Lånejämförelse

Lån utan inkomst

Vi förklarar om du har möjlighet att jämföra lån utan en inkomst, läs vår guide innan du jämför!
  • 36 långivare
  • 1 UC
  • Kostnadsfritt
  • Svar direkt
  • Gratis ansökan
  • Hitta bästa villkoren hos 38 långivare
Resurs Bank Ikano banken Copp Nordax Ica banken

Är det möjligt att låna pengar utan en inkomst

Alla kan då och då behöva låna pengar, men det finns en del att tänka på i samband med ditt lån, speciellt om du ska låna pengar utan inkomst. Du kan behöva jämföra lån från olika banker eller andra låneaktörer och fundera på vilket sorts lån du kan få när du ska låna pengar utan inkomst samt hur mycket och hur länge. Som låntagare bör du vara kreditvärdig, vilket innebär att du måste kunna betala tillbaka lånet inom avsatt tid. Därför tas en kreditupplysning på dig, för att långivaren ska kunna avgöra om du tros kunna göra det eller inte. Det är svårare att låna pengar utan inkomst, men inte omöjligt. När du gör en låneansökan hos oss får du erbjudanden från de av våra samarbetspartners som lånar ut till personer utan inkomst.

Såhär går det till när du ska låna pengar utan inkomst

När du ansöker om att låna pengar utan inkomst hos oss görs en kreditupplysning på dig. Där syns det till exempel om du har några aktuella betalningsanmärkningar eller skulder, men också hur din inkomst ser ut i förhållande till dina utgifter. Med bland annat dessa uppgifter om dig kan långivaren fatta ett beslut om hur kreditvärdig du är, det vill säga hur stor chansen uppskattas vara att du kan betala tillbaka det lån du har ansökt om i rätt tid, särskilt när du ska låna utan inkomst. Det här gör att det kan vara svårare att låna pengar utan inkomst, eftersom din kreditvärdighet sjunker med det. Sparade pengar kan öka din kreditvärdighet när du vill låna pengar utan inkomst, men det är framför allt de löpande inkomsterna, det vill säga lönen, som är centrala för kreditvärdighet.

Kan jag låna pengar utan fast inkomst?

Att låna pengar utan inkomst är ingen omöjlighet, men givetvis svårare än om du har en fast löpande inkomst. Det här gäller såväl privatlån som smålån. Om du vill låna pengar utan inkomst genom ett privatlån kan du ta hjälp av en så kallad medsökande eller få någon att ställa upp som borgensman för dig. Det kan underlätta dina chanser att låna pengar utan fast inkomst. Om du ska ta ett smålån finns det ingen medsökande eller borgensman, men eftersom dessa summor inte är lika stora som hos ett blancolån kan du ändå ha möjligheten att låna pengar utan inkomst, beroende på vilken låneaktör du väljer. I det stora hela är det för det mesta enklare att låna pengar utan fast inkomst bland smålån, då dessa inte har lika höga krav som större privatlån.

Fundera på om du verkligen behöver låna pengar utan inkomst

Att låna pengar är något som många gör någon gång i sitt liv, men när det handlar om att låna pengar utan fast inkomst kan det vara bra att tänka till en extra gång innan du ansöker om lånet. Om du ska låna pengar utan fast inkomst bör du fundera på hur du ska betala tillbaka lånet. Att låna pengar är inte gratis, och att låna pengar utan inkomst kan vara riskfyllt. Det är onödigt att dra på sig för mycket skulder när du ska låna pengar utan inkomst.

Uppdateradfebruari 3, 2022

Vanessa är en av Enklares seniora lånerådgivare med över 6 års erfarenhet av låneförmedling. Hennes kunskap om lånemarknaden delar hon gärna med sig av här på enklare.se för att göra det enklare för alla som jämför lån att ta rätt beslut. Under sin karriär på Enklare har Vanessa hjälpt kunder förbättra sina lånevillkor från Enklares kontor i såväl Stockholm som Göteborg.

Vanliga frågor
och svar

Hur gör jag för att låna pengar utan inkomst?
Om du vill låna pengar utan inkomst kan du använda vår låneförmedlingstjänst på samma sätt som alla andra kan göra. Du gör din ansökan på vår hemsida, och fyller i de uppgifter som efterfrågas. Vi kommer skicka din ansökan vidare till våra samarbetspartners och de återkommer till dig om de kan erbjuda dig ett lån. Som grund för ansökan är både de uppgifter du uppger och den kreditupplysning som vi tar.
Kan jag låna pengar utan inkomst?
Det är inte omöjligt att låna pengar utan inkomst, men det kan vara svårare. Du kan behöva betala en högre ränta än om du hade haft en fast tjänst. Det är på grund av att långivarna behöver någon form av säkerhet när de lånar ut pengar till dig. När du använder dig av oss på enklare för att se om du kan få ett lån förbinder du dig inte till något. Du måste inte tacka ja till ett lån.
Går det att låna pengar utan inkomst och med betalningsanmärkning?
Att du inte har en fast inkomst kan göra det svårare att låna pengar. Om du dessutom har en betalningsanmärkning kan det vara ännu svårare. Vill du låna pengar utan inkomst och med en betalningsanmärkning kan du alltid lämna in en ansökan, vissa långivare har regelverk som kan tillåta det. Vi rekommenderar ändå att du gör allt du kan för att höja ditt kreditbetyg innan du ansöker så att du får en bra ränta.
Vilken ränta får jag om jag ska låna pengar utan inkomst?
Alla banker har olika exempelräntor. De flesta använder sig sedan av individuell räntesättning. Det innebär att du kommer bli erbjuden en ränta som är personlig utifrån din ekonomiska situation. Eftersom du ska låna pengar utan inkomst är det därför klokt att använda en låneförmedlare som oss på Enklare. Genom att ansöka via oss ökar du dina chanser till ett positivt beslut eftersom du får svar av flera långivare på samma ansökan.
Vad händer om jag lånar pengar utan inkomst och inte kan betala tillbaka lånet?
När du tecknar ett lån går du också med på de krav på amorteringar och avbetalningar som långivaren ställer på dig. Du ska inte låna pengar utan inkomst om det är så att du är osäker på om du kommer kunna betala tillbaka lånet. Det kommer enbart försvåra för dig i det långa loppet. Gör därför en noggrann uträkning över dina kostnader innan du bestämmer dig för att låna pengar utan inkomst. Dröjsmålsränta och förseningsavgifter brukar vara höga, så titta på dem innan du tackar ja till ett lån.
Vad ska jag tänka på om jag behöver låna utan inkomst?
Som alltid när det gäller att låna pengar behöver du säkerställa att du faktiskt har råd med lånet. Ett lån är inte gratis och speciellt när du funderar på att låna pengar utan inkomst är det viktigt att du är helt säker på att du kommer klara av det ekonomiskt. Något annat du behöver titta noga på är de räntesatser du får. Titta på den effektiva räntan eftersom den procentsatsen innehåller alla kostnader som är förknippade med lånet.