450 000 har använt vår tjänst
Ansök på 1 minut
Spara pengar med lägre ränta
Endast en kreditupplysning

Jämför lån och ta kontroll över dina lånevillkor

Hitta det bästa lånet
utan säkerhet
Jämför lån mellan flera olika långivare

Vi hjälper dig att enkelt och tryggt jämföra lån mellan flera olika långivare. Oavsett om du är ute efter att samla dina lån, ta ett nytt lån eller ansöka om billån hjälper vi dig att jämföra långivare och banker online. Innan du gör en lånejämförelse bör du bestämma dig för vilket sorts lån du är ute efter. Att samla lån och krediter kan låta som ett stort och tidskrävande jobb, men med enklare går det snabbt och smidigt. Vi hjälper dig genom hela processen och finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor! Vill du istället ansöka om ett privatlån hjälper vi självklart dig. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det kan användas till allt möjligt, exempelvis till en renovering i huset, en resa utomlands eller till ett större inköp.

Vi finns även här för dig om du behöver låna pengar för att finansiera ett bilköp. Hos oss kan du låna upp till 600 000 kr under en låneperiod mellan 1 år upp till 20 år.

På enklare.se kan du jämföra lån helt kostnadsfritt. Det tar bara en minut att göra en ansökan och du får svar snabbt. När din ansökan har behandlats hjälper våra professionella rådgivare dig att välja det bästa lånealternativet. Att jämföra lån betyder att långivare och banker tävlar om att få just dig som kund. På så sätt har du en god chans att hitta ett lånealternativ som passar just dig, med bra villkor och en rättvis ränta. Prova att gör en jämförelse hos oss idag, det är helt gratis och du är inte bunden till något när du skapar en ansökan.

Ett urval av våra samarbetspartners

Att jämföra lån är enkelt och tar bara någon minut

Gör en ansökan idag!
Låna tillsammans och få bättre lånevillkor. Ta med din partner eller familjemedlem i ansökan! Det är enklare att få en lägre ränta om ni är två personer. Banker ser det som en trygghet när det finns två inkomster som kan dela på lånet.

Gör en lånejämförelse och se vilken ränta du kan få

En ansökan jämför flera olika långivare och banker. Det du behöver ta ställning till är vilket lån du är ute efter, hur mycket du ska låna och hur länge.

En viktig sak när du jämför lån är att inte låna mer pengar än vad du behöver och har råd med. När du jämför lån bör du fundera på hur mycket du behöver låna samt vilken löptid du vill ha (återbetalningstid). Summa och tid är nämligen två faktorer som påverkas lånets ränta. Det är alltid bra att försöka återbetala lånet så fort som möjligt. Räntan är en väsentlig faktor när det gäller din månadskostnad och är en bra sak att fundera över när du jämför lån. Därför är det viktigt att du tar din tid när du utvärderar erbjudanden från banker och långivare. Om du behöver hjälp att utvärdera alternativet finns alltid våra professionella rådgivare tillhands. Ring till oss så hjälper vi dig 0770 - 33 07 77.

Behöver du låna pengar?

Då är det bra om du jämför lån. Idag finns det ett stort utbud av låneaktörer för en rad olika lån, vilket gör att det kan vara svårt att veta vilket företag du ska vända dig till. Många banker och andra långivare arbetar på liknande sätt, men många skiljer sig också från varandra inom en rad olika aspekter. För att du ska hitta det lån som passar just dig är det bra om du jämför lån mellan olika banker och långivare. Vi på enklare gör hela jämförelsen åt dig och med endast en kreditupplysning.

Eftersom vi jämför flera banker och långivare kan du få flera erbjudanden samtidigt som din kreditvärdighet inte försämras. Om du istället gör en ansökan hos enskilda banker tas en kreditupplysning för varje jämförelse. Flera kreditupplysningar påverkar nämligen din kreditvärdighet vilket kan leda till att det är svårare att få ett lån beviljat. Testa och gör en gratis ansökan hos oss och se vad vi kan göra för dig!

enklare kan det
inte vara!
Ansök nu
Ett urval av organisationer vi stöttar
Frågor och svar
Varför ska man jämföra lån?
Det är alltid bra att jämföra lån innan du ska ta ett nytt lån eller samla dina lån och krediter. Om du jämför ett lån hos en långivare får du flera låneförslag från de banker och långivare som låneförmedlaren samarbetar med. Dessutom tas det bara en kreditupplysning på dig vilket gör att du bibehåller en bra kreditvärdighet istället för att det tas flera separata när du jämför banker enskilt. Jämför du lån hos en låneförmedlare låter du helt enkelt bankerna tävla om att ge dig det bästa alternativet till en bra ränta. Det enda du behöver göra är att välja det alternativ som passar dig bäst.
Vilka lån kan jag jämföra?
Du kan jämföra flera olika låntyper. Alltifrån lån utan säkerhet (blancolån), till billån eller ansöka om att samla dina lån och krediter till ett enda lån. Vad du väljer att göra med pengarna du får för ditt lån är helt upp till dig.
Kan jag jämföra lån trots att jag har en betalningsanmärkning?
Ja! Du kan alltid jämföra lån. Men för att få ett lån utbetalt om du har en betalningsanmärkning behöver du ha en fast månadslön på minst 10 000 kr och skuldfri hos Kronofogden de senaste sex månaderna.
Går det att jämföra lån utan UC (kreditupplysning)?
Nej, tyvärr måste en kreditupplysning tas på dig för att kunna utvärdera din ekonomiska situation. Bankerna behöver helt enkelt ett underlag för att kunna ge dig rätt ränta och ett rättvist låneförslag.
Hur jämför man lån?
Att jämföra lån är enkelt och dessutom gratis. Du fyller i en ansökan hos en långivare, förslagsvis hos enklare. I formuläret uppger du om du vill ta ett nytt lån eller samla dina lån och lånebelopp. Därefter fyller du i nödvändiga uppgifter som banker behöver för att behandla din ansökan. När du är klar klickar du på skicka iväg. Då skickas din ansökan till de banker och långivare som låneförmedlaren samarbetar med. Bankerna i sin tur tävlar om att ge dig det bästa erbjudandet. När processen är klar blir du meddelad och får ta del av samtliga låneförslag och väljer det förslag som du tycker vill ha. När du beslutat vilket du vill ha signerar du antingen med BankID eller får ett skuldebrev hemskickat för att signera och returnera. När du signerat får du lånet utbetalt inom några arbetsdagar. Kom ihåg att ingenting är bindande förrän du signerar lånet.
Hur jämför man lån utan säkerhet?
Att jämföra lån utan säkerhet är enkelt och dessutom gratis. Du fyller i en ansökan hos en långivare, förslagsvis hos enklare. I formuläret uppger du om du vill ta ett nytt lån eller samla dina lån och lånebelopp. Därefter fyller du i nödvändiga uppgifter som banker behöver för att behandla din ansökan. När du är klar klickar du på skicka iväg. Då skickas din ansökan till de banker och långivare som låneförmedlaren samarbetar med. Bankerna i sin tur tävlar om att ge dig det bästa erbjudandet. När processen är klar blir du meddelad och får ta del av samtliga låneförslag och väljer det förslag som du vill ha. När du beslutat vilket du vill ha signerar du antingen med BankID eller får ett skuldebrev hemskickat för att signera och returnera. När du signerat får du lånet utbetalt inom några arbetsdagar. Kom ihåg att ingenting är bindande förrän du signerar lånet.
enklare kan det
inte vara!
Ansök nu
Telefon

Om du vill veta mer om vad vi kan göra för dig och din ekonomi, skriv ditt telefonnummer här så ringer en av våra rådgivare upp dig.

Mail

Om du vill få information om räntekostnader, hur du kan förbättra din privatekonomi eller ta del av ekonominyheter - skriv din mailadress här.

Ansök om lån
Få erbjudanden från flera långivare med bara en kreditupplysning.
Ansök
Logga in
Logga in och se dina bud på sidan Min ansökan