med låg ränta

Oavsett vad du ska låna till eller hur mycket du ska låna så bör du alltid försöka få det billigaste lånet. Banker och låneinstitut är vinstdrivande företag som vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Det innebär att de erbjudanden du får från dem ger dem så stor vinstmarginal som möjligt. Just därför är inget lånerbjudande du får skrivet i sten – det finns förhandlingsutrymme och olika kreditinstituts vinstmarginaler ser olika ut. Det gör att du kan se stora skillnader mellan olika erbjudanden när du jämför dem för att hitta det billigaste lånet. För att slippa betala för mycket gäller det alltså att välja rätt lån.

Det billigaste lånet är det lån som har lägst totalkostnader. Det bästa sättet att hitta det billigaste lånet är att använda dig av våra tjänster som låneförmedlare. Våra tjänster är kostnadsfria. Det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter samt återbetalningstid och lånebelopp. Sedan görs givetvis en kreditupplysning som tillsammans med din ansökan skickas till olika låneinstitut och banker. Istället för att ett flertal kreditupplysningar görs så blir det i detta fall bara en. Detta gör att din kreditvärdighet inte försämras på något vis och det kan resultera i bättre och förmånligare lånevillkor. Samtidigt får du möjligheten att i lugn och ro jämföra olika erbjudanden och själv bestämma vilket som passar dig bäst. Vi finns förstås till hands för att svara på frågor och bistå dig med den hjälp du kan behöva – och vi sköter dessutom kontakten med bankerna.

Kan jag hitta ett billigt lån utan UC?

Det korta svaret är ja. En UC (Upplysningscentralen) är en kreditupplysning från företaget UC, som långivaren använder som underlag när de bedömer dina förutsättningar för att kunna betala tillbaka lånet. Det tas alltid en kreditupplysning på dig när du ska ta ett lån, men den behöver nödvändigtvis inte tas från UC. Kreditupplysningen kan lika gärna tas från ett annat företag som Bisnode eller Creditsafe.

Långivare som använder UC som kreditupplysningsföretag kan också se din historik över tagna kreditupplysningar på dig från UC. Ju fler kreditupplysningar som tagit från UC, desto lägre kan din kreditvärdighet bli när du ansöker om ett nytt lån. Därför är det bra om du inte har så många tagna UC, då högre kreditvärdighet ökar dina möjligheter för ett billigare lån.

Att tänka på innan du lånar pengar

Billigt lån eller inte - ett lån är alltid ett lån. Innan du tecknar ett lån bör du alltid säkerställa att du har medel att betala tillbaka lånet utan att hamna i en svår ekonomisk situation. Räkna alltid på totalkostnaden på lånet när du ser över dina förutsättningar för att betala av lånet. Tänk även igenom anledningen till att du vill ta lånet från första början - behöver du ta ett lån eller kan du finansiera det du vill lägga pengarna på på något annat sätt? Även om du hittar ett förhållandevis billigt lån med bra förutsättningar bör du alltid tänka igenom det noga innan du väljer att skriva på något.  

icon

Faktorer som påverkar hur billigt lån du kan få

Här nedan hittar du viktiga faktorer som påverkar hur billigt lån du kan bli beviljad:
 1. Din årsinkomst
 2. Din anställningsform
 3. Ditt civilstånd
 4. Hur många barn under 18 år som du är underhållningsskyldig för
 5. Din ålder
 6. Hur många kreditupplysningar du gjort senaste året
 7. Antal befintliga lån som du har
 8. Hur stora dina befintliga lån är

Så ansöker du om ett lån med enklare:

 1. Fyll i dina uppgifter i ansökan högst upp på sidan om hur mycket du vill låna, under hur lång lånetid, om du vill samla befintliga lån samt din email och telefonnummer.
 2. Skicka in din ansökan. Vi jämför därefter upp till 38 olika långivare och tar endast en UC på dig.
 3. Inom en dag får du återkoppling på din låneansökan. När du loggar in på Mina sidor ser du förslagen från olika långivare.
 4. Jämför i lugn och ro de olika förslagen du fått och välj det lån som är billigast med bäst villkor. 
 5. Vill du ha rådgivning kring lån och privatekonomi kan du alltid vända dig till någon av våra personliga rådgivare.
Uppdaterad: november 14, 2023

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar om billiga lån

Få svar från upp till 38 banker och långivare

Sammarbetspartner Spendwise Sammarbetspartner ICA Banken Sammarbetspartner Ikano Bank Sammarbetspartner Resurs Bank Sammarbetspartner Bank Norwegian, en filial av NOBA Bank Group Sammarbetspartner re:member

Behöver du hjälp över telefon?

Ansök online på några minuter. Vill du hellre att våra erfarna förhandlare ringer dig kan du fylla i ditt telefonnummer nedan.
Jag har en annan fråga