Lånejämförelse

Låna pengar med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning och vill låna pengar? Fyll i en ansökan med korrekt uppgifter om dig själv för att se om du har möjlighet till att få ett lån.
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Ansök på två minuter
  • Endast en kreditupplysning hos UC
  • Jämför upp till 35 långivare
BlockTrustpilot Logotype Bankid Logotype

Låna med betalningsanmärkning: det här är en betalningsanmärkning

Det finns mycket att tänka på i samband med att du ska låna pengar, till exempel hur mycket du får låna, hur processen går till, om en kreditupplysning görs med mera. Många med betalningsanmärkning  undrar dessutom om det är möjligt att låna med betalningsanmärkning, eller kanske bättre uttryckt låna pengar trots betalningsanmärkning. Här får du en genomgång om vad låna pengar med betalningsanmärkning innebär: vad en betalningsanmärkning är, hur den syns hos långivare och om du kan få låna pengar trots betalningsanmärkning.

En betalningsanmärkning innebär att du inte har betalat en skuld inom en angiven tid, till exempel om du har handlat något online och säljaren har ansökt hos Kronofogden att driva in pengarna. Det är Kronofogden som fastställer din betalningsanmärkning, och kreditupplysningsföretag samlar ihop denna information. Informationen kan sedan andra företag, till exempel långivare, ta del av. Du kan själv ta del av dina anmärkningar innan du försöker låna pengar med betalningsanmärkning för att se din status. Betalningsanmärkningen finns kvar i tre år innan den raderas, om du har betalat din skuld. Om du däremot har en skuldsanering tar det fem år innan den försvinner. Det finns flera kreditupplysningsföretag som samlar ihop informationen om dina anmärkningar och skulder, så att låna pengar med betalningsanmärkning innebär inte nödvändigtvis att långivaren använder sig av UC – Upplysningscentralen. UC är vanligast, men Bisnode och Creditsafe är två andra vanliga aktörer, inte minst bland små långivare som kan låta dig låna pengar med betalningsanmärkning. På Enklare använder vi oss av UC.

Kan jag låna pengar trots betalningsanmärkning?

Låna pengar med betalningsanmärkning kan låta som en omöjlighet, men stämmer det? Det finns inget exakt svar hos vem du kan låna pengar med betalningsanmärkning. Vissa har nolltolerans mot att låna med betalningsanmärkning, medan andra godkänner det. Vissa godkänner dig att låna pengar med betalningsanmärkning om denna är minst ett halvår gammal, men vanligtvis nekar större banker dig att låna med betalningsanmärkning. Allt handlar egentligen om huruvida du är en trovärdig låntagare eller inte. Ibland kan du behöva visa på andra sätt att du är trovärdig för att få låna med betalningsanmärkning, men även detta skiljer sig mellan olika aktörer. Med andra ord är det alltså möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning idag. Det kan vara bra att tänka på att en skuld inte bör vara ny, pågående eller finnas hos Kronofogden – då har du som störst chans att få låna pengar med betalningsanmärkning. Enklare samarbetar med ett antal långivare som beviljar lån även till personer med betalningsanmärkning.

Låna pengar med betalningsanmärkningar - så här får långivaren betalningsinformation om dig

Om du vill låna pengar med betalningsanmärkning är det bra att veta att all information om eventuella betalningsanmärkningar och skulder finns hos kreditupplysningsföretag, till vilka andra företag eller du själv kan vända dig till för att ta del av informationen. På det här sättet kan långivare få information om dig, och sedan avgöra om du ska få låna pengar trots betalningsanmärkning. Kom ihåg att det inte är möjligt att låna pengar utan kreditupplysning, då det är lag på det, men däremot kan det alltså vara möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning. Dessa två saker är helt olika och bör inte blandas samman. En kreditupplysning görs alltid av oss och resultatet vidarebefordras sedan till långivarna vi samarbetar med. Genom oss kan du hitta en låneaktör som beviljar dig att låna pengar med betalningsanmärkning.